![]() |
آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - نسخهی قابل چاپ +- مای سیویل (http://www.mycivil.ir/forum) +-- انجمن: OTHER (http://www.mycivil.ir/forum/forum-229.html) +--- انجمن: متره،آنالیز قیمت،صورت وضعیت نویسی (http://www.mycivil.ir/forum/forum-234.html) +---- انجمن: آموزش آنالیزبها و پیشنهاد قیمت (http://www.mycivil.ir/forum/forum-163.html) +---- موضوع: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. (/thread-2617.html) |
RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - taksa2012 - 1392/3/26 وقتی گفته میشود برای یک متر مربع رنگ کاری نیاز به به مثلا 0.00153نفرساعت رنگ کار درجه یک داریم یعنی اینکه برای انجام یک متر مربع رنگ کاری باید یک نفر رنگ کار درجه 1 0.00153ساعت که معادل0.09دقیقه یا 5.5ثانیه می باشد کار کند. RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - ahmad91 - 1392/3/26 سلام مهندس دستت درد نکنه واسه ادامه اموزش RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - juujuu - 1392/4/28 د مت گرم مهندس-ماکه نفهمیدیم RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - taksa2012 - 1392/4/29 امر بفرمایید کجای مطالب نامفهوم بود تا توضیح بدم. RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - hadji_139 - 1392/5/1 مهندس جان عالی بود. خیلی استفاده کردم. فقط یه سوال اون ضریب عامل در فرم 5 مفهومش چیه؟ توی بخشنامه 4951 میتونم پیدا کنم؟ RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - taksa2012 - 1392/5/4 این ضریب که در فرم 5استفاده شده است در واقع برای جبران و لحاظ کردن پرتی در نطرگرفته شده است.مثلا اگر در قسمت مصالح ضریب 1.05برای آجر قید شده است در واقع برای لحاظ کردن تعداد آجرهایی است که میشکند و یا غیر قابل استفاده می شود. RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - taksa2012 - 1392/5/4 شرح و تفشیر بخشنامه 4951: در قسمت های گذشته به صورت گام به گام با آنالیز بها آشنا شدیم و یک پروژه کوچک را آنالیز کردیم.الان قصد داریم پروژه دیگری را آنالیز کنیم اما این بار بر اساس بخشنامه معروف 4951پیش می رویم. این بخشنامه معروف دارای 5فرم است که به صورت قدم به قدم این فرم ها را مورد بررسی قرار می دهیم. پروژه مورد نظر یک پروژه تمرینی می باشد که فایل pdfآن ضمیمه شده است.این پروژه دارای 6آیتم (ردیف)می باشد.در ادامه این پروژه را منطبق بر بخشنامه 4951آنالیز میکنیم و قیمت روز اجرای پروژه را استخراج می نماییم. RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - taksa2012 - 1392/5/4 نکته 1:برای انجام آنالیز بها به برگه مالی نیاز داریم و مستقیم سراغ برگه مالی می رویم.ریز متره و خلاصه متره در بحث آنالیز بهابه خودی خود مشکلی از ما حل نمیکنند. برای تکمیل فرم شماره 1از مجموعه فرم های بخشنامه 4951باید مقدار ریالی هر ردیف را با درنظر گرفتن ضرایب بجز ضریب تجهیز کارگاه و ضریب بالاسری بدست بیاوریم(البته من در این پروژه ضریبی در نظر نگرفته ام) و سپس همه ردیف ها را به ترتیب از بزرگ به کوچک بنویسیم(نزولی).برای همین فرم شماره 1 به فرم نزولی بها معروف شده است.توجه داشته باشید در برگه مالی ردیف ها به ترتیب شماره خود پشت سر هم قرار میگیرند اما در فرم شماره 1 بخشنامه 4951 ردیف ها براساس بهای خود به ترتیب از بزرگ به کوچک قرار میگیرند.من فرم شماره 1 را برای این پروژه تنظیم کرده ام که قرار می دهم خوب به آن دقت کنید و درصورت ابهام سوال بفرمایید. RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - taksa2012 - 1392/5/4 تذکر:در آموزش های قبلی بخشنامه 4951را گذاشته ام امیدوارم دوستان آن را مطالعه نمایند سپس این پروژه را دنبال کنند. برای تکمیل فرم شماره 2مراحل زیر را انجام می دهیم. اگر بیاد داشته باشید در فرم شماره 1 ردیف ها را بر اساس بهای مالیشان به ترتیب بزرگ به کوچک مرتب کردیم.حال باید درصد مالی هر آیتم را بدست آوریم و با مداد کنار آن بنویسیم.برای این کار کافی است بهای هر ردیف را بر بهای کل پروژه تقسیم نموده و در عدد صد ضرب کنیم تا درصد وزنی مالی هر آیتم بدست آید.مثلا در این پروژه بهای آیتم 070202برابر4452000ریال است که اگر آن را بر بهای کل پروژه که همان 22047500ریال است تقسیم نماییم و در عدد صد ضرب کنیم به عدد 20.19درصد می رسیم. باید برای سایر ردیف ها نیز این عملیات را تکرار کنیم و درصد وزنی مالی آن ها را بدست آوریم. در مرحله ی بعد طبق بخشنامه باید ردیف هایی را که مجموع درصدشان حداقل برابر 65درصد کل پروژه می شود انتخاب نماییم و این ردیف ها را به ترتیب شماره آیتم در فرم شماره 2درج نماییم.در این فرم توجه به کلمه ی حداقل ضروری است.مثلا در این پروژه مجموع درصد وزنی برای 4ردیف اول برابر 79.80درصد است. سوال اینجاست که فرم شماره یک و دو به چه دردی میخورند؟پاسخ اینکه ما فقط آیتم های موجود در فرم شماره 2را به فرم شماره 5می بریم و تجزیه میکنیم و بقیه ردیف ها را آنالیز نمی نماییم. من در این پروژه فرم شماره 2 را تنظیم کرده ام که قرار می دهم.منتظر نظرات شما دوستان هستم. RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - taksa2012 - 1392/5/4 دوستان لطفا کسانی که این بحث رو پیگیری میکنن فایلها رو دانلود کنن و اگه جای اشکالی بود بپرسن.تشکر |