امتیاز موضوع:
  • 48 رأی - میانگین امتیازات: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
راهنمایی در مورد اعمال ضریب ترک خوردگی ستون
با سلام خدمت مهندسین گرامی
در رابطه با ضریب ترک خوردگی ستون ، من به صورت زیر عمل کردم. نظرتان چیست ؟ آیا این کار درست است ؟

بند 9-10-8-4 مبحث نهم : اثر ترک خوردگی
در تحلیل سازه باید سختی خمشی و پیچشی اعضای ترک خورده به نحو مناسب محاسبه و منظور گردد. اثر ترک خوردگی با توجه به تغییر شکل های محوری و خمشی و آثار دراز مدت باید محاسبه شود. در غیاب محاسبات دقیق برای منظور کردن اثر ترک خوردگی می توان:
در قاب های مهار نشده سختی تیرها و ستون ها را به ترتیب معادل 0.35 و 0.7 برابر سختی مقطع ترک نخورده آنها منظور نمود.{ 0.35 I_g و 0.7 I_g}
در قاب های مهار شده سختی تیرها و ستون ها را به ترتیب معادل 0.5 و 1 برابر سختی مقطع ترک نخورده آنها منظور نمود.
سختی دیوارها را در صورتی که ترک خورده باشند 0.35 و در غیر این صورت 0.7 سختی مقطع کل منظور می شود.

اول ضریب ترک خوردگی ستون ها و تیرها را اعمال کردم و ضرایب دیوار برشی را بعد از آنالیز بررسی اعمال کردم.

اعمال ضریب ترک خوردگی ستون قبل از آنالیز

در جهت x ← قاب خمشی بتن مسلح متوسط
در جهت Y ← قاب خمشی بتنی متوسط + دیوارهای برشی بتن مسلح متوسط
بنابراین ضریب اصلاح سختی ستون ها حول محور 3 برابر 0.7 و حول محور 2 برابر 1 وارد کردم.
[تصویر:  67348550801289890950.jpg]

سپس سازه آنالیز کردم و بعد از بررسی متوجه شدم که دیوار ترک خورده است:

اعمال ضریب ترک خوردگی ستون بعد از آنالیز

ستون متصل به دیوار ترك خورده :
در این پروژه:
چون محور 2 ستون عمود بر صفحه دیوار باشد: Moment of Inertia about 2 axis = 0.35
Cross - Section (axial ) Area = 0.35

این ضریب با عدد 1 که در مرحله قبل بدست آمده ضرب می شود و در کل عدد 0.35 برای راستایی که ستون با قاب خمشی درگیر است بدست می آید.
علت این کارم اینه که ستونهاي متصل به دیور برشی که جزیی از سیستم دیوار برشی می باشند و همان ضریب ترک خوردگی دیوار برشی برای آن اعمال کردم البته در راستایی که با دیوار برشی درگیر است.

[تصویر:  23685533226290662851.jpg]

بعدش ستونهای متصل به دیوارهای ترک نخورده را انتخاب کردم و ضرایب زیر اختصاص دادم:

[تصویر:  66057745259251514930.jpg]

بحث من روی ستون هاست
طبق آیین نامه ، بحث قاب مهار شده و مهار نشده در مورد اعمال ضریب ترک خوردگی شده که اعمال این ضرایب فقط در کتاب خانه عمران دیدم اما کتاب خانه عمران ضرایب تصحیح را بعد از آنالیز برای ستون ها اعمال نکرده.

آیا این روش که عنوان کرده ام صحیح است؟؟؟؟
نظرتان چیست؟؟ شما به چه صورت انجام می دهید؟؟؟

پاسخ
کلیاتی که عنوان کردید درست است .

اما در مورد اینکه گفتید چون از دیوار برشی استفاده کرده ایم سازه مهار شده تلقی می شود ، این مورد به نظر من صحیح نیست . در بند 9-13-3-1 مبحث نهم جهت کنترل مهار شدگی طبقات ، کنترل ضریب پایداری را پیشنهاد کرده است و گفته نشده است که چنانچه از دیوار برشی استفاده نماییم سازه مهار شده تلقی می شود . به هر حال به نظر من در هر صورت باید کنترل ضریب پایداری را انجام دهیم و در صورتی که در طبقات این ضریب کمتر از 0.05 باشد طبقات مهار شده تلقی می شوند و کارهایی را که شما انجام داده اید صحیح است .
پرسش و پاسخ در زمینه طراحی سازه های فولادی و بتنی در کانال تلگرام زیر
https://telegram.me/costbook
پاسخ
(1392/6/3 ، 02:12 عصر)M-CIVIL نوشته است: سپس سازه آنالیز کردم و بعد از بررسی متوجه شدم که دیوار ترک خورده است:

سلام مهندس
این قسمتی که گفتید بعد از آنالیز متوجه شدید دیوار ترک خورده.به کدام منو وکدام آیتم ایتبس مراجعه کردید ومتوجه این قضیه شدید.من این قسمت را مشکل دارم
پاسخ
برای مشاهده تنش ها در دیوار تحت هر یک از ترکیب بارها:
از قسمت Display>Show Member Forces/Stress Diagram گزینه Shell Stresses/Forces را انتخاب می کنیم.
در پنجره ظاهر شده ترکیب بار موردنظر را انتخاب می کنیم و در ناحیه Component Type گزینه Stresses را فعال می کنیم. گزینه S22 که نشان دهنده تنش قائم دیوار است باید انتخاب شود.
برای اینکه بتوان به راحتی نواحی کششی که دارای تنش بیش از مقدار تنش ترک خوردگی بتن هستند را تشخیص دهیم بهتر است در قسمت Contour Range برای مقادیر Min وMax به ترتیب همان تنش ترک خوردگی و تنش ترک خوردگی بعلاوه عددی کوچک (مثلا 0.01) را انتخاب می کنیم.برنامه یک رنگ برای مقادیر کمتر از حداقل و یک رنگ برای مقادیر بیشتر از حداکثر در نظر می گیرد.
f_r=0.6 √(f_c )=0.6√25=3 N/〖mm〗^2 =30 kg/〖cm〗^2
در قسمت max عدد30 و در قسمت min عدد-30 را وارد می کنیم.
در قسمت Stress Averaging بهتر است گزینه at All Joints انتخاب شود.

در مورد انتخاب ترکیب بارها
دیوارهای جهت X در سمت پایین مرکز سختی ENX:
DL ±1.4 (EXN±0.3EY)0.9
دیوارهای جهت X در سمت بالای مرکز سختی EPX :
DL ±1.4 (EXP±0.3EY)0.9
دیوارهای جهت Y در سمت چپ مرکز سختی ENX :
DL ±1.4 (EYN±0.3EX)0.9
دیوارهای جهت Y در سمت راست مرکز سختی ENY :
DL ±1.4 (EYP±0.3EX)0.9

پاسخ
(1392/6/3 ، 10:30 عصر)M-CIVIL نوشته است: برای مشاهده تنش ها در دیوار تحت هر یک از ترکیب بارها:
از قسمت Display>Show Member Forces/Stress Diagram گزینه Shell Stresses/Forces را انتخاب می کنیم.
در پنجره ظاهر شده ترکیب بار موردنظر را انتخاب می کنیم و در ناحیه Component Type گزینه Stresses را فعال می کنیم. گزینه S22 که نشان دهنده تنش قائم دیوار است باید انتخاب شود.
برای اینکه بتوان به راحتی نواحی کششی که دارای تنش بیش از مقدار تنش ترک خوردگی بتن هستند را تشخیص دهیم بهتر است در قسمت Contour Range برای مقادیر Min وMax به ترتیب همان تنش ترک خوردگی و تنش ترک خوردگی بعلاوه عددی کوچک (مثلا 0.01) را انتخاب می کنیم.برنامه یک رنگ برای مقادیر کمتر از حداقل و یک رنگ برای مقادیر بیشتر از حداکثر در نظر می گیرد.

DL ±1.4 (EXN±0.3EY)0.9
DL ±1.4 (EXP±0.3EY)0.9
DL ±1.4 (EYN±0.3EX)0.9
DL ±1.4 (EYP±0.3EX)0.9

با تشکر از لطف شما
اگر ممکنه توضیحاتتون راتصویری بیان کنید بهتر در ذهن می ماند.
پاسخ
(1392/6/3 ، 11:34 عصر)emispid نوشته است:
(1392/6/3 ، 10:30 عصر)M-CIVIL نوشته است: برای مشاهده تنش ها در دیوار تحت هر یک از ترکیب بارها:

DL ±1.4 (EXN±0.3EY)0.9
DL ±1.4 (EXP±0.3EY)0.9
DL ±1.4 (EYN±0.3EX)0.9
DL ±1.4 (EYP±0.3EX)0.9

با تشکر از لطف شما
اگر ممکنه توضیحاتتون راتصویری بیان کنید بهتر در ذهن می ماند.

در جزوه آموزش طراحی دیوار برشی بنده می توانید به صورت تصویری به این موضوع پی ببرید . در قسمت آموزشهای ایتبس وجود دار و می توانید دانلود نمایید
پرسش و پاسخ در زمینه طراحی سازه های فولادی و بتنی در کانال تلگرام زیر
https://telegram.me/costbook
پاسخ
سلام آقای مهندس سلطان آبادی
با تشکر ازشما
جزوه تون را سریع ورق زدم بخش 2-2-5 مربوط به این موضوع بود با اجازه تون همون بخش را
جدا کردم ودر اینجا قرار می دهم.ضمنالطف بقرمایید در مورد این عدد 25 که جایگزین fc شده هم توضیحی بدهید.آیا روش تشخیص ترک خوردگی تیر وستون بتنی هم مشابه این روش است؟

فایل‌(های) پیوست شده
.pdf   crack.pdf (اندازه: 675.1 KB / تعداد دفعات دریافت: 1,306)
پاسخ
سلام دوستان وقتتون به خیر،
من موقع مدلسازی سازه‌ام در ایتبس مجبور شدم چندتا از ستون‌ها رو 83 درجه و چندتا رو 90 درجه بچرخونم تا سازه با پروژه‌ای که استادم داده بود منطبق بشه، حالا برای اعمال ضرایب ترک‌خوردگی این تغییری که توی جهت محورهای اصلی دادم رو چطور باید در نظر بگیرم ؟
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
Wink (فوری)مشکل قرمز شدن ستون حتی با مقطع خیلی بزرگ ! isamanb 1 162 1402/5/4 ، 02:07 عصر
آخرین ارسال: Baghdadi_kft
  پرسش و پاسخ در مورد طراحی با آقای حسین زاده فرشاد امن خانی 16 26,831 1402/3/26 ، 03:30 عصر
آخرین ارسال: hotfever
  سوال در مورد سیف؟؟؟ شیوا 7 2,858 1402/1/2 ، 04:38 عصر
آخرین ارسال: Moola
  جواب ندادن ستون ها مریم موسوی 1 277 1401/12/4 ، 08:44 صبح
آخرین ارسال: johncart025
  پرسش و پاسخ در مورد ایتبس roza12341234 5 1,943 1401/4/12 ، 11:28 صبح
آخرین ارسال: یوسف ابراهیم پور
  راهنمایی نامگذاری مقاطع ایتبس reza_mj63 9 8,605 1401/3/7 ، 05:16 عصر
آخرین ارسال: Shahin.barzgaran
  Etabs 2016 ارتفاغ ستون 947599 2 1,582 1400/8/8 ، 08:04 عصر
آخرین ارسال: civil92
  سوال در مورد مهاربند واگرا در AISC - ASD 89 hamid.barati 7 2,948 1400/6/1 ، 01:22 عصر
آخرین ارسال: albertlisy90
  آیکون رسم ستون behnam-araz 2 1,490 1399/10/26 ، 06:20 عصر
آخرین ارسال: نسیم نصیری
  سوال در مورد وزن و سیستم سازه ای حمیدرضا یزدی 2 1,237 1399/1/8 ، 07:37 عصر
آخرین ارسال: yasermeithamy

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان