امروز،
(آخرین ویرایش در این ارسال: امروز، ، توسط فرشاد امن خانی.)
با توجه برگزاری آزمون نظام مهندسی در روزهای پنجشنبه و جمعه مورخ ۲۹ و ۳۰ بهمنماه سالجاری، انتشارات نوآور، ناشر تخصصی كتب نظام مهندسی، ویرایش جدید کتابهای ويژة آزمونهای نظام مهندسی را به بازار نشر عرضه کرد. کتابهای مذکور با ويرايش و تغییرات اساسی و مطابق با آخرین ویرایشهای مباحث 22 گانه ارائه شده است. در اين راستا مدير فني نشر نوآور ضمن آرزوي موفقيت، براي كليه داوطلبان در آزمون پيشرو، طي يادداشتي، راهكارها و روشهاي كسب موفقيت هر چه بيشتر در اين آزمون را بيان کرده که در ادامه خواهیم خواند:
راهنمای چگونگی کسب آمادگی جهت شرکت در آزمونهای نظام مهندسی
در سالهاي اخير، شاهد رشد چشمگير متقاضيان و داوطلبان شركت در آزمونهاي ورود به حرفة مهندسان (جهت اخذ پروانة اشتغال پاية سه)، که اصطلاحاً آزمونهای نظام مهندسی نامیده میشوند، هستيم. این آزمون برای رشتههای هفتگانة عمران، معماري، تأسیسات برقی، تأسیسات مکانیکی، ترافیک، شهرسازی و نقشهبرداری برگزار میشود.
قبولی در آزمون نظام، مزایای فراوانی برای مهندسان به همراه داشته، و فرصتهاي شغلی زیادی را برای آنان فراهم خواهد کرد. مهندسان، با قبولی در این آزمون، میتوانند پروانة اشتغال به کار مهندسی در رشتة خود را از وزارت راه و شهرسازی دریافت كرده و به عنوان کارشناس ذیصلاح و مُجازِ سازمان نظام مهندسی در هر یک از صلاحیّتهای «طرّاحي، اجرا و نظارت» بر ساختمانها فعّالیّت نمايند. از مزیتهای داشتن پروانه اشتغال به کار مهندسی، تخصیص یك شماره خاص در نظام مهندسی است که شخصیت حقیقی مهندسان را در رشته مربوطه به شخصیت حقوقی تغییر و ارتقاء میدهد. افرادی که دارای پروانه اشتغال باشند، میتوانند در کارهای تجاری و خدماتی از قبیل تأسیس شركت و دفاتر مهندسی اقدام نمایند و یا از امتیاز سهمیه خود در شركتهای قانونی بهرهمند گردند.
آزمون نظام مهندسی در هر سال دو بار، توسّط دفتر امور مقرّرات ملّی ساختمان، و با همکاری سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و توسط سازمان سنجش آموزش كشور، در هفت رشتة اصلی مرتبط با ساختمان برگزار میشود.
مهندسانِ دارای مدرک مهندسی در هر یک از رشتههای عمران، معماري، تأسیسات برقی، تأسیسات مکانیکی، ترافیک، شهرسازی و نقشهبرداری، بعد از گذشت ۳ سال از مدرك كارشناسی یا ۲ سال از مدرك كارشناسی ارشد و یا ۱ سال از مدرك دكترای خود و نیز عضويت در سازمان نظام مهندسي، مُجاز به شرکت در این آزمونها خواهند بود.
در برخی از رشتهها از جمله مهندسی عمران، پروانه اشتغال به كار در سه بخش اجرا، محاسبات و نظارت وجود دارد كه برای هر كدام از آنها آزمونی جداگانه برگزار میگردد و هر كدام از مهندسین با قبولی در هر یك از این آزمونها پروانه اشتغال به كار پایه ۳ در آن بخش را دریافت میكنند که حدنصاب قبولی در كلیه رشتهها، ۵۰ درصد كل نمره است.
برای شرکت در آزمون شما باید در موعد مقرر به سایت سازمان مقررات ملی ساختمان مراجعه و ثبت نام کنید. در زمانی که اعلام میشود به سایت مراجعه و تائیدیه ثبت نام خود را از سازمان نظام مهندسی دریافت کنید .و در زمان مقرر پرینت کارت ورود به جلسه را بگیرید.
کسانی که مدرک کارشناسی ناپیوسته دارند چنانچه مدرک کاردانی آنها مرتبط با مهندسی همان رشته باشد هر 5 سال سابقه کار با مدرک کاردانی معادل یک سال کارشناسی محاسبه میشود. حداکثر تا 10 سال سابقه کاردانی معادل دو سال سابقه کارشناسی در نظر گرفته خواهد شد. همگي این موضوعات را از واحد عضویت سازمان خود سؤال کنید و مطمئن شوید مدرک کاردانی شما با کارشناسی مرتبط هست یا خیر.
لازم است بدانيد كه به غير از رشته معماري صلاحيت طراحي، ساير آزمونها همگي به صورت تستي برگزار ميشوند. شما باید به تعداد 60 سؤال پاسخ بدهید. هر کس که حداقل به 50 درصد سؤالات، پاسخ صحيح بدهد، قبول ميشود یعنی حداقل بايد به 30 سؤال، پاسخ صحيح داده شود. در ضمن برای جلوگیری از پاسخهای شانسی و تصادفی، هر پاسخ اشتباه، یک سوم، نمره منفی دارد.
در سازمان نظام مهندسی، پایینترین درجه پروانه اشتغال به كار پایه ۳ است كه مهندسانی كه دارای این پروانه باشند طبق ماده11 آییننامه اجرايي قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان، پس از گذشت ۴ سال میتوانند از پایه ۳ به پایه ۲ و پس از گذشت ۵ سال دیگر از پایه ۲ به پایه ۱ ارتقاء پیدا كنند. طریقه ارتقای پایه در پروانه اشتغال به این صورت است كه افراد دارای پروانه اشتغال پایه ۳ در یك سری كلاسها و دورهها شركت كرده و در یك آزمون داخلی امتحان میدهند كه به شرط قبولی در آن آزمون و حضور در كلاسها و گذشت زمان كافی میتوانند ارتقاء پایه داشته باشند.
بهتر و ارجح آن است كه داوطلبان، در هر نوبت آزمون، تنها در يك صلاحیّت(یعنی یکی از صلاحیّتهای طرّاحی، نظارت و اجرا) ثبت نام و شرکت نمايند، و تمامی سعي و توان خود را براي قبولي در آن صلاحیّت متمركز کنند تا انشاءالله در هر نوبت، با يك بار آزمون و قبولي در آن، هم در هزينهها و هم در زمان خود صرفهجويي نمايند، و شانس قبولی خود را نیز افزایش دهند.
مباحث مقرّرات ملّی، و نیز سایر منابع و كتب ذكر شده به عنوان مواد آزمونِ هر رشته و صلاحیّت، در وبگاه دفتر امور مقرّرات ملّی ساختمان به آدرس http://www.inbr.ir اعلام ميشود.
اکیداً توصیه میشود که داوطلبان گرامی، تمامی این منابع را به طور كامل تهيّه کنند. در تهيّه و مطالعة منابع آزمون نظام مهندسی، نباید هیچیک از منابع را از قلم انداخت و هیچ مبحثی را نیز نباید دستکم گرفت. باور داشته باشيد كه در این آزمونها، حتّي یک تست هم میتواند سرنوشتساز باشد. با حذف هر يك از منابع و مباحث، بهطور تقريبي حدّاقل دو تا سه تست را از دست خواهيد داد. بنابراین، از تمامی منابع آزمونها به خوبی استفاده نمایید. حتماً همة آنها را تهیّه، مطالعه و برچسبگذاری کنید. با برنامهریزی دقیق و نیز بدون جا انداختن هیچیک از مباحث و منابع، شانس موفّقيّت خود را به میزان زیادی افزايش ميدهيد.
همانگونه كه ميدانيد، كلّيّة آزمونهاي ورود به حرفة مهندسان(جهت اخذ پروانة اشتغال به کار مهندسی)، به صورت کتاب باز (open book) هستند، و شما ميتوانيد به هر تعداد كه لازم میدانید با خود، كتاب، جزوه، خلاصه برگ و نظایر آنها را به همراه داشته باشيد. اکیداً به خاطر داشته باشید که استفاده از تلفن همراه و تبلت در این آزمونها ممنوع و غيرمجاز است. ولي استفاده از ماشين حساب اختیاری است.
تمامي كتابهاي مورد نياز خود را در جلسة آزمون به همراه داشته باشيد، امّا توجه كنيد كه حتماً حتماً بايد براي تكتك كتابهایي كه در جلسة آزمون همراه داريد، برنامهريزي و استراتژي مشخّص و سودمندی داشته باشيد، وگرنه ممكن است كه تعداد زياد كتب و منابع، بدون داشتن استراتژي و برنامه، در بسیاری از اوقات باعث اتلاف وقت شما شود.
داوطلبان شرکت در آزمونهای نظام مهندسی را میتوان اغلب(و نه تماماً) به دو گروه اصلی دستهبندی کرد:
گروه اوّل داوطلبانی هستند که میخواهند فقط با استفاده از کتب و منابع، همراه با کتابهای کلیدواژه، ولی بدون مطالعة لازم، در آزمون شرکت نمایند.
گروه دوّم داوطلبانی هستند که از وحشت این امر که چگونه این همه کتاب را مطالعه نمایند، و نیز بنا به این دلیل که میگویند ما فرصت نمیکنیم تمامی این کتب و منابع را در این زمانِ کمِ چند ماهه به طور کامل و خوب مطالعه نماییم، از تهیّه و خرید تعدادی از کتب و منابع مربوط به آزمون صرفنظر میکنند.
عقیدة ما بر این است که هر دو گروه فوق، هر یک به نوعی، دچار اشتباه و خطا در نحوة تصمیمگیری و نوع نگرش به چگونگی آمادگی برای آزمون هستند. البته این یک واقعیت است که اغلب داوطلبان این آزمونها، به دلیل شاغل بودن، زمان و فرصت بسیار کمی برای مطالعه دارند و از سوی دیگر نیز، دوری چند سالة آنها از محیط دانشگاهی، تا حدودی از آمادگی و شرایط مطلوبِ زمان دانشجوییشان کاسته است. با این وجود، میباید توجّه داشته باشید که از یک سو، بدون مطالعة لازم، شانس قبولی در آزمون بسیار پایین میآید، و از سوی دیگر نیز صرفنظرکردن از تهیّة بعضی از کتب و منابع، به دلیل کمبود وقت یا حوصله برای مطالعه، به این معنی است که با کنار گذاشتن هر کتاب یا منبع، حدّاقل 2 تا 3 سؤال را از دست خواهید داد. پس، بهتر آن است که کلّیّة مباحث و منابع آزمون را به طور کامل تهیّه کنید.
به این نکتة بسیار مهم نیز توجّه داشته باشید که همگی منابع الزاماً نیاز به مطالعة کامل ندارند (البته این گفته برای آنانی است که فرصت کمتری برای مطالعه دارند، وگرنه مطالعة کامل تمامی کتابها مسلّماً مفیدتر و بهتر است، ولی این واقعیّت را نمیتوان انکار کرد که عملاً تعداد زیادی از داوطلبان، به دلیل اشتغال به کار و کاهش آمادگی در مقایسه با زمان دانشجویی، این فرصت را ندارند).
شما میتوانید با استفادة همزمان و توأم از کتابها و منابع آزمون (که کمتر نیاز به مطالعه دارند)، همراه با کتابهای کلیدواژه، به بسیاری از سؤالات آزمون پاسخ دهید. مثلاً برای «رشتة معماری، صلاحیّت اجرا» نیازی نیست که کتاب «نظام فنّی و اجرایی کشور» و کتابهایی از این نوع را الزاماً بهطور کامل مطالعه کنید. حتّی اگر این مطالعه را هم انجام دهید، به دلیل این که فرصت مرور آنها را ندارید و مطالب به حافظة موقّت ذهنتان منتقل میشوند، پس از گذشت یک هفته، به احتمال زیاد، بیشتر مطالب را فراموش خواهید کرد، مگر مواردی را که برای خود نُتبرداری یا برچسبگُذاری کرده باشید. . بنابراین، باز هم تأکید میکنیم که الزاماً نیاز به مطالعة کامل همة کتابها و منابع آزمون را ندارید، و فقط کافی است هر یک از اين نوع منابع و کلیدواژة مربوط به آنها را تهیّه نمایید. شما با استفادة صحیح از کتب کلیدواژه، به احتمال زیاد به پاسخ صحیح سؤال میرسید. گفتیم: «به احتمال زیاد»، زیرا تشخیص کلیدواژة صحیحِ سؤال برای یافتن پاسخ، بسیار حائز اهمّیّت است، و ممکن است داوطلب در این امر دچار اشتباه شود.
استفاده از منابع و كتب خوب و مناسب، و در صورت لزوم و امکان، شركت در دورههاي آمادگي آزمونهاي نظام مهندسي، به همراه سعي و تلاش و مطالعة درست و صحيح ميتواند ضامن موفّقيّت داوطلبان در آزمون باشد.
نشر نوآور، به عنوان ناشر تخصّصي كتب نظام مهندسي، تمام سعي، دانش، تجربه، مهارت و تعهّد حرفهای خود را بهكار گرفته تا بتواند كتابهايي با كيفيّت مطلوب و داراي استانداردهاي لازم برای يك كتاب مرجع و مناسب جهت آمادگی آزمونهای نظام مهندسی را توليد کرده و به منظور خدمت به مهندسانِ مشتاق به ورود به حرفة مهندسان و نظام مهندسي كشور ارائه نمايد.
در تأليف مجموعه كتب نظام مهندسی، از اساتيد خبره و مهندسان نخبة كشور كه سالها سابقة تدريس در دورههاي آمادگي آزمونهاي نظام مهندسي را داشته و يا در زمينة تأليف كتب نظام مهندسي فعّاليّت داشتهاند، استفاده شده است، تا كتب ارائه شده حتّيالامكان خواسته و نياز گروه هرچه وسيعتري از داوطلبان شركت در آزمون را برآورده نمايد. در این راستا، در رشتة عمران و معماري از حضور استاد و دانشمند گرانقدر جناب آقاي دكتر حميدرضا اشرفي، عضو كميتة تخصّصي تدوين مبحث نهم مقرّرات ملّي ساختمان و مدرّس رسمي سازمان نظام مهندسي، كه سالها در دورههاي آمادگي آزمونهاي نظام مهندسي ورود به حرفه و ارتقاء پاية پروانة اشتغال تدريس داشتهاند، و همچنین جناب آقای مهندس محمد عظيمي آقداش، پژوهشگر برتر نظام مهندسي كه داراي بيش از 20 عنوان كتاب ويژة آزمونهاي نظام مهندسي هستند كه همگي با استقبال بسيار فراوان، بارها تجديد چاپ شدهاند، بهرهمند هستیم. در رشتة تأسيسات برقي از حضور جناب آقاي مهندس پرويز فروغي و در رشته تأسيسات مكانيكي از جناب آقاي مهندس داريوش هاديزاده، كه هر دو استاد گرامي بهعنوان اوّلين مدرّسان با بيش از 16 سال سابقة تدريس در دورههاي آمادگي آزمونهاي نظام مهندسي هستند، و نيز جناب آقاي مهندس پيمان ابراهيمي مدرّس رسمي سازمان نظام مهندسي كه ايشان هم ساليان طولاني سابقة تدريس در اين دورهها را دارند، استفاده شده است.
همين جا لازم است از همة اين عزيزان كه با تحمّل سختيهاي فراوانِ تأليف، و نيز تحمّل سختيهاي طاقتفرساي ويرايشها، اضافات و اصلاحاتِ پس از هر آزمون، ما را ياري نمودهاند تشكّر و قدرداني نمايیم.
ارکان خط مشي نشر نوآور در توليد كتب ويژة آزمونهاي نظام مهندسي ساختمان بر پایههای زیر استوار است:
1) تمامي كتب خود را متناسب با آخرين ويرايش مباحث 22 گانة مقرّرات ملّي ساختمان و نيز آخرين اصلاحيهها و تغييرات آييننامهها، قوانين، مقرّرات و ضوابط كشوري در هر دوره از آزمونهاي نظام مهندسي اصلاح و تكميل نمايد.
2) سعي شده است كه كتب، تا حد امكان خودآموز باشند تا داوطلب، بدون استفاده از استاد، نياز خود را برطرف نمايد.
3) تلاش شده است كه با تغيير ويرايشهای مباحث 22 گانة مقرّرات ملّي ساختمان، در كتب تشريح كامل سؤالات خود، سؤالات آزمونهاي دورههاي قبل را كه مباحث آنها تغيير كرده است، و براساس آخرین ویرایش مباحث، پاسخ آن سؤالات امکانپذیر نیست را با كمترين تغيير، بر اساس آخرين ويرايش مباحث مقرّرات ملي ساختمان پاسخ دهد، یا از تستهای تألیفی مشابه استفاده نماید تا سؤالات دورههاي قبل نیز براي آزمون پيشرو و بر اساس آخرين ويرايشها براي آمادگي داوطلبان، مناسب و داراي كارآيي لازم باشد.
4) سعی شده است که تمامی کتابها دارای کلیدواژه باشد، و نیز فهرست مطالب کتابها به طور کامل و ریز آورده شود تا در یافتن مطالب و پاسخها، زمان هرچه کمتری صرف گردد.
با توجّه به توضيحات فوق لازم است كه دربارة انواع كتابهايي كه در آزمون مورد استفاده و نياز هستند نیز توضيحاتي را ارائه نماييم.
توصيه ميشود كه داوطلبان، حتّيالامكان كلّيّة مباحث مقرّرات ملّي ساختمان را، كه مربوط به آزمون مربوط به خود ميباشند، تهيّه نمايند. حال، به منظور آشنايي شما داوطلبان عزيز، توضيحاتي را در مورد مجموعة كتابهاي ويژة آزمونهاي نظام مهندسي از نشر نوآور ارائه مینماييم.
كتابهاي ويژة آزمونهاي نظام مهندسي نشر نوآور به 4 دستة کلّی تقسيمبندی ميشوند:
1) دستة اوّل، سري كتابهايي كه جزو منابع آزمون هستند. این کتابها را حتماً میبايد تهيّه کرده و در آزمون، همراه خود داشته باشيد. مانند كتابهاي «گودبرداري و سازههاي نگهبان»، «قانون كار»، «مقرّرات، قوانين و ضوابط حقوقي و انتظامي مرتبط با ساخت و سازها»، «مسائل مكانيكي و برقي در ساختمان»، «مصوّبات شورايعالي شهرسازي و معماري»، «روشها و مسائل اجرايي» و ... . براي نتيجهگيري بهتر و مؤثّرتر، اكيداً توصيه ميشود كه حدّاقل در كنار اين نوع كتابها، از يكی از انواع كليدواژههاي نشر نوآور نيز استفاده گردد.
2) دستة دوّم، سري كتابهاي «تشريح كامل سؤالات آزمونهاي نظام مهندسي» است كه به منظور كسب مهارت و آشنايي با نحوة سؤالات دورههاي قبل بسيار مفيد و لازم هستند. بعضي از اين كتابهای دستة دوّم، خود به دو تيپ تقسيم ميشوند:
تيپ اوّل، تشريح كامل سؤالات آزمونهاي نظام مهندسي به صورت دوره به دوره است.
تيپ دوّم، تشريح كامل سؤالات طبقهبنديشده (بر اساس موضوعِ سؤالات آزمونهاي نظام مهندسي) است.
استفاده از کتابهای تيپ دوّم در شروع كار بسيار مناسب و پركاربرد است، زیرا اغلب داوطلبان در هنگام مطالعه و آمادگي براي آزمون، مطالب را به صورت موضوع به موضوع ميخوانند و مايلند كه مروري بر سؤالات دورههاي گذشتة آزمونهاي نظام مهندسي، براساس موضوعي كه در حال مطالعه هستند، نیز داشته باشند.
مطالعة کتابهای تيپ اوّل، در هفتههاي پاياني بسيار مناسب و پركاربرد است، زیرا در این زمان، داوطلبان، براي آمادگي هر چه بيشتر در آزمون، مايلند كه سؤالات را به طور دورهاي و همانگونه كه در سر جلسة امتحان با آن مواجه ميشوند، مرور نمايند. بههرحال، داشتن يك نوع از هر یک از اين دو تيپ كتاب، و ترجیحاً هر دو تیپ آنها، براي آمادگي در آزمون كفايت ميكند.
3) دستة سوّم، سري كتابهاي «شرح و درس آزمونهاي نظام مهندسي» است، كه براي تعدادي از رشتهها آماده و ارائه شده است. مطالعة این کتابها، در روزهايي كه شما خود را براي شركت در آزمون آماده مينماييد، بسيار مناسب و كارگشا است. اين سري كتابها، بيشترِ نياز شما را پوشش داده و شما را از ساير كتب بينياز میسازند.
4) دستة چهارم، سري كتابهاي «كليدواژه» است كه به منظور پاسخ دادنِ سريع و آسانِ بسياري از سؤالات، بسيار مهم و ضروري هستند. اين دسته از كتابها، خود به 3 تيپ تقسيم ميشوند:
تيپ اوّل: كليدواژههاي مربوط به هر رشته هستند. بسیاری از داوطلبان، اين نوع كليدواژه را تا حدود زيادي میشناسند. این تیپ کلیدواژه شامل کلیدواژه کلیه مواد آزمون هر رشته یعنی مباحث و سایر منابع به طور کامل میباشد به عنوان مثال در رشته عمران اجرا کلیدواژه کلیه مباحث به همراه کلیدواژه کتابهایی مانند قوانین صنعت بیمه و مالیات، گودبرداری و سازههای نگهبان، روشها و مسائل اجرایی و قانون کار را شامل میشود و توصیه میگردد، کسانی که کلیه مباحث و سایر منابع آزمون را به طور کامل تهیه میکنند حتماً این تیپ کلیدواژه را هم تهیه نمایند.
نحوة استفاده از این تیپ کلیدواژهها به اين صورت است كه داوطلب ابتدا میبايد در هر سؤال، كليدواژة صحيح مربوط به آن سؤال را به درستي تشخيص دهد. اين تشخيصِ صحيح، مهمترين رُكن برای رسيدن به پاسخ صحیح است. زیرا اگر شما كليدواژة درست را تشخيص ندهيد، خيلي دير به پاسخ سؤال دسترسي پيدا خواهيد كرد. به عنوان مثال، سؤال زیر را در نظر میگیریم:
«مسئوليت تهيّة نقشههاي چونساخت، با كدام است؟ 1) مجري 2) ناظر 3) مالك 4) طرّاح»
حال اگر شما كلمههاي «چونساخت» يا «تهيّة نقشههاي چونساخت» را بهعنوان «كليد واژه» تشخيص دهيد، به جواب نخواهيد رسيد. شما بايد بدانيد كه كليدواژة صحيح در اين سؤال، «نقشة چونساخت» است. نکتة اخیر، يكي از دلايلِ به جواب نرسيدن در هنگام استفادة از كليدواژهها است. حال اگر كليدواژه را درست تشخيص داده باشيد، كافي است به كتاب كليدواژة مربوط به رشتة خود مراجعه كرده و در آن، بهترتيب حروف الفبا، به دنبال اين كلمه گشته و پس از يافتن آن به آدرسي كه روبروي آن داده شده است مراجعه كنيد. يعني اگر گفته شده: «م 8 ص 84 بند 4-3-2-2»، بايد به كتاب مبحث 8 صفحة 84 مراجعه کرده و در بند 4-3-2-2 به دنبال كليدواژة موردنظر گشته و پاسخ را در آن بند بيابيد.
تیپ دوّم: «کلیدواژة جامع» است. این نوع کلیدواژه، برای کلّیّة رشتهها میباشد. در صورتیکه کلمهای را در کلیدواژة تیپ اوّل نیافتید، ممکن است آن را در این تیپ کلیدواژه بیابید و به جواب برسید. نحوة استفاده از این تیپ کلیدواژه، همانند کلیدواژة تیپ اوّل است. این تیپ کلیدواژه مناسب کسانی است که فقط مباحث را تهیه کردهاند و سایر منابع را ندارند.
تیپ سوّم: «کليدواژه توصيفي» است. در اين تيپ كليدواژه، توضيحات مربوط به هر كليد واژه، روبروی همان کلیدواژه آمده است و شما نیازی به مراجعه به کتاب دیگر و جستجو برای یافتن آن کلیدواژه در کتاب دیگر را ندارید. بنابراین، در این نوع کلیدواژه، شما در مدّتی تقریباً کمتر از یک دقیقه به جواب میرسید. در حالی که در هر یک از کلیدواژههای تیپ اوّل یا دوّم، تقریباً یک و نیم تا دو دقیقه از وقت شما صرف میشود. به همین دلیل، استفاده از این تیپ از کلیدواژه، باعث صرفهجویی و ذخیرة زمان برای شما میشود و شما میتوانید از این زمانِ ذخیره شده برای پاسخ به سؤالات دیگر استفاده نمایید. بهعنوان مثال، شما در سؤال فوقالذّکر، پس از تشخیص کلیدواژة «نقشة چونساخت» کافی است براساس حروف الفبا، به کتاب کلیدواژة توصیفیِ خود مراجعه کنید. در این صورت شما مشاهده میکنید که در روبروی این کلمه ذکر شده است: «مجری مکلّف است که نقشة چون ساخت را تهیّه نماید.» به این ترتیب، شما در مدّتی کمتر از یک دقیقه به جواب میرسید. حال اگر فرض کنیم که شما با این تیپ کلیدواژه بتوانید 10 سؤال را هم جواب بدهید، از آنجا که رسیدن به پاسخ هر یک از این سؤالات، کمتر از یک دقیقه است، شما تقریباً پانزده دقیقه زمان، ذخیره و صرفهجویی میکنید که میتوانید آن را صرف پاسخگویی به سایر سؤالات نمایید. اما تنها ضعف این تیپ کلیدواژه آن است که به دلیل این که توضیحات مربوط به کلیدواژه در روبروی آن آورده شده است، این موضوع باعث میشود که حجم این تیپ از کتابهای کلیدواژه خیلی خیلی افزایش یابد. بنابراین، در این تیپ کلیدواژه، صرفاً کلیدواژههای مهم و پُرتکرار آورده شدهاند و تمامی کلیدواژهها را پوشش نمیدهند و شما نیاز دارید که از یکی از دو تیپ اوّل یا دوّم نیز استفاده نمایید.
توصیة ما به شما داوطلبان عزیز این است که در جلسة آزمون، با این استراتژی عمل نمایید که برای پاسخ به هر سؤال، ابتدا از کلیدواژة توصیفی استفاده نمایید. اگر پاسخ را در آن یافتید، شما یک و نیم دقیقه از زمان خود را صرفهجویی کردهاید، و اگر پاسخ را در آن نیافتید در این صورت شما حدّاکثر، فقط نیم دقیقه از زمان خود را از دست دادهاید، و میتوانید سریعاً به کلیدواژة تیپ اوّل یا دوّم خود مراجعه کرده و به جستجوی کلیدواژة مربوطه بپردازید. این کار باعث میشود که شما زمان خود را بسیار بهتر و مناسبتر مدیریّت کنید و شانس قبولی خود در آزمون را افزایش دهید. اكيداً توصيه ميشود كه حتماً در سر جلسة آزمون، حدّاقل از دو تيپ از اين كليدواژهها استفاده کنید.
اميد است كه انشاءالله با عمل به توصيهها و موارد گفته شده فوق شاهد موفقيت و قبولي شما عزيزان در آزمون پيشرو باشيم. و نيز اميدواريم كه مجموعه كتابهاي ويژة آزمونهاي نظام مهندسي نشر نوآور نيز سهم كوچكي در اين موفقيت داشته باشد.
با آرزوي موفقيت و سربلندي
با احترام و عرض ارادت
مدير انتشارات نوآور
تلفن: 2-66484191
http://www.noavarpub.com
دانلود فایل pdf توضیحات
http://s6.picofile.com/file/8230225700/z...1.pdf.html
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
http://s6.picofile.com/file/8230221368/7.jpg
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
راهنمای چگونگی کسب آمادگی جهت شرکت در آزمونهای نظام مهندسی
در سالهاي اخير، شاهد رشد چشمگير متقاضيان و داوطلبان شركت در آزمونهاي ورود به حرفة مهندسان (جهت اخذ پروانة اشتغال پاية سه)، که اصطلاحاً آزمونهای نظام مهندسی نامیده میشوند، هستيم. این آزمون برای رشتههای هفتگانة عمران، معماري، تأسیسات برقی، تأسیسات مکانیکی، ترافیک، شهرسازی و نقشهبرداری برگزار میشود.
قبولی در آزمون نظام، مزایای فراوانی برای مهندسان به همراه داشته، و فرصتهاي شغلی زیادی را برای آنان فراهم خواهد کرد. مهندسان، با قبولی در این آزمون، میتوانند پروانة اشتغال به کار مهندسی در رشتة خود را از وزارت راه و شهرسازی دریافت كرده و به عنوان کارشناس ذیصلاح و مُجازِ سازمان نظام مهندسی در هر یک از صلاحیّتهای «طرّاحي، اجرا و نظارت» بر ساختمانها فعّالیّت نمايند. از مزیتهای داشتن پروانه اشتغال به کار مهندسی، تخصیص یك شماره خاص در نظام مهندسی است که شخصیت حقیقی مهندسان را در رشته مربوطه به شخصیت حقوقی تغییر و ارتقاء میدهد. افرادی که دارای پروانه اشتغال باشند، میتوانند در کارهای تجاری و خدماتی از قبیل تأسیس شركت و دفاتر مهندسی اقدام نمایند و یا از امتیاز سهمیه خود در شركتهای قانونی بهرهمند گردند.
آزمون نظام مهندسی در هر سال دو بار، توسّط دفتر امور مقرّرات ملّی ساختمان، و با همکاری سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و توسط سازمان سنجش آموزش كشور، در هفت رشتة اصلی مرتبط با ساختمان برگزار میشود.
مهندسانِ دارای مدرک مهندسی در هر یک از رشتههای عمران، معماري، تأسیسات برقی، تأسیسات مکانیکی، ترافیک، شهرسازی و نقشهبرداری، بعد از گذشت ۳ سال از مدرك كارشناسی یا ۲ سال از مدرك كارشناسی ارشد و یا ۱ سال از مدرك دكترای خود و نیز عضويت در سازمان نظام مهندسي، مُجاز به شرکت در این آزمونها خواهند بود.
در برخی از رشتهها از جمله مهندسی عمران، پروانه اشتغال به كار در سه بخش اجرا، محاسبات و نظارت وجود دارد كه برای هر كدام از آنها آزمونی جداگانه برگزار میگردد و هر كدام از مهندسین با قبولی در هر یك از این آزمونها پروانه اشتغال به كار پایه ۳ در آن بخش را دریافت میكنند که حدنصاب قبولی در كلیه رشتهها، ۵۰ درصد كل نمره است.
برای شرکت در آزمون شما باید در موعد مقرر به سایت سازمان مقررات ملی ساختمان مراجعه و ثبت نام کنید. در زمانی که اعلام میشود به سایت مراجعه و تائیدیه ثبت نام خود را از سازمان نظام مهندسی دریافت کنید .و در زمان مقرر پرینت کارت ورود به جلسه را بگیرید.
کسانی که مدرک کارشناسی ناپیوسته دارند چنانچه مدرک کاردانی آنها مرتبط با مهندسی همان رشته باشد هر 5 سال سابقه کار با مدرک کاردانی معادل یک سال کارشناسی محاسبه میشود. حداکثر تا 10 سال سابقه کاردانی معادل دو سال سابقه کارشناسی در نظر گرفته خواهد شد. همگي این موضوعات را از واحد عضویت سازمان خود سؤال کنید و مطمئن شوید مدرک کاردانی شما با کارشناسی مرتبط هست یا خیر.
لازم است بدانيد كه به غير از رشته معماري صلاحيت طراحي، ساير آزمونها همگي به صورت تستي برگزار ميشوند. شما باید به تعداد 60 سؤال پاسخ بدهید. هر کس که حداقل به 50 درصد سؤالات، پاسخ صحيح بدهد، قبول ميشود یعنی حداقل بايد به 30 سؤال، پاسخ صحيح داده شود. در ضمن برای جلوگیری از پاسخهای شانسی و تصادفی، هر پاسخ اشتباه، یک سوم، نمره منفی دارد.
در سازمان نظام مهندسی، پایینترین درجه پروانه اشتغال به كار پایه ۳ است كه مهندسانی كه دارای این پروانه باشند طبق ماده11 آییننامه اجرايي قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان، پس از گذشت ۴ سال میتوانند از پایه ۳ به پایه ۲ و پس از گذشت ۵ سال دیگر از پایه ۲ به پایه ۱ ارتقاء پیدا كنند. طریقه ارتقای پایه در پروانه اشتغال به این صورت است كه افراد دارای پروانه اشتغال پایه ۳ در یك سری كلاسها و دورهها شركت كرده و در یك آزمون داخلی امتحان میدهند كه به شرط قبولی در آن آزمون و حضور در كلاسها و گذشت زمان كافی میتوانند ارتقاء پایه داشته باشند.
بهتر و ارجح آن است كه داوطلبان، در هر نوبت آزمون، تنها در يك صلاحیّت(یعنی یکی از صلاحیّتهای طرّاحی، نظارت و اجرا) ثبت نام و شرکت نمايند، و تمامی سعي و توان خود را براي قبولي در آن صلاحیّت متمركز کنند تا انشاءالله در هر نوبت، با يك بار آزمون و قبولي در آن، هم در هزينهها و هم در زمان خود صرفهجويي نمايند، و شانس قبولی خود را نیز افزایش دهند.
مباحث مقرّرات ملّی، و نیز سایر منابع و كتب ذكر شده به عنوان مواد آزمونِ هر رشته و صلاحیّت، در وبگاه دفتر امور مقرّرات ملّی ساختمان به آدرس http://www.inbr.ir اعلام ميشود.
اکیداً توصیه میشود که داوطلبان گرامی، تمامی این منابع را به طور كامل تهيّه کنند. در تهيّه و مطالعة منابع آزمون نظام مهندسی، نباید هیچیک از منابع را از قلم انداخت و هیچ مبحثی را نیز نباید دستکم گرفت. باور داشته باشيد كه در این آزمونها، حتّي یک تست هم میتواند سرنوشتساز باشد. با حذف هر يك از منابع و مباحث، بهطور تقريبي حدّاقل دو تا سه تست را از دست خواهيد داد. بنابراین، از تمامی منابع آزمونها به خوبی استفاده نمایید. حتماً همة آنها را تهیّه، مطالعه و برچسبگذاری کنید. با برنامهریزی دقیق و نیز بدون جا انداختن هیچیک از مباحث و منابع، شانس موفّقيّت خود را به میزان زیادی افزايش ميدهيد.
همانگونه كه ميدانيد، كلّيّة آزمونهاي ورود به حرفة مهندسان(جهت اخذ پروانة اشتغال به کار مهندسی)، به صورت کتاب باز (open book) هستند، و شما ميتوانيد به هر تعداد كه لازم میدانید با خود، كتاب، جزوه، خلاصه برگ و نظایر آنها را به همراه داشته باشيد. اکیداً به خاطر داشته باشید که استفاده از تلفن همراه و تبلت در این آزمونها ممنوع و غيرمجاز است. ولي استفاده از ماشين حساب اختیاری است.
تمامي كتابهاي مورد نياز خود را در جلسة آزمون به همراه داشته باشيد، امّا توجه كنيد كه حتماً حتماً بايد براي تكتك كتابهایي كه در جلسة آزمون همراه داريد، برنامهريزي و استراتژي مشخّص و سودمندی داشته باشيد، وگرنه ممكن است كه تعداد زياد كتب و منابع، بدون داشتن استراتژي و برنامه، در بسیاری از اوقات باعث اتلاف وقت شما شود.
داوطلبان شرکت در آزمونهای نظام مهندسی را میتوان اغلب(و نه تماماً) به دو گروه اصلی دستهبندی کرد:
گروه اوّل داوطلبانی هستند که میخواهند فقط با استفاده از کتب و منابع، همراه با کتابهای کلیدواژه، ولی بدون مطالعة لازم، در آزمون شرکت نمایند.
گروه دوّم داوطلبانی هستند که از وحشت این امر که چگونه این همه کتاب را مطالعه نمایند، و نیز بنا به این دلیل که میگویند ما فرصت نمیکنیم تمامی این کتب و منابع را در این زمانِ کمِ چند ماهه به طور کامل و خوب مطالعه نماییم، از تهیّه و خرید تعدادی از کتب و منابع مربوط به آزمون صرفنظر میکنند.
عقیدة ما بر این است که هر دو گروه فوق، هر یک به نوعی، دچار اشتباه و خطا در نحوة تصمیمگیری و نوع نگرش به چگونگی آمادگی برای آزمون هستند. البته این یک واقعیت است که اغلب داوطلبان این آزمونها، به دلیل شاغل بودن، زمان و فرصت بسیار کمی برای مطالعه دارند و از سوی دیگر نیز، دوری چند سالة آنها از محیط دانشگاهی، تا حدودی از آمادگی و شرایط مطلوبِ زمان دانشجوییشان کاسته است. با این وجود، میباید توجّه داشته باشید که از یک سو، بدون مطالعة لازم، شانس قبولی در آزمون بسیار پایین میآید، و از سوی دیگر نیز صرفنظرکردن از تهیّة بعضی از کتب و منابع، به دلیل کمبود وقت یا حوصله برای مطالعه، به این معنی است که با کنار گذاشتن هر کتاب یا منبع، حدّاقل 2 تا 3 سؤال را از دست خواهید داد. پس، بهتر آن است که کلّیّة مباحث و منابع آزمون را به طور کامل تهیّه کنید.
به این نکتة بسیار مهم نیز توجّه داشته باشید که همگی منابع الزاماً نیاز به مطالعة کامل ندارند (البته این گفته برای آنانی است که فرصت کمتری برای مطالعه دارند، وگرنه مطالعة کامل تمامی کتابها مسلّماً مفیدتر و بهتر است، ولی این واقعیّت را نمیتوان انکار کرد که عملاً تعداد زیادی از داوطلبان، به دلیل اشتغال به کار و کاهش آمادگی در مقایسه با زمان دانشجویی، این فرصت را ندارند).
شما میتوانید با استفادة همزمان و توأم از کتابها و منابع آزمون (که کمتر نیاز به مطالعه دارند)، همراه با کتابهای کلیدواژه، به بسیاری از سؤالات آزمون پاسخ دهید. مثلاً برای «رشتة معماری، صلاحیّت اجرا» نیازی نیست که کتاب «نظام فنّی و اجرایی کشور» و کتابهایی از این نوع را الزاماً بهطور کامل مطالعه کنید. حتّی اگر این مطالعه را هم انجام دهید، به دلیل این که فرصت مرور آنها را ندارید و مطالب به حافظة موقّت ذهنتان منتقل میشوند، پس از گذشت یک هفته، به احتمال زیاد، بیشتر مطالب را فراموش خواهید کرد، مگر مواردی را که برای خود نُتبرداری یا برچسبگُذاری کرده باشید. . بنابراین، باز هم تأکید میکنیم که الزاماً نیاز به مطالعة کامل همة کتابها و منابع آزمون را ندارید، و فقط کافی است هر یک از اين نوع منابع و کلیدواژة مربوط به آنها را تهیّه نمایید. شما با استفادة صحیح از کتب کلیدواژه، به احتمال زیاد به پاسخ صحیح سؤال میرسید. گفتیم: «به احتمال زیاد»، زیرا تشخیص کلیدواژة صحیحِ سؤال برای یافتن پاسخ، بسیار حائز اهمّیّت است، و ممکن است داوطلب در این امر دچار اشتباه شود.
استفاده از منابع و كتب خوب و مناسب، و در صورت لزوم و امکان، شركت در دورههاي آمادگي آزمونهاي نظام مهندسي، به همراه سعي و تلاش و مطالعة درست و صحيح ميتواند ضامن موفّقيّت داوطلبان در آزمون باشد.
نشر نوآور، به عنوان ناشر تخصّصي كتب نظام مهندسي، تمام سعي، دانش، تجربه، مهارت و تعهّد حرفهای خود را بهكار گرفته تا بتواند كتابهايي با كيفيّت مطلوب و داراي استانداردهاي لازم برای يك كتاب مرجع و مناسب جهت آمادگی آزمونهای نظام مهندسی را توليد کرده و به منظور خدمت به مهندسانِ مشتاق به ورود به حرفة مهندسان و نظام مهندسي كشور ارائه نمايد.
در تأليف مجموعه كتب نظام مهندسی، از اساتيد خبره و مهندسان نخبة كشور كه سالها سابقة تدريس در دورههاي آمادگي آزمونهاي نظام مهندسي را داشته و يا در زمينة تأليف كتب نظام مهندسي فعّاليّت داشتهاند، استفاده شده است، تا كتب ارائه شده حتّيالامكان خواسته و نياز گروه هرچه وسيعتري از داوطلبان شركت در آزمون را برآورده نمايد. در این راستا، در رشتة عمران و معماري از حضور استاد و دانشمند گرانقدر جناب آقاي دكتر حميدرضا اشرفي، عضو كميتة تخصّصي تدوين مبحث نهم مقرّرات ملّي ساختمان و مدرّس رسمي سازمان نظام مهندسي، كه سالها در دورههاي آمادگي آزمونهاي نظام مهندسي ورود به حرفه و ارتقاء پاية پروانة اشتغال تدريس داشتهاند، و همچنین جناب آقای مهندس محمد عظيمي آقداش، پژوهشگر برتر نظام مهندسي كه داراي بيش از 20 عنوان كتاب ويژة آزمونهاي نظام مهندسي هستند كه همگي با استقبال بسيار فراوان، بارها تجديد چاپ شدهاند، بهرهمند هستیم. در رشتة تأسيسات برقي از حضور جناب آقاي مهندس پرويز فروغي و در رشته تأسيسات مكانيكي از جناب آقاي مهندس داريوش هاديزاده، كه هر دو استاد گرامي بهعنوان اوّلين مدرّسان با بيش از 16 سال سابقة تدريس در دورههاي آمادگي آزمونهاي نظام مهندسي هستند، و نيز جناب آقاي مهندس پيمان ابراهيمي مدرّس رسمي سازمان نظام مهندسي كه ايشان هم ساليان طولاني سابقة تدريس در اين دورهها را دارند، استفاده شده است.
همين جا لازم است از همة اين عزيزان كه با تحمّل سختيهاي فراوانِ تأليف، و نيز تحمّل سختيهاي طاقتفرساي ويرايشها، اضافات و اصلاحاتِ پس از هر آزمون، ما را ياري نمودهاند تشكّر و قدرداني نمايیم.
ارکان خط مشي نشر نوآور در توليد كتب ويژة آزمونهاي نظام مهندسي ساختمان بر پایههای زیر استوار است:
1) تمامي كتب خود را متناسب با آخرين ويرايش مباحث 22 گانة مقرّرات ملّي ساختمان و نيز آخرين اصلاحيهها و تغييرات آييننامهها، قوانين، مقرّرات و ضوابط كشوري در هر دوره از آزمونهاي نظام مهندسي اصلاح و تكميل نمايد.
2) سعي شده است كه كتب، تا حد امكان خودآموز باشند تا داوطلب، بدون استفاده از استاد، نياز خود را برطرف نمايد.
3) تلاش شده است كه با تغيير ويرايشهای مباحث 22 گانة مقرّرات ملّي ساختمان، در كتب تشريح كامل سؤالات خود، سؤالات آزمونهاي دورههاي قبل را كه مباحث آنها تغيير كرده است، و براساس آخرین ویرایش مباحث، پاسخ آن سؤالات امکانپذیر نیست را با كمترين تغيير، بر اساس آخرين ويرايش مباحث مقرّرات ملي ساختمان پاسخ دهد، یا از تستهای تألیفی مشابه استفاده نماید تا سؤالات دورههاي قبل نیز براي آزمون پيشرو و بر اساس آخرين ويرايشها براي آمادگي داوطلبان، مناسب و داراي كارآيي لازم باشد.
4) سعی شده است که تمامی کتابها دارای کلیدواژه باشد، و نیز فهرست مطالب کتابها به طور کامل و ریز آورده شود تا در یافتن مطالب و پاسخها، زمان هرچه کمتری صرف گردد.
با توجّه به توضيحات فوق لازم است كه دربارة انواع كتابهايي كه در آزمون مورد استفاده و نياز هستند نیز توضيحاتي را ارائه نماييم.
توصيه ميشود كه داوطلبان، حتّيالامكان كلّيّة مباحث مقرّرات ملّي ساختمان را، كه مربوط به آزمون مربوط به خود ميباشند، تهيّه نمايند. حال، به منظور آشنايي شما داوطلبان عزيز، توضيحاتي را در مورد مجموعة كتابهاي ويژة آزمونهاي نظام مهندسي از نشر نوآور ارائه مینماييم.
كتابهاي ويژة آزمونهاي نظام مهندسي نشر نوآور به 4 دستة کلّی تقسيمبندی ميشوند:
1) دستة اوّل، سري كتابهايي كه جزو منابع آزمون هستند. این کتابها را حتماً میبايد تهيّه کرده و در آزمون، همراه خود داشته باشيد. مانند كتابهاي «گودبرداري و سازههاي نگهبان»، «قانون كار»، «مقرّرات، قوانين و ضوابط حقوقي و انتظامي مرتبط با ساخت و سازها»، «مسائل مكانيكي و برقي در ساختمان»، «مصوّبات شورايعالي شهرسازي و معماري»، «روشها و مسائل اجرايي» و ... . براي نتيجهگيري بهتر و مؤثّرتر، اكيداً توصيه ميشود كه حدّاقل در كنار اين نوع كتابها، از يكی از انواع كليدواژههاي نشر نوآور نيز استفاده گردد.
2) دستة دوّم، سري كتابهاي «تشريح كامل سؤالات آزمونهاي نظام مهندسي» است كه به منظور كسب مهارت و آشنايي با نحوة سؤالات دورههاي قبل بسيار مفيد و لازم هستند. بعضي از اين كتابهای دستة دوّم، خود به دو تيپ تقسيم ميشوند:
تيپ اوّل، تشريح كامل سؤالات آزمونهاي نظام مهندسي به صورت دوره به دوره است.
تيپ دوّم، تشريح كامل سؤالات طبقهبنديشده (بر اساس موضوعِ سؤالات آزمونهاي نظام مهندسي) است.
استفاده از کتابهای تيپ دوّم در شروع كار بسيار مناسب و پركاربرد است، زیرا اغلب داوطلبان در هنگام مطالعه و آمادگي براي آزمون، مطالب را به صورت موضوع به موضوع ميخوانند و مايلند كه مروري بر سؤالات دورههاي گذشتة آزمونهاي نظام مهندسي، براساس موضوعي كه در حال مطالعه هستند، نیز داشته باشند.
مطالعة کتابهای تيپ اوّل، در هفتههاي پاياني بسيار مناسب و پركاربرد است، زیرا در این زمان، داوطلبان، براي آمادگي هر چه بيشتر در آزمون، مايلند كه سؤالات را به طور دورهاي و همانگونه كه در سر جلسة امتحان با آن مواجه ميشوند، مرور نمايند. بههرحال، داشتن يك نوع از هر یک از اين دو تيپ كتاب، و ترجیحاً هر دو تیپ آنها، براي آمادگي در آزمون كفايت ميكند.
3) دستة سوّم، سري كتابهاي «شرح و درس آزمونهاي نظام مهندسي» است، كه براي تعدادي از رشتهها آماده و ارائه شده است. مطالعة این کتابها، در روزهايي كه شما خود را براي شركت در آزمون آماده مينماييد، بسيار مناسب و كارگشا است. اين سري كتابها، بيشترِ نياز شما را پوشش داده و شما را از ساير كتب بينياز میسازند.
4) دستة چهارم، سري كتابهاي «كليدواژه» است كه به منظور پاسخ دادنِ سريع و آسانِ بسياري از سؤالات، بسيار مهم و ضروري هستند. اين دسته از كتابها، خود به 3 تيپ تقسيم ميشوند:
تيپ اوّل: كليدواژههاي مربوط به هر رشته هستند. بسیاری از داوطلبان، اين نوع كليدواژه را تا حدود زيادي میشناسند. این تیپ کلیدواژه شامل کلیدواژه کلیه مواد آزمون هر رشته یعنی مباحث و سایر منابع به طور کامل میباشد به عنوان مثال در رشته عمران اجرا کلیدواژه کلیه مباحث به همراه کلیدواژه کتابهایی مانند قوانین صنعت بیمه و مالیات، گودبرداری و سازههای نگهبان، روشها و مسائل اجرایی و قانون کار را شامل میشود و توصیه میگردد، کسانی که کلیه مباحث و سایر منابع آزمون را به طور کامل تهیه میکنند حتماً این تیپ کلیدواژه را هم تهیه نمایند.
نحوة استفاده از این تیپ کلیدواژهها به اين صورت است كه داوطلب ابتدا میبايد در هر سؤال، كليدواژة صحيح مربوط به آن سؤال را به درستي تشخيص دهد. اين تشخيصِ صحيح، مهمترين رُكن برای رسيدن به پاسخ صحیح است. زیرا اگر شما كليدواژة درست را تشخيص ندهيد، خيلي دير به پاسخ سؤال دسترسي پيدا خواهيد كرد. به عنوان مثال، سؤال زیر را در نظر میگیریم:
«مسئوليت تهيّة نقشههاي چونساخت، با كدام است؟ 1) مجري 2) ناظر 3) مالك 4) طرّاح»
حال اگر شما كلمههاي «چونساخت» يا «تهيّة نقشههاي چونساخت» را بهعنوان «كليد واژه» تشخيص دهيد، به جواب نخواهيد رسيد. شما بايد بدانيد كه كليدواژة صحيح در اين سؤال، «نقشة چونساخت» است. نکتة اخیر، يكي از دلايلِ به جواب نرسيدن در هنگام استفادة از كليدواژهها است. حال اگر كليدواژه را درست تشخيص داده باشيد، كافي است به كتاب كليدواژة مربوط به رشتة خود مراجعه كرده و در آن، بهترتيب حروف الفبا، به دنبال اين كلمه گشته و پس از يافتن آن به آدرسي كه روبروي آن داده شده است مراجعه كنيد. يعني اگر گفته شده: «م 8 ص 84 بند 4-3-2-2»، بايد به كتاب مبحث 8 صفحة 84 مراجعه کرده و در بند 4-3-2-2 به دنبال كليدواژة موردنظر گشته و پاسخ را در آن بند بيابيد.
تیپ دوّم: «کلیدواژة جامع» است. این نوع کلیدواژه، برای کلّیّة رشتهها میباشد. در صورتیکه کلمهای را در کلیدواژة تیپ اوّل نیافتید، ممکن است آن را در این تیپ کلیدواژه بیابید و به جواب برسید. نحوة استفاده از این تیپ کلیدواژه، همانند کلیدواژة تیپ اوّل است. این تیپ کلیدواژه مناسب کسانی است که فقط مباحث را تهیه کردهاند و سایر منابع را ندارند.
تیپ سوّم: «کليدواژه توصيفي» است. در اين تيپ كليدواژه، توضيحات مربوط به هر كليد واژه، روبروی همان کلیدواژه آمده است و شما نیازی به مراجعه به کتاب دیگر و جستجو برای یافتن آن کلیدواژه در کتاب دیگر را ندارید. بنابراین، در این نوع کلیدواژه، شما در مدّتی تقریباً کمتر از یک دقیقه به جواب میرسید. در حالی که در هر یک از کلیدواژههای تیپ اوّل یا دوّم، تقریباً یک و نیم تا دو دقیقه از وقت شما صرف میشود. به همین دلیل، استفاده از این تیپ از کلیدواژه، باعث صرفهجویی و ذخیرة زمان برای شما میشود و شما میتوانید از این زمانِ ذخیره شده برای پاسخ به سؤالات دیگر استفاده نمایید. بهعنوان مثال، شما در سؤال فوقالذّکر، پس از تشخیص کلیدواژة «نقشة چونساخت» کافی است براساس حروف الفبا، به کتاب کلیدواژة توصیفیِ خود مراجعه کنید. در این صورت شما مشاهده میکنید که در روبروی این کلمه ذکر شده است: «مجری مکلّف است که نقشة چون ساخت را تهیّه نماید.» به این ترتیب، شما در مدّتی کمتر از یک دقیقه به جواب میرسید. حال اگر فرض کنیم که شما با این تیپ کلیدواژه بتوانید 10 سؤال را هم جواب بدهید، از آنجا که رسیدن به پاسخ هر یک از این سؤالات، کمتر از یک دقیقه است، شما تقریباً پانزده دقیقه زمان، ذخیره و صرفهجویی میکنید که میتوانید آن را صرف پاسخگویی به سایر سؤالات نمایید. اما تنها ضعف این تیپ کلیدواژه آن است که به دلیل این که توضیحات مربوط به کلیدواژه در روبروی آن آورده شده است، این موضوع باعث میشود که حجم این تیپ از کتابهای کلیدواژه خیلی خیلی افزایش یابد. بنابراین، در این تیپ کلیدواژه، صرفاً کلیدواژههای مهم و پُرتکرار آورده شدهاند و تمامی کلیدواژهها را پوشش نمیدهند و شما نیاز دارید که از یکی از دو تیپ اوّل یا دوّم نیز استفاده نمایید.
توصیة ما به شما داوطلبان عزیز این است که در جلسة آزمون، با این استراتژی عمل نمایید که برای پاسخ به هر سؤال، ابتدا از کلیدواژة توصیفی استفاده نمایید. اگر پاسخ را در آن یافتید، شما یک و نیم دقیقه از زمان خود را صرفهجویی کردهاید، و اگر پاسخ را در آن نیافتید در این صورت شما حدّاکثر، فقط نیم دقیقه از زمان خود را از دست دادهاید، و میتوانید سریعاً به کلیدواژة تیپ اوّل یا دوّم خود مراجعه کرده و به جستجوی کلیدواژة مربوطه بپردازید. این کار باعث میشود که شما زمان خود را بسیار بهتر و مناسبتر مدیریّت کنید و شانس قبولی خود در آزمون را افزایش دهید. اكيداً توصيه ميشود كه حتماً در سر جلسة آزمون، حدّاقل از دو تيپ از اين كليدواژهها استفاده کنید.
اميد است كه انشاءالله با عمل به توصيهها و موارد گفته شده فوق شاهد موفقيت و قبولي شما عزيزان در آزمون پيشرو باشيم. و نيز اميدواريم كه مجموعه كتابهاي ويژة آزمونهاي نظام مهندسي نشر نوآور نيز سهم كوچكي در اين موفقيت داشته باشد.
با آرزوي موفقيت و سربلندي
با احترام و عرض ارادت
مدير انتشارات نوآور
تلفن: 2-66484191
http://www.noavarpub.com
دانلود فایل pdf توضیحات
http://s6.picofile.com/file/8230225700/z...1.pdf.html
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
http://s6.picofile.com/file/8230221368/7.jpg
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
نوآور ناشر تخصصی کتابهای نظام مهندسی http://www.noavarpub.com
فروش مجموعه نرم افزار های مهندسی عمران+ فیلمهای آموزش عمرانی + آرشیو کل سایت https://goo.gl/80OzPv
آموزش طراحی سالن های صنعتی(سوله) با برنامه ی SAP&ETABS و طراحی پی در (Safe) https://goo.gl/20kasW
فیلم آموزش طراحی یک ساختمان فلزی از اول تا آخر در ایتبس و طراحی پی در سیف(Etabs&Safe) https://goo.gl/TlWlvw
دانلود 35 قسمت فیلم فارسی آموزش اتوکد دو بعدی 2012 توسط استاد آریانی (400دقیقه) https://goo.gl/NRuR94
دانلود 40 قسمت فیلم فارسی آموزش اتوکد 2012 سه بعدی توسط استاد آریانی (7ساعت) https://goo.gl/GsLsyv
آموزش طراحی سالن های صنعتی(سوله) با برنامه ی SAP&ETABS و طراحی پی در (Safe) https://goo.gl/20kasW
فیلم آموزش طراحی یک ساختمان فلزی از اول تا آخر در ایتبس و طراحی پی در سیف(Etabs&Safe) https://goo.gl/TlWlvw
دانلود 35 قسمت فیلم فارسی آموزش اتوکد دو بعدی 2012 توسط استاد آریانی (400دقیقه) https://goo.gl/NRuR94
دانلود 40 قسمت فیلم فارسی آموزش اتوکد 2012 سه بعدی توسط استاد آریانی (7ساعت) https://goo.gl/GsLsyv