ارسالها: 582
موضوعها: 43
تاریخ عضویت: مرد 1391
اعتبار:
28
سپاس ها 0
سپاس شده 2 بار در 0 ارسال
سلام.همانطور که از مقاومت مصالح میدانیم( سطح/نیرو=تنش).پس برای کاهش تنش میتوان سطح را افزایش داد.البته ارتفاع هم میتواند اثر داشته باشد ولی تاثیر بیشتر را در کاهش تنش سطح دارد.
نکته مهم اینست که در اجرا شاید این افزایش سطح مقدور نباشد.مثلا در محاسبه یک پی تا انجا پیش میرویم که پی گسترده حاصل میشود اما باز هم تنش موجود زیر پی از مقدار مجاز ان بیشتر است.در این حالت میتوان از راهکارهایی استفاده کرد که به طور معمول از شمع های بتنی استفاده میشود.
ارسالها: 1,850
موضوعها: 346
تاریخ عضویت: تير 1391
اعتبار:
65
سپاس ها 0
سپاس شده 21 بار در 83 ارسال
در برخی مواقع که با مشکل تنش زیر پی مواجه هستیم راه کار های زیر پیشنهاد می شود . ( البته برخی از آنها را همکاران اشاره کردن )
1- افزایش عمق پی . علت ؟ به این دلیل است که هرچه به عمق پی می وریم خاک تنش های بیشتری را از قبل تحمل میکرده است و این می تواند حاشیه اطمینان را بالاتر برود . ( علت اصلی انتخاب این گزینه تنها و تنها همین می باشد . به همین علت هم هست که هرچه به عمق می رویم کیفیت خاک خوب می شود . به عبارت معمارن خاک دج خواهد بود !! )
2- استفاده از شمع های بتنی و یا سنگی . این روش روشی است که باید توسط مجریان حرفه ای به خوبی اجرا شود . لذا این گزینه را معمولاً گزینه آخر طراحان خواهد بود .
3- استفاده از سنگ چینی . علت ؟ به این دلیل از این آیتم استفاده می شود که سنگ چینی می تواند تنش وارده را با زاویه 45 درجه ( شیب 1:1 ) پخش نماید . علت اصلی استفاده از سنگ چینی همین خواهد بود . و لذا نمی توانیم بگوییم که چنانچه از سنگ چینی استفاده کنیم دیگر به مقاومت خاک کاری نخواهیم داشت . دقیقا این فرضیه اشتباه است . لذا شرط استفاده از سنگ چینی مستلزم به محاسبات عرض و ارتفاع سنگ چینی می باشد تا تنش وارده را به تنش مجاز در سطح زمین برساند . در صورت استفاده از این گزینه معمولاً به سنگ چینی به عرضی بیشتر از عرض پی ( حدود 1.5 تا 2 برابر و ضخامتی حدود نصف ضخامت پی و یا کمتر نیاز خواهد بود )
4- استفاده از پی های گسترده نیز می تواند در برخی موارد می تواند راهگشا باشد .
5- استفاده از پی های صندوقه ای نیز در پروژه های حجیم بسیار گزینه ی مفیدی خواهد بود
موارد عنوان شده را با شرایط بودجه ای و مصالح در دسترس بررسی و در نهایت یکی را انتخاب نماییم .
ارسالها: 2,992
موضوعها: 172
تاریخ عضویت: اسف 1391
اعتبار:
82
سپاس ها 0
سپاس شده 5 بار در 0 ارسال
1392/11/19 ، 02:02 عصر
(آخرین ویرایش در این ارسال: 1392/11/19 ، 02:02 عصر، توسط کیوان بابایی.)
- افزایش عمق تاثیر گذار است در واقع با افزایش عمق در صورتی می تواند تاثیر در افزایش تنش مجاز داشته باشد که مشخصات خاک در آن تراز نسبت به تراز قبلی مقاومتر باشد . و دلیل اینکه از شمع استفاده می گردد این مورد است که به خاک به تراز پایین تر دست پیدا نماییم ( افزایش سختی پی ) . افزایش سطح پی در واقع همان عرض پی ( نوارهای طراحی ) با توجه به گسترده شدن هم بی تاثیر نیست .
ارسالها: 2,156
موضوعها: 67
تاریخ عضویت: آذر 1391
اعتبار:
60
سپاس ها 3
سپاس شده 12 بار در 4 ارسال
البته افزایش عمق منظور من ضخامت خود پی بود...
در مورد کاهش تراز پی هم همونطور که میدونید اکثرا چون بدون محاسبه انجام میشه نمیشه گفت که تاثیر داره مگر اینکه
همونطور که گفتم مثل پی های شناور در محاسبات حجم خاک برداری و فشار پیش تحکمی در نظر گرفته بشه
البته کاهش تراز مشکلات خودشم داره که نمیشه در سازه های معمول انجامش داد...مثلا افزایش شیب رمپ
که دردسری که ایجاد میکنه مخصوصا توی تهران...باعث ضرر های مالی خیلی شدیدی میشه