امتیاز موضوع:
  • 58 رأی - میانگین امتیازات: 2.64
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تمهیدات لازم برای بارندگی پس از بتن ریزی
#1
با سلام

چه تمهیداتی لازم است برای بارندگی پس از بتن ریزی در نظر گرفته شود؟


تا چند ساعت بعد از بتن ریزی اگر باران ببارد، نیازی به قرار دادن پلاستیک روی آن نیست؟

یا اینکه الزاما باید تا 24 ساعت اول، اجازه نداد آب باران وارد بتن شود؟

اگر رفرنس آن را نیز اعلام کنید، ممنون خواهم شد.
پاسخ
#2
سلام

در هنگام بارندگی باید سطح بتن عایق شود این عایق می تواند با پلاستیکهای که عایق در برابر آب می باشند استفاده نمود . و بتن با اسلامپ کم استفاده نمود .

برای مدت زمان پوشش عایق بسته به شرایط محیطی متفاوت است . در هنگام آب دادن سطح بتن می توان جمع اوری شود ( زمان آن وقتی است که سختی بتن بتواند تحمل وزن یک نفر کارگر را داشته باشد و یا به عبارت دیگر به محض آنکه پای کارگر در بتن فرونرود و یا سنگدانه های بتن در اثر آب پاشی جابجا نشود و یا به اصطلاح کارگاهی دانه های بتن شسته نگردد؛ این شستگی با آب باران افزایش می یابد )

* حتما باید محل بتن ریزی شده عایق در هنگام بارندگی را داشته باشد در غیر این اسلامپ بتن افزایش می یابد و در نتیجه باعث کاهش مقاومت فشاری بتن خواهد شد .

* عمل آوری بتن بعد از تراکم بتن شروع خواهد شد و بهترین زمان برای برداشتن عایق سطح بتن می باشد . ( عموما بعد از 24 ساعت برای سقف ها نیاز به آبگیری سطح بتن خواهیم داشت )

پاینده باشید
پاسخ
#3
بتن ریزی زیر باران توصیه نمی شود . در صورتی که احتمال بارندگی حین بتن ریزی می رود ، لازم است تمهیدات لازم برای قطع بتن ریزی و اثرات باران بر بتن ریزی قبلا پیش بینی گردد. اگر بتن ریزی در باران ادامه می یابد کلیه پیش بینی های لازم برای ادامه کار باید ملاحظه گردد. اگر باران بعد از آغاز بتن ریزی شروع شود ، بعضی اوقات ادامه کار بهتر از توقف آن است . اقدامات احتیاطی زیر در موارد لازم است رعایت گردد.

1. با پوشش محوطه بتن ریزی آن قسمت را از باران مصون دارید.
2. بتن با اسلامپ کم به کار ببرید.
3. قبل از ریختن بتن جدید آب جمع شده روی بتن قدیم یا در درزهای اجرایی را خشک کنید.
4. سطح بتن را اندکی شیبدار در آورید تا آب بتواند به طرف پایین شیب حرکت کرده و بدین طریق زهکشی شود .
5. از کار روی سطح بتن تازه اجتناب کنید.
6. اگر باران به حدی شدید است که آب سطح بتن را نمی شود خشکانید و سطح تازه بتن نیز شسته می شود ، بهتر است بتن ریزی را به حالت تعلیق در آورد.در صورت توقف بتن ریزی قسمت های دیواره ها و آماتور ریشه ها و پله ها بایستی بتن ریزی شوند تا برای شروع مجدد بتن ریزی بهترین حالت از قبل فراهم شده باشد . در این حالت به علت ایجاد درزهای اجرایی لازم است آنها را قبل از شروع مجدد بتن ریزی همانند سایر درزهای اجرایی تمییز کاری و آماده سازی نمود.
7. به هنگام رگبار موقت و در زمان کوتاه ، بتن ریزی را متوقف نموده و روی بتن را با پلاستیک پوشش دهید.
می توانید از هر وسیله حفاظت بتن برای پوشش در طول طوفان و رگبار استفاده کنید.

منبع :
http://concreting-concrete.mihanblog.com/
http://www.engineering85.blogfa.com/post-4.aspx
پاسخ
#4
با سپاس از دوستان.

