ارسالها: 18
موضوعها: 9
تاریخ عضویت: مرد 1392
اعتبار:
0
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
ی سوال در مورد برش پایه داشتم
برای هم پایه کردن برش (برش استاتیکی /برش دینامیکی)ضرب در 0.9برا ساختمان منظم میکنیم
خاستم بدونم چرا این کارو می کنیم؟؟؟؟؟؟؟
چرا باید برش دینامیکی از استاتیکی کمتر باشه؟؟
با این کار ما داریم برش دینامیکی رو افزایش میدیم؟؟؟
تا چه زمانی ادامه میدیم؟؟
ارسالها: 2,992
موضوعها: 172
تاریخ عضویت: اسف 1391
اعتبار:
82
سپاس ها 0
سپاس شده 5 بار در 0 ارسال
سلام
معمولا در تحلیل دینامیکی طیفی،برش پایه دینامیکی از استاتیکی کمتر می شود.بنابر آیین نامه 2800 استفاده از برش پایه دینامیکی کمتر از برش پایه استاتیکی غیر مجاز است و باید برش پایه دینامیکی به برش پایه استاتیکی برسد.برای این منظور کافیست طیف طراحی را در نسبت برش پایه استاتیکی به دینامیکی ضرب کنیم.برای ساختمان های منظم آیین نامه اجازه میدهد طیف طراحی(ضریب شتاب AI*g / R) در 0.9 نسبت برش پایه استاتیکی به دینامیکی ضرب شود. و همچنین اگر برش پایه دینامیکی از 0.9 برش پایه استاتیکی بیشتر باشد می توان برش پایه دینامیکی را به نسبت استاتیکی کاهش داد.
ارسالها: 2,156
موضوعها: 67
تاریخ عضویت: آذر 1391
اعتبار:
60
سپاس ها 3
سپاس شده 13 بار در 4 ارسال
1392/7/25 ، 10:30 عصر
(آخرین ویرایش در این ارسال: 1392/7/26 ، 01:47 صبح، توسط حمید فلاح منش.)
سلام
یک علتش اینه که در روش دینامیکی بر اساس زمان تناوب سازه برش پایه بدست میاد که باتوجه به محدودیت های زمان تناوب
معمولا زمان تناوب کمتری باید در نظر گرفته بشه که باعث افزایش ضریب زلزله میشه
ارسالها: 413
موضوعها: 31
تاریخ عضویت: ارد 1392
اعتبار:
13
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
برای سازه های کوتاه مرتبه زمان تناوب تاثیری در مقدار برش پایه نخواهد داشت
اختلاف میان دو تحلیل ناشی از عدم توزیع واقعی جرم مودی در تحلیل استاتیکی معادل به علت تک مود بودن سازه هست.
ارسالها: 2,156
موضوعها: 67
تاریخ عضویت: آذر 1391
اعتبار:
60
سپاس ها 3
سپاس شده 13 بار در 4 ارسال
بله حق باشماست ولی دلیل همپایه کردنش به نظرم زمان تناوبه ،برای سازه های کوتاه جواب ها نزدیک به هم هستن
ارسالها: 905
موضوعها: 83
تاریخ عضویت: خرد 1391
اعتبار:
49
سپاس ها 20
سپاس شده 50 بار در 11 ارسال
با سلام
در مورد همپایه کردن برش پایه دینامیکی و استاتیکی مواردی وجود دارد که برخی را همکاران محترم اشارت فرمودن. همانگونه که مستحضرید چه روش استاتیکی و چه روش دینامیکی طیفی یک روش خطی است و تفاوت ماهوی ای ندارند. فقط 2 اختلاف وجود دارد که اشاره خواهم کرد. در هر دو روش برای محاسبه مقدار برش پایه از مقدار ABI/R استفاده میکنیم. تفاوتی که این 2 روش دارند یکی در محاسبه مقدار B می باشد و دیگری توزیع برش پایه در ارتفاع.
در روش استاتیکی از یک B ثابت برای محاسبه برش پایه استفاده میکنیم ولی در روش دینامیکی با توجه به پریود سازه (پریودهای سازه) از میزان B متغیر استفاده میکنیم که تابع مقادیر پریود سازه می باشد. بطور خلاصه یعنی در روش استاتیکی از مد اول سازه برای محاسبه B استفاده میکنیم در صورتی که در روش طیفی از مدهای بیشتری استفاده میکنیم.
اما در بحث اختلاف توزیع نیروی برش پایه در ارتفاع، توزیع دینامیکی طیفی در هر حالت دقیقتر از حالت استاتیکی است (ولی این بدان معنا نیست که در برآورد خود نیروی برش پایه دقیق عمل می کند.)
حال پاسخ سوال اصلی: در مدلی که ما به نرم افزار معرفی میکنیم تفاوتهایی با واقعیت مدل اصلی دارند.اگر مدل ما به واقعیت نزدیک (خیلی نزدیک) باشند محاسبات برش پایه طیفی از دقت بالاتری به روش استاتیکی برخوردار خواهند بود. اما به جهت اینکه در نرم افزار امکان مدل کردن واقعی سازه وجود ندارد ما ناچار هستیم به صورت محافظه کارانه عمل نماییم( در تمامیه آیین نامه ها هرجا با تقریب مواجه می شویم ناچارا به صورت محافظه کارانه عمل می نماییم خواه با کاهش ظرفیت مقاطع . خواه با افزایش نیروهای طراحی).
آیین نامه 2800 بر اساس مطالعات فراوان و با در نظر گرفتن تقریب های مدل سازی رنجی را برای میزان برش پایه در نظر گرفته است.
در برخی از مواقع ممکن است حتی میزان نیروی برش پایه دینامیکی طیفی از استاتیکی بیشتر شود که در اینجا نیز آیین نامه به ما امکان کاهش آن را تا سقف حالت استاتیکی را میدهد.
در بحث تقریب مدلسازی نیز اشاره به تفاوت هایی به جاست:1- عدم مدل کردن دیوارهای داخلی که روی پریودهای سازه تاثیر می گذارند2-جرم معرفی شده به سازه تقریبی است که روی پریودهای سازه تاثیر می گذارند 3- ....
موفق باشید.
حضرت محمد (صلي الله عليه و آله) : بدانید کسی که نمی داند نباید از آموختن شرم کند که قیمت هرکس بقدر معلومات اوست.
امام علی (ع) : برای هر چیزی زکاتی است و زکات علم نشر آن می باشد.
ارسالها: 207
موضوعها: 17
تاریخ عضویت: ارد 1393
اعتبار:
17
سپاس ها 1
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
1397/3/2 ، 10:04 صبح
(آخرین ویرایش در این ارسال: 1397/3/2 ، 10:06 صبح، توسط علی بهنیا.)
سلام.
دوستان عزیز یک موردی که از قبل برام باقی مونده ضرب کردن شتاب گرانش زمین ( g ) در ABI/Ru هست. این موضوع رو ما همیشه در نظر میگیریم و اعمال میکنیم اما من خیلی روش توجیه نیستم.
طرح موضوع : ما میخوایم نرم افزار به ازای هر مود ارتعاشی، ضریب زلزله رو محاسبه کنه. حالا توی رابطه اساسی C=ABI/Ru فقط مقدار B هست که متغیره و تابع پریود سازه است. بنابراین با معرفی نمودار طیف پاسخ، نرم افزار B رو بر اساس زمان تناوب محاسبه میکنه و این B هیچ تفاوتی با B تحلیل استاتیکی معادل نداره. باقی فاکتورهای رابطه اساسی C مقادیری ثابت هستند و به محل پروژه از نظر میزان خطرپذیری زلزله و سیستم مقاوم در برابر بار جانبی و اهمیت ساختمان بستگی دارند. یعنی ضریب AI/Ru مقداری ثابت هست. حالا ما اگه مثلا برای یک ساختمان قاب خمشی بتنی متوسط ( R=5 )، سازه مسک ونی ( فیلترینگ سایت خیلی دقیق نیست آ - مسک ونی رو اگه سر هم بنویسیم فیلتر میکنه ) و منطقه اصفهان، این مقدار ثابت رو به دست بیاریم برابر خواهد شد با : 0.25*5/1 که با تحلیل استاتیکی معادل دقیقا یکی است. B رو هم که نرم افزار خودش بر اساس نمودار طیف پاسخ به دست میاره که باز هم برابر با این میزان در تحلیل استاتیکی معادل هست. پس دیگه این وسط g چی میگه ؟ آیا این باعث نمیشه که برش دینامیکی 9.8 برابر برش استاتیکی بشه ؟
رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَل لِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا
شهدا در شادی وصلشان و در قهقهه مستانه شان عند ربهم یرزقون اند
ارسالها: 67
موضوعها: 12
تاریخ عضویت: ارد 1393
اعتبار:
2
سپاس ها 1
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
در تحلیل دینامیکی تناوب به ازای مودهای بعدی متفاوت از تناوب مود اول هست. پس به ازای مودهای مختلف Bثابت نیست و خودنرم افزار برای هرمورد Bرو براساس طیف اسپکترایی که معرفی کردین محاسبه میکنه
اماg اگه اشتباه نکنم برای اینه که مثلا شتاب طرحی که 0.35 هست نسبت به شتاب زمین هست و اسکیل شده پس خود شتاب میشه 0.35*g