مای سیویل
آموزش تعریف ترکیب بارهای طراحی سازه های متعارف - نسخه‌ی قابل چاپ

+- مای سیویل (http://www.mycivil.ir/forum)
+-- انجمن: طراحی راه و سازه ها (http://www.mycivil.ir/forum/forum-95.html)
+--- انجمن: سایر (http://www.mycivil.ir/forum/forum-127.html)
+---- انجمن: بارگذاری سازه ها (http://www.mycivil.ir/forum/forum-158.html)
+---- موضوع: آموزش تعریف ترکیب بارهای طراحی سازه های متعارف (/thread-5281.html)

صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

RE: آموزش تعریف ترکیب بارهای طراحی سازه های متعارف - علی خیرالهی - 1393/1/1

نقل قول: آیین نامه 2800 ویرایش سوم>بند 13-1-4 ساختمان باید در 2 امتداد عمود بر هم در برابر نیروهای جانبی محاسبه شود.بطور کلی محاسبه در هر یک از این دو امتداد جز در موارد زیر بطور مجزا و بدون در نظر گرفتن نیروی زلزله در امتداد دیگر انجام میشود:
الف-ساختمانهای نامنظم در پلان
ب-کلیه ستونهایی که در محل تقاطع دو و یا چند سیستم مقاوم بابر جانبی قرار دارند.
در موارد الف و ب امتداد اعمال نیروی زلزله باید با زاویه مناسبی که حتی المقدور بیشترین اثر را ایجاد میکند،انتخاب شود.برای منظور نمودن بیشترین اثر زلزله،میتوان صد در صد نیروی زلزله هر امتداد را با 30 درصد نیروی زلزله در امتداد عمود بر آن ترکیب کرد
.

مهندس عزتی عزیز ممنون از همکاریتون و در ضمن سال نو هم مبارک!
با توجه به نقل قول بالا و تصویر زیر بنظر شما ستونهای مشخص شده شامل قاعده 100-30 نمیشوند؟

[تصویر:  b0z7z520gthxvzi5fd.jpg]

RE: آموزش تعریف ترکیب بارهای طراحی سازه های متعارف - کیوان بابایی - 1393/1/1

برداشت مهندس عزتی اشتباه است .

در واقع ایین نامه اعلام نموده است دو سیستم مقاومت جانبی و یا چندین سیستم مقاوم جانبی حال ستونی که در محل تقاطع قرار گیرد شامل این ترکیب بار خواهد شد. فرض کنید جهت X قاب مفصلی ( مهاربندی ) می باشد . اگر در جهت Y نیز امکان انتقال نیروی زلزله به این ستون وجود داشته باشد باید اثر 30 درصد برای آن درنظر گرفته شود و تفاوتی ندارد هم نوع باشد و یا متفاوت .

توضیحات بیشتر در لینک اعلام شده وجود دارد

پایندباشید

RE: آموزش تعریف ترکیب بارهای طراحی سازه های متعارف - miladezati - 1393/1/1

(1393/1/1 ، 12:50 عصر)علی خیرالهی نوشته است:
نقل قول: آیین نامه 2800 ویرایش سوم>بند 13-1-4 ساختمان باید در 2 امتداد عمود بر هم در برابر نیروهای جانبی محاسبه شود.بطور کلی محاسبه در هر یک از این دو امتداد جز در موارد زیر بطور مجزا و بدون در نظر گرفتن نیروی زلزله در امتداد دیگر انجام میشود:
الف-ساختمانهای نامنظم در پلان
ب-کلیه ستونهایی که در محل تقاطع دو و یا چند سیستم مقاوم بابر جانبی قرار دارند.
در موارد الف و ب امتداد اعمال نیروی زلزله باید با زاویه مناسبی که حتی المقدور بیشترین اثر را ایجاد میکند،انتخاب شود.برای منظور نمودن بیشترین اثر زلزله،میتوان صد در صد نیروی زلزله هر امتداد را با 30 درصد نیروی زلزله در امتداد عمود بر آن ترکیب کرد
.

مهندس عزتی عزیز ممنون از همکاریتون و در ضمن سال نو هم مبارک!
با توجه به نقل قول بالا و تصویر زیر بنظر شما ستونهای مشخص شده شامل قاعده 100-30 نمیشوند؟
سلام مهندس عزیز
حق با شما ومهندس بابایی است ویادم هست این تعبیری را که در پست خودم مطرح کرده ام نظر خیلی وقت پیش من بود وپس از اینکه مهندس فلاح منش در تاپیکهای دیگری
این موضوع را باز کرد من هم مثل دوستان دیگرتکته را آموختم وقانع شدم وجالب تر اینکه در پروژه فولاد خودم که دیماه ارائه دادم آیین نامه همین هست وسازه دردوسمت خمشی هست وستونها از دوسمت نیروی زلزله دارند وآنهم نیروی زلزله مشابه و لذا 100-30 را هم در ترکیبات آن آورده ام.برایم جالب است که دیشب چطوری فلای بک کرده ام به نظر خیلی قدیمی گذشته.مال گلودرد وتبی ست که از جند روز قبل داشتم والان کمی برطرف شده در هر صورت ممنون از شما بزرگواران که مجددا بحث را باز کردید وقطعا کاربران محترم دیگر هم استفاده می کنند.سال نو وحال وروز همه تان خوش باشد وهمواره سلامت وپایدار باشید.

RE: آموزش تعریف ترکیب بارهای طراحی سازه های متعارف - رضا برنوسی - 1393/1/19

سلام یه ابهام در طراحی سازه های بتنی اگه ترکیب بار بر حسب aiscباشه سنگین میشه اگه بر اساس مبحث نه باشه ضرایب دوستان گفتن یک سری تغییرات دیگه هم باید اعمال بشه اونا چین 2کنید ممنون

RE: آموزش تعریف ترکیب بارهای طراحی سازه های متعارف - کیوان بابایی - 1393/1/19

ادغام شد :

(1393/1/19 ، 06:45 عصر)رضا برنوسی نوشته است: سلام شرمنده میشه بار های دینامیکی رو را مانند این تایپیک شرح بدیدممنون

RE: آموزش تعریف ترکیب بارهای طراحی سازه های متعارف - کیوان بابایی - 1393/1/19

باسلام

جناب مهندس برنوسی در ارسال شماره 25 در صفحه 3 همین تاپیک توضیحات ترکیب بار دینامیکی وجود دارد .

RE: آموزش تعریف ترکیب بارهای طراحی سازه های متعارف - رضا برنوسی - 1393/1/19

سلام شرمنده منظورم ترکیب بار دینامیکی نبود راجع به سنگین شدن سازه با اعمال ضرایب 1.4 و1.7 که باید ضرایب 1.25و 1.5 شود ولی دوستان گفته بودن باید تغییراتی انجان بشه برای تطابق با مبحث 9 این تغیراتو میخوامستم معذرت

RE: آموزش تعریف ترکیب بارهای طراحی سازه های متعارف - رضا برنوسی - 1393/1/21

[size=large]سلام دوستان من در حال نوشتن ترکیب بار برای سازه های فولادی به روش حدی ام روش نوشتن ترکیب بار های طراحی رو بر اساس مبحث 10 رو برداشتم خواستم برای سایر ترکیب بار ها میتوانم از این الگو استفاده کنم این جور که نگاه کردم تقریبا مشابه است راهنمایی کنیدخیلی فوریه ] منظور ترتیب و حالات نوشتن نه اینکه مثل اینا بنویسم ایین نامه این ترکیب بارها امریکاست ممنون به نظرتون بهتر نیست بعد از فراخانی طبق حالات بار هایی که گفته و رعایت ضرایب ایین نامه عمل کنم ممنون باز

تركيب بار

1.25(DEAD)

1.25(DEAD)+1.50(LIVE)

(DEAD)+1.20(LIVE)±1.20ELX

(DEAD)+1.20(LIVE)±1.20ELY

0.85(DEAD)±1.20ELX

0.85(DEAD)±1.20ELY

(DEAD)+1.20(LIVE)±1.20ELXP

(DEAD)+1.20(LIVE)±1.20ELXN

(DEAD)+1.20(LIVE)±1.20ELYP

(DEAD)+1.20(LIVE)±1.20ELYN

0.85(DEAD)±1.20ELXP

0.85(DEAD)±1.20(ELXN)

0.85(DEAD)±1.20(ELYP)

0.85(DEAD)±1.20(ELYN)

اگه نه تو ایبوکی که از مهندس سلطان ابادی خریدم ترکیب بار هارو اینطور گفته برای حالتی که بار مرده وزلزله هست نوشته85dead.
+ 1.2elx+1.2ey در حالی که ااین نامه نرم افزار گفته بار مرده وزنده ویکی از بارهای زلزله مثلا eleکمک کنید

RE: آموزش تعریف ترکیب بارهای طراحی سازه های متعارف - رضا برنوسی - 1393/1/21

اقا تایپیک مرتبطه یه جواب به ما بدید ممنون

RE: آموزش تعریف ترکیب بارهای طراحی سازه های متعارف - کیوان بابایی - 1393/1/21

باسلام

[تصویر:  92307409250828865557.jpg]

[تصویر:  sz7v7qs4k4d7bjnxn1dt.jpg]

براساس تصاویر بالا ترکیب بار ساخته می شود و براساس ملزومات آیین نامه اصلاح و یا اضافه می شود .

- در مورد سوال آخر ممکن است در بار زلزله و بار دیگر در در بارزلزله پیچشی باشد و یا 30 درصد جهت متعامد . می توانید در تاپیک مرتبط به ایبوک آموزشی این سوال را مطرح و با جناب مهندس سلطان آبادی مشاوره نمایید .

موفق باشید