امتیاز موضوع:
  • 49 رأی - میانگین امتیازات: 3.65
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دانلود مجموعه مثالهای حل شده بار کمانشی ستونها ( Pcr ) در SAP + آموزش نرم افزار SAP
#1
.

در این مجموعه می توانید مجموعه مثالهایی از محاسبه بار کمانشی خطی ستونها ( Pcr ) که در نرم افزار SAP2000 v14 انجام شده است را دانلود نمایید . این فایلها توسط اینجانب تهیه شده است که انشالله در چند روز آتی نمونه محاسبات دستی هر پروژه را نیز را در همین تاپیک قرار خواهم داد . همچنین آموزشی در این زمینه ( نحوه محاسبه بار کمانشی ستونها در SAP ) در این تاپیک در آینده قرار خواهم داد .



فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)
   

.rar   Pcr.rar (اندازه: 317.14 KB / تعداد دفعات دریافت: 957)
پرسش و پاسخ در زمینه طراحی سازه های فولادی و بتنی در کانال تلگرام زیر
https://telegram.me/costbook
پاسخ
#2
در این قسمت قصد خواهد داشت که به نحوه کار با نرم افزار SAP200 بپردازم . ابتدا لازم است که جهت صحت محاسبات یک نمونه قاب را به صورت دستی آنالیز نماییم . شکل زیر یک قاب یک دهانه را مشاهده خواهید کرد که مقدار Pcr آن محاسبه شده است .


[تصویر:  p7vw03oea56tfdo1g9q.jpg]
پرسش و پاسخ در زمینه طراحی سازه های فولادی و بتنی در کانال تلگرام زیر
https://telegram.me/costbook
پاسخ
 سپاس شده توسط حمید فلاح منش ، کیوان بابایی ، siamak_meybodi ، keiivan ، arjmandi
#3

برای محاسبه این مقدار در نرم افزار SAP ابتدا این نرم افزار را راه اندازی می کنیم . از منوی File گزینه New Model را انتخاب می کنیم . در پنجره جدید ظاهر شده ابتدا واحد Kgf-m را انتخاب می کنیم . در قسمت Select Template گزینه 2D Frames را انتخاب می کنیم . ( قاب مورد بررسی در این مثال به صورت دو بعدی می باشد و بهتر است که از این گزینه جهت مدل سازی سریع استفاده نماییم )

[تصویر:  mwhqcqqc166ptf4levjy.png]

در پنجره بعدی بسته به شکل مورد نظر تعداد قابها و طبقات و همچنین فواصل بین آنها را به نرم افزار معرفی می کنیم . توجه نمایید در این قسمت طول و ارتفاع قاب را برابر 1 متر در نظر گرفته ایم .

[تصویر:  b0buudeo0yubl5wo57s.png]
پرسش و پاسخ در زمینه طراحی سازه های فولادی و بتنی در کانال تلگرام زیر
https://telegram.me/costbook
پاسخ
 سپاس شده توسط کیوان بابایی ، حمید فلاح منش ، siamak_meybodi ، keiivan ، arjmandi
#4
پس از پایان مرحله مدل سازی حال نوبت به معرفی مشخصات مصالح و مقاطع مورد استفاده می باشد . در برخی مواقع لازم است که مقطع صلب به نرم افزار معرفی شود . این کار عملاً امکان پذیر نمی باشد . راه کاری به نظر می رسد اینست که مقدار E ( مدول ارتجاعی ) و سطح مقطع عضو صلب را عدد بزرگی به نسبت دیگر اعضاء در نظر بگیریم .

برای اینکار نیاز به دو سری مضالح خواهیم داشت . یکی مصالح با مدول ارتجاعی واحد ( عملاً برای ستونها کاربرد دارد ) و دیگری با مدول ارتجاعی بالا ( برای عضو صلب کاربرد دارد ) . در ادامه از منوی Define گزینه Materials را انتخاب می کنیم . در پنجره جدید ظاهر شده بر روی گزینه Add New Material کلیک می کنیم . در پنجره جدید ظاهر شده نام مقطع را Rigid و نوع آن را در قسمت Material Type از نوع Steel انتخاب می کنیم . دیگر گزینه به صورت پیش فرض مناسب بوده و در نهایت بر روی دکمه OK کلیک می کنیم .



[تصویر:  bsr5u9jzk3oyqa7kw2st.png]


جهت معرفی مصالح برای اعضای غیر صلب همانند روش بالا ابتدا بر روی گزینه Add New Material کلیک می کنیم . در پنجره جدید ظاهر شده نام مقطع را non-Rigid و نوع آن را در قسمت Material Type از نوع Steel انتخاب می کنیم . مقدار وزن مخصوص و مدول ارتجاعی ( E ) را برابر 1.0 ویرایش کرده و بر روی دکمه OK کلیک می کنیم .


[تصویر:  duvjgkosnnqv1mhswxf.png]


تا این مرحله مشخصات مصالح ( صلب و غیر صلب ) به نرم افزار معرفی شده است و در مراحل بعدی باید مقاطع را به نرم افزار معرفی نماییم .
پرسش و پاسخ در زمینه طراحی سازه های فولادی و بتنی در کانال تلگرام زیر
https://telegram.me/costbook
پاسخ
#5

در مرحله بعد باید به تعریف مقاطع پرداخته شود . از منوی Define گزینه Section Properties > Frame Section را انتخاب می کنیم . بر روی گزینه Add New Property کلیک کرده و در پنجره جدید ظاهر شده گزینه Other را در نوار کرکره ای بالای پنجره انتخاب می کنیم . سپس گزینه Section Designer را انتخاب می کنیم . در پنجره جدید ظاهر شده نام مقطع را Rigid section ویرایش می کنیم و در قسمت Bade Material مصالح صلب یعنی گزینه Rigid را انتخاب می کنیم .

[تصویر:  nt9zivcx1lselvnohfn3.png]

بر روی گزینه Section Designer کلیک می کنیم . در پنجره جدید ظاهر شده که در واقع نرم افزاری در دل SAP است ، از نوار ابزار کناری گزینه Rectangle را انتخاب می کنیم و در مرکز مخنصات صفحه مورد نظر یکبار کلیک می کنیم تا مقطع مربعی شکل در وسط پنجره مذکور ترسیم گردد . سپس بر روی مربع ترسیم شده کلیک راست کرده و در قسمت Material گزینه Rigid را انتخاب می کنیم . همچنین ابعاد مقطع را در دو قسمت Height و Width برابر 1.0 متر ویرایش می کنیم . دلیل انتخاب این ابعاد برای صلب کردن عضو می باشد .

[تصویر:  9ssawb37cad5ush24ctl.jpg]


در نهایت بر روی دکمه OK کلیک می کنیم تا مقطع صلب مانند به نرم افزار معرفی گردد
پرسش و پاسخ در زمینه طراحی سازه های فولادی و بتنی در کانال تلگرام زیر
https://telegram.me/costbook
پاسخ
#6
جهت معرفی مقطع غیر صلب ( در این مثال مقطع غیر صلب برای ستونها کاربرد دارد ) همانند روش قبل از منوی گزینه Section Properties > Frame Section را انتخاب می کنیم . بر روی گزینه Add New Property کلیک کرده و در پنجره جدید ظاهر شده گزینه Other را در نوار کرکره ای بالای پنجره انتخاب می کنیم . سپس گزینه General Section را انتخاب می کنیم . در پنجره جدید ظاهر شده کنترل می کنیم که کلیه مشخصات برابر 1 ویرایش شده باشند و در نهایت بر روی دکمه OK کلیک می کنیم تا پنجره جدید دیگری ظاهر شود . در این پنجره نام مقطع را برابر non-Rigid Section ویرایش می کنیم . همچنین در قسمت Material گزینه non-Rigid را انتخاب و در نهایت بر روی دکمه OK کلیک می کنیم .

[تصویر:  18gpo4r75wsdj1414s.png]

[تصویر:  gcdp117vxrkz7qehp.png]
پرسش و پاسخ در زمینه طراحی سازه های فولادی و بتنی در کانال تلگرام زیر
https://telegram.me/costbook
پاسخ
#7
.

در مرحله بعد می بایست حالت بار کمانشی را به نرم افزار معرفی کنیم . برای اینکار از منوی Define گزینه Load Patterns را انتخاب می کنیم . در پنجره جدید ظاهر شده احتمالا دو الگوی بار زنده و مرده به صورت یش فرض وجود دارد . این دو حالت بار را از لیست بارها حذف می کنیم . در قسمت Load‌ Pattern Name نام بار کمانشی را Buckling و در قسمت Type گزینه other را انتخاب و بر روی دکمه Add New Load Pattern کلیک می کنیم .



[تصویر:  faonz6domktg4soamwrg.png]


سپس گزینه Load Cases را انتخاب می کنیم . در پنجره جدید ظاهر شده حالت بار Buckling را که در مرحله قبل به نرم افزار معرفی شده است را انتخاب و بر روی گزینه Modify/Show Load Case کلیک می کنیم . در قسمت Load Case Type گزینه buckling را انتخاب و در نهایت بر روی دکمه OK کلیک می کنیم .



[تصویر:  eem5b8epw74x3i1zg584.png]

[تصویر:  rw784fjt5ifh04ctc4p.png]
پرسش و پاسخ در زمینه طراحی سازه های فولادی و بتنی در کانال تلگرام زیر
https://telegram.me/costbook
پاسخ
#8
در مرحله بعد باید مقاطع را به عناصر خطی اختصاص بدهیم . برای اینکار ابتدا تیر صلب را انتخاب می کنیم . سپس از منوی Assign گزینه Frame >Frame Sections... را انتخاب و در پنجره جدید ظاهر شده مقطع Rigid را انتخاب و بر روی دکمه OK کلیک می کنیم .

[تصویر:  bar603q24njzrl72s9.png]

سپس دو ستون موجود را انتخاب کرده و از منوی Assign گزینه Frame > Frame Sections... را انتخاب می کنیم . سپس در پنجره جدید ظاهر شده مقطع no-Rigid را انتخاب و بر روی دکمه OK کلیک می کنیم .

[تصویر:  78okhlsov4bu2ir9tmn.png]

در مرحله بعد لازم است را قاب را بارگذاری نماییم . مطابق صورت سوال که در پست دوم ارائه شده است در محل دو اتصال تیر به ستون دو بار متمرکز از نوع Pcr خواهیم داشت . باید توجه کنید که چنانچه بخواهیم بارگذاری از نوع کمانشی انجام دهیم باید باری از نوع Buckling و با مقدار 1.0- در گره ها اعمال نماییم . برای اینکار ابتدا دو گره مورد نظر را انتخاب می کنیم . سپس از منوی Assign گزینه Joint Loads > Forces را انتخاب می کنیم . در پنجره جدید ظاهر شده کنترل می کنیم که ابتدا بار Buckling در قسمت Load Pattern Name انتخاب شده باشد . سپس مقدار 1- را در مقابل گزینه Force Global Z ویرایش می کنیم و در نهایت بر روی دکمه OK کلیک می کنیم .

[تصویر:  r2140jf3ckwvkdz6t6j3.png]
پرسش و پاسخ در زمینه طراحی سازه های فولادی و بتنی در کانال تلگرام زیر
https://telegram.me/costbook
پاسخ
#9
سلام ببخشید میشه بگین خروجی رو کجا میشه مشاهده کرد
پاسخ
#10
سلام اون عدد 2.46 رو کجا می تونیم مشاهده کنیم؟؟؟؟
پاسخ


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  دانلود جزوه آموزشی نحوه طراحی پلهای کابلی در SAP2000 admin 2 3,391 1402/1/5 ، 11:16 صبح
آخرین ارسال: mohamadrezaakb13
  فیلم آموزش مدلسازی, بارگذاری و طراحی مخزن هوایی بتنی hasan83 2 4,216 1400/4/12 ، 10:54 صبح
آخرین ارسال: مهديه درجزيني
  دانلود آموزش ترسیم نمودارهای خمش و برش دتیرها در نرم افزار سپ (مدرس:مهندس میثم جالو) فرشاد امن خانی 0 1,086 1399/1/16 ، 10:15 عصر
آخرین ارسال: فرشاد امن خانی
  دانلود طراحي مخزن آب بتني به همراه دفترچه محاسبات و فايل سپ hasan83 8 14,253 1399/1/15 ، 03:29 صبح
آخرین ارسال: فرشاد امن خانی
  دانلود آموزش " چگونه یک مدل را از ایتبس به سپ2000 مدل کنیم" (علی محبوبی) فرشاد امن خانی 1 2,090 1397/9/25 ، 06:32 عصر
آخرین ارسال: محمد عطااله اسعدی2
  جزوه نحوه مدلسازی انواع مختلف پل در نرم افزار SAP2000 آرش نقیبی 0 2,087 1397/7/7 ، 02:57 عصر
آخرین ارسال: آرش نقیبی
  جزوه آموزش تحلیل استاتیکی غیر خطی در نرم افزارSAP2000(محمدپور) آرش نقیبی 0 1,686 1397/7/7 ، 02:45 عصر
آخرین ارسال: آرش نقیبی
  دانلود مجموعه 21 گانه فیلم های آموزشی مدل سازی مخازن بتنی درSAP آرش نقیبی 4 4,823 1397/4/11 ، 06:23 عصر
آخرین ارسال: فرشاد امن خانی
  آموزش طراحی پل bibi64 1 1,654 1396/7/13 ، 12:26 عصر
آخرین ارسال: mm.civil
  دانلود فایل "مدل سازی انواع پل در Sap و مشکلات اجرائی پل ها"(100صفحه تایپ شده و مصور) فرشاد امن خانی 0 1,619 1396/5/6 ، 07:46 عصر
آخرین ارسال: فرشاد امن خانی

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان