امتیاز موضوع:
  • 76 رأی - میانگین امتیازات: 3.17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فشرده سازی مقاطع فولادی در etabs
سلام به مهندسین غزیز
در پروژه فولادم مقاطع آماده خوب جواب ندادندوباsd تعدادی مقطع می سازم که در آن fb=0.6fyومقاطع غیرفشرده خواهند شد.با توجه به آیین نامه انتخابی باید آنها را قشرده کنم.روش فشرده کردن مقطع در ایتبس را بلد نیستم ودر سایت جند مورد اظهارات دوستان را دیدم که همه اشاره کرده اندکه برای فشرده سازی بایدضریب 0.6به 0.66 تبدیل شود ولی در کدام صفحه ومنو ی ایتبس وکدام آیتم ؟کسی حرفی نزده.لطفا یکی کمکم کند.
پاسخ
بعد از تحلیل سازتون و انتخاب تمام المان ها به منوی Design>stelel frame design>view Revise overwrites بعد تو قسمت آبی که دورش خط کشیدم میتونی Fb رو وارد کنی (البته یادت باشه واحدش kg/cm^2 هستش)

[URL=][/URL] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)
پاسخ
مهندس سلام
به 1584 تبدیل کردم.مقدار fyهم 2400 بود.طراحی که تمام شد رفتم از تیر فشرده شده به روش فوق اول overwrite گرفتم دیدم مقدارfb3عدد 1584 شده ولی وقتی دیتیل گرفتم دیدم هنوز هم غیر فشرده هست.به شکلها توجه فرمایید.مشکل از چیست؟

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

پاسخ
خب شما مقطع 220 با ورق تقویت ساختین که این یه مقطع غیر فشرده هستش و با SD هم ساختین که برنامه به طور خودکار اون مقطع رو غیر فشرده در نظر میگیره....اون قسمتی هم که دورش خط کشیدین هم داره همینو میگه یعنی این مقطع غیر فشرده ست....
اون Fb که 1584 معرفی کردیم برای کنترل نسبت تنش موجود به تنش مجاز هستش که به برنامه دادیم تا کنترل کنه و بگه از 1کوچکتر هست یا نه....
این عکس نمونه طراحی دستی هستش که برنامه این نسبت رو با کانتورهای رنگی به ما نشون میده :

پاسخ
سلام مهندس.برنامه ایتبس مقاطعی رو که در SD ساخته میشن رو نمیتونه از نظر فشرده بودن یا نبودن تشخیص بده.برای این که بتونی مقاطع رو به ایتبس معرفی کنی از برنامه Proper استفاده کن و یا از import i/Wide Flange فراخوانی کن.البته بهتره با proper بسازی.فکر کنم تو همین سایت هم آموزشش هست.بگردی پیدا میشه.
موفق باشی
پاسخ
(1392/6/22 ، 06:11 عصر)hermees نوشته است: خب شما مقطع 220 با ورق تقویت ساختین که این یه مقطع غیر فشرده هستش و با SD هم ساختین که برنامه به طور خودکار اون مقطع رو غیر فشرده در نظر میگیره....اون قسمتی هم که دورش خط کشیدین هم داره همینو میگه یعنی این مقطع غیر فشرده ست....
اون Fb که 1584 معرفی کردیم برای کنترل نسبت تنش موجود به تنش مجاز هستش که به برنامه دادیم تا کنترل کنه و بگه از 1کوچکتر هست یا نه....
این عکس نمونه طراحی دستی هستش که برنامه این نسبت رو با کانتورهای رنگی به ما نشون میده :

ظمن تشکر از پاسخگویی شما
مهندس ،مقطعی که من ساختم با sd واز ابتدا غیر فشرده بودومن دقیقا سنوالم این بود که آیا با تنظیمات خاصی در ایتبس می شود این مقطع غیر فشرده را به مقطع فشرده تبدیل کرد؟یا نه اینکار ممکن نیست.شما فرمودید با تبدیل Fb به مقدار 1584 که حاصل ضرب 2400 در 0.66 می باشد این قضیه شدنی ست.(درست فهمیدم؟)من این تغییر را هم دادم ولی باز دیدم فشرده نشده.وعلت آنرا پرسیدم.
اون تصویر غیر فشردگی بعد از اعمال عدد 1584 به Fb می باشد.من انتظار داشتم در این تصویر بزند " مقطع فشرده"

ضمنا اگر نسبت تنش موجود به تنش مجاز مساوی یک یا کوچکتر از یک باشد چه ارتباطی به فشردگی یا عدم فشردگی مقطع که م.رد سئوال من است دارد؟
پاسخ
در آیین نامه AISC89 عدم فشردگی مقطع خمشی موجب کاهش 10 درصدی تنش مجاز میشه

بنابراین با افزایش دستی این تنش مجاز ، عملاً مقطع شرایط فشردگی را پیدا خواهد کرد.

ولی در آیین نامه جدید AISC ویرایش 2005 به بعد که بر اساس مقاومت حدی نهایی و مقاومت مجاز هست دیگه این کار شدنی نیست.

ضمن اینکه لحاظ ضوابط لرزه ای و ضوابط ویژه لرزه ای ملزم به فشردگی ذاتی مقاطع می باشد.
پاسخ
(1392/6/22 ، 11:14 عصر)malaki_mall نوشته است: در آیین نامه AISC89 عدم فشردگی مقطع خمشی موجب کاهش 10 درصدی تنش مجاز میشه

بنابراین با افزایش دستی این تنش مجاز ، عملاً مقطع شرایط فشردگی را پیدا خواهد کرد.

ولی در آیین نامه جدید AISC ویرایش 2005 به بعد که بر اساس مقاومت حدی نهایی و مقاومت مجاز هست دیگه این کار شدنی نیست.

ضمن اینکه لحاظ ضوابط لرزه ای و ضوابط ویژه لرزه ای ملزم به فشردگی ذاتی مقاطع می باشد.

منطورتان این هست که در آیین نامه AISC 2005به بعد اصلا نمی شود مقطع غیرفشرده استفاده کرد.؟پس چرا در ایتبس 2013 که AISC89را ندارد هم حالت general را داریم وهم sd section را؟
پاسخ
نه خیر جانم

توی آیین نامه 2005 به بعد نرم افزار مقاطع ساخته شده رو به هیچ عنوان فشرده در نظر نمیگیره

جهت طرح لرزه ای مقطع شما باید ضوابط فشردگی رو ارضا کنه و اگه نکنه قابل استفاده نیست

این ضعف نرم افزار نیست بلکه هوشمندی سازندگان نرم افزار است

اگه با نسخه 2013 کار می کنید نیازی به ماکرو پراپر نیست
پاسخ
(1392/6/22 ، 11:38 عصر)malaki_mall نوشته است: نه خیر جانم

توی آیین نامه 2005 به بعد نرم افزار مقاطع ساخته شده رو به هیچ عنوان فشرده در نظر نمیگیره

جهت طرح لرزه ای مقطع شما باید ضوابط فشردگی رو ارضا کنه و اگه نکنه قابل استفاده نیست

این ضعف نرم افزار نیست بلکه هوشمندی سازندگان نرم افزار است

اگه با نسخه 2013 کار می کنید نیازی به ماکرو پراپر نیست
سلام
مهندس ،ممکنه بفرمایید
1- وقتی از آیین نامه های aisc 2005 به بالا استفاده می شود تکلیف ما چیست مقاطع را باید بصورت فشرده وارد کنیم یا غیر فشرده؟لطفا موضوع را باز کنید.اینکه می فرمایید اصلا فشرده در نظر نمی گیرد یعنی جه؟من در بعضی از سایتها خوانده بودم این آیین نامه هااصلا غیر فشرده را نمی پذیرند!
2-من با ایتبس 2013 کار نمی کنم فقط در حد عمومی اطلاعاتی ازآن کسب کرده ام.منظورتان از اینکه از پراپر استفاده نکنیم چیست؟یعنی حتی وقتی با sd ,general این نسخه از ایتبس مقطع می سازیم مقطع فشرده می شود؟
در مورد
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  نحوه طراحی سازه فولادی که هم دارای سقف تیرچه بلوکی و هم دارای سقف کامپوزیت میباشد! sasan.ce 1 1,148 1402/4/20 ، 05:32 عصر
آخرین ارسال: Ali.mo.1380
Question مشکل در Run و پس از Run در ETABS enerzhi 55 32,898 1401/11/27 ، 09:39 عصر
آخرین ارسال: Morteza0121
  راهنمایی نامگذاری مقاطع ایتبس reza_mj63 9 8,593 1401/3/7 ، 05:16 عصر
آخرین ارسال: Shahin.barzgaran
  مشکل run در نسخه 17 etabs mahdi_gordan 4 1,352 1400/12/7 ، 01:31 عصر
آخرین ارسال: civil92
  معرفی ترکیب بارهای طراحی سازه فولادی به روش LRFD KONKORKONKOR 5 7,254 1400/8/19 ، 09:51 عصر
آخرین ارسال: aryian
  مشکل آبی شدن مقاطع empress 1 1,021 1400/8/8 ، 08:15 عصر
آخرین ارسال: civil92
  رفع مشکل صادر کردن فایل فولادی برای سازه نگار9 SK1970 1 795 1400/6/28 ، 12:02 عصر
آخرین ارسال: SK1970
  قرمز شدن مقاطع در ایتبس chiften 28 13,447 1400/4/30 ، 09:08 صبح
آخرین ارسال: mrzye
  مشکل run در نسخه 17 etabs mahdi_gordan 1 1,103 1398/10/10 ، 03:54 عصر
آخرین ارسال: sd70
  تنظیمات سیستم دوگانه قاب خمشی متوسط+مهاربند واگرا در etabs hoseinasgary 16 19,881 1398/10/9 ، 10:52 صبح
آخرین ارسال: iraqiranbiz

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان