امتیاز موضوع:
  • 20 رأی - میانگین امتیازات: 3.05
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تاپیک آموزش جامع اتوکد 2016 (2D & 3D) از0 تا 100
#11
جلسه ی پنجم از سری آموزش های اتوکد 2016
سر فصل های این جلسه :
Pline
نکته ی 1
نکته ی 2
با سلام . در این جلسه ی آموزشی ابتدا یکی دیگر از دستورات پرکاربرد اتوکد ( مخصوصا در محیط سه بعدی) رو یاد میگیریم و بعد از اون به چند نکته ی مهم میپردازیم که پیش از این شما با آنها مواجه شدید ولی به دلیل آشنا نبودن با محیط نرم افزار از گفتن اونها خودداری کرده بودیم و الان که بیشتر با نرم افزار آشنا شدیم میتونیم این نکته ها رو یاد بگیریم .


Command 8 : polyline(pl)
این دستور که نوعی خط میباشد در معنای لغوی به معنای "چند خطی " میباشد .
خب شاید براتون سوال پیش بیاد که فرق این نوع خط با line ( پاره خط) چی هست ؟!!
خب در اینجا ابتدا توضیح کوتاهی از این تفاوت به شما میدم و در ادامه با ذکر یک مثال عینی از این دو دستور ، تفاوت این دستورات به خوبی مشخص میشود .
زمانی که شما از دستور line استفاده میکنید تمام خطوطی که پشت سر هم رسم میکنید آبجکت های جدا از هم هستند و هر خط به طور مستقل عمل میکند ولی زمانی که از pline(polyline) استفاده میکنیم ، تمام خطوطی که پشت سر هم رسم میشود یک آبجکت یکتا میباشند ، به عبارت دیگر همه ی این خط ها یک خط محسوب میشوند .
برای اینکه بهتر متوجه بشید فرض کنید میخواهیم سه خط بشت سر هم به شکل مثلث بکشیم . یک بار این کار را با line و بار دیگر با pline انجام میدیم تا تفاوت این دو را ببینید
[تصویر:  z9g946ygdr9b5zfmsycz.png]
خب همان طور که میبینید در تصویر بالا دو مثلث با دو دستور متفاوت رسم شدند و در نگاه اول هیچ تفاوتی بین این دو شکل نمیبینید .
حالا بیاید یکی از اضلاع این مثلث ها رو انتخاب کنیم !!!!


[تصویر:  2fqnbgwf20zlmyf47hqp.png]
در شکل بالا میبینید که مثلثی که با line رسم شده بود تمام اضلاع آن آبجکت های جدا از هم میباشند ( 3آبجکت ) ولی مثلثی که با pline رسم شده بود همه ی اضلاع اون با هم و در واقع یک آبجکت هستند.
پس تفاوت این دو دستور به خوبی مشخص شد .
توجه : این دو دستور تفاوت های اساسی و زیادی با هم دارند و در اینجا فقط برای روشن شدن موضوع و در حد ابتدایی بیان شد . در ادامه به طور تدریجی با تمام تفاوت های این دو دستور ( و سایر خطوط ) آشنا میشم .


تمرین 2: شکل زیر را رسم کنید !!




[تصویر:  fjc6t6djj7jlxppqyx44.jpg]






نکته1 : در اینجا یک نکته که بسیار کاربردی است و در واقع از این به بعد باید با استفاده از آن به کار با اتوکد بپردازید را بیان میکنیم . شما برای تایید دستوراتی که در کامند مینویسید از کلید اینتر استفاده میکنید ، جالب است بدونید که در نرم افزار اتوکد کاربرد کلید اینتر و space با هم یکی هست و شما میتونید به جای زدن کلید enter از کلی space استفاده کنید !!! بنابراین برای راحتی کار و افزایش سرعت کار ، از این به بعد از دکمه ی space صفحه کلید به جای اینتر استفاده کنید .


نکته 2: شاید خیلی از شما به این نکته توجه کرده باشید که زمانی که یک دستوری را وارد میکنیم و اتوکد در نوار کامند از ما چیزی میخواد ، یک سری گزینه های دیگر نیز در کنار آن نمایش داده میشود !!! این گزینه ها چی هست و چه کاربردی داره ؟؟؟!!!
این گزینه ها که ما اسم اون رو میذاریم "زیر دستور" در واقع زیر مجموعه هایی از دستورات اصلی هستند که هر کدام از این زیر دستورات یک سری کارایی به نسبت دستور مادر خود دارند . برای نمونه وقتی شما دستور مستطیل رو اجرا کنید با شکل زیر رو برو میشید :
[تصویر:  4.jpg]
و یا با اجرای دستور دایره با شکل زیر رو برو میشید :
[تصویر:  5.jpg]
باید یگم تقریبا تمام دستورات اتوکد دارای زیر دستور هستند و شما با اجرای هر دستوری با یکسری زیر دستور نیز مواجه هستید که میتونید به نسبت نیاز خودتون از اونها استفاده کنید .
این زیر دستورات غالبا برای راحتی کار میباشند و به ما کمک میکنند که در استفاده از دستور مورد نظر دستمون باز تر باشه .
خب تا این جلسه شما 8 دستور از دستورات اتوکد رو یاد گرفتید و زیر دستورات ان برای شما توضیح داده نشد زیرا توضیح این دستورات در جلسات اول فقط باعث سردرگمی دانشجویان میشه ولی تا اینجای کار شما به یک آمادگی نسبی دست پبدا کردید . بنابراین در اینجا زیر دستورات مربوط به این دستورات رو توضیح میدیم و در جلسات آینده بعد از گفتن هر دستور جدید ، زیر دستورات آن را نیز همانجا بیان میکنیم .


-زیر دستورات line : پس از اجرای دستور پاره خط و رسم چندین خط پشت سر هم شما شکل زیر رو در نوار دستور خود میبینید :
[تصویر:  6.jpg]
توجه : در اینجا بگم برای انتخاب هر زیر دستور شما چند راه دارید .
راه اول (در اتوکد 2012 به قبل فقط این راه وجود داشت ) : همانطور که میبینید یکی از حروف این زیر دستورات بزرگ نوشته شده ( مثلا حرف c در زیر دستور close ) و شما اگر بخواهید این زیر دستور را انتخاب کنید کافی هست بدون اینکه از دستور خارج بشید همان حرف بزرگ رو تایپ کنید و اینتر را بزنید.


راه دوم ( در اتوکد 2013 اضافه شد ) : یک سری حروف به رنگ آبی نمایش داده میشن و مثل حالت قبل شما برای اجرای هر زیر دستور کافیه که اون حرفایی که به رنگ آبی نوشته شده را تایپ کنید و اینتر رو بزنید


راه سوم (در اتوکد 2015 اضافه شد ) : این راه که ساده ترین راه است به این صورت است که شما برای انتخاب هر زیر دستور کافی هست که با موس روی اون زیر دستور بزنید .


خب حالا به زیر دستورات line می پردازیم :
Close :این زیر دستور که پس از رسم خط سوم پدیدار میشود و با انتخاب این زیر دستور خطوط شما بسته میشود . به این معنی که شما از یک نقشه شروع به کشیدن خط کردید و مثلا 4 خط پشت هم کشیدید و با زدن این زیر دستور خط شما بسته میشود ( به اولین نقطه )
Undo : با زدن این زیر دستور آخرین خطی که کشیدید بازگردانی میشود و به عقب برمیگردید ( در صورت رسم اشتباه خط )


زیر دستورات rectangle :
[تصویر:  7.jpg]
Chamfer
Elevation
Fillet
Thickness
Width


زیر دستوارات pline :
[تصویر:  8.jpg]
Arc
Close
Halfwidth
Length
Width

زیر دستورات circle :
[تصویر:  9.jpg]
2p
3p
Ttr


خب همونطور که در بالا براتون آوردم زیر دستوراتی رو مشاهده میکنید . از شما میخوام که این زیر دستورات رو خودتون امتحان کنید و سعی کنید نحوه ی کار با اون را متوجه بشید . چراکه با دقت به نوار کامند به راحتی میتونیم بیشتر این زیر دستورات رو بدون اینکه کسی به ما نحوه ی استفادش رو بگه ، یاد بگیریم .
دلیل اینکه در این جلسه نحوه ی استفاده از این زیر دستورات رو نمیگم این است که در آینده با برخی از زیر دستورات مواجه میشیم که نحوه ی کار با اون را یاد نگرفتیم (و یا به دلیل گستردگی زیر دستورات فراموش کردیم ) و لازم است که با استفاده از خود نوار کامند به نحوه ی کار با اون زیر دستور پی ببریم .
در واقع این عدم گفتن نوعی آموزش میباشد پس به بنده اعتماد کنید و سعی کنید خودتون نحوه ی کار با این زیر دستورات رو پیدا کنید ( بدون اینکه از جایی یا کسی کمک بگیرید) حتی اگر چندین ساعت زمان شما رو بگیرد .
به هر حال در ابتدای جلسه ی آینده تمام این زیر دستورات به طور کاملا مفصل براتون شرح داده میشه .


توجه **مهم** : از این جلسه به بعد در انتهای هر جلسه یک سری تمرین براتون قرار میدم و لطفا برای یادگیری خودتون این تمارین رو انجام بدید . دلیل این امر این است که اتوکد خیلی راهت و در عین حال فوق العاده فرار میباشد و اگر این تمرین ها رو جدی نگیرید به راحتی و در مدت 1 ماه تمام یادگیری هاتون از بین میره (به امتحانش نمی ارزه !! ) .و باید بگم شاید برای ساده ترین تمرین ساعت ها وقط بگذارید و راهی به جز این برای یاد گیری وجود ندارد ( صرف ساعت ها وقت )


تمرین های این جلسه :
برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید) [URL=] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید) برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید) [URL=] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید) [URL=][/URL] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)










امیدوارم که از این جلسه ی آموزشی لذت برده باشید . لطفا سوالات ، نظرات و انتقادات خودتون رو مطرح کنید
پاسخ
#12
سلام. آموزش هات واقعا عالیه . من اتوکد 2016 نصب کردم که برای بدست اوردن آموزش هاش خیلی اذیت شدم .. اکثر سایت ها پولی بود اموزش ها یا کتابی بود که زبان اصلی بود . واقعا مرسی .
پاسخ
#13
(1394/8/19 ، 11:13 صبح)kouroshghaeni نوشته است: سلام. آموزش هات واقعا عالیه . من اتوکد 2016 نصب کردم که برای بدست اوردن آموزش هاش خیلی اذیت شدم .. اکثر سایت ها پولی بود اموزش ها یا کتابی بود که زبان اصلی بود . واقعا مرسی .
مرسی . قابل شما رو نداره
پاسخ
#14
به نام یکتا مهندس هستی
جلسه ی ششم از سری آموزش های اتوکد 2016
سر فصل های این جلسه :
شرح زیر دستورات rectangle


همانطور که در جلسه ی قبل مشاهده کردید زیر دستورات برای شما تعریف شد و نحوه ی انتخاب یک زیر دستور و روش های مختلف انتخاب آن به صورت کامل شرح داده شد و همچنین زیر دستورات چند دستور هم بیاد شد که خودتون روی اون فکر کنید و پیدا کنید . امیدوارم که این کار رو انجام داده باشید !!!
در این جلسه به طور مفصل این زیر دسترات رو شرح میدیم .
زیر دستورات rectangle : پس از اجرای دستور rectangle با نوار دستور زیر مواجه میشوید .
برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)

Chamfer : با انتخاب این زیر دستور شما مستطیلی رسم میکنید که در همه ی وجه های آن پخی وجود دارد . که یک نمونه از اون رو در شکل زیر میتونید ببینید :


[URL=] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
اگر در شکل بالا دقت کرده باشید میبینید که میتوان مقدار پخی در گوشه های مستطیل دارای مقدار یکسانی نباشد در شکل زیر این مفهوم نمایش داده شده :
برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
در شکل بالا مشاهده میکنید که مقادیر (1) و (2) با هم متفاوت هستند . اگر دقت کرده باشید اگر مثلا از ضلع بالا سمت چپ شروع به حرکت در جهت عقربه های ساعت کرده باشید اعداد به این ترتیب تکرار میشوند :
  • ، (2) ، (1) ، (2).........
بنابراین متوجه میشیم که باید نرم افزار از ما 2تا عدد بخواد که همون اعداد (1) و (2) نمایش داده شده در شکل بالا هست .
خب حالا میریم سراغ چگونگی رسم این شکل :
1-ابتدا دستور Rec را اجرا کنید و اینتر را بزنید .
2-در نوار دستور chamfer را انتخاب کنید . همانطور که میبینید در نوار دستور اتوکد به ما میگه که اولین اندازه ی پخی (مقدار (1)) را انتخاب کنیم ( Specify first chamfer distance for rectangles)
بنابراین ما یک مقدار برای آن انتخاب میکنیم ، مثلا عدد 1 را وارد میکنیم و اینتر را میزنیم .
3-حالا میبینیم که اتوکد دومین اندازه ( مقدار (2)) را از ما میخواد .( Specify second chamfer distance for rectangles) . پس ما یک عدد مثلا 3 را وارد میکنیم و اینتر را میزنیم .
4- حالا مثل حالت عادی یک مستطیل رسم کنید ( با موس یک مستطیل رسم کنید ) .همانطور که میبینید شکل مستطیل ما تغییر کرده و گوشه های آن دارای پخی میباشد .
توجه : در برخی موارد ممکن است شما این پخی را مشاهده نکنید به این معنا که پس از رسم مستطیل میبینیم گوشه های آن تغیری نکرده است . که مشکل به دلیل بوجود آمدن 2 حالت میباشد . حالت اول : زوم صفحه ی شما آنقدر بزرگ است که مستطیل شما ابعادش کوچکتر از مقادیر پخی وارد شده است ( عدد 1 و 3) . برای رفع این مشکل کافی است کمی زوم صفحه را کوچک کرده و سپس مستطیل را رسم کنید .
حالت دوم : زوم صفحه آنقدر کوچک است که پخی شما بسیار ریز دیده میشود برای همین شما قادر به دیدن آن نیستید . برای رفع این مشکل کافی است کمی روی صفحه زوم کرده تا قادر به دیدن پخی باشید .
به طور کلی اگر شما ابعاد پخی را متناسب با اندازه ی مستطیل انتخاب کنید این مشکل ها هیچ گاه پیش نمیاد . مثلا شما مستطیل با ابعاد 15و 10 رسم کنید و ابعاد پخی شما 1و3 باشد .


نکته:به طور کلی در اتوکد بعد از اجرای هر زیر دستور و خارج شدن از دستور اصلی این تنظیمات برنمیگردد و باید در صورت نیاز به صورت دستی آن را برگردانیم . مثلا با رسم مستطیلی با پخی از این به بعد هر گاه بخواهیم مستطیل بکشیم ، دارای پخی هست و برای اینکه مستطیل معمولی بکشیم لازم است که با اجرای زیر دستور پخی مقدار 1 و2 را به 0 تبدیل کنیم .

Elevation : با انتخاب این زیر دستور در واقع مستطیل شما ارتفاع میگیرد به این معنی که متسطتیل شما از صفحه ی مختصات فاصله میگیرد و بالا میاید . برای روشن شدن این موضوع به شکل زیر نگاه کنید :


[URL=] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
همانطور که در اولین نگاه مشاهده میکنید این مستطیل فرقی با مستطیل معمولی ندارد ولی در واقعیت این مستطیل از زمین به اندازه ی 10 واحد به بالا آمده .
برای رسم مستطیل با ارتفاع باید مراحل زیر طی شود :
1-دستور مستطیل را اجرا کنید
2-elevation را انتخاب کنید
3-در این جا اتوکد به شما میگه که ارتفاع رو انتخاب کنید (Specify the elevation for rectangles) بنابراین یک عدد مثلا 10 را وارد کرده و اینتر بزنید
4-مطابق معمول مستطیل را رسم کنید
همانطور که متوجه شدید این دستور کاربردی در روش دو بعدی ندارد و کاربرد آن را در محیط سه بعدی میبینیم . این زیردستور را میتوان با دستورات دیگر نیز اجرا کرد ولی برای کامل بودن آموزش اینجا بیان شد (از این دستورات که کاربردی ندارن زیاد هست J )
Fillet : این دستور همانند دستور پخی زدن میباشد ولی با این تفاوت که به جای پخی 4 گوشه ی مستطیل را گرد میکند . به این معنی که مستطیلی همانند شکل زیر برای ما رسم میکند :
[تصویر:  41-300x155.png]
برای رسم چنین شکلی مراحل زیر باید طی شود .
1-دستور مستطیل را اجرا کنید
2-fillet را انتخاب کنید
3-در این قسمت نرم افزار از شما مقدار شعاع دایره را میخواهد(Specify fillet radius for rectangles) ، همانطور که در شکل بالا مشاهده میکنید چهار گوشه ی مستطیل از 4 عدد ربع دایره تشکیل شده اند که این دایره ها دارای شعاع میباشند .پس یک عدد مثلا 2 را وارد میکنیم و اینتر میزنیم
4-همانند حالت عادی مستطیل را میکشیم
سوال : اگر این مراحل را انجام داده اما مستطیل مثل حالت عادی کشیده شد ، دلیل این امر چیست ؟؟؟؟




Thickness : این گزینه نیز همانند elevation برای محیط دو بعدی کاربردی ندارد و در محیط 3 بعدی استفاده میشود. این گزینه مستطیل را به مکعب مستطیل تبدیل میکند . برای بهتر درک شدن این موضوع به شکل زیر دقت کنید ، این شکل یک مستطیل میباشد که به مکعب تبدیل شده است .
برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
مراحل رسم به این ترتیب است :
1-1-دستور مستطیل را اجرا کنید
2-thicknessرا انتخاب کنید
3-در این قسمت نرم افزار از ما مقدار ارتفاع مکعب را میخواهد (Specify thickness for rectangles) ، در این قسمت شما باید یک عدد مثلا 8 را وارد کرده و اینتر بزنید.
4-همانند حالت عادی مستطیل را رسم کنید


Width : این گزینه برای رسم مستطیلی با ضخامت بیشتر میباشد به این معنی که ما در این قسمت میتوانیم ضخامت مستطیل را افزایش دهیم . مانند شکل زیر :
[URL=] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
برای رسم این شکل باید مراحل زیر طی شود :
1-دستور مستطیل را اجرا کنید
2-زیر دستور width را انتخاب کنید
3-در این مرحله نرم افزار ضخامت خط را از ما میپرسد (Specify line width for rectangles) ، بنابراین یک عدد مثل 1 را وارد کرده و اینتر میزنیم
4-همانند حالت عادی یک مسطتیل رسم میکنیم .
خب تا اینجای آموزش یاد گرفتیم که چگونه از زیر دستورات استفاده کنیم . ما در این قسمت از آموزش به صورت مفصل و ریز شده برای شما این امر را توضیح دادیم . و انتظار میرود که برای جلسات آینده سایر زیر دستورات رو به صورت ساده تر آماده ی یادگیری باشید و از این به بعدی به صورت خلاصه تر زیر دستورات بیان میشود .
آنچه در جلسات آینده بیان میشود :
زیر دستوارات pline :
Arc
Close
Halfwidth
Length
Width
زیر دستورات circle :
2p
3p
Ttr


امیدوارم که از این جلسه لذت برده باشید . موفق باشید


پاسخ
#15
سلام. خیلی ممنون به خاطر آموزش ها . میشه لطفا بگید چطوری حالت دو بعدی رو به سه بعدی و بالعکس تبدیل کنم ؟
پاسخ
#16
سلام خواهش میکنم . زیر صفحه سمت راست نگاه کنید یک علامت چرخ دنده میبینید . روی اون بزنید و 3 محیط مختلف میبینید . اونجا میتونید انتخاب کنید
پاسخ
#17
(1394/8/21 ، 11:43 صبح)chiften نوشته است: سلام خواهش میکنم . زیر صفحه سمت راست نگاه کنید یک علامت چرخ دنده میبینید . روی اون بزنید و 3 محیط مختلف میبینید . اونجا میتونید انتخاب کنید
سلام . میشه بگی اگه بخوایم سایز اندازه کنار خطو تغییر بدیم چکار کنیم ؟


فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)
   
پاسخ
#18
سلام
این مورد به طور مفصل توضیح داده میشه اما به طور خلاصه در تصاویری که براتون قرار دادم به ترتیب پیش برید میرسید به هدفتون
اگر مشکلی بود بگید ریز تر توضیح بدم
موفق باشید


فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)
               
پاسخ
#19
به نام یکتا مهندس هستی
جلسه ی هفتم از سری آموزش های برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
سر فصل های این جلسه :
شرح زیر دستورات pline
شرح زیر دستورات circle
Object snap چیست


