امتیاز موضوع:
  • 11 رأی - میانگین امتیازات: 2.45
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
راهنمایی در مورد سازه هشت طبقه
سلام دوستان خسته نباشید

من برای پروژه بتن باید یک سازه هشت طبقه رو در ایتبس طراحی کنم
ولی چون تجربم فقط تا پنج طبقه است یکم سردرگم شدم

سازه به این شرح میباشد :
طبقات اول پارکینگ واقع در زیر زمین
دوم تا پنجم مسکونی
ششم و هفتم فروشگاه
هشتم رستوران

مثلا نمیدونم در طبقه بیس از چه اندازه ستونی با چند تا میلگرد و چه نمره میلگردی شروع کنم ،پیشنهاد شما چیه؟

یا مثلا ستون گذاری سازه به عهده خودمه با چه فاصله ای تون گذاری کنم که دهنه های سازه خیلی بزرگ نشه و به تیرچه دوبل نیازی نباشه
پاسخ
با ستون های 50 در 50 یا 55 در 55 شروع کنید.
برای اولین بار نیازی به طراحی آرماتور نیست. مقاطع ستون رو در حالت Design قرار بدید. اگر کنترل های تحلیلتون جواب داد، بعد وارد طراحی بشید و As مقاطع رو بخونید و طراحی شون کنید.
فاصله ی دهانه ها در صورتی که 6 یا 7 متر باشه ایده آل هست. البته به معماری پروژه خیلی خیلی بستگی داره. مثلا شاید توی پارکینگ به مشکل بخورید و یا اینکه وسط راهرو یا سالنتون ستون بیفته. بنابراین دهانه ها رو باید کم و زیاد کنید. اما فواصل از 10 متر سعی کنید بیشتر نشه.
رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَل لِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا

شهدا در شادی وصلشان و در قهقهه مستانه شان عند ربهم یرزقون اند
پاسخ
(1395/10/28 ، 10:43 صبح)علی بهنیا نوشته است: با ستون های 50 در 50 یا 55 در 55 شروع کنید.
برای اولین بار نیازی به طراحی آرماتور نیست. مقاطع ستون رو در حالت Design قرار بدید. اگر کنترل های تحلیلتون جواب داد، بعد وارد طراحی بشید و As مقاطع رو بخونید و طراحی شون کنید.
فاصله ی دهانه ها در صورتی که 6 یا 7 متر باشه ایده آل هست. البته به معماری پروژه خیلی خیلی بستگی داره. مثلا شاید توی پارکینگ به مشکل بخورید و یا اینکه وسط راهرو یا سالنتون ستون بیفته. بنابراین دهانه ها رو باید کم و زیاد کنید. اما فواصل از 10 متر سعی کنید بیشتر نشه.

خیلی ممنون.

مثلا در مقطع 55 در 55 چه تعداد میلگرد جا میشه؟

و سوال دیگه هم این بود که در آبا دو ت فرمول بود که حداقل و حداکثر آرماتور مقطع رو مشخص میکرد. من فرمولاشو ندارم میتونید راهنمایی کنید؟

پاسخ
(1395/10/30 ، 10:36 صبح)sasan.ce نوشته است:
(1395/10/28 ، 10:43 صبح)علی بهنیا نوشته است: با ستون های 50 در 50 یا 55 در 55 شروع کنید.

خیلی ممنون.

و سوال دیگه هم این بود که در آبا دو ت فرمول بود که حداقل و حداکثر آرماتور مقطع رو مشخص میکرد. من فرمولاشو ندارم میتونید راهنمایی کنید؟

در مورد سئوال اول : بستگی به فواصل و سایز آرماتورهاتون داره. سعی کنید فواصل بین آرماتورها از 6-7 سانتیمتر کمتر نشه و طبق آیین نامه نباید فواصل بین آرماتورها از 20 سانتیمتر هم بیشتر باشه. به عنوان نمونه، نگاه کنید به مقطع زیر :

در مورد سئوال دوم :
مبحث نهم مقررات ملی ساختمان ( ویرایش 92 )، در مورد این موضوع ضوابط زیر رو در نظر گرفته :

البته، اصلاحیه مبحث نهم مقررات ملی ساختمان رو هم که 2 صفحه است باید دانلود کنید. چون برخی درصدها توش جابجا شده.
رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَل لِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا

پاسخ
(1395/11/4 ، 03:35 عصر)علی بهنیا نوشته است:
(1395/10/30 ، 10:36 صبح)sasan.ce نوشته است:

خیلی ممنون.

در مورد سئوال اول : بستگی به فواصل و سایز آرماتورهاتون داره. سعی کنید فواصل بین آرماتورها از 6-7 سانتیمتر کمتر نشه و طبق آیین نامه نباید فواصل بین آرماتورها از 20 سانتیمتر هم بیشتر باشه. به عنوان نمونه، نگاه کنید به مقطع زیر :

در مورد سئوال دوم :
مبحث نهم مقررات ملی ساختمان ( ویرایش 92 )، در مورد این موضوع ضوابط زیر رو در نظر گرفته :

البته، اصلاحیه مبحث نهم مقررات ملی ساختمان رو هم که 2 صفحه است باید دانلود کنید. چون برخی درصدها توش جابجا شده.

خیلی ممنون که با حوصله و کافی و جامع راهنمایی کردید.

بنده در جایی خوندم که مقدار مجموع سطح مقطع آرماتور طولی ستون نباید بیش از 6% سطح مقطع ستون و کمتر از 1% سطح مقطع ستون باشه،

باتوجه به محدودیت ها مبحث نهم و این مطلب شما نظرتون راجه به این موظوع چی هست؟
پاسخ
این موضوع در ویرایش 1392 مبحث نهم قرار داشت.
اما در اصلاحیه ی جدید اون، به این صورت اصلاح شده :
بند 9-14-9-1 مبحث نهم : در قطعات فشاری، سطح مقطع آرماتور طولی نباید کمتر از 1% و بیشتر از 8% سطح مقطع کل باشد. محدودیت مقدار حداکثر باید در محل وصله های پوششی میلگردها نیز رعایت شود.
سه عکسی رو که من در پست قبلی فرستادم، برای محدودیت آرماتورهای طولی تیرها بود.

پاسخ
(1395/11/4 ، 04:24 عصر)علی بهنیا نوشته است: این موضوع در ویرایش 1392 مبحث نهم قرار داشت.
اما در اصلاحیه ی جدید اون، به این صورت اصلاح شده :
بند 9-14-9-1 مبحث نهم : در قطعات فشاری، سطح مقطع آرماتور طولی نباید کمتر از 1% و بیشتر از 8% سطح مقطع کل باشد. محدودیت مقدار حداکثر باید در محل وصله های پوششی میلگردها نیز رعایت شود.
سه عکسی رو که من در پست قبلی فرستادم، برای محدودیت آرماتورهای طولی تیرها بود.

من به اشتباه فکر کردم این عکس هایی که فرستادین برای ستون هستند.

خیلی ممنون ازتون.
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  طراحی استخر در طبقه بام Arya68 3 2,581 1400/10/12 ، 04:47 عصر
آخرین ارسال: vahidz2022
  بررسی محاسبات کتاب اموزشی طراحی سازه های بتنی با نرم افزار مهندسین جعفری وسلطان ابادی SK1970 4 2,647 1400/2/8 ، 07:41 عصر
آخرین ارسال: SK1970
  محاسبه کدتراز نیم طبقه benyamin68 1 992 1399/1/8 ، 03:03 عصر
آخرین ارسال: yasermeithamy
  راهنمایی برای ستون گذاری پلان ویلایی دوبلکس arshah 1 4,310 1398/9/19 ، 02:55 صبح
آخرین ارسال: فرشاد امن خانی
  تفاوت در طراحی دو سازه mo.jaavid 0 1,257 1398/5/9 ، 10:06 عصر
آخرین ارسال: mo.jaavid
  سوال در مورد صدور پروانه ساخت و ... عرفان 71 0 1,068 1397/11/29 ، 01:03 عصر
آخرین ارسال: عرفان 71
  سوال در مورد مقاومت کششی بتن الیافی r_mortazavi 0 984 1397/6/10 ، 10:21 عصر
آخرین ارسال: r_mortazavi
  سئوال در مورد طراحی تیرچه بتنی علی بهنیا 1 1,493 1396/6/1 ، 10:03 عصر
آخرین ارسال: حمید فلاح منش
Wink سوال در مورد آنالیز سازه مهندسین جوان 0 1,192 1396/1/8 ، 07:02 عصر
آخرین ارسال: مهندسین جوان
  سوالی فنی از با تجربه های سایت در مورد ساخت وساز جدید nikoo013 7 2,321 1395/10/18 ، 07:43 عصر
آخرین ارسال: nikoo013

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان