مای سیویل

نسخه‌ی کامل: قوانین مربوط به دکل ها وتیر های برق شهری
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
با سلام خدمت دوستان عزیز.
مسلما یکی از نکاتی که مهندسین عمران باید ازآن آگاه باشند و توجه کافی کنند موضوع حریم دکل ها وتیر های برق شهری است.
به طور کلی عبور خطوط انتقال نیرو در کنار اماکن مسکونی چندان کار صحیحی نیست به 2 علت :
1) مبلمان شهری به هم میخورد و وجود دکلها چهره نامناسبی را در شهر ایجاد میکند
2) ولتاژ بالا و به طبع آن وجود میدان های مغناصیسی اطراف هادی برای بشر مضر و خطرناک است .
اما به چه علت ما خطوط فشارقوی را در شهر میبینیم ؟
به علت توسعه شهری بسیاری از این خطوط که زمانی در بیرون شهر قرار داشتند ، به محوطه شهر وارد شده اند از این دسته میتوان به خط A-122K-3 واقع در خیابان ستارخان اشاره نمود . علت دیگر وجود این دکلها مصرف بالای یک شهر و عدم بودجه کافی جهت نصب کابل است مثل خط 14H-22G واقع در بزرگراه همت و یا خط 22S-444J واقع در بزرگراه صدر .
میدانهای مغناطیسی ناشی از ولتاژ بالای خط ، برای انسان مضر است اما طبق استاندارد شماره 121 وزارت نیرو مصوبه سال 1354 عبور خطوط فشار قوی از اماکن و معابر شهری در صورت رعایت حریم مجاز است.
به طور کلی قبل از احداث خطوط انتقال نیرو اعم از خطوط توزیع ، فوق توزیع و انتقال به طور حتم و 100% حریم خط توسط بازرسین برق منطقه ای بارها و بارها مورد بازرسی قرار میگیرد و در صورت عدم رعایت حریم توسط پیمانکار ( که 100 البته محال است ) مراتب جهت اصلاح مسیر خط به اطلاع مجری خواهد رسید . در ضمن این استانداردها جهانی میباشند و اعداد ارقام فوق طی انجام آزمایشات مختلف و به شکا کاملاً علمی استخراج شده اند .
لازم دیدم تا از فرصت استفاده کنم و جهت حفظ ایمنی دوستانی که منازلشان در مجاورت خطوط انتقال نیرو است نکات ایمنی لازم را به اطلاعتان برسانم لذا اگر در کنار چنین دکلهایی زندگی میکنید به نکات ذیل کاملا توجه فرمایید :

1) دکل فشار قوی نگه دارنده تعدادی سیم حامل جریان با ولتاژ بسیار بالاست که حتی نزدیک شدن به آن میتواند برای انسان مضر باشد ، لذا تحت هیچ شرایطی به ان دکلها نزدیک نشوید .

2) به هیچ عنوان اتومبیلتان را در زیر خطوط فشار قوی پارک نکنید . احتمال پاره شدن سیم دکل هرچند بسیار پایین است اما محال نیست .

3) در صورتی که در اتومبیل بودید و سیم فشارقوی بر روی اتومبیل شما افتاد به هیچ عنوان از اتومبیل پیاده نشوید چون به محض پیاده شدن پودر میشوید . محفظه اتومبیل مانند یک قفس فاراده عمل خواهد کرد و شما در امان خواهید بود . لطفاً سریعاً با 191 تماس بگیرید تا نیروهای امدادی به کمکتان بیایند .

4) مراقب باشید تا فرزندانتان به هیچ عنوان به دکل نزدیک نشوند و از آن بالا نروند به غیر از خطر برق گرفتگی خطر سقوط نیز آنها را تهدید خواهد کرد .

5) در هنگامی که هوا بارانی است و یا رطوبت هوا بالاست پدیده کرونا در اطراف سیمهای حامل جریان بیشتر میشوند . این پدیده ( شما آن را بیشتر با صدای وز وز میشناسید ) به هیچ عنوان خطرناک نیست لذا نگران نباشید .

6) از کاشتن درخت ، گیاه و گل در زیر خطوط فشارقوی جداً بپرهیزید . گیاهان در زیر چنین خطوطی رشد مناسبی نخواهند داشت ( به جز درختان ) و درختان نیز در اثر رشد میتوانند بعدها ایجاد مزاحمت برای خط کنند !