1392/1/12 ، 01:16 عصر
(1392/1/12 ، 01:00 عصر)mehdipanahi نوشته است:منظور منو خوب متوجه نشدید . من کلا بند آیین نامه را قبول ندارم ( نظر کاملا شخصی بنده است ) .ببینید در هنگام وقوع زلزله وقتی ما از سیستم مهار بند استفاده میکنیم کل سازه در آن جهت یک ماهیت مشخص دارند ( تیرها فقط برای بار ثقلی ، ستونهای متصل به بادبند برای بار ثقلی + زلزله و ... ) . همین مساله برای قاب های خمشی هم صادق است ( تمامی تیرها برای بار ثقلی + زلزله ، ستونها برای بار ثقلی + زلزله و ...)(1392/1/12 ، 12:13 عصر)admin نوشته است:(1392/1/12 ، 11:09 صبح)mehdipanahi نوشته است:در کل گفتم مخالف استفاده کردن این چنین سیستم هایی هستم . چون ماهیت هر سیستم به خوبی مشخص نیست . یکی از موارد همون ضریب رفتار است که در چنین سازه هایی رفتار سازه نامشخص است !!!!!(1392/1/12 ، 01:26 صبح)admin نوشته است: مخالف این حالت هستم . به دو لیلبا تشکر از شما. ممکنه بفرمایید کجایه آیین نامه و کدام آیین نامه گفته ما نمی توانیم در جهت قاب خمشی چند اتصال مفصلی داشته باشیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟
1- چون ما باید در هر ردیف از یک ضریب رفتار سازه استفاده کنیم . اینطور که شما میگید در یک ردیف ما دو ضریب رفتار را داریم ، خب در این حالت می بایست کدام ضریب رفتار را در نظر گرفت ؟!!!
2- در آیین نامه هیچ جا ذکر نکرده که ما میتونیم در جهت قاب خمشی چند اتصال را مفصلی در نظر بگیریم
لطفا به تعریف سیستم قاب خمشی در 2800 بند 1-9-3 صفحه 9 مراجعه فرمایید. در این بند قید شده سازه های با قاب خمشی در پیرامون و یا در قسمتی از پلان و قابهای با اتصالات مفصلی در سایر قسمت های پلان جزء سیستم قاب خمشی می باشند.
مهندس سازه ای با اتصالات مفصلی صرف اصلا قادر به تحمل نیروی جانبی نیست که بخواهد ضریب رفتار داشته باشد. سازه ای با ترکیبی از اتصالات مفصل و صلب که در این بحث وجود دارد ضریب رفتاری کاملا مشخص دارد و آن ضریب رفتار قاب خمشی است. پس این موردی که شما میفرمایید اصلا صحیح نیست.
و اما در مورد سیستمی که شما اشاره کردید ماهیت اعضا در آن جهت همگی مشابه نیستند ( به فرض مثال یکسری از تیرها فقط برای بار ثقلی که در سختی سازه هیچ تاثیری ندارند و یکسری برعکس که ماهیتی کاملا متفاوت دارند ) که این باعث میشه رفتار سازه در آن جهت مشابه هم نباشند ( منظور بنده ضریب R نبود که حضرت عالی فرمودید که سیستم قاب خمشی دارای R مشخص است )
بحت چالش برانگیزی است که خود جای مطالعات زیادی دارد . نظر شخصی خودمو عنوان کردم