سلام
بسیار ممنون
تفاوت روش شما با روش اصلی در طبقه ی بیس خودشو نشون میده که با روش شما ارتفاع ستون طبقه کمتراز حد نیاز شده و باعث کاهش ارتفاع
تمام شده طبقه میشه
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت جناب مهندس فلاح منش عزیز . مهندس عزیز چند منبع معرفی میکنم با جزییات که به گونه ای که در فیلم گفته شده بود عمل کرده اند خوشحال میشوم راهنمایی بفر مایید.
کتاب تکنیک های مدلسازی تحلیل و طراحی کامپیوتری سازه ها در قالب پروژه های کاربردی تالیف مهندس حسن باجی-مهندس جواد هاشمی انتشارات متفکران چاپ ششم 1387 صفحه 361
کتاب تحلیل و طراحی ساختمان های فولادی بر مبنای مقررات ملی ساختمان با برنامه etabs 9 تالیف مهدی هادیزاده بزاز-علی سیفی انتشارات مرکز اموزش مهندسین خانه عمران شریف چاپ ششم صفحه 536
کتاب تحلیل و طراحی ساختمان های بتنی و مرکب بر مبنای مقررات ملی ساختمان با برنامه etabs 9 تالیف علی سیفی-مهدی هادیراده بزاز انتشارات مرکز اموزش مهندسین خانه عمران شریف چاپ چهارم صفحه 202
کتاب نکات تحلیل و طراحی ساختمان ها با استفاده از نرم افزار etabs تالیف علی رضا طاهری انتشارات اهنگ قلم چاپ اول صفحه 15
در تمامی این کتب که مراجع مناسبی برای نرم افزار ایتبس هستند ارتفاع طبقات از اکس تا اکس سقف پیشنهاد شده اند با رسم شکل. با تشکر از شما دوست بسیار عزیزم موفق باشید.
سلام مهندس جان
اکثر منابع در این مورد سطحی برخورد شده که به نظر من کمی باید بیشتر دقت بشه
من ملاکم نرم افزار و نقشه های معماری و سازه هستش متاسفانه من منابعی که معرفی کردید ندارم و ممنون میشم
اگر عکس هایی از صفحات مربوطه در اختیار ما بذارید
باتوجه به عکسی که از سازه بتنی گرفتم میشه متوجه شد که ملاک طبقه در ایتبس کف تا کف تیر هستش
باید باتوجه به نقشه های معماری کد ارتفاعی مناسب برای تیرها استخراج بشه (با در نظر گیری نوع سقف و کف سازی)
و بر اساس این کد های ارتفاعی مدل سازی انجام بشه در غیر اینصورت مطابقت مناسبی در پلان معماری و سازه با مدل سازه وجود نداره
ممنون میشم اگر اشتباهی میکنم راهنمایی کنید.باتشکر
ازلحاظی مهندس siamak_meybodi درست می فرمایند چون تفاوتی در ارتفاع طبقه از سقف تمام شده تا سقف تمام شده طبقه بالاتر ندارد نسبت به نصف ضخامت طبقه بالاو نصف ضخامت طبقه پایین .
مهمترین عمل مقایسه ای می توان مقایسه همان تراز پایه را از بیس تا تراز بام در هر دو وضعیت مقایسه نمود .
1392/9/18 ، 08:59 عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: 1392/9/18 ، 10:30 عصر، توسط کیوان بابایی.)
همین الان یک بررسی نمودم مهندس فلاح منش با توضیحات شما برداشتم اینجور هست حالا قضاوت و جمع بندیشو خودتان زحمتشو بکشید .
ارتفاع طبقه یعنی همان تراز کف تا کف سقف تمام شده طبقه بالاتر که معمولا این مورد با ارتفاع ازاد اشتباه گرفته می شود .
در ایتبس اگر در حالت سه بعدی در نما گره ای را انتخا ب کنیم متوجه می شویم که تیر در پاینتر از گره قرار دارد .
etabs به طور پیش فرض ارتفاع سازه ای طبقات (روی تیر) را در نظر می گیرد که قابل تنظیم می باشد.
در جواب مهندس جعفری این چنین فرموده اند : با انتخاب تیرهای طبقه مورد نظر به قسمت Assign/Frame/Line/Isertion Point بروید. در پنجره ای که ظاهر میشود در بالای صفحه اگر گزینه 10 (Centroid) را انتخاب کنید نقطه مبنا به وسط مقطع منتقل میشود. در این حالت وسط تیرها بر تراز طبقه منطبق میشود.
لطفا دوستان در این مورد شرکت نمایند تا بررسی شود . و جمع بندی آن انجام گردد .
منبع : بعضی از مطالب از پرسش و پاسخهای سایت ایرانسازه برداشت شده است .
بسیار ممنونم از شما مهندس بابای عزیز
باتوجه به گفته اکثر کتاب های بازار این اشتباه تقریبا بین همه جا افتاده و ار پلان معماری و آکس تا آکس
به ارتفاع طبقه میرسن که به صورت پیشفرض نرم افزار این مسئله اشتباه هستش
البته فقط مشکل برای طبقه ی بیس هستش که بهترین روشش اینه که با توجه به پیشفرض نرم افزار
اینکار انجام بشه
باتغییر کد ارتفاعی باید حتما دقت بشه ارتفاع نهایی سازه به اندازه نصف تیر طبقه ی آخر باید بیشتر در نظر گرفته بشه
که با تغییر ندادن پیشفرض و اعمال اختلاف ارتفاع در بیس به هیچ مشکلی برنمیخوریم
سلام میکنم به همه ی دوستان عزیزم به ویژه جناب مهندس فلاح منش و مهندس بابایی. با تشکر از شما جناب بابایی عزیز بسیار دقیق و ملموس توضیح دادید.تراز ارتفاع در نرم افزار ایتبس همانطور که گفتید قابل تنظیم است لذا محاسب باید مشخص کند که در ایتبس تراز سقف چگونه مدل شده است همانطور که میدانیم به طور پیش فرض ارتفاع طبقات در ایتبس از روی تیر در سقف تا روی سقف طبقه بعدی ادامه دارد همانطور که مهندس فلاح منش فرمودند.البته بنده طبق پیش فرض برنامه در طبقه همکف با اختلاف 21 سانتی متر کمتر سازه را مدل کردم که از جناب مهندس فلاح منش تشکر مینمایم هم چنین از جناب مهندس بابایی پس به این نتیجه میرسیم که هیچ فرقی در ارتفاع اکس تا اکس سقف یا ارتفاع روی تیر تا روی تیر سقف دیگر وجود ندارد به شرطی که مهندس محاسب در مدل کردن حتما طبق انچه مدل میشود را مدل کند بینهایت از شما مهندس بابایی و مهندس فلاح منش تشکر مینمایم.
خواهش میکنم
بله مهندس ممکنه اختلاف جزئی باشه ولی کمی با واقعیت فرق داره
در اجرا هم روی تیر با تراز مشخص شده با ستون بتن ریزی میشه
و در واقعیت روی تیر تراز طبقه محسوب میشه ضمن اینکه با بالا آوردن تیر طبقه باتوجه به اینکه سقف سر جاش میمونه
میشه گفت کمی باواقعیت تفاوتداره چرا که بتن تا تراز روی تیر هستش و کف سازی هم روی تیر
با این وضع تراز اعمالی بار زلزله کمی با واقعیت متفاوت میشه
یعنی دقیقا نصف ارتفاع تیر نادیده گرفته می شود در تراز بام .
اختلاف خیلی جزیی است و تاثیر چندانی روی طرح ندارد اما چیزی که در واقعیت وجود دارد نباید نادیده گرفت دقیقا باید مدلسازی هم برهمین اساس باشد .