1393/4/10 ، 12:44 صبح
(1393/4/9 ، 10:11 عصر)بچه هشتگرد نوشته است:سلامبا تشکر
در آموزشی که من دارم محل قطع آرماتورهای تقویتی یک سوم طول دهانه از بر ستون درنظر گرفته شده.(فایل پیوست)
همچنین در اکثر دتایل های اجرایی که من دیدم میلگردهای تقویتی در هر آکس در انتهای دهانه های کناری خم 90 درجه
خورده و سایر تقویتی ها بدون خم هستند.
اگه مجاز به انتخاب آرماتور تقویتی کمتر از آرماتورهای سراسری نباشیم خیلی غیر اقتصادی میشه .مثلا من در پروژه ام
آرماتور سراسری نمره 18 دارم ولی برای تقویتی نمره 6 جواب میده . اگه قرار باشه من آرماتور تقویتیم رو که دو سوم
دهانمو پوشش میده 6 سایز افزایش بدم از این کار بهتر اینه که تقویتی اصلا نباشه و آرماتور سراسری رو تقریبا 2 یا 3 سایز
افزایش بدم در این صورت خود آرماتور سراسری جوابگو است و خیلی اقتصادی تر از حالت اول میشه درسته ؟
مقدار یک سوک دهانه آزاد عددی تقریبی و محافظه کارانه هستش و در برخی منابع آموزشی به یک چهارم دهانه آزاد به علاوه 25 سانتی متر اشاره کردن
در کل این مقادیر محافظه کارانه هستش و واقعا هم سخته برای هرقسمت دستی محاسبه بشه و بهتره از همین اعداد استفاده بشه
البته در صورت نیاز به دقت باید دستی محاسبه بشه
تمام میلگرد های طولی در قسمتی که نیاز به میلگرد نیست قطع میشن و به اندازه طول مهاری ادامه داده میشن. اگر جایی برای مهار مستقیم بود، خم زده نمیشه
ولی در جاهایی مثل اتصال تیر به ستون امکان ادامه مستقیم وجود نداره و باید طول مهاری با خم فقط رعایت بشه
علت هم انتقال نیروی موجود از تیر به ستون هستش که میلگرد توانایی انتقال نیرو هارو داشته باشه
در مورد سایز هم هیچ اجباری وجود نداره برای سایز و فقط از جنبه ی اجرایی مناسب نیستش که در هر قسمت یک نوع آرماتور تقویتی باشه
شاید در یک قسمت نمره 6 هم جوابگو باشه ولی در همه جا اینطور نیست و شما باید کل سازرو در نظر بگیرید نه یک جای خاص
ضمن اینکه میلگرد 6 آجدار نیست و نمیشه ازش استفاده کرد و کلا سایز های کوچک هم از نوع آ1 یا آ2 هستن و
با فرضیات استفاده از آ3 جور در نمیاد.