مای سیویل
آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مای سیویل (http://www.mycivil.ir/forum)
+-- انجمن: OTHER (http://www.mycivil.ir/forum/forum-229.html)
+--- انجمن: متره،آنالیز قیمت،صورت وضعیت نویسی (http://www.mycivil.ir/forum/forum-234.html)
+---- انجمن: آموزش آنالیزبها و پیشنهاد قیمت (http://www.mycivil.ir/forum/forum-163.html)
+---- موضوع: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. (/thread-2617.html)

صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - mohammadi123 - 1392/5/4

با سلام
ضمن تشکر از توضیحاتی که ارائه فرمودید.
در صورت امکان در خصوص مقادیر در جدول شماره 5 با ارائه مثال توضیحات بیشتری دهید.
بنده در آنالیزهای قبل از 88 دیده ام که این آیتم بصورت کسری و یا کسر دارای عدد صحیح در جدول 5 به کارفرما ارائه گردید

RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - taksa2012 - 1392/5/4

سلام.حتما.در قسمت بعدی آموزش فرم شماره 5را به طور کامل تشریخ خواهیم کرد.

RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - mehdipanahi - 1392/5/4

با سلام و خسته نباشید. باتشکر از ایجاد این تایپیک. بنده پیشنهاد میکنم که باتوجه به ارائه فهرست بها 92 هرجا که لزوم مراجعه به فهرست بها بود ازین فهرست استفاده شود.

RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - taksa2012 - 1392/5/4

سلام.من از نرم افزار تکسا استفاده میکنم که متاسفانه هنوز موفق به بروزآوری آن نشده ام که از فهرست بهای 92استفاده کنم.به یاری خدا به زودی برنامه را بروزرسانی میکنم و در پروژه های بعدی و آموزش های بعدی قطعا از فهرست بهای 92استفاده مینمایم.

RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - hadji_139 - 1392/5/13

سلام وخسته نباشید مجدد.
ممنون که سوال ها رو به روز جواب میدید و مطلب منحصر به فردتون.
در مورد ستون ضریب عامل و مقدار در فرم 5 من هنوز ایراد دارم. با توضیحی که فرمودید مفهوم ضریب عامل رو هم فهمیدم. منتها چگونه این مقادیر حساب میشند؟
مثلا برای یک آیتم جدید ستاره دار چگونه این مقادیر رو حساب کنیم؟

RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - taksa2012 - 1392/5/13

ببینید اطلاعات موجود در فرم 5بر اساس هزاران ساعت کارکارشناسی تهیه شده و مثلا مشخص شده که برای ساخت هرکیلوگرم در و پنجره آهنی هر آهنگر در و پنجره ساز 5درصد از زمان کاری خود را به استراحت و .......می پردازد که این مورد با اضافه کردن یک ضریب 1.05در ستون 5مشخص شده است.اما در خصوص آیتم های ستاره دار نیز دو راه وجود دارد.یا اینکه باید خیلی خبره باشی تا خودت بتونی فرم 5رو با مقادیر دقیق برای عوامل مختلف تنظیم کنی و در این راه میتونی از آیتم های نزدیک به آیتم ستاره دار که تجزیه بهاشون وجود داره استفاده کنی.یا اینکه منتظر باشی تا توضیحات فرم شماره 5رو آماده کنم و بذارم که اون راه بسیار ساده تریه و 99درصد کسانی که تو این کار هستن از اون راه استفاده میکنن....

RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - taksa2012 - 1392/5/17

ادامه آموزش:

خوب تا اینجای آموزش 65درصد ریالی پروژه رو بدست آوردیم .اما در ادمه ی آموزش به نکات زیر توجه میکنیم.

نکته 1)برای انجام آنالیز بها طبق جداول بخشنامه 4951بعد از تکمیل فرم شماره 2 و بدست آوردن 65درصد ریالی بالای پروژه باید به سراغ فرم 5برویم نه فرم 3.یعنی باید آیتم هایی را که در جدول شماره 2بدست آوردیم به فرم شماره 5ببریم.

نکته 2)فرم شماره 5 فرمی است که در واقع برپایه آن قیمت آیتم های فهرست بها بدست آمده است.نمونه فرم شماره 5در قسمت های قبلی آموزش وجود دارد.در این فرم که براساس هزاران ساعت کار کارشناسی شده تهیه شده است عوامل دخیل در انجام هر آیتم و مقدارشان و ضریب پرتیشان محاسبه شده و برپایه قیمت های موجود هر عامل قیمت هر آیتم فهرست بها بدست آمده است.

نکته 3)ما در انجام آنالیز بها دقیقا از همان جداول ارائه شده توسط سازمان مدیریت استفاده میکنیم با این تفاوت که فقط در ردیف قیمت ها باید از قیمت های روز استفاده نماییم.دوستان توجه داشته باشید که وقتی مثلا برای انجام خاکبرداری با ماشین باید 0.3ساعت بیل مکانیکی کار کند که قیمت هر ساعت کار بیل مکانیکی در آنالیز 88 120000ریال بوده خوب دقیقا مشخص است که امروز برای انجام این آیتم 0.3ساعت کار بیل مکانیکی تغییری نکرده است و فقط قیمت ها دستخوش تغییر شده اند به همین خاطر ما برای انجام آنالیز بها در فرم 5بجای قیمت های خود سازمان مدیریت از قیمت روز عوامل استفاده میکنیم.

نکته 4)در سازمان های مختلف امروزه به شدت به آنالیز بهای پیمانکار توجه میکنند که اصل توجه بررسی کنندگان به فرم 5و قیمت های مندرج در آن است که در این فرم دقیقا باید از قیمت های روز مصالح استفاده کنیم مثلا الان قیمت میلگرد هر کیلو گرم حدودا 2000تومان است که اگر ما قیمت میلگرد را 1800تومان اعلام کنیم قطعا پیمانکار از دور مناقصه حذف خواهد شد و روی اسناد پیمانکار مینویسند "ایراد در آنالیز بها"حتی اگر برنده باشد.البته بعضی از جاها آنالیز بها فقط جنبه صوری دارد و هنوز به روال قدیمی برنده مناقصات مشخص میشود.

نکته 5)در قیمت های ارایه شده در قسمت نیروی انسانی به بخشنامه حداقل دستمزد ها سازمان تامین اجتماعی توجه شود مثلا برای کارگر ساده که معمولا کمترین دستمزد را دارد الان حداقل دستمزد طبق حساب ساده که محاسبات آن را به خودتان واگذار میکنم هرساعت 2767تومان است که اگر کمتر از این در فرم 5قید کنیم باعث وارد شدن ایراد به آنالیز بها میشود.
نکته 6)قیمت هر عامل در همه ی آیتم های آنالیزی باید ثابت باشد و به هیچ وجه نباید آن را تغییر دهیم یعنی اگر در آیتم 010101قید کردیم هر ساعت کارگر ساده 2800تومان باید در همه ی آیتم های آن پروژه هرساعت کار کاگر ساده 2800تومان باشد.
نکته 7)حتی الامکان از قیمت های روز استفاده کنیم.در بعضی از پروژه ها ما با قیمت روز آنالیز میکنیم مثلا در پایان می شود 12در صد پلوس اما پیمانکار اصزاز دارد که 8درصد پلوس اعلام کند بنابراین ما باید قیمت ها را در فرم 5 پایین بیاوریم یا اینکه مقداری ضریب بالاسری پیشنهادی را کاهش دهیم اما اگر قیمت ها به صورت فاحش باید تغییر کنند بهتر است به پیمانکار گوشزد کنیم که درصورت وارد شدن ایراد به آنالیز مسئولیتش متوجه خودش است.

مهم:مطالبی که تا حالا در خصوص آنالیز نوشته ام در هیچ کتاب یا جزوه ای نیامده اند وحاصل تجربیات خودم در این چند سال و کارکردن با پیمانکار ها و کارفرماهای مختلف است بارها حرف بد شنیدم گهگاهی ازم خسارت گرفتن بعضی ها اسناد را توی سرم زدن !!!و ........تا این تجربیات رو بدست آوردم همه ی این ها رو در طبق اخلاص در اختیار دوستان و هم وطنانم قرار میدهم امیدوارم بهره ی لازم را ببرند.نکات دیگری نیز وجود دارد که متعاقبا متذکر می شوم.

سوالی بود بفرمایید در خدمتم.

من فرم های 5این پروژه رو به همان صورت فهرست بهایی و بدون تغییر قرار داده ام و در قسمت بعد نیز فرم 5این پروژه رو با قیمت های روز قرار میدهم تا دقیقا مقایسه کنید.با توجه به اینکه سرعت آپلودم به شدت پایینه در دوقسمت میذارم که انتظار دارم مدیران محترم سایت دو فایل زیپ رو در هم ادغام کنن.
این هم قسمت دوم همان فایل بالا که امیدوارم مدیران محترم سایت این دوفایل رو در هم ادغام کنن.تشکر

در قسمت بعدی آموزش فرم 5این پروژه رو با قیمت روز قرار میدهم.دوستان توجه داشته باشید که فرم 5ضمیمه آموزش قبلی دقیقا همان فرم های ارایه شده توسط سازمان مدیریت بوده که ما مجاز به ارایه این فرم ها نیستیم و در آنالیز باید حتما از قیمت های روز استفاده کنیم که من فرم های قبلی رو صرفا برای مقایسه و در نهایت یادگیری عمیق تر قرار داده ام.

RE: آموزش آنالیز بها به شیوه ای کاربردی. - farshad0022 - 1392/5/29

سلام
مهندس جان آموزش شما فوق العاده است.لطفا بیشتر این تاپیک و ادامه بدبد من شدیدا مشتاقم.

ولطفا یک بیوگرافی خوب از خودتون و تحصیلاتتون و نیز کارهایی که انجام دادید بگید.

یک توضیح کامل بدبد که کجاها از آنالیزبها و صورت وضعیت استفاده میشود.

واینکه فرصت فعالیت دراین زمینه چطوره؟؟؟؟؟درامدش؟؟؟؟؟؟