امتیاز موضوع:
  • 84 رأی - میانگین امتیازات: 2.4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چند سوال ساده از ایتبس و مدل کردن سازه فلزی
Smile 
من می خوام سازه فولادی 5 طبقه روی پیلوت رو توی ایتبس مدل کنم
چندتا سوال دارم(شرمنده اگر سوالام ضایعند،تازه کارم)
1.نحوه ی معرفی مقطع نبشی و دوبل آن که مطابق با نبشی های موجود توی ایران باشه؟
2.نحوه ی ساخت دوبل آی پی
3.من سه تا گروه برای ستون ها،تیرها،و بادبند ها ساختم
حالا چه مقاطعی رو توی هر گروه بزارم؟
1-3 یعنی مثلا به ستون ها IPE ها و دوبل آی پی نسبت بدم؟و یا فقط و فقط دوبل آی پی؟
2-3 به بادبند ها فقط دوبل نبشی؟یا نبشی و دوبل نبشی؟یا اصلا IPE ؟
3-3 به تیر ها فقط IPE ؟

لطفا به این سوال سه من با توجه به تجربتون که چیا جواب میدن و بهترند و با توجه به 5طبقه بودن سازه من جواب بدین.

4.پلان من یک قسمت کنسولی داره(قسمت زرد مشخص شده در عکس زیر)،من واسه ی مدل کردنش،باید فقط تیر رسم کنم و تیر ها رو چه در جهت x , چه در جهت y اتصال خمشی در نظر بگیرم؟
(سازه من در جهت x قاب فلزی با مهاربند و در جهت y قاب خمشی است)
(کلان این قسمت کنسولش رو هیچی نمیدونم،فقط همین قدر به ذهنم رسید که اینطوری مدل کنم،یکی بهم گفت که تیر هم نباید رسم کنم اون قسمت!!)

یه چند تا سوال متفرقه هم دارم:
5.در منوی define قسمت special/seismic ،این ضرایب 1 و 2.4 و 0 از کجا میان؟کلا داستانِ این قسمت چیه؟من هیچی ازش نمیدونم.

6.چرا در قسمت mass source از منوی define ،ضریب 0.2 رو به بار live می دهیم؟این 0.2 از کجا میاد؟

7.اگر بخوام همه ی سقف هامو به جز سقف بام و سقف base رو انتخاب کنم،باید چیکار کنم؟

8.با توجه به اینکه سازه من 5 طبقه روی پیلوت با ارتفاع 18 متر و بدون زیر زمین هست و با توجه به اینکه من از آیین نامه ی ubc 97-ASD در طراحیم استفاده میکنم،برای طراحی این سازه،این ده ترکیب بار های زیر کافی اند؟(یکی بهم گفته بود باید 22 تا تقریبا ترکیب بار در نظر بگیرم!!!):
COMB1: D
COMB2: D+L
COMB3:0.75(D+L+EX
COMB4:0.75(D+L-EX
COMB5:0.75(D+L+EY
COMB6:0.75(D+L-EY
COMB7:0.75(D+EX
COMB8:0.75(D-EX
COMB9:0.75(D+EY
COMB10:0.75(D-EY

[تصویر:  rzo0kli3y5a5eo57bjtg.jpg]
پاسخ
جواب 1 : define>frame section>sd section
جواب 2: مانند جواب 1
جواب 3:انواع مقاطع رو مانند بالا که گفتم بسازید که برای پروژه های بعدی لازم میشه
جواب 3-1:بار اول یه مقطع مثلا تک نسبت بده ببین جواب میده یا نه اگه نداد دوبل استفاده کن اگه بازم نداد دوبل با جان باز استفاده کن که ممان اینرسی بره بالا تر و لنگر بیشتری بتونه تحمل کنه اگه بازم نداد دوبل با جان باز با ورق تقویتی استفاده کن
جواب 3-2: به بادبند ها معمولا دوبل نبشی و دوبل ناودانی نسبت میدهند شما بیا از دوبل نبشی استفاده کن
جواب 3-3: به تیرها فقط IPEمیتونیم نسبت بدیم با جان باز و ورق تقویتی احتمالا جواب میده اگه نداد از تیر ورق استفاده کن ---IPB استفاده نمیکنن
جواب 5: مربوط میشن به تنظیمات لرزه ای اگه از ایین نامه ubc استفاده میکنید این تنظیمات رو باید انجام بدید ضریب rho مربوط میشه به ضریب افزایش نیروی افقی زلزله طبق ubc که مقدارش 1 میباشد .اون 2.4 یا 2.8 ضریب اضافه مقاومت هست که برای انوای مهار بند میتونید از مبحث 10 به دست بیارید
جواب 6: ضریب 0.2 مربوط میشه به کاربری پروژه شما که اگه مسکونی باشه میشه 20 درصد و اگه تجاری باشه میشه 40 درصد که این ضرایب در بار زنده ضرب میشن به اضافه بار مرده میشن و جرم سازه توی ایتبز از گزینه mass source محاسبه میشود
پاسخ
(1391/10/10 ، 11:48 صبح)AminHabibi نوشته است: جواب 1 : define>frame section>sd section
جواب 2: مانند جواب 1

A.آقا پس قضیه این مقاطع آماده خانه عمران چیه؟؟

A-1.یعنی من باید تک تک مقاطع رو بسازم؟!یعنی هیچ فایل آماده ای از کل مقاطع مورد نیاز برای طراحی وجود نداره؟

B.اگر بخوام از مقاطع آماده خانه عمران استفاده کنم برای وارد کردن نبشی،دوبل نبشی،دوبل آی پی ای،ناودونی و دوبل ناودونی به ترتیب باید کدام گزینه ها رو از قسمت frame section انتخاب کنم؟؟

:(
پاسخ
توصیه میکنم مقاطع رو خودتون بسازید یه بار برای همیشه

[تصویر:  4e37s7c5wil9dxzy774y.png]
[تصویر:  b8ahzxaxzmonjyog8jgz.png]
[تصویر:  gsozpmsvxgypktmnh8zs.png]
[تصویر:  tje6jcnvg0mmdvfck5.png]
[تصویر:  i0prdza8677wmoq957h.png]
پاسخ
نبشی ها رو هم توصیه میکنم به این صورت قرار بده

[تصویر:  pl4hxr3i9vbsc8th3n3y.png]
پاسخ
کلا اعضای تک پروفیل رو میتونید وارد کنی ولی برای اعضای مرکب باید اونها رو خودت بسازی
پروفیلهای خانه ی عمران هم وجود داره ولی به دلیل مشکلات به وجود اومده سر افتاده از این پروفیلها بهتر هست ازشون استفاده نکنید
فروش مجموعه نرم افزار های مهندسی عمران+ فیلمهای آموزش عمرانی + آرشیو کل سایت https://goo.gl/80OzPv
آموزش طراحی سالن های صنعتی(سوله) با برنامه ی SAP&ETABS و طراحی پی در (Safe) https://goo.gl/20kasW
فیلم آموزش طراحی یک ساختمان فلزی از اول تا آخر در ایتبس و طراحی پی در سیف(Etabs&Safe) https://goo.gl/TlWlvw
دانلود 35 قسمت فیلم فارسی آموزش اتوکد دو بعدی 2012 توسط استاد آریانی (400دقیقه) https://goo.gl/NRuR94
دانلود 40 قسمت فیلم فارسی آموزش اتوکد 2012 سه بعدی توسط استاد آریانی (7ساعت) https://goo.gl/GsLsyv
پاسخ
دوست عزیز به عنوان تجربه اولتون و همچنین چون پروژه دانشجویی هست ، بنده پیشنهاد میکنم تمام مقاطع رو به صورت آماده استفاده کنید تا در نهایت خودتون مشکلات و ... این جور مقاطع رو ببینید
این فایل کل مقاطع خانه عمران هست! یک فایل PDF هم داخلش هست که میتونه کلی بهتون گمگ کنه

.rar   sectionEtabs.rar (اندازه: 897.69 KB / تعداد دفعات دریافت: 427)

برای ستون ها با توجه به تجربه بنده شما با مقاطع تکی هرگز جواب نخواهید گرفت و بعضا دیده شده که حتی با مقاطع دوبل هم نمیتونید جواب بگیرید ! بهترین پیشنهاد بنده به شما ساخت قوطی ( BOX ) برای ستون ها هست!
برای رسم ستون ها از بخش SD Section میتونید استفاده کنید ، فقط یادتون نره که جای جوش برای 4 طرف قوطی بگذارید
در خصوص تیرها هم هم مقاطع دوبل و هم مقاطع تکی برای پروژه شما نیازه ولی برای عدم وجود پیچش در تیر ها بنده توصیه میکنم که فقط از مقاطع دوبل برای تیرها استفاده کنید!
در خصوص بادبندها هم شما با ماقطع ناودانی (UNP) دوبل و نبشی (L) دوبل میتونید استفاده کنید که باز پیشنهاد بنده به شما استفاده از UNP دوبل BackToBack هست! منظور از واژه BackToBack اینه که مقاطع از پشت به هم جوش بشوند ! به این صورت =>> ][

برای انتخاب آیین نامه نظر بنده اینه که از AISC89 استفاده کنید!
اگه از UBC استفاده کنید باید فاکتر اومگا رو با توجه به صفحه 359 مبحث دهم انتخاب کنید و در اون قسمت بنویسید تا نرم افزار ترکیب بار های مورد نیاز رو بسازه
ولی اگه از AISC استفاده کنید باید توسط فاکتور اومگا خودتون ترکیب بارهای مورد نیاز رو بسازید!
در ضمن به یاد داشته باشید که در استفاده از حالت تنش مجاز ASD نباید ضرایب 0.75 رو به ترکیب بارها اضافه کنید!
در ضمن با توجه به اینکه در سازه شما نیروی زلزله با پیچش تصادفی وجود نداره تعداد ترکیبات بار کم خواهد شد!

فقط توجه داشته باشید چون شما بخش گسترده ای از سازتون به صورت کنسول هست باید یک ترکیب بار استاتیکی با نام EZ (بار زلزله در راستای قائم) بسازید و با توجه به بخش 2-3-12 آیین نامه 2800 در فرمول 2-13 اون صفحه قرار بدید به صورت بار گسترده و به صورت منفی به سطح های کنسولتون وارد کنید!
[تصویر:  vtrj1wrkwk7gliw9cil.jpg]

موفق و پیروز باشید

برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
[URL=] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
[URL=] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)

[URL=][/URL] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
(لطفا قبل از استفاده از امکانات انجمن قوانین را مطالعه بفرمایید)
تدریس خصوصی محاسبه سازه های بتنی و فولادی توسط نرم افزار های Safe ، Etabs و SAP و همچنین آموزش معماری سازه توسط نرم افزار Autocad
پاسخ
بچه ها اگر من يک سقف رسم کنم و توي قسمت property اون،گزينه ي opening رو انتخاب کنم،و بعد بهش بار مرده و زنده وارد کنم،این سقف چطور رفتار میکنه؟يعني اين حالت opening چه خصوصيتي به سقف من ميده؟
این روش درستی برای مدل کردن راه پله ی سه طرفه ی یک سازه ی فلزی می تونه باشه؟؟
(1391/10/10 ، 10:53 صبح)a.kh.civil.eng نوشته است: 8.با توجه به اینکه سازه من 5 طبقه روی پیلوت با ارتفاع 18 متر و بدون زیر زمین هست و با توجه به اینکه من از آیین نامه ی ubc 97-ASD در طراحیم استفاده میکنم،برای طراحی این سازه،این ده ترکیب بار های زیر کافی اند؟(یکی بهم گفته بود باید 22 تا تقریبا ترکیب بار در نظر بگیرم!!!):
COMB1: D
COMB2: D+L
COMB3:0.75(D+L+EX
COMB4:0.75(D+L-EX
COMB5:0.75(D+L+EY
COMB6:0.75(D+L-EY
COMB7:0.75(D+EX
COMB8:0.75(D-EX
COMB9:0.75(D+EY
COMB10:0.75(D-EY

یک نفر نیست بگه این ترکیب بار کافیه یا نه؟یک بله و خیر میخوام.اگر خیر،ترکیب بارهای درستش رو بنویسه.پیلیز.
پاسخ
وقتی opening وارد میکنید یعنی اون قسمت سازه باز هست و وقتی باز هست نیرویی نه میتونه بگیره و نه انتقال بده

بازم من یه مدل درست کردم و به قسمت opening بار هم دادم ولی تاثیری توی مرکز جرم نداشت

[تصویر:  ykeydbapffp34n5f3d7l.gif]

حتی باری رو هم نتونست انتقال بهده به تیرها

[تصویر:  szg6wrr9qyhfd5rwvtkn.gif]

در مورد ترکیب بارها چون یه ترکیب بار ثابتنی نیست به اینجا مراجعه کن

[URL=][/URL] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
فروش مجموعه نرم افزار های مهندسی عمران+ فیلمهای آموزش عمرانی + آرشیو کل سایت https://goo.gl/80OzPv
آموزش طراحی سالن های صنعتی(سوله) با برنامه ی SAP&ETABS و طراحی پی در (Safe) https://goo.gl/20kasW
فیلم آموزش طراحی یک ساختمان فلزی از اول تا آخر در ایتبس و طراحی پی در سیف(Etabs&Safe) https://goo.gl/TlWlvw
دانلود 35 قسمت فیلم فارسی آموزش اتوکد دو بعدی 2012 توسط استاد آریانی (400دقیقه) https://goo.gl/NRuR94
دانلود 40 قسمت فیلم فارسی آموزش اتوکد 2012 سه بعدی توسط استاد آریانی (7ساعت) https://goo.gl/GsLsyv
پاسخ
آقا فرشاد مرسی مثل همیشه.
آقا فرشاد نمیشه یه آموزش واسه ی مدل کردن انواع راه پله ها توی ایتبس بزارید؟؟راه پله های دو طرفه و سه طرفه.فک کنم هم من و هم خیلی دیگه از تازه کارها این قسمت از ایتبس رو مشکل دارند.و فک کنم به عنوان یک آموزش تکمیلی در کنار آموزشای مبسوط قبلی که نوشتین،جاش خالیه.لطف میکنیند اگر یه فکری به حالش بکنیند.
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  سوال در مورد سیف؟؟؟ شیوا 7 2,511 1402/1/2 ، 04:38 عصر
آخرین ارسال: Moola
  همچنان مشکل قفل نشدن ایتبس بعد انالیز 7mycivil 6 4,087 1401/6/22 ، 11:15 صبح
آخرین ارسال: miladjk1374
  مشاهده نتایج طراحی در فایل ذخیره شده ایتبس M_Fzl 1 475 1401/6/11 ، 02:55 عصر
آخرین ارسال: satyashakti
  پرسش و پاسخ در مورد ایتبس roza12341234 5 1,702 1401/4/12 ، 11:28 صبح
آخرین ارسال: یوسف ابراهیم پور
  مشخصات آرماتورگذاری تیر در ایتبس eng-askari20 0 401 1401/3/28 ، 09:59 عصر
آخرین ارسال: eng-askari20
  راهنمایی نامگذاری مقاطع ایتبس reza_mj63 9 8,293 1401/3/7 ، 05:16 عصر
آخرین ارسال: Shahin.barzgaran
  Etabs 2016 مدلسازی باکس پله و آسانسور در ایتبس hadi2021 1 617 1400/12/7 ، 01:41 عصر
آخرین ارسال: civil92
Wink Etabs 2016 نصب نشدن ایتبس 2016 در ویندوز 10 اینترپرایز bkiany 4 4,381 1400/11/21 ، 11:59 عصر
آخرین ارسال: anon
  سوال درمورد خطا f2,f5 are too close از چک مدل m_dey 3 7,176 1400/10/18 ، 04:31 عصر
آخرین ارسال: nikooomanesh
  چطور ایین نامه 318-14 رو در بخش دیزاین ایتبس اضافه کنم به دیزاین کد yasinnarmashiri 1 1,160 1400/8/25 ، 01:40 عصر
آخرین ارسال: سعیدبهادرفر

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان