امتیاز موضوع:
  • 32 رأی - میانگین امتیازات: 2.72
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چک کردن فوری پروژه ایتبس
با سلام
این یک پروژه واقعی هست که من خودم سرپرست کارگاهشم. تمام بار گذاری ها و مقاطع ستون مانند نقشه های اجرایی است. تعدادی از کنسول ها صلب می باشد. الان به یه مشکل بزرگ برخوردم و اونم اینکه با اینکه سازه مفصلی هست ولی تعدادی از ستون ها مخصوصا در elv 1 لنگر زیادی می گیرن و هر چقدر مقطع ستون را بالا می برم نسبت به سختیش که بیشتر می شه نیروی بیشتری هم جذب می کند. البته در باره کنسول های صلب هم باید بگم که با دستک هم چک کردم ولی بازم در ستونها لنگر زیادی بود.
در ضمن سازه نا منظم پیچشی هست و شامل ترکیبات بار 100 -30 می باشد. وقتی با ترکیبات دارای زلزله به خصوص 100 -30 طراحی می کنم در ستون ها لنگر ایجاد می شود . من از یکی از استادام پرسیدم گفت که چون سازه مفصلی هست و ستون ها فقط تحت بار محوری هستند از ترکیبات زلزله دار استفاده نکن و فقط ترکیب بار سرویس را لحاظ کن. ولی از یه استاد دیگم پرسیدم گفت اینکار اشتباهه. لطفا چگ گنین ببینین مشکل کجاست.
با تشکر

[URL=][/URL] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)

.
پاسخ
دوستان کسی چک نکرده... لطفا یکی از دوستان نگاهی بندازه بع پرژه... با تشکر
پاسخ
سلام مهندس
دیوار برشی در سازه فلزی؟ دل به دریا زده ای.
تکیه گاه های ستونها روی خونداسیون بایستی کاملا گیردار باشد
در کلیه طبقات تیرهای منتهی به دوستون مجاور بایستی گیردار باشد نه مفصلی.
دیوار برشیها ت ظاهرا همه همنامند.هر کدام را با ستونهای اطرافش نام جداگانه بدهید
بهتراست با اقزایش ارتفاع ابعاد دیوار برشی وابعاد تیرها وستونهای سازه کم شود.یت
سقفهای کمپوزیت سازه را خیلی سنگین کرده.یا نوع سقف را عوض کن ویا ستنها را از باکس بگیر.
پاسخ
(1392/8/9 ، 05:01 صبح)chili نوشته است: سلام مهندس
دیوار برشی در سازه فلزی؟ دل به دریا زده ای.
تکیه گاه های ستونها روی خونداسیون بایستی کاملا گیردار باشد
در کلیه طبقات تیرهای منتهی به دوستون مجاور بایستی گیردار باشد نه مفصلی.
دیوار برشیها ت ظاهرا همه همنامند.هر کدام را با ستونهای اطرافش نام جداگانه بدهید
بهتراست با اقزایش ارتفاع ابعاد دیوار برشی وابعاد تیرها وستونهای سازه کم شود.
با تشکر از شما مهندس
1. دل به دریا زدن رو نفهمیدم مهندس... چون دیوار برشی با سازه فولادی خوب جواب میده و کاملا اجرایی هست و الان هم تقریبا تمام سازه های بالای 4 طبقه را دیوار برشی طراحی می کنن. مخصوصا این سازه که نامنظم هست بهیچ عنوان با این ابعاد مهار بند جواب گو نیست.
از مزیتهای دیوار برشی در سازه های فولادی میتونم بگم :
1.ایجاد باز شو جهت کاربری های معماری
2.برعکس باد بند که حتما باید در تمام قاب اجرا شود دیوار برشی این محدودیت را ندارد و می توان تا هر اندازه در قاب که نیاز باشد طراحی کرد
3.مهمترین چیز که میشه گفت اینه که اگه ستونهای کنار دیوار برشی درون دیوار مدل شوند دیگه نیازی به طراحی سوتونها تحت ترکیبات بار اسپشوال که ظرایب بزرگی در حد 2و2.5 برای زلزله دارد نیست
4.با توجه به ضریب رفتار دیوار برشی که 7 است در نهایت ضریب زلزله سازه کمتر شده و سازه سبکتر طراحی میشود. طبق فرمول C=ABI/R

2.در مورد تکیه گاه چون سازه مفصلی هست و اتصالهای تیر به ستون مفصلی است پس لنگری به پای ستون وارد نمی شود پس در واقع فرقی نمی کند که اتصال پای ستون مفصلی باشد یا گیر دار.
3. در مورد نام گذاری دیوارها و ستون ها یا pier کردن انها تا جایی که من می دونم باید دیوارها و ستون هایی که با هم کار می کنند را یکسان نامگزاری کرد. از نمونه دیوارهایی که با هم کار میکنن میشه دیوار تک و دیوار ال ودیوار یو شکل ودیوار مربعی رو نام برد که باید نامگذاری یکسان داشته باشن..
4. درباره کاهش ابعاد تیر و ستونها در بالا گفتم که این یه پروژه واقعیه و با همین ابعاد جواب گرفته و الان داریم اجرا می کنیم و من برای ازمایش این رو مدل کردم....
ولی درباره دیوار برشی حق با شماست نقشه هارو که خوب نگاه کردم دیدم یجا تو نقشه اکس تا اکس ارماتورها را 30 سانتی متر داده و یه جا دیگه ضخامت دیوار را 40 سانتی متر داده که من ضخامت دیوار را 30 سانتی متر فرض کردم که همین موضوع باعث شده بود لنگر زیادی به ستون ها منتقل بشه همچنین دیوار کوچیک کنار اسانسور را هم با طول کمتری مدل کرده بودم که اونم درست کردم و همه چیز دزست شد...

همین امشب کل سازه رو طراحی کردم و تقریبا با ابعاد به دست اومده یکسان شد...
فایلشم ضمیمه می کنم اگه دوستان خواستن نگاه کنن برای من که خیلی جالب بود... یه هفته ای درگیرش بودم .
مهندسین عزیز توجه کنین که اگه مهاربنداتون (دیوار برشی یا بادبند) سختیش جوابگو نباشه لنگرها رو نمی تونن تحمل کنن و به سوتونها منتقل میشن مخصوصا اگه فاصله مرکز جرم و سختی در هر راستا بیشتر باشه در اون جهت لنگر بیشتر منتقل میشه...
با تشکر

[URL=][/URL] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)

.
پاسخ
(1392/8/9 ، 06:12 صبح)saeed_nasri نوشته است: از مزیتهای دیوار برشی در سازه های فولادی میتونم بگم :
2.برعکس باد بند که حتما باید در تمام قاب اجرا شود دیوار برشی این محدودیت را ندارد و می توان تا هر اندازه در قاب که نیاز باشد طراحی کرد

4. درباره کاهش ابعاد تیر و ستونها در بالا گفتم که این یه پروژه واقعیه و با همین ابعاد جواب گرفته و الان داریم اجرا می کنیم و من برای ازمایش این رو مدل کردم....
ولی درباره دیوار برشی حق با شماست نقشه هارو که خوب نگاه کردم دیدم یجا تو نقشه اکس تا اکس ارماتورها را 30 سانتی متر داده و یه جا دیگه ضخامت دیوار را 40 سانتی متر داده که من ضخامت دیوار را 30 سانتی متر فرض کردم که همین موضوع باعث شده بود لنگر زیادی به ستون ها منتقل بشه همچنین دیوار کوچیک کنار اسانسور را هم با طول کمتری مدل کرده بودم که اونم درست کردم و همه چیز دزست شد...
با تشکر
آقای مهندس با تشکر از حوصله شما
من دیدم سازه حیلی جالبی را برای بحث گذاشتی واساتید سایت نظر نمی دهند لذا با کوره سواد خودم وارد بحث شدم.ماشااله خودتون استاتید
ولی برام سنوالاتی ایجاد شد

این که گفتین دیوار برشی را تا هرجای قاب خواستیم اجرا می کنیم.مستندی برای اون دارین یا نظر خودتونه.
مهندس ابعاد 3ipe استفاده کردین.واقعا در عمل هم همینطور اجرا می شود؟من جایی ندیده ام.براتون ممکنه چند تا عکس هم از سازه بذارید؟.
وقتی دیواربرشی طراجی میشه ضریب R برابر44% می شود این یعنی دیوار خیلی قوی وغیر اقتصادی.ولی وقتی دریفت سمت x را دیدم تعجب کردم.حتی با این ابعاد هم دریفتت یه جاهایی جواب نداده!
آخرین کنجکاوی من در مورد انتخاب ubc97 برای ضرایب بازتاب هست.ضاهرا با این انتخاب نیازی به معرفی case نیست.اصلا این انتخاب ،انتخاب درستی هست یا نه؟چون در روش دستی اختیار تغییرات برای همپایه کردن برشهای استاتیک وتحلیلی دست خود آدمه.ولی نمی دانم شما قضیه همپایه شدن را هم چک کردین یا رها کردین.
منظورم اینه که مطمئن هستید که همه مشکلات مدلسازی را پشت سر گذاشتین؟
تنها چیز حیرت آوری که در این مدل دیدم آپلیفت سازه بود تقریبا میشه گفت نمره اش بیسته! اگرچه من برخلاف حرف شما که می فرمایید همه سازه های فلزی بالای 4 طبقه از این روش استفاده می کنندحتی یک مورد سازه واقعی با دیوار برشی بتنی در عمل ندیده ام وهمه ش تو مقالات بوده ولی با دیدن این آپلیفت وسوسه شدم نکنه حرف شما جدی باشه وبا همی راهکار بشه کلک آپلیفت را هم در سازه های فلزی کند؟!
در نهایت از اساتید گرامی سایت تقاضا می کنم راجع به این سازه بسیار عتیقه نظر بدهند تا این حقیر کم اطلاع هی تاخت وتاز نکنم!

پاسخ
با تشکر از توجه شما
1. در مورد اینکه دیوار برشی نیازی نیست تا انتهای قاب مدل شود در همین پروژه هست من عکسهاشو براتون می زارم

حتی در این سازه وضعیت بدتره و این نصف دیوار در یک قاب هم نیست چون از یک طرف اصلا ستون نداره و طبق تعریف قاب که از دو ستون و یک تیر متصل به هر دو تشکیل مشه اینجا حتی قاب هم نداریم.
این هم عکس در حال اجرای پروژست که اگه زوم کنین میلگردهای انتظار دیوار برشی را میبینید.
[attachment=6791]
2.استفاده از مقاطع دوبل و سوبل در ایران خیلی مرسوم هست چون مقاطع IPB در ایران تولید نمی شه .

3. منضورتونو از ضریب R نمیفهمم که چه ربطی به مقاومت داره... اگه منظورتون عددی هست که بعد از طراحی روی دیوار گزارش میشه درصد فولادی هست که به دیوار معرفی کردم چون در حالت to be check می باشد و ارماتورهارو خودم معرفی کردم و میزان ارماتور دیوار برشی طبق ایین نامه بین 0.25 % تا 4% می باشد که در محل وصله ها می شود 2% که میزان فولادی که نرم افزار گذارش می کنه 0.44% می باشد که مناسب هست. درباره دریفت نمی دونم برا چی جواب نمیده..
4. من از ubc 97 استفاده نکردم منظورتونو نفهمیدم. البته از ubc97 زمانی استفاده می کنن که T>0.7 sec باشه برای T<0.7 از user coefficier قرار می دهند. درباره برش پایه استاتیکی هم نیاز به هم پایه کردن نیست چون این سازه شامل تحلیل دینامیکی نمی شود که برش پایه ها را هم پایه کرد ( طبق مبحث 6 سازهای با ارتفاع بیش از 18 متر یا 5 سقف در صورت وقوع شرایط نا منظمی و همچنین همه سازه های بیش از 50 متر الزاما باید به صورت دینامیکی تحلیل شود)
در این سازه فقط ضریب پیچش اتفاقی تشدید شده... که در نهایت فکر نمی کنم مشکل مدل سازی داشته باشه.
5. درباره اپلیفت هم در قسمت قبل اشاره کردم اگه ستونها درون دیوار مدل شود نیاز به کنترل ستونهای درون دیوار برای ترکیبات بار اسپشوال نیست.

پاسخ
(1392/8/10 ، 02:07 صبح)saeed_nasri نوشته است: با تشکر از توجه شما
3. منضورتونو از ضریب R نمیفهمم که چه ربطی به مقاومت داره... اگه منظورتون عددی هست که بعد از طراحی روی دیوار گزارش میشه درصد فولادی هست که به دیوار معرفی کردم چون در حالت to be check می باشد و ارماتورهارو خودم معرفی کردم و میزان ارماتور دیوار برشی طبق ایین نامه بین 0.25 % تا 4% می باشد که در محل وصله ها می شود 2% که میزان فولادی که نرم افزار گذارش می کنه 0.44% می باشد که مناسب هست. درباره دریفت نمی دونم برا چی جواب نمیده..
4. من از ubc 97 استفاده نکردم منظورتونو نفهمیدم. البته از ubc97 زمانی استفاده می کنن که T>0.7 sec باشه برای T<0.7 از user coefficier قرار می دهند. درباره برش پایه استاتیکی هم نیاز به هم پایه کردن نیست چون این سازه شامل تحلیل دینامیکی نمی شود که برش پایه ها را هم پایه کرد ( طبق مبحث 6 سازهای با ارتفاع بیش از 18 متر یا 5 سقف در صورت وقوع شرایط نا منظمی و همچنین همه سازه های بیش از 50 متر الزاما باید به صورت دینامیکی تحلیل شود)
تشکر ویژه مهندس
پروزه های واقعی برای ما دانشجوها خیلی آموزنده ترند.
1و2-ممنون
3-منظور من نسبت d/c ratio بوده که بهتر است نزدیک 1 باشد در دیوار برشی شما زیر نیم هست یعنی دیوار خیلی قوی است.بی خوابی دیشب زد به سرم اشتباها R را گفتم.
4-مهندس با یک پست مشابه دیگر که تحلیل دینامیکی داشت قاطی شد.م وقتی به response spectrum functions مراجعه کردم دیدم فقط ubc97 دیفالت آن مانده فکر کردم همان را انتخاب کردی!.اشتباه لپی شده.اینهم ناشی از همان بی خوابی بوده!

همانطور که گفتم این سازه مشکل حاد دریفت دارد در هر دو جهت x ,y
حتما با محاسبش ضحبتی داشته باشید.ضمنا تعدادی از ستونها تنش بالایی دارند ولازم است دستی ارتقائ ابعاد داده شوند.

ضمنا از آیین نامه csa-A23.3-94 وترکیبات بارش زیاد اطلاعی ندارم.واین را هم نمی دانم چقدر با مباحث آیین نامه های ما سازگار است.اگر ممکنه لیستی از ترکیباتش بذار

پاسخ
با سلام
1. در مورد ratio چون در حالت to be check طراحی شده یعنی مقدار و تعداد ارماتور داده می شه و نرم افزار چک می کنه که جوابگو هست یا خیر این مسعله کمی طبیعی هست و در ضمن چیزی که در دیوار برسی ها مهم هست کنترل المان های مرزی هست و حتی با همین ابعاد که ratioپایینی دارد اگر چک کنین می بینین که بسیاری از نواحی شامل المان مرزی میشود.
2. سازه رو دوباره بررسی کردم و یه مشکل دیگه غیر از ابعاد دیوار برشی داشت و اونم اینکه ضریب اسلاح سختی دیوار ار که 0.35 می باشد دو بار اعمال کرده بودم. یک بار در ساخت مقطع و دوباره assign کرده بودم و وقتی کلیک راست روی مقطع دیوار می کردم فقط ضریب 0.35 assignشده را نشون می داد و در آخر مسعله مربوط به همون سختی دیوار بود که حدث میزدم . در ضمن مشکل دریفت هم حل شد.

.rar   porject 1.rar (اندازه: 746.26 KB / تعداد دفعات دریافت: 38)
3. درباره ایین نامه csa-a23.3-94 با ایین نامه ایران مطابقت زیادی دارد و کمترین تغییر را برای تطابق با ایین نامه ما داره و در مورد ضرایب چون زیاد هست باید از روی فرست تایپ کنم.
پاسخ
در سازه های فولادی دیوار برشی فولادی کارایی بسیار خوبی در نرم افزار انسیس از خود نشان داده است
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  چک کردن پروژه masoumekarimi_68 0 1,010 1399/6/14 ، 07:34 عصر
آخرین ارسال: masoumekarimi_68
Wink Etabs 2016 چک کردن پروژه morteza7676 0 884 1399/5/4 ، 12:51 عصر
آخرین ارسال: morteza7676
  مشکل مقاطع در پروژه 4 طبقه در etabs mohammadh007 0 838 1399/3/15 ، 01:04 عصر
آخرین ارسال: mohammadh007
  درخواست چک کردن ایتبس 2015 سازه بتنی سه طبقه dolatkhah1 1 950 1399/2/14 ، 01:51 صبح
آخرین ارسال: dolatkhah1
  Etabs 2016 درخواست چک کردن پروژه ایتبس roza12341234 0 1,544 1398/7/3 ، 10:47 صبح
آخرین ارسال: roza12341234
  Etabs 2016 درخواست چک کردن پروژه ایتبس roza12341234 0 894 1398/5/10 ، 02:55 عصر
آخرین ارسال: roza12341234
  Etabs 2016 درخواست چک کردن پروژه ایتبس reza229 1 1,547 1398/4/26 ، 04:03 عصر
آخرین ارسال: amraii
  درخواست چک کردن پروژه بتن ostadasadi90 1 1,126 1398/2/4 ، 01:24 عصر
آخرین ارسال: ostadasadi90
  run نشدن پروژه ایتبس ورژن 2015.1.0 esijavamy 13 11,224 1397/9/4 ، 06:35 عصر
آخرین ارسال: meysamoleyaei63
  تحلیل نشدن P_Delta در ایتبس Efi o_O 1 1,365 1397/5/22 ، 04:13 عصر
آخرین ارسال: mohamadjz96

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان