سلام
تعدادی دفترچه محاسبات پروژه ها را می خوندم که در مورد قاعده 100-30 حسابی قاطی کردم
بعضی ها اشاره میکنند به ایین نامه که گفته 100-30 فقط در سازه های نامنطم کاربرد داره ودر سازه های منظم لزومی نداره.
تعدادی باز به بندهای دیگری از آیین نامه 2800 اشاره کرده اند وگفته اند در صورتیکه در سازه ای سییستم جانبی دوگانه داشته باشیم 100-30 کاربرد دارد جه سازه منظم باشد چه نامنظم.
افرادی هم گفته اند همه ستونهایی که دونوغ نیروی متفاوت دریافت می کنند 100-30 لازم دارند
این مطالب در ذهن من سئوالهایی ایجاد کرده .ممنون می شوم مهندسین عزیز با جواب بله ونه نظرشان را اعلام بفرمایند.توضیح بیشتر هم دادند ممنون می شوم.
1-ایا هر سازه بتنی که از دیوار برشی استفاده می کند سیستم دوگانه دارد یانه
2-این درست هست که بگوییم سازه فولادی دوطرف بادبندی وسازه بتنی دو طرف خمشی شامل 100-30 نمی شوند
3- درست هست بگوییم در سازه فولادی یک طرف خمشی ویک طرف بادبندی ،چون به تعدادی از ستونها از دوطرف نیروی جانبی مختلف وارد می شود پس رعایت 100-30 الزامی است
(1393/6/7 ، 12:23 عصر)کیوان بابایی نوشته است: [ -> ]باسلام
1- خیر ، لزوماً هر سیستمی شرایط دوگانه و یا ترکیبی را نخواهد داشت .
2- خیر ، هر ستون متقاطع دو و یا چند سیستم بار بر لرزه ای باید اثر 100-30 را در نظر گرفته شود چون در هر صورت از هردو جهت باربری لرزه ای دارند مگر برای ستونهای نیروی محور کم باشد .
3- مرتبط است به بند 2
سلام وتشکر
با این توضیحات شما برداشت من اینه که در همه سازه ها قاعده 100-30 لازمه زیرا
1- درسازه دوطرف خمشی بتنی به همه ستونها حداقل از دوطرف نیروی زلزله وارد میشه
2- در سازه قولادی یه طرف خمشی-یه طرف بادبندی به ستونهای مجاور بادبندها از دوطرف نیروی زلزله وارد میشه
3- به سازه های دوطرف باذبندی هم در محل ستونی که از دوطرف بادبند خورده.
لطفا در مورد بندهای بالا نظر بدهید همنینطور اگه امکان داره یه سازه نام ببرید که در ترکیب بار اون 100-30 نیاز نیست.
sogand ,
1- صحیح می باشد
2- صحیح می باشد ؛ برای یک سمت قاب خمشی و سمت دیگر مهاربندی ستون سمت مهاربندی متصل به بادبند این اثر را در بر می گیرد .
3- برای سازه دو سمت بادبندی شده فقط ستونهایی که در محل اثر دو بادبند از دو سمت باشند .
معمولاً اثر تقریبی تحریک زاویه اثر زلزله با 30 درصد برای تمامی سازه های چه منظم و چه نامنظم نیاز است . لزوماً ممکن است اثر این 30 درصد برای محدود ستونها و یا گروهی از ستونها خنثی باشد .
با این توضیحات شما برداشت من اینه که در همه سازه ها قاعده 100-30 لازمه
با سلام.
خیر در همه ی سازه ها طراحی بر اساس قاعده ی 30-100 لازم نیست.
مثلا برای سازه ای که در دو جهت از باد بند استفاده شده و هیچ ستونی
در دو جهت به باد بند متصل نباشد.
در این زمینه با تصویر در راهنمای مبحث ششم چاپ قدیم به این مورد پرداخته شده است.
موفق باشید.
تصویری را طبق راهنمای مبحث ششم آماده کردم امید وارم مفید باشد.
در این تصویر کاملا موضوع 30-100 توضیح داده شده است.
ستونهایی که قرمز رنگ هستند باید با ترکیبات بار 30-100 طراحی شوند.
موفق باشید.
![[تصویر: skyc5s20pte8djo29kjv.jpg]](http://www.mycivil.ir/up/images/skyc5s20pte8djo29kjv.jpg)
سلام
من همه پستهای این تاپیک ولینکهای اشاره شده را دنبال کردم ضمن تشکر از همه مهندسین عزیزی که نظر داده بودندذر یک جمع بندی به شکل کاملتر زیر رسیدم.با توجه به ترسیم خوب مهندس میبدی در پست قبلی، نمادها را از شکل ایشان عاریه گرفتم
این نکته را هم در نظر داشته باشید که در سازه بتنی تمامی ستونها از دو سمت به دلیل پیوسته بودن باربری لرزه ای دارند ولی معمولاً ستون های قاب خمشی چه بتنی و چه فولادی در ردیف تبصره بند 1 آیین نامه قرار می گیرند . ولی سازه های مهاربندی نظیر ستونهای مجاور دیوار برشی و یا مهاربندی این بند ارضا نخواهد شد .
تبصره بند 1 : چنانچه بار محوری ناشی از اثر زلزله، در ستون در هر یک از دو امتداد مورد نظر کمتر از 20 درصد بار محوری مجاز ستون باشد، به کارگیری ترکیب 100 درصد و 30 درصد ضرورتی ندارد.
سلام
طبق ایین نامه این ترکیب بار برای ستون ها لازم است که با معرفی ترکیب بار به همه اعضا اعمال می شود چه طور می توان این مشکل را بر طرف کرد؟
یا در واقع از اثر این ترکیب بار روی سایر المان ها جلوگیری کرد؟
(1394/5/14 ، 09:43 عصر)matin2h نوشته است: [ -> ]سلام
طبق ایین نامه این ترکیب بار برای ستون ها لازم است که با معرفی ترکیب بار به همه اعضا اعمال می شود چه طور می توان این مشکل را بر طرف کرد؟
یا در واقع از اثر این ترکیب بار روی سایر المان ها جلوگیری کرد؟
با سلام
توجه عمیق کردن به نکات آیین نامه خیلی خوب است ولی شک کردن به آن دسته ازنکات آیین نامه که علاوه براینکه نتیجه کار وبررسی ده ها دکترای مجرب عمران هست مورد قبول قاطبه مهندسین عمران ومذکور درآیین نامه های خارجی هم هست زیاد جالب نیست.
دوست عزیز اقامتنین
در همین سایت بارها ذکر شده که اثر ترکیب بار 100-30 فقط روی ستونهایی هست که حداقل از دوسمت نیروی زلزله می گیرند
وحتی ستونهایی که از یک سمت نیروی زلزله می گیرند اصلا نمی توانند تحت تاثیر این ترکیب قرار بگیرند.حالا چرا؟فرض کنید ستونی فقط از سمت x نیروی زلزله
می گیرد حالا در ترکیب بارما 0,3yهم باشد این بخش برای این ستون .3x0=0 می باشد یعنی بی تاثیر است.همین را بگیرید وتا آخر بروید تیرها والمانهای دیگر مشابه ستونهایی هستند که از یک سمت نیروی زلزله می گیرند.