امتیاز موضوع:
  • 8 رأی - میانگین امتیازات: 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تعیین زمان تناوب ؟؟؟؟
تبصره بند 3-3-3-1 ویرایش چهارم آیین نامه 2800
فایل جدیدی ایجاد کرده و سختی خمشی اعضای سازه های بتنی را مطابق مقادیر زیر تغییر دهید:
تیرها: 0.5 Ig

ستون ها: Ig

دیوار ها: Ig
در روابط بالا سختی قطعات بتن آرمه مطابق بند 3-3-3-3 ویرایش چهارم آیین
نامه 2800 تنها برای محاسبه زمان تناوب اصلی ساختمان کاربرد دارد.
پس از انجام آنالیز دوره تناوب محاسبه شده توسط نرم افزار ایتبس از مسیر های زیر قابل مشاهده میباشند:
--------------
هرچی سرچ کدم توی فرم برای زمان تناوب این مطلب امد ولی یه نفر هم توضیح نداد از کجای

برنامه سختی خمشی تیر ستون عوض کنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ
دوست عزیز سلام...
اولا برای محاسبه ضریب زلزله به دو روش زمان تناوب محاسبه و اعمال می گردد. اگر زمان تناوب تجربی را مطابق آیین نامه منظور کنید که هیچ ( سازه در جهت اطمینان بوده و مقداری دست بالا خواهد بود-احتمالا) ولی اگر زمان تناوب را افزایش دهید به میزان 1.25، آن وقت ضریب زلزله کاهش می یابد و نهایتا سازه به مراتب سبک می شود. اما شروطی دارد این موضوع:
اولا در منوی assign ضریب ترک خوردگی ستونها را در جهات 2و3 برابر یک و برای تیرها جهت ضعیف 3 را برابر 0.5 قرار می دهیم.یعنی حالت مهارشده قابها....
دوما حداقل باید سه مود ارتعاشی در تنظیمات دینامیکی تحریک شود ( فعال شوند )
سوما پس از آنالیز مدل، زمان تناوب تجربی افزایش یافته نباید از زمان تناوب اصلی تحلیل فرا تر رود. حال زمان تناوب تحلیل کجاست؟! شما در display منوی show table را انتخاب و در نتایج آنالیز ، بخش مودال را بررسی کرده و معمولا دو مود اول جواب های ما در محور x , y هستند....
امیدوارم کمکی کرده باشم.....
پاسخ
با سلام خدمت مهندس
برای تعیین T.EATAPSکه در نرم افزارهای تعیین ضریب زلزله باید درج بشه چون ما هنوز ضریب زلزله ای برای ایتبس تعریف نکردیم.باتوجه به این قضیه چطور باید پریود سازه رو که همون مدها هستش رو کنترل کنیم چون محاسبه ی دستی ضریب زلزله یکمی وقت گیر هستش .اگه راهنمایی کنید ممنون میشم.
پاسخ
سلام.
سوالتون واضح نیست.
شما در ابتدا ضریب زلزله را محاسبه می کنید ( حالا دستی یا نرم افزار تحت اکسل )
در اون ضریب زمان تناوب را در 1.25 ضرب می کنید که بهش زمان تناوب تجربی افزایش یافته می گن.
بعد با اون ضریب تحلیل رو تمام می کنید.
در این مرحله نتایج مدها قابل دسترسی هستند. معمولا دو مود اول حاکم بوده و پریود آنها ملاک مقایسه ما خواهد بود.
اگر زمان تناوب تجربی کمتر از پریود ایتبس ( در اون دو مود که عرض کردم ) باشد، کارتون درسته !!
اگه نه....بیشتر بود که باید قفل مدل رو باز کنید......برگردید....... و ضریب زلزله را با زمان تناوب افزایش نیافته ( بدون ضرب کردن در 1.25 ) محاسبه کنید و آن را در نرم افزار منظور نمایید.
افزایش زمان تناوب با در نظر گرفتن مقررات، باعث کاهش ضریب زلزله...کاهش برش پایه و نهایتا کاهش ابعاد مقاطع می گردد.
در خدمتیم اگه مشکلی دارین....
پاسخ
اول ازتون تشکر میکنم بابت جوابتون
منظور من اینه که در نرم افزار اکسل محاسبه ی ضریب زلزله یک گزینه هست به نام (زمان تناوب نرم افزار)که باید عدد مربوط به پریود سازه رو از ایتبس پیدا کنیم و در اون گزینه وارد کنیم.من میگم وقتی ما هنوز ضریب زلزله ای به برنامه تعریف نکردیم چطور باید تناوب سازه رو از ایتبس پیدا کنیم در حالیکه هنوز ضریب زلزله رو پیدا نکردیم یعنی یک تحلیل پیش فرض از مدلمون میگیرم و تناوب اونو به عنوان تناوب نرم افزار در برنامه ضریب زلزله وارد میکنیم-چون من وقتی دستی محاسبه میکنم تناوب نرم افزار نیست و ضریب زلزله هم درست محاسبه میشه .
امیدوارم منظورمو رسونده باشم
پاسخ
مهندس اگه امکان داره جوابمو بدید.تشکر
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  خطا در زمان طراحی Arya68 3 1,217 1396/10/9 ، 11:57 صبح
آخرین ارسال: آرش نقیبی
  تعیین میلگرد در تعریف مقطع Benny 11 6,674 1396/8/15 ، 01:28 عصر
آخرین ارسال: mohammad9321
  X Dir + Eccen Yچه زمان اعمال میشود؟ مبتدی95 5 2,084 1395/8/15 ، 03:02 عصر
آخرین ارسال: admin
  زمان تناوب سازه afshin_ipe 3 1,711 1395/7/7 ، 11:39 عصر
آخرین ارسال: afshin_ipe
  تعیین شکل مودی و فرکانس peha 3 2,411 1394/11/7 ، 01:19 عصر
آخرین ارسال: younesshamsi
  نحه تعیین آکس ستون ها در پلان های دایره ای omranefarda 2 5,423 1394/11/5 ، 10:55 عصر
آخرین ارسال: LCIVIL.COM
  سوال: آیا نحوه تعیین مقدار برش پایه، بدون منظور کردن محدودیت مربوط به زمان تناوب اصلی Hooman1974 3 2,192 1394/8/12 ، 11:59 صبح
آخرین ارسال: Hooman1974
  تعیین بارهای تیر بعد از آنالیز ( فوری ) علی بهنیا 4 2,003 1394/1/30 ، 11:04 صبح
آخرین ارسال: حمید فلاح منش
  مدت زمان طراحی vahdatinia 10 4,400 1394/1/10 ، 11:19 صبح
آخرین ارسال: peha
  نشان ندادن خروجی تعیین آرماتورهای طولی ستون elyasostad 2 1,839 1393/12/20 ، 08:20 عصر
آخرین ارسال: siamak_meybodi

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان