موضوعها: 44
اعتبار:
3
سپاس ها 0
سپاس شده 5 بار در 2 ارسال
دوست عزیز سلام...
اولا برای محاسبه ضریب زلزله به دو روش زمان تناوب محاسبه و اعمال می گردد. اگر زمان تناوب تجربی را مطابق آیین نامه منظور کنید که هیچ ( سازه در جهت اطمینان بوده و مقداری دست بالا خواهد بود-احتمالا) ولی اگر زمان تناوب را افزایش دهید به میزان 1.25، آن وقت ضریب زلزله کاهش می یابد و نهایتا سازه به مراتب سبک می شود. اما شروطی دارد این موضوع:
اولا در منوی assign ضریب ترک خوردگی ستونها را در جهات 2و3 برابر یک و برای تیرها جهت ضعیف 3 را برابر 0.5 قرار می دهیم.یعنی حالت مهارشده قابها....
دوما حداقل باید سه مود ارتعاشی در تنظیمات دینامیکی تحریک شود ( فعال شوند )
سوما پس از آنالیز مدل، زمان تناوب تجربی افزایش یافته نباید از زمان تناوب اصلی تحلیل فرا تر رود. حال زمان تناوب تحلیل کجاست؟! شما در display منوی show table را انتخاب و در نتایج آنالیز ، بخش مودال را بررسی کرده و معمولا دو مود اول جواب های ما در محور x , y هستند....
امیدوارم کمکی کرده باشم.....
موضوعها: 8
اعتبار:
0
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
با سلام خدمت مهندس
برای تعیین T.EATAPSکه در نرم افزارهای تعیین ضریب زلزله باید درج بشه چون ما هنوز ضریب زلزله ای برای ایتبس تعریف نکردیم.باتوجه به این قضیه چطور باید پریود سازه رو که همون مدها هستش رو کنترل کنیم چون محاسبه ی دستی ضریب زلزله یکمی وقت گیر هستش .اگه راهنمایی کنید ممنون میشم.
موضوعها: 44
اعتبار:
3
سپاس ها 0
سپاس شده 5 بار در 2 ارسال
سلام.
سوالتون واضح نیست.
شما در ابتدا ضریب زلزله را محاسبه می کنید ( حالا دستی یا نرم افزار تحت اکسل )
در اون ضریب زمان تناوب را در 1.25 ضرب می کنید که بهش زمان تناوب تجربی افزایش یافته می گن.
بعد با اون ضریب تحلیل رو تمام می کنید.
در این مرحله نتایج مدها قابل دسترسی هستند. معمولا دو مود اول حاکم بوده و پریود آنها ملاک مقایسه ما خواهد بود.
اگر زمان تناوب تجربی کمتر از پریود ایتبس ( در اون دو مود که عرض کردم ) باشد، کارتون درسته !!
اگه نه....بیشتر بود که باید قفل مدل رو باز کنید......برگردید....... و ضریب زلزله را با زمان تناوب افزایش نیافته ( بدون ضرب کردن در 1.25 ) محاسبه کنید و آن را در نرم افزار منظور نمایید.
افزایش زمان تناوب با در نظر گرفتن مقررات، باعث کاهش ضریب زلزله...کاهش برش پایه و نهایتا کاهش ابعاد مقاطع می گردد.
در خدمتیم اگه مشکلی دارین....
اعتبار:
0
سپاس ها 0
اول ازتون تشکر میکنم بابت جوابتون
منظور من اینه که در نرم افزار اکسل محاسبه ی ضریب زلزله یک گزینه هست به نام (زمان تناوب نرم افزار)که باید عدد مربوط به پریود سازه رو از ایتبس پیدا کنیم و در اون گزینه وارد کنیم.من میگم وقتی ما هنوز ضریب زلزله ای به برنامه تعریف نکردیم چطور باید تناوب سازه رو از ایتبس پیدا کنیم در حالیکه هنوز ضریب زلزله رو پیدا نکردیم یعنی یک تحلیل پیش فرض از مدلمون میگیرم و تناوب اونو به عنوان تناوب نرم افزار در برنامه ضریب زلزله وارد میکنیم-چون من وقتی دستی محاسبه میکنم تناوب نرم افزار نیست و ضریب زلزله هم درست محاسبه میشه .
امیدوارم منظورمو رسونده باشم
اعتبار:
0
سپاس ها 0
مهندس اگه امکان داره جوابمو بدید.تشکر