سوالی داشتم که میخواستم اگر میشه در این زمینه راهنمایی های لازم رو بفرمایید
فرض کنید یه ساختمان 16 واحدی 4 طبقه روی پیلوت ساخته شده است بعد از اتمام اسکلت ساختمان مالکین تصمیم میگیرند تا طبقه ی چهارم به صورت دوبلکس در بیاد و بالای پشت بام دوتا سوئیت ساخته شود....البته فقط برای دوتا از واحد ها.......سوال من این است در چنین مواردی یه مهندس طراح چه مواردی را باید بررسی کند ...و ایا اصلا امکان این کار وجود دارد.....ونظام مهندسی مجوز ساخت رو در چه صورت میدهد.و سوال بعدی اینکه مهندسی که طراح اون ساختمان نبوده است چه طور میتونه امکان این کارو بررسی کند....
سلام .. خانمی نوع سازه فلزیه یا بتنی؟
دوبلکس شدن خودش یجورایی مستلزم داشتن راه پله و یا راه دسترسی متناسب با دوبلکسه مگه اینکه دوبلکس اینجا با همون ارتفاع عرف سازه و تنها جدا کردن فضای نشیمن و خواب معنا بشه .. مهندس طراح هم که باید سازه با شکل جدید رو طراحی کنه و ببینه کجا باید تقویت بشه در نهایت .. ازونجایی که علیرغم طراحی،هیچوقت در عمل نه مصالح مصالحه و نه اجرا،اجرای اصولی پس همیشه ساحتمان ما یه قدم نسبت به چیزی که طراحی شده عقب تره حتی اگه تو طراحی دست بالا گرفته شده باشه ،البته هیچ کاری که نشد نداره (لااقل برای ما ایرانی ها، همونطور که تو مناطق شمالی اگه تشریف برده باشید می بینید که 70 درصد خونه های همکف ویلایی آجری با قوطی شدن 2 طبقه و صد البته هم از شهرداری مجوز و پایانکار می گیرن اونم با ضمانت یه فرم استحکام بنای ناقابل!!!!،، نظام هم در چنین مواردی معمولا کاری از دستش بر نمیاد)سوئیت های بالا هم که میگین ، در اصل رو بارگذاری تاثیر گذاره .. مهندسی هم که طراحش نبوده مطمئنا باید طراحی جدید انجام بده و بتونه مالک رو مجاب کنه که تقویت لازم رو انجام بده(تازه اونم اگه ممکن باشه از لحاظ اصولی وفنی و ضوابط مهندسی) ..
سلام خانم زینب خوش کلام ممنونم از پاسخ شما....سازه بتنی هستش .......منظورتون از تقویت نفهمیدم اخه اسکلت به اتمام رسیده تا طبقه چهارم ....وبعد قرار است واحدهای طبقه چهارم از طریق پله به سوئیت های بالای پشت بام راه پیدا کنند...و سوئیت ها در ورودی جدا ندارند ...به نظرتون یعنی باید دوباره بارگذاری ها با توجه به ساخت سازه انجام بشه مثلا ابعاد دیوارها یی که به نحوی کم یا زیاد شده اند در اجرا....و با همون مشخصات دوباره طراحی بشه ؟؟؟
بتنی که هست خب یجورایی دستمونو بسته برای تقویتش .. منظور منم همون راه پله سوئیته که باید معلوم بشه که ایا از ستونهای اجرا شده قراره کمک بگیره یا نه اصلا جای دیگست .. از طرفی هم با بارگذاری دوباره با توجه به نوع پلان، معلوم میشه که مثلا ستونهای اجرا شده چقد نیاز به تغییر مقطع دارن .. راه تقویت ستون بتنی هم که مثلا یه راهش برای افزايش ظرفيت خمشي ستونهاي بتن مسلح با ميلگردهاي FRP مدفون در سطحه که البته دیگه سوادم بیشتر از این قد نمیده که اصلا میشه همچین مواقعی استفاده کرد یا نه ... تا یادم نرفته تا جایی که میشه باید برای دیوارچینی ها و ... سبک سازی کرد .. بهرحال طراحی مجدد با پلان جدید لااقل نشون میده که چقد اختلاف بار و کمبود ظرفیت باربری سازه داریم و اینکه ایا اصلا به ریسکش می ارزه که "سازه " فدای"معماری" بشه یا خیر .. ایشالا همکارای دیگه هم بیان و بیشتر و بهتر تر راهنمایی کنن ..
سلام
این کار مستلزم مدل سازی دقیق سازه با وضع موجود و اضافه کردن طبقه و بار اضافی هستش
بعد مدل سازی تمامی المانهای اجرا شده باید با وضع موجود جواب بدن در غیر اینصورت باید
سازه به نحوی تقویت بشه
سلام ببخشیددر مورد شکل پیوست یه سوالی داشتم ...از راهنماییتون ممنون و متشکر
اگر قرار باشه بار گذاری پله ی داخل واحد انجام شه در ایتبس با توجه به شکل؛ این بارگذاری چه طوری انجام میشه ...یعنی بار پله رو باید به کدوم قسمت ها وارد کنم ...بازم ممنون از توجه همه
1392/11/15 ، 06:34 عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: 1392/11/15 ، 06:38 عصر، توسط ebrahimkazemi51.)
برای پله ای که به شکل Lمی باشد باید در قسمت پاگرد از تیر کنسول استفاده کنیم.
برای پله ای که به شکل 3طرفه می باشد باید در قسمت پاگرد از تیر کنسول وتیر میانی استفاده نمائیم.
در قسمت انتهای پله نیز به تراز طبقه یا روی سقف متصل خواهند شد.
موفق باشید.