1392/5/5 ، 01:55 عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: 1392/5/5 ، 01:56 عصر، توسط emispid.)
سلام بر مهندسین عزیز
اگر خروج از مرکزیت اختلاف مرکز جرم وسختی هست در آنصورت :
1-معنی مثبت ومنفی آن چیست؟
2-چون این اختلاف ناشی از شکل فیزیکی سازه است انتظار می رود مقدار ثابت ومشخصی داشته باشد .پس جرا خروج از مرکزیت تصادفی هم مطرح می شود وعامل آن چیست؟
سلام
این خروج از مرکزیت به خاطر تغییرات احتمالی تغییرات جرم و سختی هستش و همچنین احتمال پیچش
بدیهیه که این اتفاق میتونه در دو حالت رخ بده...یا مرکز جرم در سمت راست مرکز سختیه و یا در سمت چپ
چس باید تغییرات در دوسمت لحاظ بشه که با علامت + و - میشه این موردو در نظر گرفت
1392/5/5 ، 05:08 عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: 1392/5/5 ، 05:09 عصر، توسط emispid.)
(1392/5/5 ، 02:34 عصر)حمید فلاح منش نوشته است: سلام
این خروج از مرکزیت به خاطر تغییرات احتمالی تغییرات جرم و سختی هستش و همچنین احتمال پیچش
بدیهیه که این اتفاق میتونه در دو حالت رخ بده...یا مرکز جرم در سمت راست مرکز سختیه و یا در سمت چپ
چس باید تغییرات در دوسمت لحاظ بشه که با علامت + و - میشه این موردو در نظر گرفت
آقای مهندس فلاح منش -سلام
ظاهرادر نظرگرفتن اثر خروج از مرکزیت در سازه های نامنظم بالای 18 متر وبالای 5 طبقه الزامی است.در مورد سازه هاییکه منظم هستند چطور؟تا چه ارتفاعی یا تا چند طبقه نیازی به لحاظ کردن خروج از مرکزیت نیست.
آیا تحلیل این سازه هانیز تا آن ارتفاع وآن طبقه بصورت استاتیک جایز است؟
بله
برای سازه های بلند تر از 18 متر و 5 طبقه حداقل خروج از مرکزیت 5 درصد هستش
درصورتی که از 5درصد بیشتر بشه طبق محاسبات علاوه بر تشدید خروج از مرکزیت سازه باید به صورت دینامیکی تحلیل بشه
در سازه های کوچکتر از 18 متر درصورتی که این خروج از مرکزیت از 5 کمتر باشه نیاز به اعمالش نیست ولی در صورتی که بیشتر از 5 درصد بشه اعمال میشه ولی باز همون تحلیل استاتیکی مجاز هستش
(1392/5/5 ، 05:49 عصر)حمید فلاح منش نوشته است: بله
درصورتی که از 5درصد بیشتر بشه طبق محاسبات علاوه بر تشدید خروج از مرکزیت سازه باید به صورت دینامیکی تحلیل بشه
در سازه های کوچکتر از 18 متر درصورتی که این خروج از مرکزیت از 5 کمتر باشه نیاز به اعمالش نیست ولی در صورتی که بیشتر از 5 درصد بشه اعمال میشه ولی باز همون تحلیل استاتیکی مجاز هستش
با سلام
برای بنده این سوال پیش اومده که وقتی در یک ساختمان بالای 5 طبقه خروج از مرکزیت من از 5 در صد کمتره حالا برای محاسبه لنگر پیچشی به صورت دستی بازو لنگر من فقط این 5 درصد میشه یا این 5 درصد به علاوه اون مقداری که بین مراکز جرم و سختی فاصله هست
با تشکر
(1392/5/5 ، 05:49 عصر)حمید فلاح منش نوشته است: بله
با سلام
برای بنده این سوال پیش اومده که وقتی در یک ساختمان بالای 5 طبقه خروج از مرکزیت من از 5 در صد کمتره حالا برای محاسبه لنگر پیچشی به صورت دستی بازو لنگر من فقط این 5 درصد میشه یا این 5 درصد به علاوه اون مقداری که بین مراکز جرم و سختی فاصله هست
با تشکر
دوستان اگر امکان دارد کمک بفرمایند چون دقیقا بر سر این موضوع یک روز است که در گیر هستم
با توجه به 2800 وقتی سازه شما 5 طبقه به بالاست یعنی بند 3-3-7-4 این استاندارد کلا توی سازه شما موضوعیت نداره پس از همون فرمول اصلی 2800 باید استفاده بشه . یعنی باید خروج از مرکزیت موجود با 5درصد اتفاقی جمع بشه