sembazi
Unregistered
سپاس ها
سپاس شده بار در ارسال
سلام .. میخام بدونم بعد از تحلیل در ایتبس برای کنترل مقدار ارماتور تیرها، ایا مثل ستون راهی وجود داره که از روی تغییر رنگ مقطع بفهمیم که مقطع طراحی شده کفایت میکنه یا خیر؟ اگر نه، چطور باید کنترل کرد؟ اگر با محاسبه دستی مقدار ارماتور و مقایسه با عدد نوشته شده روی تیر باید کنترل بشه پس چرا من حتی برای یک پروژه 3 طبقه روی پیلوت بتنی به تیر سقف اول مقطع مثلا 35x35(باوجود مقطع 45x45ستون) میدم باز هم مقدار ارماتور داده شده حول و حوش همون عددی که از اول داده بود نمایش داده میشه؟ کجای کار طراحی مشکل داره؟
موضوعها: 35
اعتبار:
9
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
1392/5/19 ، 02:03 صبح
(آخرین ویرایش در این ارسال: 1392/5/19 ، 02:05 صبح، توسط شیوا.)
اقای مهندس حتما مقطعی که انتخاب کردید35 در 35 جواب داده ...اگه جوابگو نبود تیر ها بعد از تحلیل و طراحی به رنگ قرمز در میادو با کلید راست روی تیر و در قسمت summaryاخطار میده که آرماتور مورد نیاز از حداکثر آرماتور مجاز ایین نامه تجاوز کزده(با خط قرمز) و ابعاد مقطع تیربرای لنگر خمشی ناکافیه...حالا برای اینکه مطمئن شید مثلا تیر 20 در 20 رو اختصاص بدید ببینید بعد از تحلیل مجدد وطراحی ،تیرهابه رنگ قرمز در میاد ...
موضوعها: 35
اعتبار:
9
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
1392/5/19 ، 02:14 صبح
(آخرین ویرایش در این ارسال: 1392/5/19 ، 03:30 صبح، توسط شیوا.)
وقتی در ایتبس مقطع تیر انتخاب میکنیم متناسب با مقطع وحداکثر لنگر وارده به تیر نرم افزار،آرماتورهای خمشی برشی و پیچشی مناسب برای اون مقطع رو محاسبه میکنه(طبق ایین نامه و ترکیب بارههای وارده) ...بعد با حداکثر مجاز آیین نامه مقایسه میکنه که وقتی بیشتر از حداکثر میشه اخطار میده با علامت o/s که این علامت به معنی تجاوز از حداکثر ایین نامه ای هستش....راه ساده ی چک کردن آرماتور تیرها :وقتی طراحی کردید وstart designرو زنید تیرهایی که کفایت نمیکنن با رنگ قرمز مشخص میشن و علامت o/s روی تیرها هستش که میتونید بفهمید تیرها جوابگو نبوده ....اگر علامت N/Nبود روی عضوی یعنی آرماتور لازم نبوده ....اگر علامت N/Aبود انجام کنترل طبق آیین نامه بر حسب حد شکل پذیری؛لازم نیست....اگر علامتN/C روی عضوی بود مثلا تیر یا ستون این در صورتیه که پارامترمورد نظر محاسبه نشده یاشد..این هم معنی علامت ها... اگر هم تیر جوابگو باشه که به رنگ سبز مشخص میشه میگید نه امتحان کنید یه مقطع خیلی کم به تیر ها اختصاص بدید ببینید بعد طراحی رنگ تیر چه رنگی میشه...
sembazi
Unregistered
سپاس ها
سپاس شده بار در ارسال
مرسی مهندس من امتحان کردم که برای تیر با دهانه 5.7 برای سقف اول یه ساختمون 3 طبقه روی پیلوت هم با 35x35 خبری از ارور نیست و جالبه که ارماتورهای وسط تیر(یعنی همون سراسری ها) مثلا از 6.45 رسید به مثلا 6.7 و فقط ارماتورهای دوسر دهانه بیشتر شد .. یعنی چی اونوقت؟ ستون رو به زور با 16 تا 20 و مقطع 45جواب داده انوقت تیر با 35x35 هم جواب داده؟؟؟
موضوعها: 16
اعتبار:
13
سپاس ها 0
سپاس شده 2 بار در 4 ارسال
دوست عزیز سلام
شاید در ابتدا مقاطع کوچک در نرم افزار ایتبس جوابگو باشند اما شما باید شرایط آیین نامه ای و اجرایی رو هم کنترل کنید
آیین نامه مبحث نهم مقررات ملی یک سری محدودیتهایی برای چینش آرماتورها تعیین کرده! در ضمن باید مقدار درصد آرماتور نیز کنترل بشه ! پس برای همینه که شما ممکنه با مقاطع کوچک جواب بگیرید اما اجرایی نباشند
در ضمن برای شکل پذیری مقاطع هم باید کنترل هایی در OUTPUT نرم افزار صورت بگیره که 100% برای پروژه شما نسبت تیر به ستون رو خطا داده!
sembazi
Unregistered
سپاس ها
سپاس شده بار در ارسال
مهندس مرسی .. ممکنه بگین این کنترل رو چطور باید انجام بدم؟
sembazi
Unregistered
سپاس ها
سپاس شده بار در ارسال
البته ناگفته نمونه مهندس که من مقطع نهایی رو برای سقف اول 45 در 45 گرفتم با 3تا 18 سراسری و تقویتی های دو سر تیر یعنی همون چیزی که از اول به برنامه داده بودم(مقطعشو میگم) اما خب اون موضوعه واسم جالب بوده که گفتم قبلا ..