مای سیویل
آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مای سیویل (http://www.mycivil.ir/forum)
+-- انجمن: OTHER (http://www.mycivil.ir/forum/forum-229.html)
+--- انجمن: متره،آنالیز قیمت،صورت وضعیت نویسی (http://www.mycivil.ir/forum/forum-234.html)
+---- انجمن: آموزش آنالیزبها و پیشنهاد قیمت (http://www.mycivil.ir/forum/forum-163.html)
+---- موضوع: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. (/thread-2617.html)

صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - rojin708 - 1391/11/17

خوب این که انالیز رسمی بود ...برای وارد کردنش و قیمت جدید در اوردن چکار کنیم

RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - samo112 - 1391/11/19

با سلام
مطالب رو بسیار ساده و واضح بیان کردید.
با سپاس از شما خوشحال میشم ادامه بدید.

RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - taksa2012 - 1391/11/19

ادامه:
قبل از اینکه شروع به نوشتن کنم مجددا یادآوری میکنم که هنوز بخشنامه های مربوط رو بررسی نکردیم .
هر ردیفی از فهرست بها دارای یکسری جدول تجزیه بها می باشد که قیمت های فهرست بر اساس این جدول ها بدست آمده است این جدول ها به فرم5معروف هستند(بعدا میگم چرا بهشون میگن فرم5) .ما برای هر آیتمی که در این پروژه آمده است این جدول ها را پر میکنیم و در واقع قیمت ها را در جای مربوط به خود مینویسیم.این قیمت ها باید قیمت روز مصالح_نیروی انسانی-حمل و ماشین آلات در محل اجرای پروژه باشند.مثلا بتن 350ممکن است در آبادان امروز هر مترمکعب هشتاد هزارتومان باشد اما در تهران 70هزارتومان .بهر حال برای قیمت های روز هم زمانرو در نطر میگیریم و در واقع قیمت روز می دهیم و هم مکان اجرای پروژه را.

نکته ی مهم:وقی که کارفرما آنالیز پیمانکار را بررسی میکند روی قیمت های اعلام شده از طرف پیمانکار تاکید زیادی دارد و اگر طبق قیمت روز نباشند قیمت پیمانکار را مردود میشمارد و پاکت های پیمانکار را به او پس می دهد!!در بحث نیروی انسانی باید عرض کنم که حداقل دستمزد تامین اجتماعی رو در نطر بگیرید وگرنه احتمال قوی آنالیز را رد خواهند کرد .مثلا در حال حاضر حداقل دستمزد تامین اجتماعی برای یک روز کاری حدود 13000هزارتومان است که اگر بر 7.33تقسیم شود تقریباساعتی 1733تومان میشود یعنی یک ساعت کار کارگر ساده حداقل باید 1733 تومان اعلام شود .اما باید عرض کنم این حداقل مقدار ممکن است و حتی من دیده ام که کارگر ساده را ساعتی 1850 در فرم 5 لحاظ کرده اند اما کارفرما آن را رد کرده است که به نظر من کار بسیار درستی است.

اگر میخواهید آنالیزور موفقی باشید باید روی قیمت ها به صورت اجرایی و کاربردی مسلط باشید مثلا من میگویم یک کارگر ساده در عسلویه تقریبا روزی 50هزارتومان کار میکند که اگر بر8ساعت تقسیم شود به عدد 6250تومان در صورتی که یک ساعت کار کارگر ساده در شهرکرد حدودا 3000تومان است.یا یک بنای سفت کار در اهواز تقریبا روزی 50هزارتومان میگیرد که باز میشود ساعتی 6250تومان.

در تجزیه بسیاری از آیتم ها مثلا نوشته بنای سفت کار درجه 1 بنای سفت کار درجه 2 کمک بنای سفت کار. برای درجه یک ها همان قیمت استادکارها رو طبق بازار وارد کنید مثلا اگر بنا روزی 60000تومان میگیرد بنای سفت کار درجه یک حدودا ساعتی 7500تومان بنای سفت کار درجه 2 رو حدودا هشتاد درصد درجه یک یعنی در تقریبا 6000تومان در نظر بگیرید و کمکی ها را حول و حوش کارگر ساده در نطر بگیرید مثلا کمک بنای سفت کار ساعتی 2500تومان.

بعدا از نوشتن قیمت ها و تکمیل جدول با جمع ردیف های هر جدول هزینه ی روز انجام هر آیتمی را بدست می آوریم که تاحد زیادی واقعی می باشد.سپس با وارد کردن این قیمت ها در برگه ی مالی در قسمت قیمت پیشنهادی و جمع کردن آنها هزینه ی اجرای کار در محل مورد نطر به روز مشخص میشود.

حال می توانیم قیمت بدست آمده را در ضریب بیمه و مالیات و ضریب سود پیمانکار ضرب کنیم و هرچه شد در فرم پیشنهاد قیمت بنویسیم.

در اینجا کارفرما با بررسی فرم تجزیه قیمت مثلا به ما میگوید با توجه به اینکه قسمت اعظم کار شما آجرکاری می باشد و شما قیمت هر عدد آجر را 50تومان اعلام کردهید در حالی که امروز قیمت هر عدد آجر 70تومان می باشد بنا براین قیمت ارایه شده توسط شما غیر مغقول بوده و شما در صورت برنده شدن توان اجرای کار را ندارید و آنالیز ما را رد میکند.یا مثلا میگوید قیمت های شما قیمت روز است اما ضریب بیمه و مالیات را لحاظ نکرده اید و آنالیز شما منطقی نیست.من در بسیاری از پروژه هایی که انجام دادم همچنین مواردی رو مشاهده کردم.در واقع آنالیز بها دفاع از قیمت ارایه شده میباشد و یا بهتر بگم آنالیز بها پایه و اساسی است که برطبق آن قیمت خود را بدست آورده ایم.آنالیز به ما کمک میکند تا در پروژه ها قیمت های معقولی ارایه دهیم.

در کل :
1-هر قیمتی و هر روشی که تاحالا گفتم صرفا جنبه ی یاد گیری و آموزش داشته و دارد و اصلا قابل استناد نیست.
2-اصلا بررسی کار فرما به کنار ما اگر برای هر چیزی و یا هر کاری قیمت بالاتر از قیمت روز اعلام کنیم یقینا برنده نخواهیم شد.اگر هم کمتر اعلام کنیم متحمل ضرر خواهیم شد پس خارج از بحث بررسی آنالیز بهتر است همبشه قیمت روز رو اعلام کنیم و با کم و زیاد کردن سود پیمانکار به مرز برنده شدن نزدیک شویم و نه با کم کردن قیمت مصالح!!!!!!که در صورت کم کردن قیمت عوامل و برنده شدن آوارگی در پی خواهد داشت!!!!
3-مسائل و نکات ریز و زیادی در آنالیز وجود دارد خواشمندم دوستان عجله نکنند و تا آخر بحث پیگیری کنند .من سعی میکنم در هر تمرین مسائل جدیدی رو بیان کنم.

4-فیمت های کلی که برای هر هرآیتم در فرم 5بدست می آورید(جمع عوامل) در کل باید معقول باشد مثلا اگرشد بتن 350هرمترمکعب 300هزارتومان یا هر مترمکعب 20هزارتومان احتمالا جایی اشتباه شده است و یا اگر اشتباهی رخ نداده است به طور متناسب قیمت عوامل را تغییر دهید تا در کل برای آیتم قیمت معقول بدست آید.

من خودم فرم های تمرین داده شده رو کامل کرده ام که در قسمت بعدی قرار میدهم و متعاقبا مطالبی را خواهم گفت.بعد از یکی دو تمرین دیگه به یاری خدا وارد بحث اصلی آنالیز یعنی بخشنامه 4951میشویم و آن را مفصلا توضیح خواهیم داد.

RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - taksa2012 - 1391/11/29

ادامه:
با توجه به مطالب گفته شده جداول رو پرکردم و میذارم.ابتدا تک تک آیتم های مالی رو بردم توی جدول آنالیز بها و با توجه به قیمت روز مصالح -ماشین آلات -حمل و نیروی انسانی قیمت روز هر آیتم رو پیداکردم سپس با جمع کردن قیمت روز آیتم ها هزینه ی اجرای پروژه را بدست آوردم بعدش با توجه به بیمه و مالیات و نیز سود پیمانکار ضریب 1.284(هفت درصد برای جبران بیمه و مالیات و 20درصد برای سود پیمانکار)رابرای ضریب بالاسری در نظرگرفته ام درنهایت با جمع هزینه ابنیه و هزینه بالاسری قیمت پیشنهادی را محاسبه کرده ام.به فرم ها توجه کنید.

تذکر:
همه ی اعداد و رقوم و قیمت هایی که استفاده کرده ام صرف جنبه ی آموزشی دارد.
فایل رو دانلود کنید و اون رو بررسی کنید.سوالی بود در خدمتم.

RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - badiri - 1391/12/23

سلام
بحث خیلی جالبیه لطفا ادامه بدین.

RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - taksa2012 - 1392/1/4

خوب ببخشید از وقفه ای که بوجود آمد حالا میخواهیم بحث اصلی رو شروع کنیم اما قبل از اون بخشنامه معروف 4951رو میذارم برای دانلود .امیدوارم دوستانی که تا اینجای بحث رو خوندن اول بخشنامه رو خوب بخونن تا بریم سر مطلب اصلی.من اول بخشنامه رو تفسیر میکنم بعد یه پروژه ی دستی بعدش هم آموزش آنالیز بها با نرم افزار تکسا.

RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - taksa2012 - 1392/1/10

چند نکته ی مهم:

اولا ما آنالیز بها انجام میدهیم تا قیمتی که ارایه میدهیم دارای یک چهارچوب باشد و در واقع یک قیمت کارشناسی شده باشد.

دوما با انجام آنالیز بها مبنای قیمت بدست آمده هم برای پیمانکار روشن میشود و هم برای کارفرما . برای مثال قبلا میگفتیم این دیوار را در ازای ده میلیون تومان میسازیم حالا این ده میلیون تومان از کجا آمده است خدا میداند اما امروزه و با انجام آنالیز دقیق معلوم است که برای دیوارکشی چقدر هزینه ی آجر میشود چقدر سیمان چقدر ماسه چند نفرساعت بنا و...............و در واقع به راحتی و با بررسی آنالیز ارایه شده در قالب بخشنامه 4951میتوان به بی اساس بودن و یا اصولی بودن قیمت ارایه شده پی برد.

سوما با انجام آنالیز بها روال زیر طی شده است که در صورتی که این مراحل به درستی و با دقت زیاد انجام شود در نتیجه ی آن قیمت های ارایه شده توسط پیمانکار یک قیمت اصولی خواهد بود و نه پیمانکار متضرر میشود و نه کارفرما که این روال به صورت زیر است:
ابتدا نقشه های عملیات مورد نظر به دقت متره میشوند و مقادیر و احجام کارها مشخص میشود سپس طبق فهرست بها (معمولا فهرست بهای 88)عملیات مورد نظر برآورد میشود و در نهایت برآورد مورد نظر طبق فرم های مورد نظر و براساس بخشنامه ی 4951تجزیه و یا آنالیز میشود و قیمت روز استخراج میشود.

در ادامه ابتدا یک پروژه نمونه را به صورت دستی و طبق بخشنامه ی 4951آنالیز مینماییم.

RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - یوسف - 1392/2/15

عالی بود.تشکر

RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - power200 - 1392/3/7

سلام
کسی آنالیز برق 88 سراغ داره ؟
ممنون میشم اگه اطلاعاتی در زمینه آنالیز بها برق دارید در اختیارم قرار بدید
با تشکر

RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - msp - 1392/3/10

سلام میشه نفر ساعت رو برام توضیح بدید و اعداد داخل آنالیز رو میشه باز کنید مثلا 0.00153 در نفر ساعت یعنی چی