موضوعها: 43
اعتبار:
28
سپاس ها 0
سپاس شده 2 بار در 0 ارسال
1393/3/17 ، 09:29 عصر
(آخرین ویرایش در این ارسال: 1393/3/17 ، 09:35 عصر، توسط siamak_meybodi.)
با سلام.
البته در مناطق کوچک هم بعضا دیده شده است که مشخصات خاکها با هم تفاوتهایی دارند.
مسائل ژئوتکنیکی (موضوعات مربوط به خاک) بسیار پیچیده هستند.
حتما باید نتایج آزمایشگاهی موجود باشند.
اگر بنا به دلایلی دسترسی به نتایج آزمایشگاهی ممکن نبود ،بهتر است به دفاتر مهندسی نزدیک به پروژه مورد نظر مراجعه شود.
و از انها اطلاعات آزمایشگاهی خاک پروژه هایی که در اطراف پروژه مورد نظر برداشت شده است را درخواست کنیم.
بماند که احتمال بسیار وجود دارد که نتایج ازمایشگاه پروژه نزدیک شما با واقعیت خاک پروژه شما تفاوت داشته باشد.
در مناطق دور از شهر ،روستا ها و ... بستگی به منطقه دارد ،شاید مشخصات خاکها با هم مشابه باشند ،اما شاید در ان مناطق به دلیل ویژگی های جغرافیایی قنات وجود داشته باشد.سطح آب زیر زمینی هم موضوعی بسیار مهم است.
که خود موضوعی بسیار مهم است و باید برای این موضوع فکری اساسی کرد.
قرار گرفتن پی بر روی قنات موضوعی بسیار مهم است ،حتی اگر پی در کنار قنات هم قرار بگیرد باز هم مشکلاتی جدی بوجود می اورد.
شاید بتوان به راحتی گفت که قنات را پر میکنیم اما پر کردنش هم ساده نیست و کارشناس با تجربه ای در زمینه ی ژئوتکنیک می خواهد.
البته یکسری راهکار های تجربی وجود دارد برای مشخص کردن مقاوت خاک ،اما بستگی به شخصی دارد که این کار را انجام میدهد که بسیار بسیار باید با تجربه باشد.که بنده به هیچ عنوان توصیه نمیکنم.
بعضی از کارشناسان با تجربه با زدن چند گمانه به عمق حداقل ارتفاع ساختمان از نوع خاک مطلع میشوند.انها نظر دارند که خروجی های این گمانه ها خاک باشد موردی ندارد اما تکه پارچه یا اجر یا .... نباشد ،می توان روی مقاومت خاک حساب کرد.
سپس با تجربه ی بسیار بالای خود از نوع خاکهایی که از گمانه ها حاصل شده است حدودا مقاومت خاک را مشخص میکنند.
شنیده ام که خاک حاصل از گمانه را در سطلی میریزند و ان سطل را از ارتفاعی کم کم کج میکنند تا خاک کاملا از سطل خارج شود ،احتمالا خاک به شکل کوهی خواهد شد ،سپس زاویه ای که خاک از راس قله ی خود میسازد را اندازه گیری میکنند و مقدار فی را حدس میزنند.(استفاده از این راهکار ها به هیچ عنوان توصیه نمیشود و فقط جنبه ی اخباری دارد) راهکار های فوق را به شدت غیر اصولی میدانم.
همه ی این موضوعات را گفتم تا در جریان باشید اگر روزی ناظر پروژه ای شدید و پیمانکار یا هر شخص دیگری این راهکارهای تجربی را پیشنهاد داد ،به هیچ عنوان قبول نکنید و فقط نتایج آزمایشگاه را مد نظر قرار دهید.
نظر شخصی من آزمایش مکانیک خاک هست.
موفق باشید.
موضوعها: 0
اعتبار:
0
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
سلام
میشه یکی برای فرمول تجربی بدست آوردن ضریب بستر خاک Ks=1.2qa ،یک رفرنس اعلام کنه و کسی میدونه پیشنهاد کی هستش
هر چی میگردم نمیتونم هیچ رفرنسی پیدا کنم ( فقط تو جزوه های آموزشی به استفاده از این مطلب اسرار شده!!)
یک جا خوندم که پیشنهاد باولز هستش ولی تو کتاب باولز همچین چیزی نیست
اعتبار:
0
سپاس ها 0
کسی نمیتونه در این زمینه به من کمکی کنه؟
موضوعها: 3
اعتبار:
1
سپاس ها 0
سلام.
در جلد دوم بتن مستوفی نژاد- فصل طراحی پی- من توی این کتاب توی قسمت طراحی پی نواری دیدم..
اعتبار:
0
سپاس ها 0
atilacivil متشکرم بابت توضیحات جامع و زیباتون
موضوعها: 67
اعتبار:
60
سپاس ها 3
سپاس شده 13 بار در 4 ارسال
1394/2/13 ، 06:08 عصر
(آخرین ویرایش در این ارسال: 1394/2/13 ، 06:09 عصر، توسط حمید فلاح منش.)
با سلام و خسته نباشید خدمت استاد عزیز و بزرگوار جناب آقای امینی
بسیار ممنونم بابت توضیحات کامل شما