امتیاز موضوع:
  • 49 رأی - میانگین امتیازات: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشکل در کنترل برش یک طرفه
با سلام
تو پروژه ام هر چه قدر به فونداسیون عمق و عرض میدهم کنترل برش یک طرفه جوابگو نیس ممکن است راهمنماییم فرمایین( تو ایتبس این سازه 6 طبقه با سازه بتنی و در یک طرف قاب خمشی و در طرف دیگر خمشی متوسط است.
در سیف هم به صورت نواری عمق سیف در اخرین ویرایش 1.2 و عرض پی ها هم 1.2 و 1.4 هستقرار دادم .)

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

.rar   mollll21.rar (اندازه: 72.95 KB / تعداد دفعات دریافت: 110)
پاسخ
سلام
پروژه شما را اجمالی چک کردم .
بهتر است در تعریف slab در زبانه type گزینه footing رافعال نمایید .
سایز برش پانچ راعمال نمایید .
با انتخاب all نوع خاک soil را اختصاص دهید .
نوارهای طراحی را با ابزار ریشیپ درست تنظیم نمایید .
با افزایش ضخامت پی در صورتی که برش پانچ جوابگو نباشد باید به موازات آن نوارهای طراحی هم عریضتر شوند .

موفق باشید
پاسخ
با سلام
اقای بابایی عزیز من همه تنظیماتی رو که گفتین انجام دادم با تشکر از راهنماییتون ولی هیچ تاثیری رو برش یک طرفه نداشت و باز کنترل برش یک طرفه جواب نمیده
برش بانچ یا منگنه ای رو هم که گفتین من با فایل اکسل اقای خرمی نژاد بررسی کردم حتی با ضخامت 60 سانتی متر هم شالودم جواب میده
ولی مشکل اساسی من با برش یک طرفس که حتی تو ضخامت 1.20 و عرض 1.4 جواب نمیده وبا هر ترکیب باری هم که اعمال میکنم یه نواری از شالودم مشکل پیدا می کنه
ایا مشکلی وجود دارد؟ یا به خاطر بار زیاده؟در واقع هر پروژه ای رو دیدم با ضخامت های کم تر از من برش یک طرفه شان خوب جواب میده ولی مال من ...... ممکن است دقیق تر راهناییم فرمایین
پاسخ
(1392/9/9 ، 06:42 عصر)معمارخرداد نوشته است: با سلام
اقای بابایی عزیز من همه تنظیماتی رو که گفتین انجام دادم با تشکر از راهنماییتون ولی هیچ تاثیری رو برش یک طرفه نداشت و باز کنترل برش یک طرفه جواب نمیده
برش بانچ یا منگنه ای رو هم که گفتین من با فایل اکسل اقای خرمی نژاد بررسی کردم حتی با ضخامت 60 سانتی متر هم شالودم جواب میده
ولی مشکل اساسی من با برش یک طرفس که حتی تو ضخامت 1.20 و عرض 1.4 جواب نمیده وبا هر ترکیب باری هم که اعمال میکنم یه نواری از شالودم مشکل پیدا می کنه
ایا مشکلی وجود دارد؟ یا به خاطر بار زیاده؟در واقع هر پروژه ای رو دیدم با ضخامت های کم تر از من برش یک طرفه شان خوب جواب میده ولی مال من ...... ممکن است دقیق تر راهناییم فرمایین

سلام
عذر خواهی می کنم جناب مهندس من متوجه سوال شما نشده بودم گمان کردم برش پانچینگ مدنظرتون هستش .
برش یکطرفه ( قیچی کننده ) در safe 8 به صورت خودکار قابل انجام نیست آن را باید به صورت دستی محاسبه کنید تحت ترکیب بار بحرانی ضریبدار ، در صورت جوابگو نبودن باید عرض و ضخامت نوار را افزایش دهید در غیر این افزایش مقاومت فشاری بتن و یا استفاده از خرکها در فونداسیون .
پس شما باید تحت ترکیب بار بحرانی مقدار نیروی برشی ماکسیمم را از نوار برداشت و به صورت دستی آن را طبق فرمولهای aci ویا آیین نامه دیگر با مقدار مجاز مقایسه نمایید .
این مورد کنترل خیلی در طراحی در نظر گرفته نمی شود یعنی کم اهمیت است نسبت به برش دوطرفه .
در ضمن برای هردو نوار باید به صور مجزا این مورد را بررسی کنید .
پاسخ
اقای بابایی عزیز از دیروز که انواع راه هارو روی پروژه ام امتحان کردم به این نکته رسیدم که هر چه ابعاد فونداسیون کوچک تر باشه برش یک طرفه بهتر جواب میده
توی پروژم این دفعه که عکسشو گذاشتم ظخامت رو نسبت به دفعه اول از 1.2 به 0.6 و عرض فونداسیون رو از 1.4 به 1.2 تبدیل کردم حالا برش یک طرفم نسبت به عکس اول کاملا جواب میده
1- ایا این قاعده که با کوچک تر کردن ابعاد( البته تا رسیدن به حداقل ضخامت لازم برای برش پانچ) برش یک طرفه بهتر جواب میده درسته؟ یا بخاطر اشکال در سیفم یا تجزیه و یحلیل بیش از حد به این صورت شده است؟

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

پاسخ
(1392/9/10 ، 11:21 صبح)معمارخرداد نوشته است: اقای بابایی عزیز از دیروز که انواع راه هارو روی پروژه ام امتحان کردم به این نکته رسیدم که هر چه ابعاد فونداسیون کوچک تر باشه برش یک طرفه بهتر جواب میده
توی پروژم این دفعه که عکسشو گذاشتم ظخامت رو نسبت به دفعه اول از 1.2 به 0.6 و عرض فونداسیون رو از 1.4 به 1.2 تبدیل کردم حالا برش یک طرفم نسبت به عکس اول کاملا جواب میده
1- ایا این قاعده که با کوچک تر کردن ابعاد( البته تا رسیدن به حداقل ضخامت لازم برای برش پانچ) برش یک طرفه بهتر جواب میده درسته؟ یا بخاطر اشکال در سیفم یا تجزیه و یحلیل بیش از حد به این صورت شده است؟

سلام
برش یکطرفه : کنترل برش یک طرفه در فونداسیون به فاصله d از بر ستونها در نظر گرفته می شود
نمی توانم در پروژه شما نظری داشته باشم برش یکطرفه زیاد باید و با کم کردن ضخامت جواب بگیرید !
معمولا افزایش عرض کمک چندانی به کاهش برش نمی کند چون با اینکار تنش زير پي كم مي شود ولي در تبديل تنش به نيروي برشي تنش در مساحت ضرب خواهد شد. بهتر است ارتفاع پي را افزايش بدهیم و يا از آرماتور برشي استفاده كنيم .
محاسبات دستی و کنترلهای خود را به صورت تصویری پیوست نمایید تا بهتر بشود نظر داد.
موفق باشید
پاسخ
با سلام
اقای مهندس از زحمت گذشته ممکن است با اعدادی که من در اینجا اشاره کردم برش یک طرفه رو دستی کنترل کنین یاد بگیریم
تر کیبات بار بر اساس aci318-95 مقدار ماکزیمم برش برای بار مورد نظر در جهت x در فاصله d (52 که از طریق display---show strip forces بدست اوردم برابر با 64932.72 کیلوگرم بر سانتی متر عمق فونداسیون 0.9 و عرض فونداسیون 1 متر مقاومت فشاری بتن 210e4 ؟؟؟

یه سوال دیگه موقع مشاهده برش یک طرفه از طریق display---show strip forces در قسمت پایین مقدار ماکزیممی رو خود سیف اشاره میکنه
با توجه به راهنمایی قبلی شما ( مبنی بر اشتباه سیف در کنترل برش یک طرفه ) پس ما در سیف 8 مقدار ماکزیمم برش رو با این عدد مقایسه نکنیم؟

در ضمن من برش پانچ رو از فایل اکسلی که اقای مهندس خرمی نژاد درست کرده کنترل میکنم ایا به نظر جناب عالی کافی است ؟؟؟؟
پاسخ
سلام مهندسین عزیز
توضیحات عالی شما عزیزان را خواندیم اما سعی کردیم در یک مقاله کامل به این موضوع بپردازیم و یک راهنمای کامل و تصویری رفع مشکل کنترل برش یکطرفه ( برش تیری ) در فونداسیون درسیف و بصورت دستی مطابق آخرین ویرایش مبحث نهم ارائه دهیم ، خوشحال می شویم که از نظرات خوب شما عزیزان درباره این مقاله نیز آگاه شویم!

http://sabzsaze.com/one-way-shear
پاسخ
آیین نامه، کنترل برش یک طرفه در پی ها را مانند کنترل برش در تیرهای بتنی بیان کرده است. لذا تلویحاً می توان گفت که برای انجام این کنترل می توان از ترکیبات بار طراحی پی (که همان ترکیبات طراحی بتنی است) استفاده نمود.
اما در این بین نباید از قابلیت جدید نرم افزار SAFE یعنی امکان ساخت ترکیب بار پوش غافل شد. که کار مهندسین را خیلی راحت و البته دقیق تر کرده است؟
برای آشنایی بیشتر با نحوه ی ساخت این ترکیب بار که در واقع گام اول در کنترل برش یکطرفه در پی هاست، مقاله ی جامع "کنترل برش یک طرفه پی در safe"را از دست ندهید.

منبع و پاسخ به این سوال:
http://sabzsaze.com/one-way-shear/
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  خیلی فوری- عدم نمایش کنترل برش پانچ بعد از آنالیز در سیف کج k.b 16 13,416 1400/5/15 ، 01:41 صبح
آخرین ارسال: زهرا دودانگه
Wink مشکل زیاد بودن تعداد تقویتی ها در سیف 8 sghasemian 2 1,495 1399/2/6 ، 01:11 عصر
آخرین ارسال: sghasemian
  مشکل در کنترل تنش مجاز یا مدل سازی faridtnt 2 902 1398/10/3 ، 12:34 صبح
آخرین ارسال: faridtnt
  چک کردن فایل safe و مشکل در کنترل برش پانچ amirkazemi 10 11,094 1397/9/18 ، 03:29 عصر
آخرین ارسال: heathing
  مشکل عدد بزرگ آرماتور گزارش شده safe D.Em 8 3,402 1397/9/6 ، 12:38 عصر
آخرین ارسال: tileiranco
  فونداسیون نواری دو طرفه manphetah 1 1,268 1396/8/2 ، 12:41 صبح
آخرین ارسال: civil92
  رفع مشکل برش پانچ emad_219 1 1,800 1395/8/6 ، 11:51 عصر
آخرین ارسال: emad_219
  مشکل کنترل برش منگنه ای(خیلی فوری) zaryam 2 2,590 1394/5/19 ، 12:27 صبح
آخرین ارسال: zaryam
  مشکل زیاد نشان دادن میلگرد تقویتی در سیف moradi64 3 2,939 1394/4/18 ، 01:05 صبح
آخرین ارسال: miladezati
  مشکل در برش پانچ در سیف elyas64 1 2,143 1394/4/2 ، 11:56 عصر
آخرین ارسال: elyas64

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان