سلام و خسته نباشید
من با باز کردن این پست می خواهم در رابطه با نقشه هایی که طرح شده به بحث بپردازیم و مشکلات طراحی رو برای خودمان حل کنیم که بتونیم با اصول نقشه ها رو طراحی کنیم امید وارم با نظرات خودتون و اصول طراحی طبق اصول معماری ما رو یاری کنید که بتونیم مطالب مورد نیاز اولیه تا پیشرفته ای رو برای طراحی نقشه ها پیدا کنیم
متشکرم
1393/7/28 ، 01:12 عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: 1393/7/28 ، 02:06 عصر، توسط omid_rch.)
من اولین نقشه رو می گذارم و امیدوارم که نظرات خود تونو بیان کنید
این نقشه بنا به عرف منطقه ای که داریم باید مشخصات زیر را داشته باشد:
1- معمولا خانه های منطقه باید حیاط دار ساخته شوند
2- سرویس های بهداشتی مثل توالت را معمولا در حیاط خارج از محیط داخلی در نظر می گیرند
3- معمولا به دلیل اینکه خانه ها کنار هم اجرا می شوند و معمولا خانه ها ویلایی یک طبقه و گاهی دوبلکس ساخته می شوند معمولا در فضای داخلی نورگیر تعبیه می کنند
4- حمام را معمو لا در فضای داخلی طراحی می کنند
5- گاهی هم زیر زمین هایی درون خانه برا داشتن فضایی طراحی می کنند
6-اتاق پذیرایی را معمولا فضایی را جدا و بزرگ با ابعاد 9*4 طراحی می کنند
و بقیه شرایط را هم مانند عرف طراحی طراحی می کنند مثلا اتاق خوابها باید با فضای عمومی ارتباط نداشته باشد و حمام باید جایی باشد که زیاد در دید نباشد و فضاهایی هم برای غذا خوری و نشیمن در نظر می گیرند
و با توجه به ابعاد داخلی موجود زمین این زمین را طراحی می کنند و معمولا هم ویلایی هستند
با تعاریف بالا اکنون بنده طرح اولیه ای از یک زمین را که طراحی نموده ام در پیوست آورده ام و می خواهم که نظر خودتون رو در رابطه با اون بدین تا بشه یه طراحی درس دست پیدا کنیم
این نقشه دارای 2 اتاق خواب در سنمت چپ نقشه و دارای یک هال که فضای حمام و اتاق خواب و آشپز خانه و پذیرایی را مرتبط می سازد و تا حدودی نشیمن خصوصی هم در نظر گرفته می شود همچنین در زیر اتاق خواب بالایی سمت چپ یک زیر زمین با ارتفاع 2.8 زیر زمین در گرفته شده و به جهت اینکه نور زیر زمین و اتاق خواب پایینی سمت چپ تامین شود یک نور گیر کوچک در سقف ایجاد شده است همچنین حیاط خلوتی هم در پشت آشپز خانه نور پذیرایی و اتاق خواب بالایی سمت چپ را تامین می کند= اکنون بحث ما روی آشپز خانه و هال و حمام و اتاق ها می باشد و می خواهیم ببینیم که OPEN آشپز خانه را چطور در نظر بگیریم که هم از هال بتوانیم استفاده ای برای نشیمن خانوادگی داشته باشیم و هم یک غذا خوری که در نقشه مشخص شده و نوشته شده (حالا میشه گفت غذا خوری) چطور فضایی برای غذا خوری در نظر گرفت که هم بتوان از هال به عنوان فضای نشیمن و هم فضای غذا خوری و هم فضایی برای ارتباط با فضاهای دیگر مانند حمام و خوابها و پذیرایی و خروجی از فضا باشد به گونه ای که هیچ گونه خللی در ارتباطات با فضاها و اشخاصی که به عنوان میهمان می آیند و حالت خصوصی خانه در هال و اتاق خوابها حفظ شود لطفا نظرات خودتونو بیان کنید که این فضای داخلی را طراحی و سیر کلاسیون مفیدی برای طراحی داخلی این نقشه پیدا کنیم البته این رو هم بگم که این زمین از سه طرف محصور (همسایه) و باید حیاط دار و ویلایی و یا دوبلکس ساخته شود و فقط ورودی از خیابان 12 متری است؟
اندازه ها هم در نقشه پیوست شده همان اندازه های زمین است
در زیر فایل نقشه و تصاویری هم قرار داده شده که نقشه را می توانید ببینید منتظر نظرات شما هستیم
متشکرم
1393/7/28 ، 01:25 عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: 1393/7/28 ، 02:05 عصر، توسط omid_rch.)
سیر کلاسیون و مسیر حرکت بین اتاقها
در شکل زیر نمای نقشه و طراحی اولیه و مسیر حرکتی در هال و مثلث کار در آشپز خانه و حیاط خلوت و پذیرایی با اتاق خوابها نمایش داده شده
کل پلان که در سه طرف چپ و راست و بالا وحصور و روبرو خیابان
متری و شمال در مسیر خیابان است
پلان طراحی شده توسط خودم
سیر کلاسیون و مسیر های ارتباطی در زیر نشان داده شده است
مشکل موجود در طراحی آشپز خانه است که نیاز به غذا خوری و OPEN بودن آشپز خانه است که این فضا بندی که انجام شده به چه گونه ای طراحی شود که بتوان در این فضا بشود هم فضای نشیمن خصوصی و هم آشپز خانه ای با غذا خوری داشت اندازه ها هم در نقشه پیوست شده همان اندازه های زمین است.