موضوعها: 2
اعتبار:
0
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
با سلام
من پروژه فولاد دارم و استادم بیان کرده که
1- علت انتخاب جهت صلب سازه بایستی بیان شود
2-علت انتخاب استفاده از دیوار برشی و یا سیستم بادبندی بیان مشخص باشد
من اینارو از کجا باید آیین نامه شو پیدا کنم یا تو کدوم کتاب کدوم فصل بیان شده
ممنونم
موضوعها: 3,905
اعتبار:
222
سپاس ها 39
سپاس شده 526 بار در 944 ارسال
جواب خیلی سادست اگه با اصول پایه محاسبات آشنا باشید
ما توی هر جهت سازه باید یه سیستم مقاوم برای زلزله انتخاب کنیم تا وقتی زلزله اومد سازه تخریب نشه
سیستم های مقاومت هم چند نوع هستند مثلا
1- قاب ساده ( همون بادبندی) که تمام اتصالات مفصلی هست و نیروی زلزله از بادبند به زمین انتقال پیدا میکنه
2- قاب خمشی ( بدون بادبند) که در اینجا تمام اتصالات گیردار هست و نیروی زلزله توی تیر و ستون تقسیم میشه و اعضا وظیفه ی تحمل زلزله رو دارند
3- سازه با دیوار برشی: که تقریبا میشه گفت همون قاب خمشی هست با این فرق که دیوار بررشی به دلیل ممانی که داره میاد به تیر و ستون کمک میکنه توی تحمل کردن نیروی زلزله
4- سایر سیستم ها
حالا اینکه کدوم سیستم استفاده کنیم و چرا باید بگم که هر کدوم مزایا و معایب داره و باید متناسب با سازتون و شرایط یکی رو انتخاب کنید
مثلا سازه با قاب مفصلی(بادبندی) ارزون تر هست ولی باید خیلی از دهانه ها بادبند بزنید و بعضی جاها این مشکل سازه مثلا همکف مغازه دارید حالا اگر بخواید بادبند بزنید مغازه به مشکل میخوره
قاب خمشی دیگه بادبند نداره ولی در عوض چون باید نیرو ها رو تیر و ستون تحمل کنند ، ابعاد مقاطع بالا میره و هزینه ها بیشتر میشه
دیوار برشی هم معمولا توی سازه های کوچیک استفاده نمیشه چون توی سازه های کوچیک نیرو زیاد هم نیست ولی اگر پروژه بزرگ باشه باز دیوار برشی میشه استفاده کرد
موضوعها: 2
اعتبار:
0
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
1394/9/21 ، 01:56 صبح
(آخرین ویرایش در این ارسال: 1394/9/21 ، 03:59 صبح، توسط فرشاد امن خانی.)
ممنونم ولی بیشتر میخواستم ببینم ضوابط آیین نامه اینداره که جلوی استاد بگم با توجه به این بندها این سیستم رو انتخاب کردم