1392/7/18 ، 02:35 عصر
سلام ایا میشود تیر یک طبقه را40x50 طراحی کرد؟ اشکالی ندارد؟نظام تایید میکند؟
سوال درمورد طراحی تیر
|
1392/7/18 ، 02:35 عصر
سلام ایا میشود تیر یک طبقه را40x50 طراحی کرد؟ اشکالی ندارد؟نظام تایید میکند؟
1392/7/18 ، 04:00 عصر
سلام
من چند تا نکته برای حدس اولیه مقطع تیر و ستون برای شما عرض می کنم امید وارم با خواند این موارد بتوانید جواب خود ودر سعی کامل کردن پروژه خود باشید : ابعاد ستون طبق معیارهایی از موارد ایین نامه ای : 1- ابعاد ستون باید به گونه ای انتخاب شود که مقدار آرماتور خمشی و برشی از مقادیر مجاز تجاوز نکند 2- در کنترل دریفت باید سختی مقطع را مناسبتر تعریف نمود تا سختی بالقوه توانایی کنترل تغییر مکان را در بر بگیرد 3- در سازه های با شکل پذیری متوسط نباید عرض مقطع کمتر از 0.3 بعد دیگر و کمتر از 250 میلیمتر انتخاب گردد در ضمن طول آزاد ستون نسبت به عرض آن بیشتر از 25 نباشد . 4- در سازه با شکل پذیری زیاد عرض مقطع نباید کمتر از 0.4 بعد دیگر و کمتر از 300 میلیمتر انتخاب شودطول آزاد ستون نسبت به عرض هم نباید بیشتر از 16 و در ستون طره دار بیشتر از 10 انتخاب شود. برای ابعاد تیر هم طبق موارد زیر : 1- در سازه های شکل پذیری متوسط و زیاد نباید عرض مقطع تیر از 1/4 ارتفاع تیر و در شکل پذیری زیاد از 0.3 ارتفاع تیر کمتر انتخاب گردد 2- عرض مقطع تیر نباید از بعد ستون به اضافه 3/4 ارتفاع تیر در هر طرف ستون بزرکتر باشد 3- عرض مقطع تیر نباید از بعد ستون به اضافه 1/4 بعد دیگر ستون بزرکتر باشد 4- عرض مقطع تیر باید از 25 سانتیمتر بزرگتر انتخاب شود با توجه به توضیحات فوق برای انتخاب یک مقطع اقتصادی و مناسب برای تیر این می باشد که ارتفاع ان را 1.5 برابر عرض خود تیر باشد درضمن زیاد در نظر گرفتن ارتفاع تیر و یا همان انتخاب تیر مستطیلی باعث بزرگتر شدن ارتفع سقف سازه می شود پس در انتخاب یک تیر به محدودیت های معماری هم توجه نماییم . بهتر است برای راحتی اجرای و قالبندی مناسبتر عرض تیر برابر بعد ستون باشد مثلا اگر تیر انتخابی ما باشد B 45* 35 مقطع ستون باید C 45 * 45 باشد . برای بدست آوردن میزان آرماتور طولی و عرضی مقاطع شما ابتدا تنظیمات طراحی را انجام داده و سپس استارت طراحی را انجام میدهید برای اینکه آرماتور طولی ستون را بدست آوریم به این موارد دقت داشته باشید : 1- نمای موردنظر را انتخاب می کنیم 2- از منوی design / concrete frame design دستور display design information را انتخاب می کنیم 3- در بخش design ouput این مورد را انتخاب می کنیم longitudinal renforcing حال در نمای انتخابی شما برنامه یک سطح مقطع لازم بر حسب سایز مقطع در مدل مشخص می کند مقدار ارماتور وسایز آن را با رعایت ضوابط ایین نامه انتخاب و سطح مقطع ارماتور ستون موجود ( همان AS l ارماتورهای حدس زده شده ) را با مقدار سطح مقطع از برنامه کنترل می کنیم که باید این مقدار بزرگتر از سطح مقطع قبلی باشد . برای دیگر موارد همچون ارماتورهای برشی و ... به همین روال پیش روید البته در design output باید مناسب طرح خود انتخاب کنید مثلا الان برای آرماتور برشی می شود shear reinforcing ; که باید مقدار حداکثر Av / S را در دوجهت برداشت و ارماتور برشی ستون را طرح نمود. این لینک رو هم مشاهده کن لطفا : http://www.mycivil.ir/forum/Thread-%D8%A...8%B1%DB%8C باز اگر سوالی داشتی بیان کن موق باشید وسربلند
1392/8/30 ، 12:03 صبح
سلام
تو پروژم تیر های اطراف باکس پله (دو تیری که پاگرد پله و بار زنده و مرده اون هم به اونها متصل شده ) به صورت قرمز شده اند خیزشون رو کنترل کردم در حدود 0.003 بودند حتی وقتی ابعادشون رو که مثل تیر های هم تیپ خود 40در40 و در طبقه ی ÷ایین 45در45 بود به 45در45 و پایینی رو 50در50 کردم تنها تیر بالایی ها درست شدن به نظرتون ایا باید تیر ها رو باز بزرگ تر کنم ؟ این که تو یه طبقه دو تیپ تیر باشه ایا مشکل اجرایی نخواهد داشت؟ این جا که ابعاد تیر ها از ابعاد ستون بزرگتر شدن غلط نیس؟ ایا راه حلی دیگر در مورد این دو تیر متصل به پاگرد های پله به نظرتون میرسه
1392/8/30 ، 01:00 صبح
(1392/8/30 ، 12:03 صبح)معمارخرداد نوشته است: سلامسلام یکبار مدلسازی خودتان از بارگذاری بازبینی کنید . در یک طبقه اشکالی در اینکه تغییر سایز مقطع داشته باشید نیست و اینکه ابعاد تیرها باید بخاطر سهولت اجرا مناسب ستون انتخاب شود . |
|