با سلام
ما مجاز به زدن چه ارتفاعی (چند متری ) ستون هستیم؟
من خودم بای یک ساختمان یک طبقه ستون 35*35 با ارتفاع 5 متربا 8تا میلگرد 14 زدم ایراداست ؟
آیا ستون به هر ارتفاعی قابل طرح است بدون در نظر گرفتن محدودیت ارتفاع ؟
1392/11/6 ، 02:51 عصر (آخرین ویرایش در این ارسال: 1392/11/6 ، 03:08 عصر، توسط siamak_meybodi.)
سلام.ضوابط ارتفاع برای ستونها در ساختمان مربوط به شهرداریها میباشد.که معمولا بسته به کاربری طبقه مورد نظر اندکی متفاوت هست.
در مورد اینکه ایا هر ستونی با هر ارتفاعی بدون هیچ گونه محدودیتی قابل طرح است؟ باید بگویم تا یک تحلیل درست در این زمینه صورت نگیرد طبق یک ایین نامه معتبر نمیشود پاسخی کلی داد.
یعنی حتما باید ابتدا چند ایین نامه معتبر جهانی هم از نظر بارگذاری و هم از نظر طراحی و البته بهسازی بررسی شود.سپس در مورد این ستون طبق ضوابط ایین نامه های گفته شده تحلیلهای دقیق غیر خطی انجام شود.دوست عزیزم این اطلاعات من بود تا همین اندازه.امید وارم مفید بوده باشه.موفق باشید.
سلام مهندس.توی مبحث نهم در مورد لاغری ستوها به طور کامل توضیح داده.اگه ارتفاع ستون از یه حدی بیشتر باشه اون ستون لاغر محسوب میشه که روابط خاص خودش رو برای طراحی داره.
هم در فولاد و هم در بتن باید کنترل لاغری صورت بگیره.
دوباره سلام مهندس.این دوتا جزوه ای که گذاشتم جزوه دکتر مدد دوست هستش.شما اول مباحث مربوط به لاغری رو از جزوه دوم(ستونهای لاغر)بخون.وقتی ستون چاق یا کوتاه باشه از جزوه اول برای طراحی استفاده میشه.
وقتی هم ستون لاغر باشه باید از جزوه دوم(ستونهای لاغر)برای طراحی استفاده کنید.
بخونید کاملا متوجه میشید.