ابعاد سازه 10در 11.5متر هست وزن خرپشته به مساحت21متر مربع شده13تن ولی وزن سقف بام و سربندی رو که جمعش میکنم میشه22.5تن حالا تقریبی میتوند قضاوت داشته باشید که این مقدارها معقول هستش؟
-فرض کنید که در محور xچهار تا ستون و در محور yهم 4تا ستون داشته باشیم حالا خرپا فقط از روی ستونها باید وجو د داشته باشند یا اینکه در بین دو ستون باید بازم خرپا وجود داشته باشد. من اصلا در محور xکه 4 تا ستون داشتم به همین خاطر 4 تا خرپا گذاشتم یعنی بین ستون خرپا قرار ندادم .این کار اشتباهه؟
اینکه که گفتید فاصله دهانه ها تعیین کننده هست من الان به این نتیجه رسیدم که فاصله یال تحتانی (کش تحتانی) از یال تحتانی بعدی که هست 4 متر و بعضی جاها یه مقدار بیشتره من باید در این فواصل 4 متر یک خرپا دیگه ای بگذرام آیا به این طریق درست هست؟(راستی اینکه میگم بین دهانه 4 متر یک کش تحتانمی (یال تحتانی قرار بدم و یک خرپا بوجود بیارم این زیر کش تحتانی در بین 4 متر ستون وجود ندارد موردی ندارد)؟
-در مورد اون خرپشته هیچ تغییری نمیخوام بدم با اون وزن 13تن که برای مساحت21متر مربع بدست اومده اون همونطوری بمونه؟(لطفا ساده بیان کنید)
(1392/9/27 ، 08:43 عصر)تارا2 نوشته است: در سقف شیبدار دوطرفه میشه خرپشته در نظر گرفته نشه؟
منظور از سقف شیروانی همان سقف شیبدار دو طرفه هست؟
سلام
- در سازه بریا باکس پله نیاز به ایجاد خرشته می باشد . در صورتی که سقف بام از سربندی شیبدار باشد . در تراز بام خرپشته هم این سقف ( شیبدار ) ایجاد می شود .
- سقف شیروانی یعنی سقفی که دارای هندسه متفاوت ( شیبدار ) نسبت به سقفهای تخت دارد . این سقف می تواند از هرجنسی باشد .
- اگر شیب در دوجهت مخالف هم از آکس ساختمان ( دوطرفه ) باشد به آن سقف شیبدار دو طرفه گویند . در مواقعی که مساحت پلان کم باشد و یا ساختمانهای با ارتفاع کمتر می توان سقف شیبدار یکطرفه را اجرا نمود وابسته به شرایط محیطی و معماریمی باشد .
اجمالی چک کردم صحیح است از وزنهای محاسبه شده کل مقدار آن را محاسبه و به مساحت طبقه تقسیم می نماییم حال اگر وزن آن کمتر از 275 باشد این مقدار سربار تیغه به وزن سقف افزوده می شود .
* فقط چرا تیغه 20 سانتی متری آسانسور در نظر گرفته شده است ؟ مگر ابعاد چاهک اسانسور و پله بازشو نیستند .
- سربار معادل محاسبه شده تنها باید در مساحت سقف طبقه مورد نظر اعمال شود .
الان این بار رو که به مساحت طبقه تقسیم کردم و اومده 170کیلوگرم من باید این رو به وزن سقف اضافه کنم.مثلا وزن سقف شده 400 با اون وزن 170 جمع میشه 570 درسته؟
-بعد راستی این وزن سقف بام و خرپای فلزی با هم به طور مستقیم جمع میشه؟
-در رابطه با اینکه چرا دیوار دور آسانسور گذاشتم:چهار طرف آسانسور خب یک طرف بازشو هست که اون دیوار نداره و یک طرفش به سمت دیوار محیطی سازه و دو طرفی که میمونه رو به خاطر اینکه عایق صوتی باشه و صدای آسانسور ساکنین رو اذیت نکنه در نظر گرفتم و چون کمتر از 275 شده اون رو تیغه در نظر گرفتم.مگه مشکلی داره؟
سلام
ارتفاع خرپای فلزی سقف(سربندی شیبدار)2متر هستش آیا این ارتفاع در محاسبه نیروی زلزله باید در نظر گرفته بشه یا اینکه باید وزن خرپا را حساب کنم بعد اگه وزنش بیش از 25 درصد وزن بام شد جزء ارتفاع محسوب بشه؟(خرپشته در این سازه وجود ندارد.خود استاد گفت که خرپشته نمی خواد)