1394/6/13 ، 09:02 صبح
(1393/7/28 ، 12:11 صبح)کیوان بابایی نوشته است: باسلامسلام و ممنون اط توضیحات خوب شما
سوال خوبی پرسیدید . خیلی از دوستان در سازه بتنی بدون داشتن دتایل مناسب اتصالات تیربه تیر را برای کاهش پیچش مفصلی در نظر میگیرند در صورتیکه اتصال مفصلی در سازه بتنی معنایی ندارد و تمامی دتایل هایی اجرایی برای اینمورد در حالت نیمه گیردار خواهد بود مگر در حالت براکتی که اتصال به مفصلی نزدیکتر است .
با توجه به مبحث نهم ، طبق تصویر زیر برای سازه های نامعین و پیچش از نوع همسازی ، حداکثر لنگر پیچشی در یک تیر را می توان به مقدار متناظر با پیچش ترک خوردگی محدود نمود .
*طبق تصویر زیر توظیح بند ابتدایی برای پیچش از نوع تعادلی می باشد در اینصورت امکان کاهش لنگر پیچشی نخواهد بود .
* طبق تصویر زیر توظیح بند دوم برای پیچش از نوع همسازی می باشد در اینصورت امکان کاهش لنگر پیچشی به میزان 0.67 لنگر پیچشی ترک خوردگی خواهد بود .
توضیحات بیشتر در مورد روش اعمال ضریب ترک خوردگی و نحوه کنترل میزان پیچش در برنامه ایتبس :
ابتدا تیرهایی را که مستعد پیچش می باشند نظیر تیرهایی که به آن تیر فرعی دیگری متصل است . را انتخاب کرده و از منوی Assign/ Frame Line - Frame Property Modifiers را انتخاب سپس در برگه باز شده تمامی ضرایب ترک خوردگی طبق مبحث نهم را اعمال نمائید . همانند روال قبل فقط مقدار ثابت پیچشی و یا سختی پیچشی را در سعی اول برابر با 0.15 تنظیم نمائید . ( J = 0.15 )
بعد از تحلیل و طراحی سازه بتنی ، برروی تیرهای مورد نظرکه پیچش بالایی دارند کلیک راست نمائید و دکمه Shear Details را کلیک نمائید . در برگه باز شده در قسمت خلاصه گزارشات طراحی برای پیچش یعنی قسمت Torsion capacity مقدار Tu گزارش شده همان مقدار لنگر پیچشی نهایی تیر می باشد .
حال مقدار Tu را با مقدار عددی که در زیر phi*Tcr گزارش شده است مقایسه نمائید . اگر این مقدار برابر بودن ضریب نیازی به تغییر ندارد در صورتیکه این مقدار برابر نبود باید با سعی وخطا به مقدار مورد نظر برسید .
یک نکته را فراموش نکنید که Phi برابر با 0.75 می باشد و مقدار گزارش شده در قسمت phi*Tcr برابر با 1/4 مقدار Tcr یا همان لنگر پیچشی ترک خوردگی در ایین نامه می باشد پس شما باید مقدار Tu ( لنگر نهایی ) را با 4* phi*Tcr مقایسه نمائید .
سوالم اینست که این ضریب 0.15دقیقا در کجا اشاره شده؟