امتیاز موضوع:
  • 52 رأی - میانگین امتیازات: 2.92
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
راهنمایی برای انجام پروژه فولاد...
درود بر همه مهندسان My Civil!

جهت انجام پروژه فولاد این ترم سوالات بسیاری در ذهن دارم که انشاالله با کمک شما به جواب همه آنها خواهم رسید.
ممنون!

سوال: قبل از اینکه به طراحی سقف بپردازیم چگونه می توان بار مرده آنرا جهت محاسبات بارگذاری لحاظ نمود؟
(باید حدودی را در نظر بگیریم یا اینکه باید مقداری در نظر گرفته شود و سپس بعد از طراحی باز مقدار رو تغییر دهیم؟)
از این برکه باید یه دریا بسازیم،یه دریا به عمق یه عشق قدیمی
instagram:Irancivilengineers

پاسخ
سلام
دقیقا متوجه سوال شما نشدم .
برای بارگذاری ثقلی ما برحسب دتایل سقف اعم از تیرچه بلوک ویا ... بارگذاری دستی را انجام می دهیم و این بار را در ایتبس اعمال می کنیم .
بعد از درنظر گیری مقادیر بار مرده وزنده و اعمال سرباز معادل تیغه ها در صورت لزوم آن را در مدل انجام داده سپس در اخر کار بعد از طراحی ، به صورت دستی سقف را ظبق مبحث نهم و بخش نامه مشخص شده طراحی برای ضخامت سقف ( درنظر گیری بار ضریبدار 1.25dl+1.5ll ) کنترل می کنیم البته برای دهانه های مشخص و طراحی تیرچه

موفق باشید
پاسخ
سلام
اول پیکربندی سقفتون را معین می کنید شامل نوع تیرچه یادال ونوع کف سازی .ضخامت کاربردی ووزن مشخصه هرماده ای که در اون استفاده می کنین (از گچ وخاک وموزاییک گرفته تا ...).همینطور نوع کاربری(اداری یا مسکونی یا آموزشی وغیره)تاثیر گذار است.
بعد که همه جیز کاملا لیست شد باید محاسبات شروع ونتایج منطقی استخراج شود.اغلب وزن معادل واحد سطح نهایی استخراج ودر سقف اثر داده می شود.
پاسخ
(1392/9/8 ، 01:24 صبح)کیوان بابایی نوشته است: سلام
برای بارگذاری ثقلی ما برحسب دتایل سقف اعم از تیرچه بلوک ویا ... بارگذاری دستی را انجام می دهیم و این بار را در ایتبس اعمال می کنیم .
بعد از درنظر گیری مقادیر بار مرده وزنده و اعمال سرباز معادل تیغه ها در صورت لزوم آن را در مدل انجام داده سپس در اخر کار بعد از طراحی ، به صورت دستی سقف را ظبق مبحث نهم و بخش نامه مشخص شده طراحی برای ضخامت سقف ( درنظر گیری بار ضریبدار 1.25dl+1.5ll ) کنترل می کنیم البته برای دهانه های مشخص و طراحی تیرچه

موفق باشید

منظورم این هستش که قبل از طراحی ما که ضخامت سقف رو نمیدونیم پس از کجا باید وزن واحد حجم اون رو بدست بیاریم؟
پس با این حساب باید ضخامتی مشخص کنم و وزن واحد حجم رو بدست بیارم سپس بارگذاری ثقلی رو انجام بدم و سازه رو طراحی کنم و بعد سقف رو کنترل کنم(درسته؟) و اگر سقف جوابگو نبود دوباره به مرحله اول برگردم.

پاسخ
(1392/9/8 ، 02:20 صبح)علی خیرالهی نوشته است:
(1392/9/8 ، 01:24 صبح)کیوان بابایی نوشته است: سلام

موفق باشید

منظورم این هستش که قبل از طراحی ما که ضخامت سقف رو نمیدونیم پس از کجا باید وزن واحد حجم اون رو بدست بیاریم؟
پس با این حساب باید ضخامتی مشخص کنم و وزن واحد حجم رو بدست بیارم سپس بارگذاری ثقلی رو انجام بدم و سازه رو طراحی کنم و بعد سقف رو کنترل کنم(درسته؟) و اگر سقف جوابگو نبود دوباره به مرحله اول برگردم.
یکی از پارامترهای مهمی که باید قبل از بارگذاری مشخص می شود ، تعیین ضخامت سقف می باشد طبق 9-14-2 مبحث نهم حداقل ضخامت سقف های تیرچه بلوک با تکیه گاه های ساده باید از یک بیستم طول دهانه بیشتر باشد .
یعنی h = l / 20 که L : طول بزرگترین دهانه می باشد .

و همچنین برای تکیه گاه های پیوسته از دو طرف از L / 28 بزرگتر باشد .

5 cm هم به عنوان ضخامت دال بتنی تضافه می شود .

پاسخ
آهان!
خب سقفهای عرشه فولادی(متال دک) جزء کدامیک از دالها محسوب میشوند؟
و آیا جهت تیر ریزی برای اینگونه سقفها باید مد نظر قرار گیرد؟
(البته انتخاب سیستم سقف با بنده است و خواستم غیر از تیرچه بلوک باشد)

پاسخ
(1392/9/8 ، 03:23 صبح)علی خیرالهی نوشته است: آهان!
خب سقفهای عرشه فولادی(متال دک) جزء کدامیک از دالها محسوب میشوند؟
و آیا جهت تیر ریزی برای اینگونه سقفها باید مد نظر قرار گیرد؟
(البته انتخاب سیستم سقف با بنده است و خواستم غیر از تیرچه بلوک باشد)

سلام
این نوع سقف بسیار سبکتر از سقفهای کامپوزیتی و ... می باشد . البته مشکلات اجرایی خودش و همچنن هزینه زیاد اجرای را را در بر دارد . البته مهمترین مزیت این سقف اجرای سریع و همچنین سبکی سقف و عدم نیاز به قاببندی می باشد و از معایب آن می توان مهمترین آن را به عنوان عایق نبودن صوتی و هزینه زیاد نام برد .
این نوع سقفها جزء سقفهای مرکب دال بتنی تلقی شده و پخش بار به صورت یکطرفه می باشد به دلیل اینکه ورقهای مورد استفاده جهت دارند . برای تعریف آن در etabs باید المان deck باشد و مدلسازی آن با Filled Deck و Unfilled Deck قابل انجام است .
معمولا جهت قرارگیری سقف بتنی با تیرهای اصلی موازی است و عمود برجهت تیرهای فرعی که بار سقف بتنی به روی تیرچه ها وسپس برروی تیرهای اصلی قرار می گیرد.

لینک زیر یک نمونه جزوه اجرای سقف عرشه فولادی و مدلسازی آن در ایتبس می باشد .
[URL=][/URL] برای دسترسی به فایل باید عضو سایت شوید (کلیک کنید)

منبع لینک معرفی شده : سایت http://www.icivil.ir می باشد .

موفق باشید و سربلند
پاسخ
سلام
مهندس بابایی عزیز
قدردان زحمات زیادی که در تکثیر مطالب فنی عمرانی وپاسخگویی بی شائبه به سئوالات می کشید هستم.خدا توفیقتان دهد واز آنجا یی که فکر ش را نمی کنید سر افرازتان کند انشااله.
واما مطلبی که در خصوص سبک بودن متال دک فرمودین در سایتها ی دیگر واز طرف سازندگان هم
عنوان می شود ولی حقیقتش من هنوز این ادعا راقبول نکرده ام.
ببینید دوست عزیز،هرآنجه در سقف کمپوزیت هست (بتن،مش بندی،تیرهای فرعی وغیره) در متال دک هم هست تازه در متال دک خود صفحات عرشه را هم اضافه تر داریم.پس چرا عنوان می شود این سقف سبک تر هست؟
البته عدم نیاز به قالب بندی وشمع بندی وتای بیم (نتیجه :سرعت اجرای بالاتر) ، انعطاف بالاجهت طرح واجرا واستحکام بیشتر به ویژه در زمان اجرا وعیره از مزایای آن به حساب می آیند.
پاسخ
(1392/9/8 ، 03:03 عصر)emispid نوشته است: سلام
مهندس بابایی عزیز
قدردان زحمات زیادی که در تکثیر مطالب فنی عمرانی وپاسخگویی بی شائبه به سئوالات می کشید هستم.خدا توفیقتان دهد واز آنجا یی که فکر ش را نمی کنید سر افرازتان کند انشااله.
واما مطلبی که در خصوص سبک بودن متال دک فرمودین در سایتها ی دیگر واز طرف سازندگان هم
عنوان می شود ولی حقیقتش من هنوز این ادعا راقبول نکرده ام.
ببینید دوست عزیز،هرآنجه در سقف کمپوزیت هست (بتن،مش بندی،تیرهای فرعی وغیره) در متال دک هم هست تازه در متال دک خود صفحات عرشه را هم اضافه تر داریم.پس چرا عنوان می شود این سقف سبک تر هست؟
البته عدم نیاز به قالب بندی وشمع بندی وتای بیم (نتیجه :سرعت اجرای بالاتر) ، انعطاف بالاجهت طرح واجرا واستحکام بیشتر به ویژه در زمان اجرا وعیره از مزایای آن به حساب می آیند.

سلام
خواهش می کنم انجام وظیفه است . متشکرم از دعای پر مهر شما .

باید در زمینه سبک بودن یک مقایسه داشته باشید مثلا مهمترین مورد دراین سقف عرشه فولادی ایجاد پوشش برای تیرهایی فرعی با فاصله 2.5 تا 3 و یا حتی بیشتر می باشد ولی سقف کامپوزیت در هر 90 و یا 1 متر باید تیر فرعی داشته باشیم . که خود در سبک سازی و بهنیه کردن اقتصاد مهم می باشد. که به موازات آن می تواند نیروی کمتری در زلزله سهیم باشد .
دومین مورد ضخامت متفاوت میزان بتن برروی ورقهای موجدار سقف عرشه نسب به کامپوزیت است .

باز در اجرای و یا تصاویر این مورد را مشاهده نمایید .

موفق باشید
پاسخ
فایل پیوستی پلان پروژه میباشد
با توجه به جدول معرفی شده (جدول 9-14-2) باید در دهانه های مختلف ضخامتهای مختلفی داشته باشیم؟
مهندس بابایی لطفاً فایل رو کنترل کنید

فایل‌(های) پیوست شده
.rar   P.rar (اندازه: 39.99 KB / تعداد دفعات دریافت: 56)

پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  طراحی برشگیر برای ستون مدفون در دیوار برشی maddahab 0 1,458 1400/10/3 ، 07:40 عصر
آخرین ارسال: maddahab
  سوال در مورد طراحی ورقهای پیوستگی برای ستون های باکس sd70 0 1,071 1397/9/21 ، 10:54 صبح
آخرین ارسال: sd70
  داشتن صلاحیت محساسبات برای کارشناسی ناپیوسته hamidreza4822 0 1,264 1396/8/24 ، 08:07 عصر
آخرین ارسال: hamidreza4822
  نحوه قرار گرفتن ورق تقویتی برای بادبند واگرا as1395 1 1,745 1395/7/29 ، 12:44 صبح
آخرین ارسال: فرشاد امن خانی
  کمک برای طراحی اتصالات خمشی ویژه سازه فولادی abs civil 1 2,014 1395/1/7 ، 05:45 عصر
آخرین ارسال: abs civil
  کمک برای رسم دیاگرام تیر نامعین در بحث خمش با استفاده از این فرمول ها Mmoghimih 1 1,838 1394/10/6 ، 04:24 عصر
آخرین ارسال: Mmoghimih
  کنترل خیز تیر ها در پروژه فولادی isnachoghadi 1 4,512 1394/4/8 ، 10:00 عصر
آخرین ارسال: mosallanejad
  راهنمایی برای جهت تیرچه ها fateme_mpg_t 25 25,452 1394/4/3 ، 11:50 صبح
آخرین ارسال: miladezati
Question کمک برای دریافت نقشه پیشنهادی danialsaeidi 0 1,584 1394/3/31 ، 02:20 عصر
آخرین ارسال: danialsaeidi
  پروژه فولادی مورد تایید نظام مهندسی ya30n 0 1,667 1394/3/19 ، 10:28 عصر
آخرین ارسال: ya30n

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان