امتیاز موضوع:
  • 35 رأی - میانگین امتیازات: 2.8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سوال درمورد تیر راه پله سه طرفه
سلام کسی میتونه بگه که تیر راه پله سه طرفه چجوری باید در ایتبس اجرا بشه ؟؟؟؟
پاسخ
سلام

- لزومی ندارد حتما تیر راه پله ترسیم گردد ( تیر پاگرد )

برای ترسیم تیر به تصویر زیر دقت نمایید ( تمامی اندازه ها فرضی می باشد )

[تصویر:  3R-P.jpg]

1- از برنامه ایتبس آیکون ترسیم خطی را فعال می کنیم ( Draw Lines )

2- تمامی تیرهای بین ستونها AB - BD -AC- CD را ترسیم می کنم ( از آکس تیرکلیک کرده و به بالا یعنی از A به B میرسانم سپس کلیک راست می کنم و برای قطع آن کلیک چپ موس را فشار می دهیم )

3- برای ترسیم تیر پاگرد همان دستور را انتخاب می کنیم در برگه ای که باز می شود در جعبه و یا روبرو گزینه plan offcet normal مقدار 1.2 متر را وارد می کنم و از نقطه c شروع و به نقطه D می رسانیم .

[تصویر:  beam.jpg]

- به اندازه وارد شده در ایتبس دقت نمایید که واحد برنامه بر چه اساسی است . سپس بر حسب همان اندازه آفست نمایید .

- اعمال بار پله سه رامپه در ایتبس به این صورت است : 1/2 کل بار مرده و زنده به تیر پاگرد و 1/4 کل بار مرده و زنده به دو ستون A , B می باشد .

موفق باشید و سربلند

پاسخ
[quote='کیوان بابایی' pid='25313' dateline='1386948744']
سلام

- لزومی ندارد حتما تیر راه پله ترسیم گردد ( تیر پاگرد )

برای ترسیم تیر به تصویر زیر دقت نمایید ( تمامی اندازه ها فرضی می باشد )

[تصویر:  3R-P.jpg]

1- از برنامه ایتبس آیکون ترسیم خطی را فعال می کنیم ( Draw Lines )

2- تمامی تیرهای بین ستونها AB - BD -AC- CD را ترسیم می کنم ( از آکس تیرکلیک کرده و به بالا یعنی از A به B میرسانم سپس کلیک راست می کنم و برای قطع آن کلیک چپ موس را فشار می دهیم )

3- برای ترسیم تیر پاگرد همان دستور را انتخاب می کنیم در برگه ای که باز می شود در جعبه و یا روبرو گزینه plan offcet normal مقدار 1.2 متر را وارد می کنم و از نقطه c شروع و به نقطه D می رسانیم .

[تصویر:  beam.jpg]

- به اندازه وارد شده در ایتبس دقت نمایید که واحد برنامه بر چه اساسی است . سپس بر حسب همان اندازه آفست نمایید .

- اعمال بار پله سه رامپه در ایتبس به این صورت است : 1/2 کل بار مرده و زنده به تیر پاگرد و 1/4 کل بار مرده و زنده به دو ستون A , B می باشد .

موفق باشید و سربلند

ممنونم ازت پس دیگه نمیخواد اون دوتا رامپ کناری رو وارد کرد.
پاسخ
سلام

خیر نیازی نیست . تاکیدی بر مدل کردن تیر پاگردها نیست .

می توانید اصلا همان تیر را هم ترسیم نکنید و مقدار بارشو به تیر DC گسترده خطی اعمال نمایید و باقی بار را تقسیم بر دو ستون متقابل آن .

به فرض من الان از دتایل پله مقدار بار مرده پله را بر حسب کیلوگرم بر متر مربع در دست دارم . حال مقدار بار را برای تیر پاگر ترسیم شده با اعداد فرضی اینجور خواهد بود :

بارگسترده خطی تیر پاگرد ترسیم شده در بالا : 0.5 ضربدر مقدتار بار مرده پله ضربدر 3.5

بار متمرکز ( نقطه ای ) ستون : 0.25 ضربدر مقدار بارمرده پله ضربدر ( 4.5 *3.5 )

موفق باشید
پاسخ
چرا عکسها باز نمیشه ؟
پاسخ
چه مشکلی هست اگر کل راه پله شامل رمپ ها و تیرها رو مدل کرد ؟؟ در سازه بتنی منظورم هست ، چون بعد ازمدل کردن مشاهده میشه که راه پله سختی جانبی داره و مقداری از بار زلزله رو جذب و به ستون ها انتقال میده و در نتیجه ستونهای اطراف راه پله بویژه سه طرفه مقداری قویتر میشن. در ضمن دریفت هم کم میشه !!
پاسخ
(1392/11/10 ، 10:23 صبح)hagard005 نوشته است: چه مشکلی هست اگر کل راه پله شامل رمپ ها و تیرها رو مدل کرد ؟؟ در سازه بتنی منظورم هست ، چون بعد ازمدل کردن مشاهده میشه که راه پله سختی جانبی داره و مقداری از بار زلزله رو جذب و به ستون ها انتقال میده و در نتیجه ستونهای اطراف راه پله بویژه سه طرفه مقداری قویتر میشن. در ضمن دریفت هم کم میشه !!