در این جلسه به توضیح زیر دستورات poly line میپردازیم . بریم سراغ اصل مطلب . پس از اجرای دستور pline زیر دستورات زیر را مشاهده میکنید :
زیر دستوارات pline :
[URL=] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
Arc : با انتخاب این گزینه شما قادرید در حین رسم خط ، منحنی رسم کنید . قابل ذکر است دستور Arc به تنهایی نیز یک دستور مجزا میباشد که در آینده گفته میشود . پس از انتخاب این زیر دستور شما یک سری زیر دستورات دیگر مشاهده میکنید که روش های رسم منحنی را نشان میدهد و شما انتخاب میکنید که به چه روشی منحنی را رسم میکنید .
بنابراین برای رسم منحنی در حین رسم خط کافیست این زیر دستور را انتخاب کنید و در مرحله ی بعد نیز نوع رسم منحنی را انخاب کنید
نکته : روش های مختلفی وجود دارد که من برای شروع کار روش secend point را پیشنهاد میکنم . پس در این مرحله روی second point بزنید و دو نقطه ی مختلف با موس انتخاب کنید
پس از تمام شدن رسم منحنی و برای بازگشت به حالت خط ، همانطور که در دستور میباشید روی زیر دستور Line بزنید


Close : با انتخاب این زیر دستور خطوط شما بسته میشود . به عنوان مثال شما 5 خط پشت هم رسم کرده اید و بعد از زدن این زیر دستور آخر خط آخر به اول خط اول وصل میشود
Halfwidth : با زدن این زیر دستور شما میتوانید نصف ضخامت خط خود را تغییر داده . به این معنی که شما برای رسم خط با ضخامت 1 کافیست قبل از رسم خط بر روی این گزینه زده و عدد 2 را وارد کرده و مجددا عدد 2را وارد کنید و اینتر بزنید و سپس خط خود را رسم کنید .
نکته : شما میتوانید خطی رسم کنید که ضخامت ابتدا و انتهای آن متفاوت باشد . برای همین است که 2 بار عدد 2 را وارد کردید . یک بار برای ضخامت ابتدای خط و یک بار برای ضخامت انتهای خط . به عنوان مثال شما میخواهید خطی بکشید که ضخامت ابتدای آن 1 و انتهای آن 2 باشد . برای این کار یک بار عدد 2 و بار دیگر عدد 4را وارد کنید ( به نوشته ی درون نوار دستور دقت کنید )
برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
Length : برای تعیین طول خط میباشد . این کار به سادگی با زدن عدد روی کیبورد و بدون این زیر دستور نیز قابل انجام میباشد .
Width : همان halfwidth میباشد با این تفاوت که در اینجا هر عددی زده شود همان مقدار ضخامت به خط داده مشود ولی در زیر دستور halfwidth هر عددی که وارد شود نصف آن به ضخامت داده میشود


زیر دستورات circle :
[URL=] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
2p : با انتخاب این زیر دستور شما با انتخاب دو نقطه دایره ی خود را رسم میکنید . یعنی وقتی این گزینه را انتخاب کنید سپس 2 نقطه روی صفحه انتخاب کنید و دایره را از آن 2 نقطه رسم میکند .
3p : با انتخاب این زیر دستور شما با انتخاب 3نقطه دایره ی خود را رسم میکنید . یعنی وقتی این گزینه را انتخاب کنید سپس3 نقطه روی صفحه انتخاب کنید و دایره را از آن 3 نقطه رسم میکند .
Ttr : این گزینه برای زمانی میباشد که شما میخواهید یک دایزه زسم کنید و آن را بر روی 2 خط مماس کنید . با انتخاب این گزینه و سپس انتخاب خط اولی که میخواهید دایره به آن مماس شود و سپس انخاب خط دومی که میخواهید دایره به آن مماس شود و سپس وارد کردن شعاع دایره ، دایره ی خود را رسم کنید
برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
نکته : شما میتوانید همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید با انتخاب این قسمت انواع روش های رسم دایره را مشاهده کنید:
[URL=] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
Osnap چیست ؟؟
خب تا اینجای آموزش شاید به این نکته توجه کرده باشید که چرا یک سری کلید های کمکی برای رسم وجود ندارد ؟ مثلا چگونه یک خط رو درست از روی یک نقطه روی یک دایره شروع کنیم ؟؟
حالا در اینجا بهتون میگم که دقیقا چنین کلید هایی وجود دارد . این کلید ها که به osnap معروف هستند برای کمک به رسم ما بوجود آمده اند . برای فعال کردن آن کافیست بر روی کلید F3 بزنید و یا در زیر صفحه بر روی آن کلیک کنید تا روشن و خاموش شود
برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
این کلید بسار مفید و پرکاربرد ترین کلید اتوکد میباشد . شما میتونید با زدن روی فلش کوچک کنار آن لیست همه ی آبجکت اسنپ ها رو مشاهده کنید و هرکاد را روشن و خاموش کنید و یا میتونید با کلیک راست روی آن و زدن osnap setting وارد صفحه ی زیر شوید


[URL=] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)




در این صفحه شما میتوانید همه ی تنضیمات مربوط به ابجکت اسنپ را مشاهده کنید . پیشنهاد میکنم همه ی آنها را خاموش کرده و یکی یکی روشن کنید و در صفحه ی اتوکد تست کنید که هر کدام مربوط به چه کاری میباشد
به عنوان مثال با روشن کردن endpoint شما میتوایند یک خط جدید بکشید و آن را دقیقا در انتهای خط دیگر به اتمام برسانید .
توجه مهم : تمامی آبجکت اسنپ ها زمانی کار میکنند که یک دستور در حال اجرا باشد و در صورتی که نوار کامند خالی است آنها کارایی ندارند .
خب تمرین این جلسه این است که خودتون همه ی آبجکت اسنپ ها رو با گذاشتن وقت بفهمید که برای چی هست و در جلسه ی آینده به صورت مفصل توضیح داده میشه که هر کدام چه کارایی دارند .
لطفا قبل از اینکه خودتون سعی بر پیدا کردن کارایی آنها کنید ، به جلسات آینده نگاه نکنید


امیدوارم که از این جلسه لذت برده باشید . موفق باشید


پاسخ
#20
سلام چطوری میشه محیط کلاسیک رو به اتوکد2016 اضافه کردباتشکر
پاسخ


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  دانلود AutoRebar افزونه آرماتور گذاری اتوماتیک مقاطع بتنی در اتوکد آرش نقیبی 21 15,167 1402/1/23 ، 01:11 عصر
آخرین ارسال: olda447
  دانلود فیلم نحوه تفکیک زمین با کمک منوی پارسل در اتوکد (Parcel AutoCad) فرشاد امن خانی 1 7,554 1401/5/6 ، 11:05 صبح
آخرین ارسال: سلام سلام
  ماکرویی برای ترسیم سریع در اتوکد به وسیله مختصات نقاط در اکسل فرشاد امن خانی 8 16,866 1400/2/4 ، 03:57 عصر
آخرین ارسال: mahyaAZIMI
  تبدیل پرینت اتوکد به PDF به صورت یک فایل Arya68 6 8,210 1399/11/21 ، 01:40 عصر
آخرین ارسال: eaglesweem
  اتوکد اتوماتیک نقشه کشی پلانهای ساختمانی برای اولین بار درایران SK1970 8 1,261 1399/7/24 ، 11:54 عصر
آخرین ارسال: Alek2Lek
  دانلود هاشور هتچ های مختلف در اتوکد Auto CAD Hatch فرشاد امن خانی 17 32,214 1399/4/26 ، 02:14 صبح
آخرین ارسال: سجاد سالمی
  دانلود فیلم آموزش رسم کروکی به وسیله گوگل ارث و انتقال آن به اتوکد فرشاد امن خانی 0 1,297 1399/3/16 ، 08:55 عصر
آخرین ارسال: فرشاد امن خانی
  دانلود آموزش محاسبه مرکز اشکال نامنظم در اتوکد ( بصورت فیلم ) فرشاد امن خانی 0 921 1399/3/16 ، 08:52 عصر
آخرین ارسال: فرشاد امن خانی
  دانلود جزوه آموزش اتوکد دوبعدی (تهیه کننده: مهندس حسین خرمیان ) فرشاد امن خانی 0 979 1399/1/20 ، 02:42 صبح
آخرین ارسال: فرشاد امن خانی
  آموزش اتوکد به زبان خودمانی omid_rch 128 154,370 1398/12/21 ، 01:03 عصر
آخرین ارسال: omid_rch

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان