امتیاز موضوع:
  • 13 رأی - میانگین امتیازات: 3.46
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
End Release
#1
سلام

دوستان سوالی در مورد شرایط انتهایی تیرها براساس نوع قاب داشتم.
در ساختمان های فلزی هنگامیکه قاب ما خمشی باشه ، اتصال های انتهایی تیرها به ستون ها رو گیر دار و اگر مهاربندی باشد ، مفصلی در نظر می گیریم. اما این موضوع رو همیشه در مورد اتصال تیرها و ستون ها در کتاب ها آورده شده ، در مورد اتصال تیر به تیر چی باز همین قاعده یا اونو کلا مفصلی در نظر بگیریم ؟ مثل اتصال تیر به تیر در ساختمان های بتنی که توصیه می شود جهت عدم پیچش ، اتصال تیر به تیر رو دو سر مفصل در نظر بگیریم.

با این توضیحات ، اگر من ساختمانی داشته باشم که یک سمت اون خمشی باشه ، یا هر دو سمت اون قاب خمشی باشد ، اگر اتصال تیر به تیر داشته باشم ، اون رو باید مفصل در نظر بگیرم یا گیردار ؟؟؟ البته ابهامم در مورد یک سر اتصال تیر به تیر و یک سر تیر به ستون باشه هم هست ، در این حالت چگونه عمل خواهیم کرد ؟؟؟

ممنون میشوم در مورد امکان مفصلی در نظر گرفتن اتصال پای تیرهای گیردار هم نظرتون رو بدونم ، اگر مفصلی بگیریم مشکلی پیش خواهد آمد ؟؟؟
پاسخ
#2
دوست عزیز الزامی نیست قاب مهاربندی تیرهاش مفصلی باشه, همونطور که تو آیین نامه 2800 هم داریم قاب مهاربندی+قاب خمشی
در مورد اتصال تیر به تیر بله باید مفصل در نطر بگیرید, البته در سازه بتنی بحث هست توی اجرای این تیرها که اکثرا آرماتورها رو خم نمیکنن تا لنگر در اونها ایجاد نشه, تو سازه های فولادی هم خب به راحتی میشه اتصال مفصلی رو اجرا کرد.
اگر ساختمانی داشتید که قاب خمشی بود یا در هر دو جهت خمشی, اتصال تیر به ستون باید گیردار باشد, ولی اتصال تیر به تیر مفصل, و فکر میکنم اون سر که به ستون متصله باید گیردار و سر دیگر تیر هم مفصل باشه( در چه شرایطی این اتفاق میفته که تیر یک سرش به ستون و سر دیگرش به تیر دیگه بخوره؟ یعنی تیر فرعی که به ستون متصل نمیشه؟)
خب اگه اتصال گیردار رو مفصل در نظر بگیرید که دیگه لنگر پذیری نداره تیر... و این یعنی هیچی
پاسخ
#3
خیلی ممنون ، پس سازه ای که در پیوست هست میتونه درسته باشه ؟ منظور از یه سر تیر به ستون متصل باشه و سر دیگر به تیر در پیوست مشخص کردم


فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)
   
پاسخ
#4
بله مساله ای نداره... در جهت y قاب خمشی و گیرداره... اون سمت هم بخاطر تیر به تیر بودن مفصل باشه, با نبشی نشیمن حل میشه تو اجرا...
اگر هم ایرادی داره گفته هام خوشحال میشم اساتید سایت نظر بدن
موفق باشید :)
پاسخ
#5
متشکرم از راهنماییتون ، روی این موضوع تردید زیادی داشتم که برطرف شد.

فقط سوال دیگر که یکی از دوستانم گفت و چون کار نکرده بودم برای خودم جای سوال و ابهام داشت. در سازه های فلزی دوگانه (قاب خمشی + مهاربند) که محدودیت ارتفاعی سیستم های مهاربندی رو از بین می بره ، اتصالات کلیه تیر ها به ستون ها گیردار میشن درسته ؟ یعنی در کنار مهابندهایی که داریم ، اتصالات تیر به ستون بجای مفصلی ، گیرداری در نظر گرفته می شود و با در نظر گرفتن ضریب رفتار 7 ، اونها رو طراحی می کنیم درسته ؟ اگر این موضوع درسته هست. در مورد اتصالات تیر به تیر چه باید کرد ؟ باز مفصلی در نظر میگیریم یا در این حالت باید آنها را نیر گیردار در نظر گرفت ؟؟؟؟


با سپاس و تشکر
پاسخ
#6
باسلام

اگر در سازه چه قاب حالت باربری جانبی داشته باشد چه در حالت قاب ساده قرار گیرد معمولا اتصال تیر به تیر با توجه به فرضیات ابعاد و ... اتصال آن را مفصلی قرار داده و در نتیجه در باربری جانبی شرکت نخواهد داشت و تنها سختی یا همان باربری ثقلی تاثیر گذار است .

اتصال ساده در سازه بتنی موثر نیست و اینمورد تنها دریک سازه فلزی موثر است .

پاینده باشید
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان