امتیاز موضوع:
  • 13 رأی - میانگین امتیازات: 2.92
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
توزیع بودجه فناوری در کشور ناعادلانه است
#1

» سرویس: علمي و فناوري - علمي
کد خبر: 92020603789
جمعه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۴

رئیس پارک علم و فناوری خوزستان با تشریح وضعیت بودجه فناوری کشور، به تخصیص رقم 140 میلیارد تومانی به حوزه فناوری و پژوهشگاه‌های کاربردی در تهران و رقم تنها 43 میلیارد تومانی در کل کشور اشاره کرد و از کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خواستار توزیع عادلانه بودجه فناوری در سطح کشور شد.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) ‌منطقه خوزستان، دکتر بابک مختاری در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با دانشگاه‌های استان که در سالن جلسات ریاست دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، با ارائه گزارشی در زمینه بودجه فناوری کشور، عنوان کرد: این رقم بدون احتساب کمک‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دو درصد بودجه کشور را تشکیل می‌دهد.

وی تصریح کرد: با توجه به این‌که در برنامه پنجم توسعه باید 20 هزار شرکت دانش بنیان و در افق 1404 در مجموع پنجاه هزار شرکت دانش‌بنیان در سطح کشور داشته باشیم، با این بودجه 2 درصدی نمی‌توان اهداف این برنامه را تحقق بخشید.

رئیس پارک علم و فناوری خوزستان یادآور شد: تا قبل از سال 91 معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعتباری در حدود 300 تا 500 میلیون تومان به هر پارک علم و فناوری و حدود 100 تا 200 میلیون تومان به ازای هر مرکز رشد علم و فناوری در کشور اختصاص می‌داد. اما در سال 91 ردیف بودجه تمام پارک‌ها حذف شد و بودجه مراکز رشد ابتدا به صد و سپس به پنجاه میلیون تومان کاهش یافت که البته هنوز هم بودجه سال 91 پرداخت نشده‌ است. در واقع بودجه بیست میلیارد تومانی که سالانه به پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد پرداخت می‌شد، به پنجاه و نیم میلیارد تومان کاهش یافت.

مختاری با بیان این‌که در حال حاضر 110 مرکز رشد در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: نکته دیگری که وجود دارد این است که نزدیک به 19 میلیون از جمعیت کشور در استان‌هایی ساکن هستند که پارک‌های علم و فناوری آن‌ها ردیف بودجه ندارد.

وی با بیان این‌که پارک و علم و فناوری خوزستان در سال 88 به صورت پارک دانشگاهی تاسیس و در سال 90 به پارک استانی تبدیل شد، تصریح کرد: در حال حاضر 110 شرکت دانش بنیان مستقر، چهار مرکز رشد و 40 هکتار زمین در مجموعه پارک علم و فناوری خوزستان وجود دارد. همچنین در سفر سوم هیات دولت به استان اعتباری به میزان بیست میلیارد ریال برای احداث ساختمان پارک اختصاص یافت و این ساختمان در حال حاضر با کمک دانشگاه شهید چمران در حال ساخت است که در سال گذشته با مشکلات کمبود بودجه مواجه شد.

رئیس پارک علم و فناوری خوزستان افزود: از سوی دیگر این پارک تنها پارک کشور است که در حال حاضر در حدود دو برابر پارک استان بوشهر و به اندازه پارک استان مرکزی و بسیاری از پارک‌های قدیمی دیگر دارای شرکت دانش‌بنیان و مرکز رشد است؛ در حالی که ردیف بودجه ندارد و در صورت عدم حمایت‌ها و کمک‌های بی‌شائبه دانشگاه شهید چمران این پارک هم اکنون تعطیل شده بود. به همین دلیل انتظار می‌رود در سطح ملی به توزیع عادلانه بودجه پارک‌ها توجه بیشتری شود.

مختاری با اشاره به رشد منفی بودجه پارک‌های علم و فناوری در سال جاری خاطرنشان کرد:‌ نکته حائز اهمیت این است که بودجه حوزه فناوری در تهران در سال گذشته 56 میلیارد تومان و بودجه پژوهشگاه‌های کاربردی در تهران هم 85 میلیارد تومان بوده است. در حالی که کل بودجه حوزه فناوری کشور به جز تهران در همین سال 43 میلیارد تومان است.

وی افزود:‌ همچنین سرانه توزیع بودجه فناوری که به ازای جمعیت بیست تا چهل سال هر استان حساب می‌شود، چندان با پتانسیل استان‌ها هم‌خوانی ندارد؛ برای مثال این رقم برای استان‌های سمنان، کرمانشاه و اصفهان به ترتیب 11 هزار و 7 هزار و پنج هزار و 600 تومان است و علی‌رغم این‌که گفته می‌شود استان اصفهان بیشترین بودجه فناوری را در اختیار دارد، اما این استان از نظر سرانه توزیع بودجه فناوری در کشور در رتبه پنجم است و 9 استان هیچ بودجه‌ای در اختیار ندارند. با توجه به این موارد اگر بگوییم توزیع بودجه فناوری در کشور غیر عادلانه و حتی ظالمانه بوده است، بیراه نگفته‌ایم.

انتهای پیام
پاسخ


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  اخبار پیرامون سامانه های هواشناسی در کشور keiivan 3 5,562 1392/3/2 ، 06:38 عصر
آخرین ارسال: keiivan
  اخبار علمی ، فناوری ،بهداشت و سلامت keiivan 0 4,889 1392/2/13 ، 04:03 عصر
آخرین ارسال: keiivan
  نحوه توزیع کارت ورود به جلسه آزمون مرحله دوم المپیادهای علمی keiivan 0 1,186 1392/2/7 ، 05:38 عصر
آخرین ارسال: keiivan

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان