1394/5/21 ، 01:28 عصر
با سلام در خصوص تير ميان طبقه سوال داشتم. در سايت دكتر حسين زاده ايشون اتصالات رايج مفصلي در سازه هاي بتني را نادرست اعلام نموده اند و گفته اند كه تير ميان طبقه بدليل سختي پاييني كه دارد نمي تواند مانع از دوران ستون شده و ستون كوتاه بوجود نمي آيد در ضمن گفته اند كه برنامه تاثيرات برش و خمش ناشي از اون تير را در ستون اعمال مي كند. ميخواستم بدونم نظر شما چيست؟
باعرض سلام و خسته نباشید. میخواستم بدونم خود شما در ساختمانهای بتنی تیر نیم طبقه راه پله رو چطور مدل میکنید. چون بعضی ها اونو بصورت دوسر مفصل در نظر میگیرن و بعضی ها هم میگن دال راه پله هم باید در نظر گرفته بشه و خیلی ها هم بصورت تیر معمولی دوسرگیردار مدل میکنن. تو این حالت هم ستون کوتاه تشکیل میشه و برش ستونها خیلی زیاد میشه. بهترین و عملیترین راه حل چیه؟ خیلی ممنون.
---------
پاسخ: با سلام، برای اجرای راه پله در سازه بتنی روشهای مختلفی داریم:
1- اجرای دیوار کوتاه بتنی در زیر دال پله به طوریکه بار پله از طریق دیوار کوتاه به تیر زیرین منتقل شود. در این حالت باید دقت کرد که دیوار بتنی به ستون متصل نباشد و بین آنها فاصله قرار داد تا در زلزله مانع حرکت ستون نشود.
2- آویز گرفتن از تیر بالای پله
3-اجرای ورق نصبی فولادی در میانه ستونهای دو طرف راه پله و اجرای راه پله به صورت فولادی ( تیرهای فولادی پله به ورقهای فولادی نصب شده در ستون جوش می شوند.
4- اجرای تیر بتنی میان ستونها
در حالت چهارم برخی از مهندسین آن را در نرم افزار مفصلی مدل می کنند و در نقشه ها نیز دتایلهایی برای مفصلی عمل کردن آن ارائه می دهند. از جمله عبور ضرب دری میلگردهای طولی در دو انتهای تیر میان طبقه و یا عدم استفاده از قلاب در انتهای میلگردهای تیر.
از نظر بنده اینگونه دتایلها توجیهی ندارند و هیچگاه موجب نمی شوند که اتصال مفصلی عمل کند. اتصال تیر میان طبقه باید گیردار مدل شود (چون در عمل گیردار است).
در رابطه با اثرات منفی گیردار منظور کردن آن می توان گفت موجب ایجاد لنگر میانی در ستونها می شود که این اثرات (لنگر و برش اضافی) توسط نرم افزار منظور می شود و جای نگرانی نیست.