![[تصویر: ec5e233c-61f4-4ea7-9877-03b8eb768de1_201...152809.jpg]](http://ncc.org.ir/_DouranPortal/Album/News/ec5e233c-61f4-4ea7-9877-03b8eb768de1_20140831_152809.jpg)
در راستای طرح تأسیس مرکز مدیریت اطلاعات بلایای طبیعی در منطقة آسیا و اقیانوسیه که تحت نظارت کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد(ESCAP ) صورت میگیرد، یک کارگاه آموزشی تحت عنوان توسعة ظرفیت منطقه ای در خصوص پهنهبندی لرزهای 25تا28 مردادماه 1393 در محل سالن اجلاس کنفرانس سران کشورهای اسلامی تهران برگزار شد.
این دورة آموزشی با هماهنگی معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری به عنوان میزبان و مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی که از اعضای ایرانی گروه مشارکت کننده در کمیتة پشتیبانی توسعة مدیریت اطلاعات بلایای طبیعی میباشد، برگزار گردید.
هیئتهای شرکتکننده در این کارگاه آموزشی26مردادماه با هدف آشنایی با توانمندیهای سازمان نقشهبرداری کشور و نقش موثر آن در تأسیس مرکز مزبور از این محل بازدید بهعملآوردند.
در این بازدید هیئتهای شرکتکننده از کشورهای:
ترکیه، هندوستان، پاکستان، تاجیکستان، ارمنستان، آذربایجان، بنگلادش، بوتان، نپال، افغانستان و بههمراه آقایان سانجای سریواستاوا و نوکئو مشاوران منطقهای دبیرخانة اجرایی اسکاپ سازمان ملل متحد
(UN-ESCAP ) حضور داشتند.
همچنین اینگروه را جمعی از کارشناسان نهاد ریاست جمهوری ومعاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور،آقای دکتر بیتاللهی و همکاران ایشان در مرکز تحقیقات راه،مسکن و شهرسازی همراهی مینمودند.
در این بازدید ابتدا دکتر علیرضا آزمودة اردلان رییس سازمان نقشهبرداری کشور ضمن خوشآمدگویی به شرکتکنندگان، توضیحات جامعی درباره وظایف و اهداف این سازمان در خصوص مدیریت اطلاعات بحران ارائه نمود.
همچنین در ادامه با توصیف فعالیتها و توانمندیهای فنی این سازمان، اهمیت و نقش آن را در کمک به نهادهای بینالمللی از جمله کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (ESCAP ) بیان کرد.
وی تاکید کرد: تمام سازمانهای نقشهبرداری ملی باید نقش فعالی را در خصوص همکاریهای بینالمللی در این راستا ایفا نمایند.
دکتر اردلان سازمان نقشه برداری کشور را بهعنوان تنها سازمان غیرنظامی ملی در ایران در زمینه فعالیتهای نقشهبرداری بنیادی در کشور معرفی کرد.
رییس سازمان نقشه برداری کشور ضمن توصیف فعالیتهای جاری این سازمان، موضوعاتی از قبیل ژئودزی و ژئودینامیک، فتوگرامتری و سنجش از دور، زیرساخت دادههای مکانی و کارتوگرافی را از جمله فعالیتهای مهم سازمان اعلام کرد و این سازمان را بهعنوان مسئول زیرساخت دادههای مکانی و مرجع نظارت فعالیتهای مرتبط با نقشهبرداری در ایران عنوان نمود.
دکتر اردلان افزود: ایران با قرار داشتن در محدوده تکتونیکی فعال، در معرض زلزله قرار دارد و ما میتوانیم با انجام مشاهدات مختلف جابجایی زمین را پایش نماییم و این امر نه تنها در سطح کشوری و منطقهای، بلکه باید در سطح کره زمین صورت پذیرد و در نتیجه نیازمند همکاریهای بینالمللی و به اشتراکگذاری دادهها و اطلاعات بین کشورها میباشد.
پساز سخنان آقای دکتر اردلان، حاضرین از بخشهای نقشه برداری هوایی و سیستم اطلاعات مکانی
(GIS )بازدید بهعملآوردند. در این بازدیدها کارشناسان تواناییهای سازمان را در تولید اطلاعات مکانی، ارائه نمودند و پاسخگوی سؤالات شرکت کنندگان بودند.
در پایان آقای سانجای سریواستاوا مشاور منطقهای دبیرخانة اسکاپ با تشکر از مسئولین و کارشناسان سازمان نقشهبرداری کشور، ضمن اشاره به تواناییهای فنی این سازمان ، به نقش مهم سازمان نقشهبرداری کشور در انجمنهای بینالمللی مثل UNGGIM اشاره کرد و طرحهای سازمان، از جمله طرح ایجاد ژئوپورتال منطقهای، را مورد تحسین قرار داد.همچنین خواستار رهبری این سازمان در راهاندازی مرکز توسعة مدیریت بلایای طبیعی منطقه و آموزش گردید.
آقای دکتر بیتاللهی نیز به نمایندگی از مرکز تحقیقات راه،مسکن و شهرسازی ، ضمن تأکید بر تواناییهای سازمان، به نقش و حضور موثر خانمها در عرصههای مختلف علمی و فنی سازمان نقشهبرداری کشور، بخصوص در این دیدار اشاره و به آنان تبریک گفت و از پذیرایی و مهمان نوازی مسئولان و کارکنان این مرکز تشکر و قدردانی نمود.
لازم به ذکراست که سازمان نقشهبرداری کشور از اعضای ایرانی فعال این کمیته در راهاندازی مرکز مذکور میباشد و با عنوان: APDIM-NCC-Partnership Group شناختهمیشود، به همین دلیل این بازدید صورت گرفت تا شرکت کنندگان در کارگاه آموزشی از نزدیک با توانمندیهای سازمان نقشه برداری کشور و نقش مهم آن در پیشبرد اهداف این مرکز ، آشنا شوند.
بازدید این هیئت از سازمان نقشه برداری کشور با گرفتن عکس یادگاری و بدرقة ریاست، مدیران و کارشناسان سازمان به پایان رسید.
سازمان نقشه برداری کشور
[URL=][/URL] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)