امتیاز موضوع:
  • 103 رأی - میانگین امتیازات: 2.72
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چند سوال مبهم در مورد مقیاس نقشه در اتوکد
سلام وخسته نباشید
من چندتا نقشه دارم که همش رو با سانتی متر کشیدن منتهی یکیش مقیاس رو زده 1/100 یکبش هم مقیاس رو زده 1/200
وهمین این باعث شد هرچی در مورد مقیاس اینا میدونستم از یادم بره
قبلنا دقیقا میدونستم چیه اما الان یادم رفته
1- خواستم از دوستان ببرسم اصلا منظور از مقیاس چیه ( 1/100 یعنی یک سانت بر روی نقشه 100 برابر زمین واقعیه یا چی ؟

بعد سوالا دیگه ای که داشتم اینه ؟
2-من تا جای که میدونم اگر نقشه رو با سانت کار کنی مقیاسش میشه 1/100 حالا چرا تو بعضی نقشه ها با اینکه با سانت کار کرده امده مقیاس نقشه رو 1/200 گرفته ؟
3-اگر نقشه رو با متر کار کنیم اونوقت باید مقیاس رو چند بدیم ایا باید 1/1 باشه ؟

4-بهتره اتوکد رو با چی کار کنیم با سانت یا متر و اون وقت مقیاسش باید چند باشه ؟

ممنون میشم دوستان راهنمایی کنن مرسی
پاسخ
(1391/12/22 ، 02:43 عصر)maryam68 نوشته است: سلام وخسته نباشید
من چندتا نقشه دارم که همش رو با سانتی متر کشیدن منتهی یکیش مقیاس رو زده 1/100 یکبش هم مقیاس رو زده 1/200
1- خواستم از دوستان ببرسم اصلا منظور از مقیاس چیه ( 1/100 یعنی یک سانت بر روی نقشه 100 برابر زمین واقعیه یا چی ؟

2-من تا جای که میدونم اگر نقشه رو با سانت کار کنی مقیاسش میشه 1/100 حالا چرا تو بعضی نقشه ها با اینکه با سانت کار کرده امده مقیاس نقشه رو 1/200 گرفته ؟

مقیاس در نقشه عبارت است از نسبت طول اندازه گیری شده روی نقشه به طول افقی مشابه روی زمین یا به عبارت دیگر مقیاس عبارت است از نسبت طول ab روی نقشه به طول AB افقی روی زمین.

کاربرد مقیاس

برای ثبت در نقشه‌کشی مکانیک و ثبت قطعات کوچک معمولا نقشه به اندازه واقعی یا ۱:۱ ترسیم می‌شود، و در صنعت الکترونیک نقشه معمولا بزرگتر از اندازه واقعی ترسیم می‌شود(مثلا ۱۰ برابر بزرگتر) که در این صورت مقیاس نقشه ۱۰:۱ خواهد بود.در نقشه‌های ساختمانی اکثرامقیاس نقشه عددی است کسری که صورت آن یک و مخرج آنعددی صحیح است که نقشه به نسبت آن کوچک شده‌است.

روشهای استفاده از مقیاس در نقشه

مقیاس ساده:

که به صورت کلی آن 1/1000 می‌باشد و در کشورهایی که دارای سیستم متریک هستند مورد استفاده است و معین کننده این است که 1mm روی نقشه مساوی 1 متر روی زمین می‌باشد. مثلاً 1/25000 یعنی 1mm روی نقشه مطابق 25 متر روی زمین است.

مقیاس مرکب:

در کشورهایی که سیستم غیر متریک دارند مانند آمریکا و انگلیس از این مقیاس استفاده می‌کنند مثلاً 2in\5Mi یعنی 2 اینچ روی نقشه مطابق 5 مایل روی زمین می‌باشد.

مقیاس خطی:

عبارت است از خطی که به تقسیمات مساوی افراز شده و هر قسمت آن طول معینی از نقشه را در روی نقشه نشان می‌دهد.از مزایای مقیاس خطی این است که اگر نقشه در اثر عوامل جوی تغییر بعد داد مقیاس خطی هم تغییر بعد می‌دهد واندازه گیری با این مقیاس روی نقشه با مقدار افقی آن در زمین مطابقت می نماید.

انواع نقشه از نظر مقیاس

برای کاربردهای محاسباتی و استفاده آسان از نقشه، آنها را از نظر مقیاس به طریقه زیر دسته بندی می نمایند:

نقشه‌های خیلی بزرگ مقیاس که مقیاس آنها 1/500 و 1/100 است و معمولاً آنها را پلان می‌گویند.

نقشه‌های بزرگ مقیاس که مقیاس آنها 1/10000 و 1/500 است که نقشه‌های مهندسی و اجرایی را شامل می‌شود.

نقشه‌های متوسط مقیاس که مقیاس آنها بین 1/50000و 1/10000است.

نقشه‌های کوچک مقیاس که مقیاس آنها از 1/250000به بالا می‌باشد که معمولاً به آنها اطلس یا نقشه جغرافیایی می‌گویند.

روش تبدیل مقیاس نقشه به اندازه واقعی

برای بدست آوردن اندازه واقعی باید اندازه ترسیم شده روی نقشه رادر مخرج مقیاس ضرب نمود (به شرط آنکه صورت مقیاس یک باشد).

با استفاده از اشل معماری میتوان مقیاس‌های مشهور را از روی خط‌کش خواند

اشل همان خط کش دارای 3 وجه و 12 مقیاس را گویند .
پاسخ
میشه دقیق تر بگین
پاسخ
(1391/12/22 ، 05:44 عصر)Reza-MSR نوشته است:
(1391/12/22 ، 02:43 عصر)maryam68 نوشته است: سلام وخسته نباشید

مقیاس در نقشه عبارت است از نسبت طول اندازه گیری شده روی نقشه به طول افقی مشابه روی زمین یا به عبارت دیگر مقیاس عبارت است از نسبت طول ab روی نقشه به طول AB افقی روی زمین.

کاربرد مقیاس

برای ثبت در نقشه‌کشی مکانیک و ثبت قطعات کوچک معمولا نقشه به اندازه واقعی یا ۱:۱ ترسیم می‌شود، و در صنعت الکترونیک نقشه معمولا بزرگتر از اندازه واقعی ترسیم می‌شود(مثلا ۱۰ برابر بزرگتر) که در این صورت مقیاس نقشه ۱۰:۱ خواهد بود.در نقشه‌های ساختمانی اکثرامقیاس نقشه عددی است کسری که صورت آن یک و مخرج آنعددی صحیح است که نقشه به نسبت آن کوچک شده‌است.

روشهای استفاده از مقیاس در نقشه

مقیاس ساده:

که به صورت کلی آن 1/1000 می‌باشد و در کشورهایی که دارای سیستم متریک هستند مورد استفاده است و معین کننده این است که 1mm روی نقشه مساوی 1 متر روی زمین می‌باشد. مثلاً 1/25000 یعنی 1mm روی نقشه مطابق 25 متر روی زمین است.

مقیاس مرکب:

در کشورهایی که سیستم غیر متریک دارند مانند آمریکا و انگلیس از این مقیاس استفاده می‌کنند مثلاً 2in\5Mi یعنی 2 اینچ روی نقشه مطابق 5 مایل روی زمین می‌باشد.

مقیاس خطی:

عبارت است از خطی که به تقسیمات مساوی افراز شده و هر قسمت آن طول معینی از نقشه را در روی نقشه نشان می‌دهد.از مزایای مقیاس خطی این است که اگر نقشه در اثر عوامل جوی تغییر بعد داد مقیاس خطی هم تغییر بعد می‌دهد واندازه گیری با این مقیاس روی نقشه با مقدار افقی آن در زمین مطابقت می نماید.

انواع نقشه از نظر مقیاس

برای کاربردهای محاسباتی و استفاده آسان از نقشه، آنها را از نظر مقیاس به طریقه زیر دسته بندی می نمایند:

نقشه‌های خیلی بزرگ مقیاس که مقیاس آنها 1/500 و 1/100 است و معمولاً آنها را پلان می‌گویند.

نقشه‌های بزرگ مقیاس که مقیاس آنها 1/10000 و 1/500 است که نقشه‌های مهندسی و اجرایی را شامل می‌شود.

نقشه‌های متوسط مقیاس که مقیاس آنها بین 1/50000و 1/10000است.

نقشه‌های کوچک مقیاس که مقیاس آنها از 1/250000به بالا می‌باشد که معمولاً به آنها اطلس یا نقشه جغرافیایی می‌گویند.

روش تبدیل مقیاس نقشه به اندازه واقعی

برای بدست آوردن اندازه واقعی باید اندازه ترسیم شده روی نقشه رادر مخرج مقیاس ضرب نمود (به شرط آنکه صورت مقیاس یک باشد).

با استفاده از اشل معماری میتوان مقیاس‌های مشهور را از روی خط‌کش خواند

اشل همان خط کش دارای 3 وجه و 12 مقیاس را گویند .

با تشکر اما راستش من دقیقا نفهمیدم باید چیکار کنم
نقشه رو با متر کار کنم یا سانتی مترچرا یکی 1/100 میگیره یکی 1/200 یعنی یکیشون اشتباه می کنه من مقیاس نقشمو چند بدم 1/100 یا 1/200

ممنون میشم یکمی بیشتر توضیح بدین مرسی...
پاسخ
طول همان دونقطه روی زمین /طول بین دو نقطه روی نقشه = مقیاس

مقیاس یعنی طول دو نقطه روی نقشه تقسیم بر طول همان دو نقطه روی زمین.

بنا به عرایض قبلیم هر چه چقدر وسعت یا مساحت زمین یا منطقه و یا قطعه ما بزرگتر شود به همان مقدار مقیاس کوچکتر میشود و بعکس.

مثلا اگر مقیاس یک شهر را با 1/5000 رسم کنیم ،بایستی مقیاس کره زمین را در اطلس ها با مقیاسی بیشتر از 1/250000 رسم کنیم تاتمامی قسمت های کره زمین قابل مشاهده باشد.

هر چقدر مقیاس بزرگتر باشد مثلا (1/100) عوارض و جزئیات بهتر دیده میشود.مانند پلان یک ساختمان .و هر چه مقیاس کوچکتر شود مثلا (1/250000) دیگه خبری از عوارض و جزئیات نیست پس کلیات قابل مشاهده است مانند اطلس که تقسیمات کشوری و دریاها و اقیانوس و خشکی ها قابل مشاهدست و دیگه خبری از شهر ها و جزئیاتی مثل خانه ها و خیابانها نیست.

راجب متر یا سانتی متر هم بگم که کار کردن با متر یا سانتی متر هیچ فرقی تو اتوکد نداره پیشنهاد من متر هستش که تنظیمات پیش فرض هم با متریک همخوانی داره و نیاز به انجام یه سری تنظیمات نیست.

الان با توجه به توضیحات بالا شما باید بتونید تشخیص بدید که با کدوم مقیاس کار کنید.

موفق و موید باشید
پاسخ
اینای که شما گفتین درست
ومن اینطوری برداشت کردم که باید با مقیاس 1/100 کار کنم و اینکه بهتره نقشه رو با متر کار کنیم
اما اونطوری که بایدو شاید قضیه برام هضم نشده هنوز
من خودم تصمیم کرفته بودم نقشه رو با متر کار کنم اما وقتی امدم از فرمان hatch استفاده کنم بعد امدم اجراش کنم دیدم اصلا تو پلان اجرا نمیشه مثلا فقط یکی دوتاخط میوفتاد پس فهمیدم و گفتم که حتما نظیمات پیش فرض اتوکدروی سانتی متره زنگ زدم دوستم گفتم چیکار کنم بهم گفت نقشه تو 100برابر کن تبدیل میشه به سانتی متر و بعد از اون دیگه با متر کار نکردم
سوالم این بود که اصولا عرفه با متر کار می کنن یا سانتی متر و اینکه پیش فرض اتوکد چیه ایا اتوکد با اتوکد فرق داره یا نه تو همه اتوکد ها پیش فرضشون متره اگر اینطوریه پس چرا برای من اینطوری نبود ؟

2- تو کتاب ایتبس مهندس پوربابا چند نوع پروزه کار کرده که مقیاس نقشه پروژه اولش 1/200 است حالا برام بدجوری شده علامت سوال که واقعا چرا باید1/200 کار کنه ایا به متر یا سانتی متر بودن ربط داره یا چی و اصلا چه دلیل مهندسی داره با مقیاس 1/200 بکشیم مگه مقیاس 1/100 درست نیست این جاهای قضیه ست که برام بدجوری مبهمه ....
پاسخ
اگه در قسمت حاشور زدن مشکل داشتید میتونید با کم و زیاد کردن مقیاس مربوط به حاشورها مدل دلخواه را انتخاب کنید.

[تصویر:  sxp72glptlzj4zlvl3gi.jpg]

همانطور که قبلا اشاره کردم انتخاب سانتی متر یا متر فرقی نداره و بسته به سلیقه شخصی ایست.

اول که اتوکد رو را باز میکنیم میتونید با تایپ (Units) در (Command) پیش فرض را مشاهده کنید و ویرایش کنید.

[تصویر:  78pp2gcok80mrib8tuly.jpg]

مقیاس 1/100 بزرگتر از مقیاس 1/200 هست پس عوارض و جزئیات بهتر و بیشتر تو 1/100 دیده میشه.

بعضی مواقع پیش میاد که ما مجبوریم برای چاپ نقشه تو یه کاغذ مقیاس را از 1/100 تا 1/500 کاهش دهیم تا بتونیم تمام وسعت پروژه رو تو اون کاغذ نمایش بدیم.

پس تصمیم میگیریم که هر چقدر مقیاس را کمتر انتخاب کنیم وسعت و مساحت بیشتری را میتوانیم روی کاغذ نمایش و چاپ کنیم.

موفق و موید باشید
پاسخ
annotation scale این ربطی به مقیاس داره آخه من هر چی کار کردم اصلا" کار ی به این نداشتم میشه راهنمایی کنید

فایل‌(های) پیوست شده
.png   Capture9.PNG (اندازه: 2.07 KB / تعداد دفعات دریافت: 1,250)
پاسخ
حالا اگه فرضا نقشه انوکد اماده شده ای داشته باشیم ک مقیاس نقشه در ان نوشته نشده باشه، از چه راهی میتوان پی به مقیاس نقشه برد؟؟؟؟؟
پاسخ
سلام . کلا خودتون رو درکیر این نکنید که الان با چی بکشم یا چجوری مقیاس رو درست کنم و اینا

شما با واحدی که نرم افزار هست بکشید حالا هرچی که میخواد باشه

روش کار این هست که شما نقشرو باز میکنید میبینید اندازه ی بین دیوار ها رو
زده 200 پس متوجه میشیم به سانتی متر کشیده شده یعنی 2 متر هست .

خب حالا میخواهیم این رو پرینت بگیریم به مقیاس دلخواه خودمون

مثلا میخواید شما 1/100 پرینت بگیرید برای این کار کافی هست که شما در پنجره ی پلات تیک fit to papaer را بر دارید

و همچنین تیک center the plot هم بزنید

و در قسمتی که توی عکس نشون دادم دو عدد میخواد ازمون که عدد پایینی همون اسکیلی هست که میخواید پرینت بگیرید

مثلا اگر 1/100 میخواید بزنید 100 در این قسمت و در قسمت بالاش تبدیل واحدی
که کشیدید به میلی متر هست که همونجور که بالا گفتم مثلا الان برای شما
سانتی متر هست

پس برای این قسمت عدد 10 را وارد میکنیم

و دقت کنید که این قسمت روی mm باشه حتما

به این ترتیب مقیاسی که میخوایم پرینت بگیریم رو به نرم افزار معرفی میکنیم .

البته یک نکته ای هم که هست باید اسکیل دایمنشن شما 1 باشه که دایمنشنی که نشون میده رو نقشه با اندازه ی واقعی خط یکی باشه

برای دیدن این مورد هم کافی هست توی تنظیمات دایمنشنتون در قسمت primary unit اسکیل رو چک کنید که 1 باشه

امیدوارم واضح گفته باشم

موفق باشید

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

info@omraNovin.com

[تصویر:  omranovin-1.gif]

[تصویر:  banner.gif]
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  مشکل پرینت فایل اتوکد meysam.1992 0 2,477 1401/2/17 ، 04:26 عصر
آخرین ارسال: meysam.1992
  مشکل پرینت فایل اتوکد meysam.1992 0 496 1401/2/17 ، 04:25 عصر
آخرین ارسال: meysam.1992
  مشکل با فایل اتوکد (نمایش ابعاد و تغییر واحد) anbaryar 2 2,152 1400/12/25 ، 01:38 عصر
آخرین ارسال: shahab.hossein
  مشکل در نصب اتوکد 2013 و 2012 m72 6 12,193 1399/7/22 ، 05:20 عصر
آخرین ارسال: kian62
  اندازه گذاری پیش فرض در اتوکد samisoft 4 2,799 1399/7/16 ، 09:02 عصر
آخرین ارسال: Mohammadfarshadian
  اجرا نشدن دستور stretch در اتوکد bahar_g 1 1,685 1399/6/20 ، 02:38 صبح
آخرین ارسال: Mohammadfarshadian
  پیام اتودسک بعد از باز شدن اتوکد mary.arch65 0 951 1399/6/16 ، 10:52 صبح
آخرین ارسال: mary.arch65
  لایه ها در اتوکد..لطفا راهنمایی کنید setareh26 7 18,707 1399/3/13 ، 03:58 عصر
آخرین ارسال: pikpak
  اسکیل هچ در اتوکد azadeh kermanshahi 1 1,889 1398/10/10 ، 02:34 عصر