من جواب سوالم را دقیق نگرفتم.

فرضا صبح بتن ریزی کرده اید. (زمان شروع 8 صبح و پایان 1 بعد از ظهر بوده است)

ساعت 6 عصر بارندگی آغاز می شود (در حین بتن ریزی بارانی نیامده)

در این مدت، بتن گیرش اولیه را انجام داده.

حال سوال بالا را مجددا مطرح می کنم:

نقل قول: با سلام

چه تمهیداتی لازم است برای بارندگی پس از بتن ریزی در نظر گرفته شود؟


تا چند ساعت بعد از بتن ریزی اگر باران ببارد، نیازی به قرار دادن پلاستیک روی آن نیست؟

یا اینکه الزاما باید تا 24 ساعت اول، اجازه نداد آب باران وارد بتن شود؟

اگر رفرنس آن را نیز اعلام کنید، ممنون خواهم شد.



پاسخ
#5
مطالب بالا کاملا سوال شما را پوشش می دهد وقتی که بتن مقاومت اولیه را دارد یا همان ترکم را ایجاد نموده است نیازی نداریم از بارندگی به دور باشیم. این دو را از هم تفکیک کنید دقیقا به جواب خود خواهید رسید .
پاسخ
#6
آب دادن
یکی از مهم ترین عوامل نگهداری بتن مرطوب نگهداشتن سطح خارجی آن است بطوریکه خشک شدن (از دست دادن آب)وسخت شدن سطح ومغزبتن بطورهم زمان وبتدریج انجام شودمعمولاًاین عمل بوسیله آب پاشی انجام می گردد.آب پاشی یا آب دادن باید از زمانی شروع شود که سختی بتن بتواند تحمل وزن یک نفر کارگر را نماید و یا به عبارت دیگر به محض آنکه پای کارگر در بتن فرونرود و یا سنگدانه های بتن در اثر آب پاشی جابجا نشود و یا به اصطلاح کارگاهی دانه های بتن شسته نشود باید آب پاشی شروع گردد . ساده ترین و متداولترین و غیر فنی ترین وسیله مرطوب نگهداشتن سطح بتن آب پاشی روی بتن بوسیله شیلنگ آب می باشد آب پاشی با شیلنگ باید به دفعات مکرر انجام شود بطوریکه هیچ وقت و هیچ نقطه از سطح بتن خشک نشود . این کار باید حداقل 24 ساعت بهمین ترتیب ادامه یابد و پس از آن تا دو روز هر ساعت یک بار و بعد از دو روز هر دو تا سه ساعت یکبار باید روی بتن آب پاشی شود در مدت شب که تابش آفتاب وجود ندارد و آب با آهستگی بیشتری تبخیر می شود می توان هر 4 تا 5 ساعت یکبار آب پاشی نمود ، در مواقعی که باد با سرعت بیشتری می وزد واضح است که شدت تبخیر سطحی افزایش پیدا می کند در این مواقع مرطوب نگهداشتن سطح بتن و آب پاشی روی آن باید با زمانهای کوتاهتری انجام گردد .
برای آب دادن روی بتن ستونها باید شیلنگ آب در سطح فوقانی ستون قرار گیرد تا آب از سطح بالایی به روی بدنه های اطراف جاری شده و تمام سطوح جانبی مرطوب گردد . همچنین می توان با پیچیدن گونی به دور ستون و مرطوب نمودن آن عمل آب دادن به بتن ستونها را انجام داد . هیچ وقت نباید برای آب دادن به ستون از نردبانی که به ستون تکیه می شود استفاده نمود زیر این نردبان و وزن کارگری که از روی آن بالا می رود به ستون آسیب رسانیده و حتی ممکن است بتن آنرا که کاملاً سخت نشده است مت**** نماید . در این گونه موارد بهتر است از سکوهای مخصوص که قبلاً برای این کار تهیه شده است استفاده گردد .
برای آب دادن به بتن باید حتی المقدور از آبی استفاده گردد که دمای آن تقریباً مساوی بتن باشد زیرا استفاده از آب سردتر و یا گرمتر موجب تغییر دمای ناگهانی بتن گشته و در اثر انقباض یا انبساط سریع در آن تنش های داخلی ایجاد شده و موجب ترکهای بیشتر پیش بینی نشده در قطعه می گردد .
برای مرطوب نگهداشتن سطح بتن می توان از وسائل دیگر نیز استفاده نمود مثلاً می توان سطح بتن را با کاغذ سیمانی که ممکن است در همه کارگاهها موجود باشد مفروش نموده و آنگاه کاغذ سیمانی را مرطوب کنیم . بدین وسیله رطوبت سطح بمدت زیادتری باقی مانده و وزش باد اثر کمتری روی تبخیر سطحی بتن دارد و یا میتوان برای پوشش روی بتن از گونی مرطوب استفاده کرد بدین طریق که سطح بتن را با گونیهایی که کمتر مورد استفاده قرار می گیرند و اجناس دورریز کارگاه می باشد مفروش نموده و آنگاه گونی را مرطوب نمائیم .
برای مرطوب نگهداشتن سطح بتن وسیله آیین نامه های مختلف متدهای دیگری نیز پیشنهاد شده است از جمله غوطه ور نگهداشتن سطح بتن می باشد در این طریقه می باید دیواره کوچکی از خاک رس و یا سایر مواد نفوذ ناپذیر در اطراف سطح بتن ریزی شده بوجود آورد تا سطح بتن ریزی شده به حوضچه وسیعی به عمق چند سانتیمتر تبدیل گردد آنگاه درون این حوضچه را برای مدت حداقل 48 ساعت با آب پر نمائیم . از آنجا که از سطح بتن ممکن است آب به پایین نفوذ نماید باید توجه کنیم که از این روش زمانی استفاده شود که اولاً مصرف آب از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشد در ثانی آب نفوذ کرده از سقف به قسمتهای پایین خسارت ببار نیاورد بعضی از آیین نامه ها برای پوشش روی بتن خاک اره یا خاک یا ماسه مرطوب را پیشنهاد نموده اند .

بعد از بتن ریزی و سخت شدن بتن تا حدی که بتواند وزن یک نفر کارگر را تحمل کند روی بتن را آب پاشی نموده و این کاغذ را روی آن پهن می کنند با وجود آنکه رطوبت بتن در اثر نفوذ ناپذیر بودن این کاغذ نمی تواند تبخیر شود لذا آب پاشی های مکرر روی بتن لازم نیست و حرارت زیر آن نیز که در اثر هیدراسیون سیمان بوجود می آید برای سخت شدن بتن مناسب است .
در روند تهیه مواد شیمیایی و افزودنی برای بتن موادی به بازار عرضه شده است که آنرا روی بتن می پاشند و به گفته تهیه کنندگان این مواد مانند قشر نازک شیشه ای روی بتن را پوشانیده و مانع تماس سطح بتن با هوای خارج شده در نتیجه مانع تبخیر سطحی می گردد . استفاده از این ماده ممکن است روی خواص بتن اثرات نامطلوب بجا گذاشته بدین لحاظ مصرف آن فقط با اجازه مهندس محاسب و آزمایشگاه مجاز است .

مراقب ترک خوردن بتن تازه ریخته شده باشید !

تبخیر سریع آب بتن تازه ، قبل از رسیدن بتن به تاب کششی اولیه در هوای گرم و تشدید آن با وزش باد و افزایش عیار سیمان پدیده ای است که باید مراقب آن بود .
در حد فاصل نیم تا شش ساعت بعد از بتن ریزی این ترکها در سطوح به صورت گسترده ظاهر می شود که عمق و تعداد آنها بستگی به عوامل محیطی و مشخصات طرح اختلاط بتن دارد .
درمحل تولید عوامل مرتبط با مشخصات طرح اختلاط کنترل می شود ، لیکن با عوامل محیطی و اجرا باید با دقت و جدیت در محل بتن ریزی برخورد نمود .
در این خصوص به چند نکته مهم اشاره می شود :

· از ویبره با حداقل قطر لازمه استفاده نمایید .

· ویبره به صورت قائم و با فواصل متناسب با قطر ویبره داخل بتن فرو برده شده و تراکم انجام پذیرد .

· تراکم و ویبره زنی هرنقطه فقط تا خروج حباب شیری رنگ ادامه یابد و بلافاصله با قطع جریان این حباب ها در پیرامون ویبراتور و با پدیدار شدن دوغاب سبز رنگ سیمان ، ویبره خارج گردد .

· سپس پرداخت سطحی انجام شده و ظرف کمتر از نیم ساعت با کشیدن پوشش مناسب مانند گونی مرطوب از اتلاف آب داخل بتن جلوگیری شود .

· سطح این پوشش باید تا 12 ساعت با آب پاشی ملایم ، مرطوب نگه داشته شود .

· با توجه به شرایط جوی توصیه می شود حداقل تا 7 روز عمل مراقبت به خوبی ادامه یابد . ...

با رعایت این نکات ضمن دستیابی به تراکم کافی و سطح تمام شده دلخواه بتن از جداشدگی و آب انداختن و همچنین بروز ترکهای سطحی و عمقی جلوگیری خواهد شد و بتن با روند بسیار مناسبی رشد خواهد کرد و دوام بتن و کیفیت آن نیز بسیار بهبود می یابد .
بسیاری از آیین نامه ها به مطلب نگهداری از بتن توجه مخصوص نموده و به آن فوق العاده اهمیت می دهند و حتی نگارنده معتقد است که تمام دقت های لازم در تهیه مصالح خوب ، دانه بندی خوب و بالاخره مصرف سیمان خوب و به اندازه در حدود 60 تا 70 درصد مقاومت های بتن را تامین می نماید و 30 تا 40 درصد بقیه مربوط به نگهداری از آن پس از بتن ریزی و مراقبت از آن در سنین مختلف می باشد . این مراقبتها بلافاصله بعد از بتن ریزی شروع شده و تا پایان عمر قطعه ادامه دارد .
مراقبت از بتن تازه مخصوصاً در ساعات اولیه باید با دقت بیشتر انجام شود و تا 4 هفته اول بتن ریخته شده باید همیشه تحت مراقبت قرار گیرد .
http://mokhs.com/


پاسخ
#7
بهترین راه از لحاظ اجرایی استفاده از سفره های یکبار مصرف پس از بتن ریزی در هنگام بارندگی میباشد.
چنانچه بتن را پوشش ندهیم باعث شسته شدن سطح بتن میشه
پاسخ


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  زمان باز کردن قالب های ستون برای اجرای سقف و.. چند روز هست؟ engineer2014 4 47,027 1396/11/16 ، 08:29 صبح
آخرین ارسال: hamid1002
  بتن ریزی ستون وتشخیص میلگرد ebrahimm 8 8,174 1396/4/6 ، 07:13 عصر
آخرین ارسال: yasermeithamy
  حداقل آزمایش بتن لازم meisammsr93 3 1,968 1396/4/6 ، 06:51 عصر
آخرین ارسال: yasermeithamy
  بهترین محل قطع بتن ریزی در ستون ، تیر و دیواربرشی (زمانی که مجبور باشیم)؟ abcd_450 5 31,171 1394/10/10 ، 01:37 صبح
آخرین ارسال: raha-aa
  چه مدت پس از بتن ریزی سقفمجاز به بتن ریزی ستون هستیم؟ vhdmzh 2 3,304 1394/3/19 ، 11:16 صبح
آخرین ارسال: زینب خوش کلام
  درخواست پیشنهاد یا راه حل برای جاگذاری صفحه فلزی دور قاب آسانسور؟!! زینب خوش کلام 6 3,248 1393/12/29 ، 01:00 صبح
آخرین ارسال: sima93
  تیرچه ریزی در دهانه متغییر (ذورنقه ای) mohammad_92 6 5,949 1393/8/16 ، 11:51 عصر
آخرین ارسال: reza282
  آیا برای بستن آرماتور ها گره های متفاوتی وجود دارد؟ علی خیرالهی 5 5,721 1393/3/2 ، 12:42 صبح
آخرین ارسال: کیوان بابایی
  نحوه صحیح بتن ریزی در دیوار حایل drim_w3 0 3,105 1392/12/6 ، 10:52 عصر
آخرین ارسال: drim_w3
  راهنمایی در مورد تاخیر یا قطع عملیات بتن ریزی msd135 0 1,853 1392/12/5 ، 12:30 عصر
آخرین ارسال: msd135

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان