امتیاز موضوع:
  • 4 رأی - میانگین امتیازات: 2.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نحوه اعمال ضریب 85 تا 90 درصدی تحلیل طیفی به استاتیکی در دریفت چگونه است؟
آیا قاعده عدم اعمال ضریب 85 تا 90 درصدی تحلیل طیفی به استاتیکی در مواردی که نسبت برش پایه تحلیل استاتیکی به طیفی کمتر از یک است در خصوص فایل کنترل تغییر مکان جانبی نیز باید رعایت شود ؟
با سلام
در آیین نامه جدید 2800 آمده است که در مواردی که نسبت برش پایه تحلیل استاتیکی به طیفی کمتر از یک است نمیتوان از تخفیف 15 تا 10 درصدی در تحلیل طیفی برخوردار شد.
آیا این قاعده در خصوص فایل کنترل تغییر مکان جانبی نیز باید رعایت شود ؟
از این جهت این سوال برایم پیش آمده که هنگامی میخواهیم کنترل تغییر مکان جانبی را بررسی کنیم با توجه به تغییرات انجام شده در سختی اعضا سازه ضریب زلزله دریفت کاهش یافته و عملا برش پایه کاهش پیدا میکند و دیگر نسبت برش پایه تحلیل استاتیکی به طیفی کمتر از یک بدست نمی آید .
حال با توجه به اینکه در فایل دریفت جبرا نسبت برش پایه تحلیل استاتیکی به طیفی کمتر از یک بدست نمی آید در این صورت آیا کماکان این ضابطه برقرار است و نمیتوان از این تخفیف 15 تا 10 درصدی در تحلیل طیفی برخوردار شد؟
پاسخ
(1395/6/18 ، 04:39 عصر)HOMAN1974 نوشته است: در آیین نامه جدید 2800 آمده است که در مواردی که نسبت برش پایه تحلیل استاتیکی به طیفی کمتر از یک است نمیتوان از تخفیف 15 تا 10 درصدی در تحلیل طیفی برخوردار شد.
آیا این قاعده در خصوص فایل کنترل تغییر مکان جانبی نیز باید رعایت شود ؟
از این جهت این سوال برایم پیش آمده که هنگامی میخواهیم کنترل تغییر مکان جانبی را بررسی کنیم با توجه به تغییرات انجام شده در سختی اعضا سازه ضریب زلزله دریفت کاهش یافته و عملا برش پایه کاهش پیدا میکند و دیگر نسبت برش پایه تحلیل استاتیکی به طیفی کمتر از یک بدست نمی آید .
حال با توجه به اینکه در فایل دریفت جبرا نسبت برش پایه تحلیل استاتیکی به طیفی کمتر از یک بدست نمی آید در این صورت آیا کماکان این ضابطه برقرار است و نمیتوان از این تخفیف 15 تا 10 درصدی در تحلیل طیفی برخوردار شد؟
برای کنترل دریفت در تحلیل دینامیکی اگر برش دینامیکی کمتر از برش استاتیکی در اومد همپایه شدن برش ها الزامی هست در این صورت در تنظبمات سختی اعضا را ثابت در نظر بگیرید و دریفت را کنترل کنید
نقل قول: آیا قاعده عدم اعمال ضریب 85 تا 90 درصدی تحلیل طیفی به استاتیکی در مواردی
که نسبت برش پایه تحلیل استاتیکی به طیفی کمتر از یک است در خصوص فایل
کنترل تغییر مکان جانبی نیز باید رعایت شود ؟
اگر برش پایه ی دینامیکی یا شبه دینامیکی از استاتیکی بیشتر شد هیچ ضریبی نباید اعمال بشه و هیچگونه همپایه سازی نیازی نیست بر طبق ایین نامه ی جدید

پاسخ
با سپاس از شما
سوال بنده بطور اخص در مورد فایل دریفت است و همانطور که عرض کردم باتوجه به اینکه در فایل دریفت بدلیل تغییر سختی اعضا زمان تناوب افزایش یافته و به تبع آن ضریب زلزله کاهش و در ادامه برش پایه طبقات نیز کاهش می‌یابد و در نتیجه نسبت برش استاتیکی به طیفی جبرا" کمتر از یک میگردد و عملا دیگر از قاعده تخفیف در برش طیفی نمی توان استفاده کرد و این امکان را که در ظاهر آیین نامه آمده که در صورت انجام تحلیل دینامیکی میتوان استفاده نمود نقض میکند.بنظرم شاید این قاعده آیین نامه مبنی بر ضریب کمتر از یک برای محاسبه دریفت نباشد
پاسخ
(1395/6/19 ، 12:30 صبح)HOMAN1974 نوشته است: با سپاس از شما
سوال بنده بطور اخص در مورد فایل دریفت است و همانطور که عرض کردم باتوجه به اینکه در فایل دریفت بدلیل تغییر سختی اعضا زمان تناوب افزایش یافته و به تبع آن ضریب زلزله کاهش و در ادامه برش پایه طبقات نیز کاهش می‌یابد و در نتیجه نسبت برش استاتیکی به طیفی جبرا" کمتر از یک میگردد و عملا دیگر از قاعده تخفیف در برش طیفی نمی توان استفاده کرد و این امکان را که در ظاهر آیین نامه آمده که در صورت انجام تحلیل دینامیکی میتوان استفاده نمود نقض میکند.بنظرم شاید این قاعده آیین نامه مبنی بر ضریب کمتر از یک برای محاسبه دریفت نباشد
پیشنهاد می کنم ایین نامه ی بارگذاری آمریکا asce رو مطالعه فرمایید چون عمده ی مطالب ایین نامه ی 2800 کپی شده از این ایین نامه هست
رجوع به رفرنس کنید فکر می کنم کمکتون کنه

پاسخ
سوالی در مورد تحلیل دینامیکی طیفی داشتم، من تحلیل های که انجام میدم همیشه نسبت تنش های بدست امده از تحلیل دینامیکی از استاتیکی بیشتر میشه، ایراد خاصی میتونه داشته باشه ( چون برای سازه ای که همون تحلیل روش انجام شده و نسبت تنش هاش کمتر بدست اومده برای من بیشتر شده)،(از قاعده 30-100 هم استفاده میکنم)، در مورد ترکیب بار های دینامیکی ما همون ترکیب بارههای پیش فرض برنامه رو معرفی کنیم ایرادی داره یا نیاز به تعریف دستی داره. ممنون میشم توضیح کاملی بفرمایید. با تشکر
پاسخ
(1396/1/2 ، 04:08 صبح)ezal22020 نوشته است: سوالی در مورد تحلیل دینامیکی طیفی داشتم، من تحلیل های که انجام میدم همیشه  نسبت تنش های بدست امده از تحلیل دینامیکی از استاتیکی بیشتر میشه، ایراد خاصی میتونه داشته باشه ( چون برای سازه ای که همون تحلیل روش انجام شده و  نسبت تنش هاش کمتر بدست اومده برای من بیشتر شده)،(از قاعده 30-100 هم استفاده میکنم)، در مورد ترکیب بار های دینامیکی ما همون ترکیب بارههای پیش فرض برنامه رو معرفی کنیم ایرادی داره یا نیاز به تعریف دستی داره. ممنون میشم توضیح کاملی بفرمایید. با تشکر

لزوماً اینطور نیست که تحلیل دینامیکی نتایج سبکتری به نسبت استاتیکی بدهد. علت هم دارد.  در تحلیل دینامیکی اگر نامنظمی داشته باشید، مثلا در تحریک راستای X علاوه بر نیروی برشی در این راستا، تحریک در راستای Y نیز دارید و به تبع آن نیروی زلزله در راستای Y هم اعمال می گردد. اگر قاعده 100-30 را هم رعایت کنید که دیگه بدتر میشه. پس برای سازه هایی که نامنظمی داشته باشند ممکنه نتایج تحلیل دینامیکی سنگین تر از استاتیکی باشه.

برای همینه که آیین نامه برای سازه های نامنظم استفاده از تحلیل دینامیکی را اجباری می کند.
پرسش و پاسخ در زمینه طراحی سازه های فولادی و بتنی در کانال تلگرام زیر
https://telegram.me/costbook
پاسخ
شما درست میفرمایید که لزوما نتایج سبکتری رو به ما نمیده به خصوص برای سازه های که نامنظمی دارند، ولی سازه ای که من براش تحلیل انجام دادم کاملا منظم هستش، در ثانی بنده اون تخفیف ایین نامه 85 درصد رو هم اعمال نمودم، یعنی با وجود اعمال این تخفیف هم سنگین تر بدست اومده، در حالی که همین تحلیل یکی دیگه برای همین سازه انجام داده و کمتر بدست اومده.
پاسخ
اگر امکان داره من فایل استاتیکی و دینامیکی رو میزارم ، ممنون میشم اگه ایرادی خاصی داره بهم بگید،این سوال من دارم از کجا بفهمیم که تحلیل دینامیکی که انجام دادم رو بدونم مه درسته و ایرادی نداره وبتونم رو نتایجش حساب کنم.
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
Thumbs Down نحوه اجرای اتصال مفصلی تودلی به صورت مورب. Ali.mo.1380 0 59 1402/4/20 ، 05:36 عصر
آخرین ارسال: Ali.mo.1380
  نحوه طراحی سازه فولادی که هم دارای سقف تیرچه بلوکی و هم دارای سقف کامپوزیت میباشد! sasan.ce 1 1,160 1402/4/20 ، 05:32 عصر
آخرین ارسال: Ali.mo.1380
  نحوه مدل كردن ميلگرد به عنوان بادبند سوله ahmadwin2 5 4,899 1402/3/27 ، 01:02 عصر
آخرین ارسال: سوسن شتاب
Wink بیشتر شدن مقدار برش پایه دینامیکی از استاتیکی mo.jaavid 1 933 1400/8/8 ، 08:07 عصر
آخرین ارسال: civil92
  نحوه بارگذاری قسمتی از یک تیر اکبر حقیقی 4 6,588 1400/2/8 ، 07:35 عصر
آخرین ارسال: SK1970
  Etabs 2016 مشکل تحلیل طیفی kamrannasiri1373 4 1,752 1399/1/8 ، 03:11 عصر
آخرین ارسال: yasermeithamy
  مشکل در عدم اعمال تنظیمات علی خیرالهی 11 7,363 1398/10/19 ، 10:47 صبح
آخرین ارسال: saeed aflaki
  راهنمایی در مورد اعمال ضریب ترک خوردگی ستون M-CIVIL 7 7,201 1398/9/19 ، 03:28 عصر
آخرین ارسال: mahdi hatami
  نحوه export گرفتن از فایل etabs 2015 به sap 2000 hahmadi 1 4,187 1398/3/8 ، 12:11 صبح
آخرین ارسال: javadth
Star نحوه بار گذاری رمپ ها amir azarifar 5 6,975 1398/3/1 ، 11:01 صبح
آخرین ارسال: 76m. s

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان