امتیاز موضوع:
  • 55 رأی - میانگین امتیازات: 2.87
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ضخامت پوشش بتن
سلام
وقتی مطابق شکل ابعاد ستون بتنی را در ایتبس وارد می کنیم.در این مثال 45x30 .مقداری که برنامه بصورت دیفالت برای پوشش بتن خارجی آن می دهد عدد 0.045 متر یا 45 میلی متر می باشد.
واما سئوال
1- این عدد درست هست یا باید تغییرش بدهیم.وقاعده تغییرش چیه.
2-این عدد کدام فاصله را نشان می دهد.
2-1-از لبه بیرونی خاموت تا فالب را
2-2-یا از لبه بیرونی آرماتور طولی تا قالب را
2-3-یا از آکس یکی از این دوتا آرماتور (طولی یا خاموت)تا قالب را.
3- اگر2-2 یا 2-3 درست باشد درزمان اجرا فاصله قالب تا آرماتورها را چند میل باید بگیریم؟
از پاسخ مستدل شما سپاسگزارم.

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

پاسخ
منکه فک کنم چون نوشته cover to rebar center و اینکه داریم مشخصات میلگرد طولی ها رو وارد میکنم،پس میشه همون فاصله از آکسِ میلگرد طولی تا بیرونی ترین لایه ی بتن.

اینم ظوابط آیین نامه ایه کاورِ بتن در اعضای مختلف سازه ای که با توجه به آب و هوای شهرتون می تونیند عدد مناسب رو انتخاب کنین:

[تصویر:  02616881238521722741.jpg]

[تصویر:  60640738261072492209.jpg]
پاسخ
سلام
ابتدا ضخامت پوشش طبق آیین نامه رو بدست می آوریم سپس جمع میکنیم با قطر خاموت + نصف قطر میلگرد طولی

مثلا در مقطعی با کاور بتن 35 میلی متر و میلگردطولی 18 وخاموت 8 داریم :

52= 35+8+9

ضخامت پوشش بتن از جدول بالا که همکار مون زحمتش رو کشیدند قابل استخراج است . اما در برنامه این مورد از مرکز میلگر تا سطح رویه خارجی بتن تنظیم می شود.

قالب بندی :

با توجه به آسیب پذیر بودن آرماتورها در برابر رطوبت ، همچنین کاهش مقاومت آرماتورها در صورت وقوع آتش سوزی و گرم شدن بیش از حد ، لازم است میلگردها توسط لایه ایی از بتن پوشیده شود .
ضخامت لایه پوششی باید به حدی باشد که آرماتور را در برابر عوامل ذکر شده محافظت نماید . برای اطمینان از پوشش مناسب میلگردها ، در فواصل مناسب بروی خاموتها ، نگهدارنده ( Spacer ) می بندیم تا پس از بستن قالبها میلگردها بدون این که به بدنه قالب بچسبند، درست در وسط قالب جای گیرند و ضخامت مناسب لایه پوششی رعایت گردد . ( اسپیسر : قطعات پلاستیکی یا بتنی برای جلوگیری از چسبیدن میلگرد به قالب )
پاسخ
(1392/8/27 ، 08:55 عصر)کیوان بابایی نوشته است: سلام
ابتدا ضخامت پوشش طبق آیین نامه رو بدست می آوریم سپس جمع میکنیم با قطر خاموت + نصف قطر میلگرد طولی

مثلا در مقطعی با کاور بتن 35 میلی متر و میلگردطولی 18 وخاموت 8 داریم :

52= 35+8+9

ضخامت پوشش بتن از جدول بالا که همکار مون زحمتش رو کشیدند قابل استخراج است . اما در برنامه این مورد از مرکز میلگر تا سطح رویه خارجی بتن تنظیم می شود.

قالب بندی :

با توجه به آسیب پذیر بودن آرماتورها در برابر رطوبت ، همچنین کاهش مقاومت آرماتورها در صورت وقوع آتش سوزی و گرم شدن بیش از حد ، لازم است میلگردها توسط لایه ایی از بتن پوشیده شود .
ضخامت لایه پوششی باید به حدی باشد که آرماتور را در برابر عوامل ذکر شده محافظت نماید . برای اطمینان از پوشش مناسب میلگردها ، در فواصل مناسب بروی خاموتها ، نگهدارنده ( Spacer ) می بندیم تا پس از بستن قالبها میلگردها بدون این که به بدنه قالب بچسبند، درست در وسط قالب جای گیرند و ضخامت مناسب لایه پوششی رعایت گردد . ( اسپیسر : قطعات پلاستیکی یا بتنی برای جلوگیری از چسبیدن میلگرد به قالب )
ممنون آقای مهندس
با توجه به توضیحات شما اجازه بدهید من هم مثالی بزنم بفرمایید درست متوجه شدم یانه.
برای شرایط آب وهوایی متوسط پوشش بتن 45 میل اختیار می شود واگر سایزمیلگرد طولی .خاموت به ترتیب 22 و16 باشد عددی که بعنوان کاور بتن در ایتبس نوشته می شود عبارتست از: 45+11+8=64. ضمنا در زمان اجرا فاصله خاموت وفالب بتن(اسپیسر) را 45 میل می گیریم؟ درسته مهندس؟
پاسخ
سلام
محاسبات شما اشتباه هستش
اگر پست مهندس بابابی درست مطالعه کنید میشه
45+16+11=72 میلی متر
البته خاموت با قطر 16 یکم بزرگه
پاسخ
(1392/8/28 ، 11:07 صبح)حمید فلاح منش نوشته است: سلام
محاسبات شما اشتباه هستش
اگر پست مهندس بابابی درست مطالعه کنید میشه
45+16+11=72 میلی متر
البته خاموت با قطر 16 یکم بزرگه

حق با شماست بی دقتی کردم ولی مهندس راجع به سئوال آخرم در پست قبلی نظری نداشتید؟
برای مثال اشاره شده:
"در زمان اجرا فاصله خاموت وفالب بتن(اسپیسر) را 45 میل می گیریم یا عدد دیگری"
پاسخ
بله
باید سپیسر طوری باشه که ضخامت بتن روی خاموت برابر 45 میلیمتر باشه
پاسخ
 سپاس شده توسط shayan777

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان