ارسالها: 25
موضوعها: 12
تاریخ عضویت: دي 1391
اعتبار:
0
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
با سلام
مثلا در یک ساختمان دو سیستم ساختمانی بکار ببریم(یک جهت قاب خمشی و جهت دیگر قاب ساده+مهاربند) . برای وارد کردن ترکیبات لرزه ای کدام امگا رو بکار میبریم. (امگای قاب خمشی یا قاب ساده +مهاربند)؟؟؟؟؟؟
ارسالها: 323
موضوعها: 16
تاریخ عضویت: تير 1391
اعتبار:
13
سپاس ها 0
سپاس شده 2 بار در 4 ارسال
سلام
با توجه به اینکه مبحث دهم مقررات ملی ساختمان در این خصوص اطلاعات خوبی نداده! پس میشه با توجه به دید مهندسی طراح، یکی از 2 گذینه زیر انتخاب کرد:
1- ضریب بزرگتر رو انتخاب کنید تا محافظه کارانه تر بوده باشه
2- ضریب کوچکتر رو انتخاب کنید تا پروژه اقتصادی و بهینه طرح بشه
برای انتخاب این دو گذینه میتونید درجه اهمیت سازه و همچنین محل قرار گیری و شرایط جوی منطقه و همینطور کاربری سازه رو در نظر بگیرید
بنده با یکی از اساتید که صحبتی داشتم ، ایشون فرمودند ضریب کوچکتر بهتر و اقتصادی تر هست ، البته ایشون یک سری توضیج اضافه تر هم دادند که چکیده صحبت هاشون همون دید مهندسی بوده!
ارسالها: 1,850
موضوعها: 346
تاریخ عضویت: تير 1391
اعتبار:
65
سپاس ها 0
سپاس شده 21 بار در 83 ارسال
البته روشی که مهندس نوروزی دادن برای ساده سازی است ولی روش دقیقتر اینطور است که اگه طراح حالو حوصله داشته باشد این روش بسیار دقیق است :
با توجه به اینکه سیستم جانبی در دو جهت متفاوت است لذا بارها در سایت بحث شده است ( بهتر بود اول در سایت سرچ میکردید ) در این حالت می بایست دو فایل تهیه گردد .
در فایل اول : یکی از سیستم ها را در نظر میگیریم ( مثلا قاب خمشی ) . سپس تمامی تنظیمات برنامه را از قبیل نوع Frame Type را Moment Frame انتخاب کرده و ... را بر اساس قاب خمشی را به برنامه اعمال میکنیم .
سپس ضرب Omega0 را بر اساس قاب خمشی در نظر میگیریم و تمامی ترکیب بارهای تشدید یافته در حهت قاب خمشی ( مثلا اگه قاب خمشی در جهت X باشد باید تمامیه ترکیب بارهای تشدید یافته در جهت X بر اساس ضریب Omega0 X ساخته شوند ).
سپس برای طراحی : تمامی ترکیب بارهای ثقلی + ترکیب بارهای عادی زلزله در جهت X را انتخاب میکنیم و سازه را طراحی میکنیم .
سپس در همین فایل ستونها را برای ترکیب بارهای تشدید یافته X ( که در بالا نحوه ساخت آنها را توضیح دادم ) کنترل میکنیم .
فایل دوم : حالا کار فایل اول تمام شده و سپس از همین فایل یک Save as میگیریم و فایل را به اسم فایل دوم Save میکنیم . حال در فایل جدید بر عکس قبلی مراحل را انجام می دهیم یعنی در واقع باید تنظیمات جهت Y ( که با فرض گرفته شده میشه قاب مهاربندی ) را به برنامه اعمال میکنیم و همچنین ترکیب بارها را باید مطاب فایل اول ولی برای Omega0 قاب مهاربندی شده و بارهای زلزله در جهت Y را لحاظ کنیم
و در آخر بیاید از دو فایل نتایج را تلفیق کنیم /
ارسالها: 323
موضوعها: 16
تاریخ عضویت: تير 1391
اعتبار:
13
سپاس ها 0
سپاس شده 2 بار در 4 ارسال
ممنون مهندس عزیز اما برای بنده یک سوال پیش اومده! برای اینکه نظام این پروژه رو تایید کنه هر دو فایل رو با توضیحات باید ارسال کنیم و یا اینکه پروژه نهایی رو ارسال کنیم؟