سلام خدمت مهندسین گرامی
بنده مطالب این سایت و سایر سایت ها رو خوندم و
یه چیزایی دستگیرم شد... برای کنترل دریفت باید بیام مثلا Ux طبقه ی سوم
رو منهای Ux طبقه ی دوم بکنم بعد حاصل رو تقسیم بر ارتفاع طبقه مثلا 3.2
بکنم
؟ خب این عدد به دست اومده خیلی بزرگ میشه و اصلا توی رابطه صدق نمی کنه...
الان Ux7=348
Ux6= 308
اختلاف این دو تقسیم بر ارتفاع سازه میشه 12.5 که خیلی بیشتر از مقدار مجاز در بند 2-5-3 3 صفحه ی 46 ایین نامه 2800 هست...
یا اگر از رابطه ی 11-3 همون صفحه 46 برم که خیلی عدد بزرگی میشه... :؟؟؟؟؟؟؟
لطفا اگر کسی میدونه راهنمایی کنه
گیج شدم ممنون
(1394/6/13 ، 12:13 عصر)vhdmzh نوشته است: سلام خدمت مهندسین گرامی
بنده مطالب این سایت و سایر سایت ها رو خوندم و
یه چیزایی دستگیرم شد... برای کنترل دریفت باید بیام مثلا Ux طبقه ی سوم
رو منهای Ux طبقه ی دوم بکنم بعد حاصل رو تقسیم بر ارتفاع طبقه مثلا 3.2
بکنم
؟ خب این عدد به دست اومده خیلی بزرگ میشه و اصلا توی رابطه صدق نمی کنه...
الان Ux7=348
Ux6= 308
اختلاف این دو تقسیم بر ارتفاع سازه میشه 12.5 که خیلی بیشتر از مقدار مجاز در بند 2-5-3 3 صفحه ی 46 ایین نامه 2800 هست...
یا اگر از رابطه ی 11-3 همون صفحه 46 برم که خیلی عدد بزرگی میشه... :؟؟؟؟؟؟؟
لطفا اگر کسی میدونه راهنمایی کنه
گیج شدم ممنون
سلام
در قسمت گزارش گیری دقت بفرمایید واحد برنامه روی چه سیستمی تنظیم شده است. برای ارتفاع نیز از آن واحد استفاده کنید. احتمالا واحد برنامه شما روی میلیمتر تنظیم شده است. پس ارتفاع طبقه را نیز به میلیمتر در رابطه قرار دهید یعنی 3200 میلیمتر.
(348-308)/3200=0.0125
فقط سوال هست اینکه این مثال شما مربوط به سازه چند طبقه هست که تغییر مکانی برابر 348 میلیمتر برابر با حدود 35 سانتی متری دارد؟؟؟؟ (عدد بزرگی است)
موفق باشید.
حضرت محمد (صلي الله عليه و آله) : بدانید کسی که نمی داند نباید از آموختن شرم کند که قیمت هرکس بقدر معلومات اوست.
امام علی (ع) : برای هر چیزی زکاتی است و زکات علم نشر آن می باشد.
سازه 7 طبقه.. در جهت y دیوار برشی و جهت x قاب خمشی... بدون نامنظمی پیچشی... بعد کلا مهندس من دوتا UX و دوتا Uy دارم... یکیش عدد بزرگ... یکیش عدد کوچیک... در رابطه با واحد حق با شماست... حالا این عدد از چی باید کوچیک تر باشه؟ میخوام طبق ویاریش باشه.. آیا از 0.025/0.7R باید کوچکتر باشه؟
تفاوت کنترل دریف توی این دوتا عکس از etabs چیه؟ یکی از Show table و دیگی از روی حالت plane انتخاب کردم
کوچکی و بزرگی مقدار جابجایی بستگی به جهت نیروی اعمالی دارد. برای مثال نیروهای EX تغییر مکان بیشتری در جهت UX دارند تا UY که کاملا طبیعی است.
در جهت Y برای نیروی EY تغییر مکان UY کوچکتر از تغییر مکان UX برای EX هست که دلیل آن اینست در جهت Y دیوار برشی وجود دارد که نشانگر سختی بیشتر سازه در جهت Y می باشد.
در مورد 0.7R نیز : چون تحلیل ما یک تحلیل خطی است و در تحلیل خطی ما رفتار فرا ارتجاعی سازه را در نظر نمی گیریم و کلا تغییر مکان و نیروهای بدست امده همگی حاصل از تحلیل خطی هستند لذا با عدد تقریبی 0.7R این تغییر مکان حاصل از تحلیل خطی را به تغییر مکان حاصل از تحلیل غیرخطی تقریب می زنیم. پس ما عدد بدست آمده در برنامه ایتبس را در عدد 0.7R ضرب کرده تا جابجایی واقعی (البته نزدیک به واقعی) بدست آید سپس این عدد بایستی از 0.025 یا 0.02 ارتفاع طبقه کمتر باشد. البته می توان جای متغیرها را در معادله تغییر داد برای مثال حاصل عبارت 0.7R ضربدر تغییر مکان و تقسیم بر ارتفاع طبقه باید کمتر از 0.025 یا 0.02 باشد. فقط دقت شود که آیین نامه برای کنترل تغییر مکان، تغییر مکان مرکز جرم طبقه را مدنظر قرار داده که برای همین ما در نرم افزار تغییر مکان حاصل را از قسمت Diaphragm CM Displacements قرائت می کنیم. یعنی انتخاب این گزینه تغییرمکان مرکز جرم هر طبقه را به ما می دهد. برای کنترل دریفت نیز به نتایج نرم افزار بسنده نکنید و با کمک برنامه اکسل یا ماشین حساب دریفت ها را کنترل بکنید (چون دریفت را با توجه به آیین نامه انتخابی کنترل می کند که ممکن است با آیین نامه 2800 همخوانی نداشته باشد).
موفق باشید.
حضرت محمد (صلي الله عليه و آله) : بدانید کسی که نمی داند نباید از آموختن شرم کند که قیمت هرکس بقدر معلومات اوست.
(1394/6/13 ، 03:36 عصر)vhdmzh نوشته است: خب مهندس الان من با دوتا Ux و Uy سر و کار دارم یکی عدد کوچیک و یکی عدد بزرگ... کدوم رو باید از کدوم کم کنم؟؟؟
(1394/6/13 ، 03:46 عصر)vhdmzh نوشته است: ببخشید مهندس پس این قسمت چیه؟ تو ایین نامه که اصلا حرفی از 0.7R گفته نشده... میشه لطفا توضیح بدین؟ ممنون
سلام
مقادیر UX و UY باید از هم کم شود. مثلا در تصویر پیوستی مقدار UX طبقه هشتم برابر 360.8 میلیمتر و برای طبقه هفتم برابر 347.7 میلیمتر می باشد که اگر از هم کم کنیم مقدار 13.1 میلیمتر بدست می آید. یعنی برای نیروی زلزله EX مقدار تغییر مکان مرکز جزم طبقه هشتم نسبت به طبقه هفتم برابر 13 میلیمتر می باشد که اگر ضربدر 0.7R کنیم مقدار تغییر مکان واقعی بدست می آید. فرضا اگر ارتفاع طبقه هشتم برابر 3200 میلیمتر (3.2 متر) بگیریم می توانیم دریفت را محاسبه کنیم.
این روش محاسبه براساس ویرایش سوم آیین نامه 2800 بود که در ویرایش چهارم کمی ضریب بزرگنمایی فرق می کند که ماهیتا نتیجه خیلی متفاوت نیست.
موفق باشید.
بله مهندس ضریب بزرگ نمایی متفاوت هست...ولی میخوام بدونم 0.7R هم توی هر دو یکسانه؟ توی صفحه 46 آیین نامه 2800 یه چیزایی نوشته ولی واقعا متوجه نشدم... ربط داده به برش پایه و دوتا دلتا نوشته.... میخوام بدونم جز صریب بزرگ نمایی ... 0.7R هم فرق داره یا نه یکسانه؟
این مشکل اصلیمه
1394/6/13 ، 11:06 عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: 1394/6/13 ، 11:07 عصر، توسط miladezati.)
(1394/6/13 ، 10:25 عصر)vhdmzh نوشته است: بله مهندس ضریب بزرگ نمایی متفاوت هست...ولی میخوام بدونم 0.7R هم توی هر دو یکسانه؟ توی صفحه 46 آیین نامه 2800 یه چیزایی نوشته ولی واقعا متوجه نشدم... ربط داده به برش پایه و دوتا دلتا نوشته.... میخوام بدونم جز صریب بزرگ نمایی ... 0.7R هم فرق داره یا نه یکسانه؟
این مشکل اصلیمه
با سلام
R ضریب رفتار سازه هست.ودرصورتی ضریب رفتار در دوطرف یکسان می شود که هردوجهت سازه از یک نوع سیستم باربری جانبی استفاده کنند مثلا هردو
قاب خمشی باشند.در صورتیکه سیستم باربری زلزله در دوجهت سازه متفاوت باشد می توانید از ایین نامه 2800 وجدول مربوط به ضریب رفتار انواع قابها، عدد R را استخراج ودرمحاسبات منظور کنید.