امتیاز موضوع:
  • 34 رأی - میانگین امتیازات: 2.91
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سئوال از نقشه سازه ویلا
دوستان سلام
نقشه ناکامل معماری وسازه یک ویلا در پیوست تقدیم حضورتان می شود در مورد دو صفحه آخر که پلان تیرریزی ودیتایل ستونهاست 2 سئوال دارم
1-عددهایی که برای پلیتهای دوبل داده شده جه معنی دارد.بطور مثال من عبارتی مثل
cpe180-2pl240-12 ,برایم مفهوم است است چون عرض پلیت معمولا چند سانت از عرض بال تیرآهن بیشتر می شود.ولی در طرح پیوست عبارت pe180-2pl4150*150*10را داریم که من مفهوم عرض 4 متری پلیت روی تیرآهن زنبوری را متوجه نشدم.
2-همانطور که دردیتایل ستونها ملاحظه می شود هم از باکس استفاده شده هم از تیر ورق دوبل.دوستان روشن بفرمایند بطورکلی جایگاه پروفایلهلی توخای در طراحی سازه های فولادی کجاست وچرا فقط بطور موردی در ساخت وسازهای کم طبقه (ویلا،انبار،وسوله وغیره ا)استفاده می شود.

[URL=][/URL] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
[تصویر:  6h35rl9tspot04x3age.gif]
(حاصل کار تیمی وهمکاری ، نتیجه برد-برد برای همه هست (یداله مع الجماعه

پاسخ
ذرود
من که اینطور میبینم این سازه برای یک ویلا زیادی بزرگتره . خیلی احتمالات داره که اشتباه شده باشه
حالا هر چی هست بگذرد
1) برای مثال در تیر آکس آ و 7 و 9 ،این تبر بعلت طول زیاد و کمانش جان در اثر بارگزاری و وجود تیر آکس 8 ، ورقها رو به جان تیر لانه زنبوری میزنن (من اکثران دیدم به جان تیر بزنن و به بالها هم میزنن همراه با جان) . لانه زنبوری ها به علت وجود کمانش در وسط تیر و کناره ها توسط ورقها تقویت میشن
دتایل تیرها هم که نیست دقیق برات توضیح بدم
2) اصولا برای سازه های با اهمیت زیاذ و خیلی زیاد کاربرد داره
مثلا بانکها ، سالنهای همایش ، سازه های صنعتی ، بیمارستان ، برجهای مسکونی بالای 10 طبقه و دهانه های بزرگ مثل سوله و ....
برای سازه های مسکونی و دارای طبقه کم و ارتفاع کم کاربرد نداره (به صرفه نیست)
پاسخ
سلام
1- برای تیر هایی که اتصال مفصلی دارن، لنگر حداکثر در وسط تیر ماکسیمم و به سمت تکیه گاه لنگر کاهش پیدا میکنه
برای همین برای اقتصادی شدن از تیر سراسری استفاده میشه که لنگر نزدیک تکیه گاهو تحمل کنه و ورقی طراحی میکنن در بالا و
پایین تیر که اساس مقطع لازمو با توجه به لنگر براورده کنه این عدد بزرگ منظور همین پلیت تقویتی بالا و پایینه
2-درمورد استفاده از باکس هم دلایل مختلفی داره از جمله جوابگو نبودن مقاطع دوبل و مهمتر از اون سیستمه قاب خمشی در 2 طرفه
که چون اتصالات صلبه خمش در دو محور داریم و بهترین گزینه مقطعیه که اساس مقط بزرگی حول هر 2 محور داشته باشه
پاسخ
باسلام
پس در آنصورت باید اینطور تفسیر کنیم که در حالت cpe180-2pl240-12
240 میلیمتر عرض پلیت و12میلی مترضخامت پلیت است وطولش مغفول است ولابد روی پلان مشخص می شود.
ولی درحالت cpe180-2pl4150*150*10
4150 میلی مترطول پلیت،150میلیمتر عرض پلیت و10میلیمتز هم ضخامت پلیت هست.اینطوری ابهام برطرف شد.
ضمنا اگر توجه بفرمایید دراین طرح مدام جهت تیرچه ها تغییر کرده این گار طراح را منطقی می دانید؟در مورد سازه هایی
که یکطرق قاب ساده دارند ترجیح قضیه استفاده از تیرچه بصورت هم جهت با قاب ساده است.در مورد این ظرح مشخص نیست فابها به جه صورتی هستندوبفرض اینکه در هر دوجهت قاب خمشی باشند آیامی توان آرایش تیرجه ها را اینطور شطرنجی داد؟
(حاصل کار تیمی وهمکاری ، نتیجه برد-برد برای همه هست (یداله مع الجماعه

پاسخ
بله طرح شطرنجی میتونه بهترین گزینه باشه
چرا که پخش بار به بهترین نحوه صورت میگیره
البته ممکنه که با بررسی 1 سری نکات مثله قرارگیری بار روی تیر کوتاه تر و نکات فنیه دیگه
به طرحی برسیم که شطرنجی نباشه ولی در کل طرح شطرنجی طرح خوبیه
در این طرح هم باتوجه به نوع پروفیلی که انتخاب شده من فکر نکیمنک بتونه قاب خمشی باشه
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  درخواست نقشه کامل از طراحی اسکلت فلزی با قوطی! زینب خوش کلام 10 11,313 1400/4/8 ، 06:16 عصر
آخرین ارسال: خانم حسین زاده
  تیر ضعیف - ستون قوی در طراحی سازه های خمشی ویژه؟ multitask 20 16,626 1399/1/16 ، 02:26 عصر
آخرین ارسال: fardinf
  سوال درباره پی سازه فلزی SS_WORLD 0 1,420 1395/11/25 ، 11:25 عصر
آخرین ارسال: SS_WORLD
  سئوال در مورد زمان تناوب اصلی miladezati 45 25,491 1395/10/22 ، 12:52 صبح
آخرین ارسال: saed65
  طراحی مهاربند سازه صنعتی vhdmzh 4 2,167 1395/7/29 ، 12:43 صبح
آخرین ارسال: فرشاد امن خانی
  سئوال در مورد خروج از مرکزیت emispid 6 7,136 1395/3/5 ، 09:47 عصر
آخرین ارسال: mja7
  تعیین نوع سیستم سازه یونسی 1 1,771 1395/1/24 ، 11:36 عصر
آخرین ارسال: engineer2014
  کمک برای طراحی اتصالات خمشی ویژه سازه فولادی abs civil 1 2,010 1395/1/7 ، 05:45 عصر
آخرین ارسال: abs civil
Big Grin کمک در طراحی یک سازه reza_mj63 4 2,115 1394/10/25 ، 02:03 عصر
آخرین ارسال: کیوان بابایی
  سوال درباره علت انتخاب کردن جهت صلب سازه mostafa.ramezani 4 2,209 1394/9/21 ، 04:20 صبح
آخرین ارسال: mostafa.ramezani

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان