امتیاز موضوع:
  • 46 رأی - میانگین امتیازات: 2.54
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پرسش و پاسخ (اتصال جوشی یا پیچ و مهره ای)
سلام به همه ی مهندسان عزیز

قصد دارم سوالات و نظر خواهی هایی مطرح کنم و از تمام کسانی که توانایی شرکت در بحث
و پاسخ یه سوالات دارن میخوام که نظراتشونو بیان کنند

سوال : تفاوت ها ی سازه هایی با اتصالات جوشی با اتصالات پیچ و مهره ای
از لحاظ اقتصادی و اجرایی و ....
پاسخ
سلام

خب چیزی که واضحه سازه های پیچ و مهره ای به دلیل اینکه اغلب جوشهای لازم در کارخانه تحت شرایط مناسب و کنترل کیفیت مناسب انجام میشه و عملاٌ پای کار جوشکاری انجام نمیشه از لحاظ اجرا و کیفیت چربش داره.

پاسخ

از اون جایی که اتصالات توسط پیچ های چند میلی انجام میشه و اکثر کارهای اجرایی دقیق نیست
از این اتصالات کمتر استفاده میشه
کافیه یه طول چند سانت کم زیاد شه یا یه سوراخ این ور اون ور شه.
در کل دقت بالای در اجرا میخاد.
اما
از اونجایی که فلز تحت حرارت گرم سرد نمیشه ، اتصالات مقاوم تری داریم.
پاسخ
باسلام
چندین مورد اجرایی که در نقاط مختلف تهران دیده ام تماما موارد تجاری(ساختمانهای اسکلت فلزی بلند بابارگذاری ویژه) بوده که به مقاظع با ابعاد بزرگ وخیلی بزرگ نیاز بوده (از کاتوهای ویژه برای برافراشتن این مقاطع استفاده می شود)وراهکارایجاد این ابعاد با N*IPEمقدور بوده وعمق جوشهای بالا واجرای جوشکاری پرمخاطره در طبقات بالا وغیره منجر به استفاده از روش اتصالات پیجدار شده.به نظر می رسد این نوع اتصالات ،اتصالات گیردار ویژه اند .
همانطورکه دوستان اشاره کرده انداجرای کار دقت بالایی می طلبد حتی برای بستن پیجها از ترک متر استفاده می شود ولی به سختی جوشکاری نیست.هزینه های تمام شده نیز بیش از سازه
با پایه جوشکاری است( این موضوع را در جواب سئوال من مسئول کارکاه ذکر کردند.)
(حاصل کار تیمی وهمکاری ، نتیجه برد-برد برای همه هست (یداله مع الجماعه
[URL=][/URL] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)

پاسخ
تا جایی که من میدونم اتصالات جوشی از نظر مقاومت خیلی بهتر از پیچ و پرج هستند به شرطی که جوشکاری دقیق و صحیح باشد،که متاسفانه در حال حاظر کمتر شاهد جوشکاری های مناسب هستیم.
بیشترین مزیت جوش به پیچ هم اینه که در جوشکاری از سطح مقطع عضو اتصال کاسته نمیشه.تنش های پسماند ناشی از جوشکاری هم در مقابل کاهش سطح مقطع اتصال پیچی و ترکهای مویی ناشی از سوراخ کردن اعضا اهمیت کمتری داره.
به طور کل در ساختمانهای فلزی اتصالات بسیار اهمیت دارد(در مقابل ساختماهنای بتنی) که این اهمیت در ساختمانهای مرتفع و ویژه دوچندان میشود که از این رو با طراحی محافظه کارانه ی اتصالات پیچ و پرچی در ساختمان های ویژه و مرتفع از ریسک اجرای دقیق اتصلات جوشی نجات می یابند.
اینستاگرام:
babaei.civil
پاسخ
اثر سوراخ ها در طراحی دیده میشه
پاسخ
سلام
از نظرات دوستان متشکرم و استفاده کردم
سازه پیچ و مهره ای اکثزا برای سازه ای صنعتی که دارای ارتعاش و وبیره هستن و سازه های بلندکه در اثر لرزش قابلیت استهلاک نیرو رو دارن استفاده میشه(جوش ها در اثر لرزش ترک میخورن)
اگه در سوراخکاری درست مونتاژ نشن باعث مشکلات زیاد میشن(حساسیت بالایی در نقشه شاپ داره)
نوع پیچ اکثرا 8.8 هست و که دو نوع چرب و خشک هستن و این پیچ ها توسط آچار ترک که به قطر پیچ مربوطه کنترل میشن(قبل و بعد از بارگزاری)
سازه جوشی هزینه کمتر داره سرعت بیشتر و ولی کنترل جوش ونحوه جوشکاری و موقعیت جوشکاری و آب و هوا هر کدوم یه جورایی تو کیفیت جوش اپر داره که باعث کم شدن کیفیتش میشه
پاسخ
سلام
به نظر من هر دو اتصال در نوع خودشان بسته به نوع کار و اهمیت استفاده خوب هستند هر دو اتصال را می توان بنا به کاربرد استفاده نمود هر چند در ایران از اتصالات پیچی کم استفاده می شود و اکثر اتصال جوشی استفاده می کنند ولی به نظرم از هر اتصالی باید در جا و مکان مختص به خودش استفاده نمود.
تشکر و اعتبار یادتون نره
به زودی آموزش نحوه ی انجام نقشه کشی
با اتوکد در سایت آموزش امید آغاز می شود
آموزش نحوه انجام پروژ راه سازی و بتن و فلز و نقشه کشی با اتوکد

پاسخ
سلام دوستان سوالی داشتم درمورد اینکه به صورت تجربی تا چه ضخامتی از ورق میشه در کارهای معمولی ساختمانی برای جوش کاری استفاده کرد مثلا به ipe20,22,24,... تا چه ضخامتی از ورق میشه گذاشت جوش زد که تا بال تیر اهن اسیب نبیند؟؟ به صورت تجربی به چه عیاری میشه گفت
ممنون میشم اگه راهنماییم کنید
پاسخ
(1392/11/10 ، 09:19 عصر)ahar_11 نوشته است: سلام دوستان سوالی داشتم درمورد اینکه به صورت تجربی تا چه ضخامتی از ورق میشه در کارهای معمولی ساختمانی برای جوش کاری استفاده کرد مثلا به ipe20,22,24,... تا چه ضخامتی از ورق میشه گذاشت جوش زد که تا بال تیر اهن اسیب نبیند؟؟ به صورت تجربی به چه عیاری میشه گفت
ممنون میشم اگه راهنماییم کنید

سلام دوست گرامی
تا جایی من یادمه حداقل ضخامت ورق برای سازه های فلزی (چه جوش چه پیچ و پرچ) ۴ میلیمتر بود و برای داشتن یک جوشکاری مطمئن هم استادمون (تأکید میکنم بنا به نظر استادمون) گفته بود ورق زیر ۸ میلیمتر استفاده نکنید ، که البته ورق ۶ هم در حال حاظر به وفور داره استفاده میشه.
اینستاگرام:
babaei.civil
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  ابهام در مورد اتصال RBS Nfs 1 1,534 1396/4/15 ، 12:25 عصر
آخرین ارسال: az1350
  اتصال وصله ستون shantash 1 1,636 1396/2/27 ، 07:16 عصر
آخرین ارسال: sajad222
  اتصال نشیمن تقویت شده hamidreza4822 3 2,445 1394/11/21 ، 02:30 صبح
آخرین ارسال: miladezati
  طرح اتصال صلب به روش حدی vhdmzh 2 2,394 1393/9/29 ، 11:20 عصر
آخرین ارسال: vhdmzh
  اتصال sajadsabouri 4 6,032 1393/2/2 ، 04:11 عصر
آخرین ارسال: آرش نقیبی
  راهنمایی در طراحی اتصال تیر به تیر در قسمت طره pouya70 3 3,478 1392/7/14 ، 04:26 عصر
آخرین ارسال: sami4258
  اتصال تیر به ستون n.maryam 9 5,842 1392/7/14 ، 02:48 عصر
آخرین ارسال: sayah
  راهنمایی در اتصال دستک به تیر به ستون pouya70 3 5,498 1392/4/11 ، 02:01 عصر
آخرین ارسال: miladezati
  راهنمایی در اتصال تیر به ستون در ستون های مشبک پاباز pouya70 1 4,037 1392/4/1 ، 10:15 عصر
آخرین ارسال: admin
  پرسش و پاسخ در رابطه با مراحل انجام گام به گام یک پروژه فولادی علی خیرالهی 51 16,372 1392/2/28 ، 09:33 عصر
آخرین ارسال: حمید فلاح منش

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان