موضوعها: 346
اعتبار:
65
سپاس ها 0
سپاس شده 21 بار در 83 ارسال
با سلام و تشکر از مهندس امن خانی
چند نکته به صورت گام به گام:
1 - برای تحلیل دستی ابتدا می بایست بارگذاری سازه را انجام دهیم که شامل بار های مرده ( دیوارها و سقفها ) و بار زنده و بار برف و بارگذاری جانبی که شامل نیروی زلزله است را محاسبه کنیم .
2- نیروی زلزله را باید در طبقات تقسیم کنیم .
3- بار های ثقلی که شامل بار مرده و زنده هستند را هر کدام به صورت جداگانه بر اساس نوع سیستم سقف باید به تیرها و ستونها پخش کنیم .( سیستم سقف خیلی نقش مهمی در سهم بارگیر تیرها دارد مثلا اگه سقف تیرچه بلوک باشد و یا دال یکطفه و یا کامپوزیت و ... باشه توزیع بار فقط در یک جهت اتفاق می افتد ولی اگه سقف از نوع دال بو طرفه باشد باید از هر گوشه نیمساز زاویه ترسیم کنیم تا سهم هر قسمت مشخص شود .)
4- بار های زلزله پخش شده در طبقات را چنانچه سیستم باربر جانبی قاب مفصلی مهاربند شده باشد نیروی هر طبقه را بین دهانه هایی که بادبند دارن تقسیم میکنیم و چنانچه قاب خمشی داشته باشیم می بایست به نسبت سختی بین دهانه ها تقسیم کنیم و چون در ابتدا سختی مشخص نیست می توانیک به صورت یکسان نیروی زلزله در طبقه را بین تمام قابها تقسیم کنیم .
5- حال سه سازه را تشکیل داده ایم که یکی برای بار مرده بارگذاری شده و یکی برای بار زنده و یکی برای بار زلزله .
6- برای بار مرده و زنده می تونیم از روش یک دهم دهانه برای سازه های قاب خمشی و برای قابهای مفصلی از روش های استاتیکی نیروی برشی و لنگر را در اعضا بدست آوریم.
7- برای نیروی جانبی زلزله چنانچه سازه قاب خمشی باشد باید از روش پرتال و چناچه قاب مفصلی باشد نیروی زلزله تنها در طراحی بابندها و ستون متصل به بادبند نقش دارد .
برای آشنایی به روش یک دهم دهانه و روش پرتال می تونید به کتاب تحلیل سازه اردشیر اطیابی مراجعه کنید
موضوعها: 42
اعتبار:
4
سپاس ها 0
سپاس شده 1 بار در 0 ارسال
سلام انشاا... که خوب باشید
من میخوام طراحی دستی ستون انجام بدم ولی نمیتونم نیروی محوری ستون را بدست بیاورم هر جور که تقسیم یا ضرب میکنم جواب بدست نمی آید همین مثال ساده که برای دانلود گذاشتید به جواب نمیرسم اگه زحمتی نیست نیروی محوری هم برای (روش پرتال و هم یک دهم )که ججوری بدستش بیارم بصورت کامل توضیح دهید راستی لنگر خمشی ستون هم اگه ممکنه اونم توضیح بدهید باسپاس فراوان
موضوعها: 3,905
اعتبار:
222
سپاس ها 39
سپاس شده 526 بار در 944 ارسال
لطفا سازتون رو معرفی کنید که فلزی هست یا بتنی و نوع سیستم سازه که قاب خمشی هست یا مفصلی
موضوعها: 0
اعتبار:
0
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
سلام. خسته نباشید. من تازه عضو انجمنتون شدم و برای پروژه ام چند تا سوال داشتم.
الان من قسمت Etabs پروژه رو انجام دادم و حالا میخوام برم سراغ قسمت دستی. باید یک ستون و یک تیر رو بصورت دستی طراحی کنم.
میخوام از خود نرم افزار بار های وارده بر ستون رو پیدا کنم، که نشینم همه رو دستی حساب کنم. اگه راهنمایی کنید که از کجا پیدا کنم، ممنون میشم.
با تشکر
موضوعها: 12
اعتبار:
2
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
سلام کاش یک مهندس روش یک دهم دهانه رو به ما یاد میداد
موضوعها: 3,905
اعتبار:
222
سپاس ها 39
سپاس شده 526 بار در 944 ارسال
روش یک دهم دهانه کار راحتی هست و لی طولانی
متاستفانه توی اینترنت نمیشه چنین آموزشی رو داد بهترین کار اینه که به تحلیل 1 و 2 تون مراجعه کنید
موضوعها: 23
اعتبار:
1
سپاس ها 3
سپاس شده 8 بار در 14 ارسال
حالا اون توضیحات رو بخواین (روش یک دهم دهانه )میتونید بذارید