1392/1/14 ، 10:25 صبح
![[تصویر: ytmjplm7eiwx80gwmy9.jpg]](http://www.mycivil.ir/up/images/ytmjplm7eiwx80gwmy9.jpg)
در سال 2001، کنسرسیومی برای تعیین شبکه ای از نقاط ارتفاعی، ضخامت یخ و توپوگرافی خشکی قاره قطب جنوب تشکیل شد و این داده ها برای بسیاری کاربرد های علمی بعد از آن استفاده شدند. با گذشت 10 سال از آن تحقیق، مجموعه ای از موسسه های تحقیقاتی و دانشگاه ها بر آن شدند که این تحقیق را دوباره تکرار کنند. در این تحقیق از داده های جدید، تکنیک های مدرن و مهمتر از همه، پیشرفت های اخیر نرم افزار های GIS استفاده شد. در راستای استفاده از تمامی داده های موجود از منابع مختلف، روند های بسیار پیچیده تبدیل این داده ها به قالبی همگن و قابل استفاده در این پروژه طراحی شد. حتی برخی از این داده ها بصورت دستی تبدیل و به فرمت قابل استفاده در آوردند.
![[تصویر: jclo23v5x7p6br28mlwf.jpg]](http://www.mycivil.ir/up/images/jclo23v5x7p6br28mlwf.jpg)
این محاسبات نشان می دهد که در کل حجمی بیش از 26 میلیارد کیلومتر مکعب از یخ در این قاره وجود دارد که این عدد از نتیجه بیش از 50 سال مشاهدات از قسمت های مختلف این قاره بدست آمده است. به بیان ساده تر اگر تمامی این یخ ها ذوب شود تمامی خشکی های زمین که هم اکنون تا 58 بالاتر از سطح متوسط آب ها قرار دارند در دریا ها و اقیانوس ها غرق خواهند شد! این محاسبات همچنین نشان می دهد که حجم این یخ ها حدود 4.5 درصد از آنچه قبلا محاسبه شده بود بیشتر است.
این تحقیقات نتیجه مشارکت 60 محقق از 35 موسسه تحقیقاتی در 14 کشور جهان در پروژه ای بنام BedMap2 می باشد. آنطور که از این نقشه ها برداشت می شود، قطر یخ در قسمت های مختلف این قاره متفاوت بوده و در ضخیم ترین حالت ارتفاعی حدود 4700 متر (1000 متر کمتر از قله دماوند) دارد! نقشه ی اطلاعات پایه این پروژه شامل پستی و بلندی های قسمت خشکی زیر این یخ ها را نیز نشان می دهد.
در قسمت بعدی این مقاله با جزئیات بیشتری در مورد این پروژه و نحوه انجام آن اشنا می شویم.
[URL=][/URL] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
[URL=][/URL] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)