1392/5/13 ، 02:45 عصر
کاربرد ضریب امگا صفر عنوان شده در فصل ضوابط ویژه لرزه ای برای قابهای ساده+مهاربند چی هست؟
کاربرد ضریب امگا صفر برای قابهای مهاربندی شده چیه؟
|
1392/5/13 ، 02:45 عصر
کاربرد ضریب امگا صفر عنوان شده در فصل ضوابط ویژه لرزه ای برای قابهای ساده+مهاربند چی هست؟
1392/5/13 ، 04:02 عصر
(1392/5/13 ، 02:45 عصر)malaki_mall نوشته است: کاربرد ضریب امگا صفر عنوان شده در فصل ضوابط ویژه لرزه ای برای قابهای ساده+مهاربند چی هست؟ مهندس جان همانطور که خود شما مستحضر هستید از ضریب امگا صفر برای ترکیب بارهای تشدید یافته استفاده می کنیم . این ترکیب بارهای بسیار برای ستونهای متصل به بادبند تاثیر گذار هستند و گاها برای ستونها تعیین کننده
1392/5/13 ، 07:03 عصر
ستونهای قاب مهاربندی شده نیازی به کنترل این ترکیبات ندارند. حداقل در بخش الزامات عنوان نشده.
با توجه به اینکه این ضریب بر گرفته از آیین نامه ASCE07 بوده و ترکیبات بارگذاری به این سادگی که توی آیین نامه ما هست اونجا نیست، ظاهراٌ کاربردش در اون بخش می تونه باشه. وگرنه به نظرم یه چیز اضافه هست که سهوآ توی آیین نامه اومده.
1392/5/13 ، 07:53 عصر
سلام
من دقیقا متوجه نشدم شما کجارو هدف گرفتین ولی خدمت شما عرض کنم که همانطور همکار محترم عرض کردن از این ضریب برای کنترل ترکیب بارهای تشدید یافته و همچنین طراحی کف ستونها و ... استفاده می شود. موردی که شما عنوان کردید "ستونهای قاب مهاربندی شده نیازی به کنترل این ترکیبات ندارند" این موضوع را با توجه به کدام بند فرمودین؟ در بحث الزامات ستونها 2حالت داریم. یکی ستونهای تمام سازه ها و دیگری ستونهای قاب های خمشی بطور اختصاصی. به بند 10-3-6-1 صفحه 360 مبحث دهم مراجعه فرمایید.
حضرت محمد (صلي الله عليه و آله) : بدانید کسی که نمی داند نباید از آموختن شرم کند که قیمت هرکس بقدر معلومات اوست.
امام علی (ع) : برای هر چیزی زکاتی است و زکات علم نشر آن می باشد.
1392/5/13 ، 08:24 عصر
(آخرین ویرایش در این ارسال: 1392/5/13 ، 08:24 عصر، توسط malaki_mall.)
در مورد ستون قابهای خمشی در بخش مربوطه از بند فوق نام برده شده ولی در مورد ستونهای قاب مهاربندی شده اشاره ای نشده.
برای مثال راجع به ستونهای قاب خمشی گقته شده علاوه بر ضوابط بند ..... ولی برای ستونهای قاب مهاربندی شده از همچین لفظی استفاده نشده ! امکانش هست برداشت من اشتباه باشه ولی این موضوع ایجاد شبهه میکنه.
1392/5/13 ، 08:29 عصر
چیزی که در بند مربوطه اشاره کردم حالت عمومی داره و مربوط به تمام سازه ها میشود.
حضرت محمد (صلي الله عليه و آله) : بدانید کسی که نمی داند نباید از آموختن شرم کند که قیمت هرکس بقدر معلومات اوست.
امام علی (ع) : برای هر چیزی زکاتی است و زکات علم نشر آن می باشد.
1392/5/13 ، 08:44 عصر
از آنجا که به صراحت اسم قاب مهاربندی آورده نشده است به صراحت هم گفته نشده است که سیستم مهاربندی برای ترکیب بارهای تشدید یافته در نظر گرفته نشود . مطمئنن ترکیب بارهای تشدید یافته برای ستونهای کتصل به بادبند بسیار مهم می باشد و حتما می بایست برای این ستونها کنترل شوند .
اگه شما برای یک سازه در دو جهت مهار بند شده این کنترل را انجام دهید ، ستونهای غیر متصل به بادبند تنش محوری آنها تغییر چندانی نخواهد کرد ولی ستونهای متصل به بادبند مقدار بار محوری در آنها خیلی افزایش می باشد و این می توانید بهترین سند برای آیین نامه باشد .
1392/5/13 ، 09:03 عصر
اگه حالت عمومی داره چطور در بخش قابهای خمشی ازش اسم برده شده؟
1392/5/13 ، 09:51 عصر
(آخرین ویرایش در این ارسال: 1392/5/13 ، 09:56 عصر، توسط حمید فلاح منش.)
من هم برام سواله... علت دقیقش چیه؟
چرا باید همچین کنترلی بشه کسی میتونه کامل توضیح بده؟ مهندس علوی عزیز پس برای چی برای قاب مهاربندی شده هم ضریب امگا داده شده؟ برای همینه که کنترل بشه دیگه ستونهای متصل به بادبندها هم... درواقع هرجا اثری از بار محوری ناشی از زلزله هست امگا هم هست و ترکیب بار تشدید یافته البته برای بادبند ها 1بند دیگه هم من یادمه که گفته شده ولی الان دسترسی به مبحث دهم ندارم |
|