سلام
هیچ مشکلی نداره.اگه بتوان مدلسازی را دقیق انجام داد اتفاقاً بهتر هم هست.
در حال حاظر بیشتر به دلیل اینکه مدلسازی مناسب کل راه پله دشوار بوده و نیاز به ریزه کاری های دقیقی دارد از مدلسازی آن خودداری میشود.
همواره تکامل طراحی داره به سمتی پیش میره که مدلسازی ها به واقعیت نزدیک تر باشند و از معادلسازی ها اجتناب شود.
اینستاگرام:
babaei.civil
پاسخ
(1392/11/10 ، 06:30 عصر)Taha_212 نوشته است:
(1392/11/10 ، 10:23 صبح)hagard005 نوشته است: چه مشکلی هست اگر کل راه پله شامل رمپ ها و تیرها رو مدل کرد ؟؟ در سازه بتنی منظورم هست ، چون بعد ازمدل کردن مشاهده میشه که راه پله سختی جانبی داره و مقداری از بار زلزله رو جذب و به ستون ها انتقال میده و در نتیجه ستونهای اطراف راه پله بویژه سه طرفه مقداری قویتر میشن. در ضمن دریفت هم کم میشه !!

سلام
هیچ مشکلی نداره.اگه بتوان مدلسازی را دقیق انجام داد اتفاقاً بهتر هم هست.
در حال حاظر بیشتر به دلیل اینکه مدلسازی مناسب کل راه پله دشوار بوده و نیاز به ریزه کاری های دقیقی دارد از مدلسازی آن خودداری میشود.
همواره تکامل طراحی داره به سمتی پیش میره که مدلسازی ها به واقعیت نزدیک تر باشند و از معادلسازی ها اجتناب شود.

مثلا چه ریزه کاریهایی؟؟
پاسخ
شمشيري اتاق راه پله که از نوع رمپ بتني مسلح است را مدل نمي‌کنيم چون برنامه Etabs در شناخت آن ضعف دارد. با مدل کردن شمشيري، يک سختي کاذب برشي در حد سختي يک ديوار برشي در سازه به وجود مي‌آيد که در واقعيت همچين چيزي وجود ندارد. پس بهتر است بار آن را روی تیرهای تکیه گاهی اش وارد کرد.
پاگرد از نوع تيرچه بلوک را در اتاق راه‌پله مدل مي‌کنيم تا بار شمشيري پله به تير داخلي پاگرد اعمال گردد. اما نيازي به مدل کردن پاگرد از نوع دال بتني نيست چون اولاً تير داخلي ندارد که به آن بار شمشيري اعمال گردد و ثانياً برنامه Etabs قادر به طراحي دال بتنی نيست لذا نيازي به مدل کردن آن نيست چون هيچ سختي‌اي ندارد که در سازه موثر باشد.

منبع : etabz.blogfa.com

اینستاگرام:
babaei.civil
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  سوال در مورد سیف؟؟؟ شیوا 5 2,448 1401/12/4 ، 12:14 عصر
آخرین ارسال: Morteza0121
  سوال درمورد خطا f2,f5 are too close از چک مدل m_dey 3 7,148 1400/10/18 ، 04:31 عصر
آخرین ارسال: nikooomanesh
  سوال در مورد مهاربند واگرا در AISC - ASD 89 hamid.barati 7 2,724 1400/6/1 ، 01:22 عصر
آخرین ارسال: albertlisy90
  سوال در مورد وزن و سیستم سازه ای حمیدرضا یزدی 2 1,112 1399/1/8 ، 07:37 عصر
آخرین ارسال: yasermeithamy
Lightbulb سوال دربارهی آیین نامه حسینی11 3 1,024 1398/11/7 ، 01:22 صبح
آخرین ارسال: حسینی11
  مدل کردن یا نکردن خرپشته (سوال اینست) حمید فلاح منش 59 30,663 1398/8/6 ، 11:03 عصر
آخرین ارسال: یوسف ابراهیم پور
Question راه پله 3 طرفه Nassim21 22 28,146 1398/7/9 ، 01:12 عصر
آخرین ارسال: ahuraa
  سوال ایتبس meysamoleyaei63 0 990 1397/9/4 ، 07:05 عصر
آخرین ارسال: meysamoleyaei63
  بارگذاری پله سه طرفه رو به حیاط در ایتبز mehran1 2 1,853 1396/10/1 ، 11:25 عصر
آخرین ارسال: کیوان بابایی
  سوال درباره اجزا محدود etabs shantash 1 1,479 1396/2/8 ، 01:29 صبح
آخرین ارسال: shantash

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان