امتیاز موضوع:
  • 81 رأی - میانگین امتیازات: 3.62
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مدل کردن یا نکردن خرپشته (سوال اینست)
مود پنجم و ششم چون ما در هر دو جهت میخایم کنترل کنیم دیگه.

یکی برای X و یکی برای Y
پاسخ
(1392/2/23 ، 10:56 صبح)حمید فلاح منش نوشته است: روش که چندتایی هست مهندس
این تاپیک برای اینکه بهترین و موثرترین حالت تشخیص داده بشه

در مورد گفته مهندس پناهی عزیز
من با توجه به اینکه ایتبس زمان تناوبو بر اساس کل ارتفاع مدل بدست میاره
ارتفاع خرپشته هم در بدست آوردن زمان تناوب لحاظ کردم

در بحث زمان تناوب آنچه مهم است جرم و سختی طبقات می باشد. من متوجه منظور شما از ارتفاع کل و تاثیر آن نشدم. آنچه بر پریود اثر گذار است جرم و سختی خرپشته می باشد.
حضرت محمد (صلي الله عليه و آله) : بدانید کسی که نمی داند نباید از آموختن شرم کند که قیمت هرکس بقدر معلومات اوست.
امام علی (ع) : برای هر چیزی زکاتی است و زکات علم نشر آن می باشد.
پاسخ
(1392/2/23 ، 11:16 صبح)malaki_mall نوشته است: شما می تونید به جای اینکه زمان تناوب مربوط به درجه آزادی خرپشته رو بخونید، زمان تناوب درجه آزادی مربوط به طبقه بام رو بخونید.

در غالب موارد زمان تناوب پنجم و ششم خواهد بود.( نه همیشه)

متوجه نشدم. منظور از زمان تناوب درجه آزادی چیست؟ و مربوط به بام چیست؟
حضرت محمد (صلي الله عليه و آله) : بدانید کسی که نمی داند نباید از آموختن شرم کند که قیمت هرکس بقدر معلومات اوست.
امام علی (ع) : برای هر چیزی زکاتی است و زکات علم نشر آن می باشد.
پاسخ
مهندس جان بسیار ممنونم بابت پاسخ هاتون
منظور من سختی خرپشته بود توی تحلیل
خیلی ناچیزه ولی به هر حال تاثیر گذاره
درسته؟
منظورم از ارتفاع کل شاید کمی بد گفته باشم منظورم تاثیر کله المان هاست
از طبقه ی اول تا خرپشته
پاسخ
ما به ازاء هر طبقه 3 درجه آزادی داریم و به طبع 3 مود و سه زمان تناوب.

نرم افزار بعد از تحلیل میاد مودها رو بر اساس زمان تناوب شون از بیشترین به کمترین مرتب می کنه.

سه مود اول در واقع همون مودهای به مربوط به آخرین درجات آزادی یا همون طبقه بام یا خرپشته هستن. (بسته به اینکه خرپشته مدل بشه یا نشه)

حالا از کجا متوجه بشیم کدوم مود مربوط به کدوم درجه آزادی هست؟ (کدوم طبقه؟ و در کدوم راستا و یا حتی درجه آزادی پیچشی)

مثلاٌ در صورتی که UX به ازاء مود اول بیشترین مقدار رو نسبت به مود دوم و سوم داشته باشه، مود اول در راستای X خواهد بود.

در صورتی که به ازاء مود اول UY مقدار بیشتری داشته باشه، بنابراین مود اول در راستای Y خواهد بود.
پاسخ
(1392/2/22 ، 11:23 عصر)malaki_mall نوشته است: یک راه دیگه اینه که خرپشته کامل مدل بشه، ولی در موقع تعریف حالت بار زلزله آخرین طبقه، بام معرفی بشه و در عوض جهت لحاظ جرم خرپشته در محاسبه وزن موثر در نیروی زلزله به صورت جداگانه افزوده بشه.
سلام
منظورتون از "در عوض جهت لحاظ جرم خرپشته در محاسبه وزن موثر در نیروی زلزله به صورت جداگانه افزوده بشه" چیه؟!
منظورتون اعمال بار به صورت نقطه ای به 4ستون اطراف راه پله ست؟
به نظرتون اینکه هم خرپشته مدل بشه، هم بارش به صورت نقطه ای به 4ستون اطراف راه پله اعمال بشه وزنش 2بار محاسبه نشده؟!
چون بالاخره وقتی مدل میشه وزن تیر و ستون و کف بهش اختصاص داده شده و در وزن کلی ساختمان تاثیر میذاره
میشه خرپشته رو مدل کنیم و مقاطع تیر و ستونش رو none انتخاب کنیم و بهش کف اختصاص ندیم (صرفا به خاطر شکل واقعی تر) و همانطور که بقیه دوستان اشاره کردن بارش رو به صورت نقطه ای به 4ستون اطراف راه پله وارد کنیم؟!

پاسخ
سلام

در حالت کلی دو مورد زیر در مدلسازی و یا عدم مدلسازی و بار اعمالی دخالت دارد .

الف : خرپشته مدلسازی شود و در قسمت Story range نیروی زلزله را در تراز بام در نظر بگیریم . یعنی عملاً نیروی زلزله به خرپشته که به عنوان یک طبقه محسوب نمی شود وارد نمی شود . در این حالت فقط میزان بار آن به طبقه بام افزوده می شود تا مقدار وزن آن در محاسبات لرزه ای در نظر گرفته شود . در صورتی که این وزن در طبقه بام افزوده نشود . مطمعناً برنامه این بار را اضافه نکرده و کاملاً نادیده گرفته می شود .

* با توجه به فرضیات و تئوریهای زلزله ، هر طبقه ای که جرم داشته باشد . خواه این جرم کم و یا زیاد باشد مطابق به میزان وزن خود نیروی زلزله می گیرد در صورتی که در حالت الف از این قضییه کاملاً صرفنظر می شود .

ب : خرپشته مدلسازی شود و در محاسبات زمان تناوب از روابط آیین نامه 2800 ارتفاع موثر سازه ( H ) را تا تراز بام محاسبه می کنیم و در قسمت Story range نیروی زلزله را تا تراز خرپشته اعمال می کنیم . در اینصورت دیگر نیاز نیست که وزن خرپشته به وزن بام افزوده شود و مدلسازی و نیروی زلزله با توجه به وضعیت اجرایی و تئوریهای زلزله منطقی تر می باشد .

پاسخ
با سلام
من نظرات دوستان را در متن سوالی مدل کردن یا مدل نکردن خرپشته سوال این است را مطالعه کردم. اما سرانجام بدلیل اینکه ظاهرا بحث مزبور به جمع بندی نرسیده بود و از طرفی زمان بحث به قبل از انتشار ویرایش چهارم 2800 مربوط میشد نتوانستم از مطالعه بحث انجام شده نتیجه بگیرم که در تحلیل دینامیکی آیا باید خرپشته را مدل کنیم یا خیر؟
پاسخ
با سلام خدمت مهندسین عزیز :
نظر بنده :
1-مدل نکردن و اعمال بار خرپشته
پاسخ
(1395/6/26 ، 10:16 صبح)HOMAN1974 نوشته است: با سلام
من نظرات دوستان را در متن سوالی مدل کردن یا مدل نکردن خرپشته سوال این است را مطالعه کردم. اما سرانجام بدلیل اینکه ظاهرا بحث مزبور به جمع بندی نرسیده بود و از طرفی زمان بحث به قبل از انتشار ویرایش چهارم 2800 مربوط میشد نتوانستم از مطالعه بحث انجام شده نتیجه بگیرم که در تحلیل دینامیکی آیا باید خرپشته را مدل کنیم یا خیر؟

با سلام
به نظرم
مدل کردن خرپشته و اعمال بارهای نقطه ای سقف خرپشته به ستون ها (بارهای مرده زنده و برف).
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  سوال در مورد سیف؟؟؟ شیوا 7 2,843 1402/1/2 ، 04:38 عصر
آخرین ارسال: Moola
  سوال درمورد خطا f2,f5 are too close از چک مدل m_dey 3 7,545 1400/10/18 ، 04:31 عصر
آخرین ارسال: nikooomanesh
  رفع مشکل صادر کردن فایل فولادی برای سازه نگار9 SK1970 1 795 1400/6/28 ، 12:02 عصر
آخرین ارسال: SK1970
  سوال در مورد مهاربند واگرا در AISC - ASD 89 hamid.barati 7 2,937 1400/6/1 ، 01:22 عصر
آخرین ارسال: albertlisy90
  مشکل در Import کردن فایل E2K علی بهنیا 0 1,030 1399/5/4 ، 09:38 صبح
آخرین ارسال: علی بهنیا
  سوال در مورد وزن و سیستم سازه ای حمیدرضا یزدی 2 1,234 1399/1/8 ، 07:37 عصر
آخرین ارسال: yasermeithamy
Lightbulb سوال دربارهی آیین نامه حسینی11 3 1,175 1398/11/7 ، 01:22 صبح
آخرین ارسال: حسینی11
  مشکل running out of memory هنگام باز کردن فایل ایتبس vahid_najafi777 5 5,574 1398/5/18 ، 07:29 عصر
آخرین ارسال: mah.rah91
  سوال ایتبس meysamoleyaei63 0 1,118 1397/9/4 ، 07:05 عصر
آخرین ارسال: meysamoleyaei63
  نحوه مدل کردن سازه های گرد و قوسی شکل در ایتبس ؟ pouyasento 4 4,421 1397/2/17 ، 10:14 صبح
آخرین ارسال: rasool67

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: