امتیاز موضوع:
  • 78 رأی - میانگین امتیازات: 3.54
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
طراحی بادبندهای ضربدری
(1393/3/5 ، 01:26 عصر)sd70 نوشته است: ممنون.

البته این پارامتر در نسخه های قدیمی Etabs هم برابر با 0.5 در نظر گرفته میشه. در واقع بخش Unbraced Length Ratio نسبت طول مهارنشده در برابر کمانش جانبی هستش و به دلیل اینکه دو مهاربند همدیگه رو قطع کردن نرم افزار این محل تقاطع رو بعنوان یک مهار جانبی در برابر کمانش در نظر میگیره و بخاطر اینکه این تقاطع در وسط انجام شده این نسبت برابر با 50 درصد (0.5) در نظر گرفته میشه و این مورد ربطی به ضرایب طول موثری که آیین نامه بهشون اشاره کرده نداره.

اون ضرایب 0.5 و 0.67 ضرایب طول موثر هستن که برای محاسبه لاغری و ظرفیت فشاری مقطع ازشون استفاده میشه و باید در قسمت Effective Length Factor وارد بشن نه بخش Unbraced Length Ratio. (متاسفانه در برخی از آموزش ها دیدم که به اشتباه این ضرایب رو در قسمت Unbraced Length Ratio وارد کردن)
سلام
گفته شما صحیحه(بر اساس آیین نامه)
در 99% منابع آموزشی اعمال این ضرایب به اشتباه بیان شده است که از این لحاظ ایرادی در نتایج نخواهد داشت
در اولین فرصت تاپیک آموزشی مختصری برای این مورد ایجاد میکنم
تا اشتباهات رایج در طراحی بادبندها رفع بشه

موفق باشید
پاسخ
نقل قول: unbraced length ratio (ltb) مربوط به مهار جانبی برای پیچش میباشد
در قسمت major و minor آن بایستی ضرایب 0.5 و 0.7 رو وارد کنیم.
آنها به ترتیب طول مهار نشده بادبند برای کمانش درون ضفحه و خارج صفحه میباشند.
مهندس گفتم که در صورت استفاده از روش طراحی مستقیم!چ.ن این روش کلیه k ها رو برابر 1 در نظر میگیره و اگر در قسمت Effective Length Factor تغییر هم بدهیم باز نرم افزار برابر 1 در نظر میگیرد
ممنونم.

البته پاسخی که نوشتم به این دلیل بود که در پست قبلی تون شما به Unbraced Length Ratio اشاره کرده بودین و نه Effective Length Factor و من فکر میکردم منظور شما پارامتر نسبت طول مهارنشده باشه

نقل قول: در 99% منابع آموزشی اعمال این ضرایب به اشتباه بیان شده است

موفق باشید
ممنونم. به نظرتون با توجه به این که در مبحث 10 جدید چیزی در این باره نیومده همچنان مجاز به استفاده از این ضرایب هستیم؟

پاسخ
کدام منابع مدنظر شما می باشد . ضریب طول مهار نشده با ضریبی که برای کمانش و یا لاغری عضو مدنظر است کاملاً از هم تفکیک هستند . حال چه در باکس ضریب طول موثر وارد کنیم و چه طول مهار نشده برنامه این عدد را 1 فرض می کند و با توجه به رابطه لاغری عضو تفاوتی در اعمال ضرب نخواهیم داشت .
پاسخ
(1393/3/5 ، 02:20 عصر)کیوان بابایی نوشته است: کدام منابع مدنظر شما می باشد . ضریب طول مهار نشده با ضریبی که برای کمانش و یا لاغری عضو مدنظر است کاملاً از هم تفکیک هستند . حال چه در باکس ضریب طول موثر وارد کنیم و چه طول مهار نشده برنامه این عدد را 1 فرض می کند و با توجه به رابطه لاغری عضو تفاوتی در اعمال ضرب نخواهیم داشت .
درسته. اما برخی از منابع آموزشی (بعنوان مثال تصویر پیوست) ضریب طول موثر رو به اشتباه بعنوان ضریب طول مهارنشده در نظر گرفتن

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

پاسخ
با توجه به تغییر روش طراحی کمی موضوع عوض شده
من تسلط کافی برای طراحی LRFD با مبحث دهم جدید ندارم
ولی میدونم در روش طراحی مستقیم ضرایب طول موثر همگی1 محسوب میشن
پاسخ
به نظر شما برنامه ایتبس برای کنترل لاغری از کدام رابطه استفاده می کند kl/r یا L/R ؟
پاسخ
(1393/3/5 ، 02:02 عصر)حمید فلاح منش نوشته است:
(1393/3/5 ، 01:26 عصر)sd70 نوشته است: ممنون.

البته این پارامتر در نسخه های قدیمی Etabs هم برابر با 0.5 در نظر گرفته میشه. در واقع بخش Unbraced Length Ratio نسبت طول مهارنشده در برابر کمانش جانبی هستش و به دلیل اینکه دو مهاربند همدیگه رو قطع کردن نرم افزار این محل تقاطع رو بعنوان یک مهار جانبی در برابر کمانش در نظر میگیره و بخاطر اینکه این تقاطع در وسط انجام شده این نسبت برابر با 50 درصد (0.5) در نظر گرفته میشه و این مورد ربطی به ضرایب طول موثری که آیین نامه بهشون اشاره کرده نداره.

اون ضرایب 0.5 و 0.67 ضرایب طول موثر هستن که برای محاسبه لاغری و ظرفیت فشاری مقطع ازشون استفاده میشه و باید در قسمت Effective Length Factor وارد بشن نه بخش Unbraced Length Ratio. (متاسفانه در برخی از آموزش ها دیدم که به اشتباه این ضرایب رو در قسمت Unbraced Length Ratio وارد کردن)
سلام
گفته شما صحیحه
در 99% منابع آموزشی اعمال این ضرایب به اشتباه بیان شده است

موفق باشید
سلام
من یک سوالی از خدمت شما دارم.آیا بر اساس مباحث جدید و استفاده از آیین نامه Aisc360-2010 طراحی انجام دادین؟آیا ضرایب مربوط به بادبند رو وارد کردین؟
ببین مهندس گفته مهندس sd70 زمانی درسته که از روش طوا موثر استفاده کنیم اما اگر از روش طراحی مستقیم استفاده کنیم شما اگر در قسمت Effective Length Factor ضرایب رو تغییر بدید باز نتایج نرم افزار با حالتی که این ضرایب 1 باشد تفاوتی ندارد.
یا باید به قول مهندس sd70 این ضرایب رو وارد نکنیم یا اگر میکنیم به نظر بنده درقسمت مربوط به Unbraced Length Ratio در (major) و (minor) نه قسمت ltb وارد کنیم

پاسخ
بخاطر توضیحات دوستان ممنونم. البته هنوز با آیین نامه جدید به روش LRFD طراحی انجام ندادم و بهمین خاطر تسلط کافی در این موارد ندارم

اما سوال اصلی من یه چیز دیگه بود. منظورم این بود که اگه خودمون بخوایم لاغری یک مهاربند ضربدری رو بر اساس مبحث 10 جدید کنترل کنیم (بدون Etabs) آیا باید ضرایب 0.5 و 0.7 رو در محاسبه لاغری مهاربند در نظر بگیریم یا نه؟ (در مبحث 10 جدید این اعداد دکر نشده)
پاسخ
(1393/3/5 ، 02:35 عصر)sd70 نوشته است: بخاطر توضیحات دوستان ممنونم. البته هنوز با آیین نامه جدید به روش LRFD طراحی انجام ندادم و بهمین خاطر تسلط کافی در این موارد ندارم

اما سوال اصلی من یه چیز دیگه بود. منظورم این بود که اگه خودمون بخوایم لاغری یک مهاربند ضربدری رو بر اساس مبحث 10 جدید کنترل کنیم (بدون Etabs) آیا باید ضرایب 0.5 و 0.7 رو در محاسبه لاغری مهاربند در نظر بگیریم یا نه؟ (در مبحث 10 جدید این اعداد دکر نشده)
مهندس اگر خارج ایتبز بخواهیم بررسی کنیم که بنده در منابع AISC 360-10 هم این موضوع را جستجو کردم چیزی پیدا نکردم و برای همین به نظرم بدون ضرایب 0.5 و 0.7 کنترل میکنم

پاسخ
(1393/3/5 ، 02:28 عصر)کیوان بابایی نوشته است: به نظر شما برنامه ایتبس برای کنترل لاغری از کدام رابطه استفاده می کند kl/r یا L/R ؟

سلام
از kl/r
اگر در ایتبز روش طراحی شما تحلیل مستقیم باشد با دستکاری ضرایب K1 و K2 کوچکترین تغییری در نتایج ایجاد نمی شود به این دلیل که ایتبز همواره ضرایب طول موثر را برابر 1 در نظر می گیرد

و اگر روش طراحی طول موثر باشد که از همان k هایی که به نرم افزار معرفی میکنیم استفاده میکند.

پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  طراحی برشگیر برای ستون مدفون در دیوار برشی maddahab 0 1,464 1400/10/3 ، 07:40 عصر
آخرین ارسال: maddahab
  درخواست نقشه کامل از طراحی اسکلت فلزی با قوطی! زینب خوش کلام 10 11,348 1400/4/8 ، 06:16 عصر
آخرین ارسال: خانم حسین زاده
  طراحی سوله حسن عباسی دیزگوین 0 1,383 1399/8/7 ، 11:56 عصر
آخرین ارسال: حسن عباسی دیزگوین
  تیر ضعیف - ستون قوی در طراحی سازه های خمشی ویژه؟ multitask 20 16,649 1399/1/16 ، 02:26 عصر
آخرین ارسال: fardinf
  سوال در مورد طراحی ورقهای پیوستگی برای ستون های باکس sd70 0 1,074 1397/9/21 ، 10:54 صبح
آخرین ارسال: sd70
  نیروی طراحی کف ستون (F1 F2 F3) pouya70 0 1,074 1397/7/15 ، 08:22 عصر
آخرین ارسال: pouya70
  طراحی تیر فولادی آی شکل که فقط از بال فشاری از دو طرف جوش شده fardinf 1 1,621 1396/11/16 ، 04:45 عصر
آخرین ارسال: fardinf
  از کجا بدانیم که در طراحی فولادی چه مقاطعی را باید تعریف کرد m_dey 15 10,332 1396/2/19 ، 10:41 عصر
آخرین ارسال: علی خیرالهی
  طراحی مهاربند سازه صنعتی vhdmzh 4 2,176 1395/7/29 ، 12:43 صبح
آخرین ارسال: فرشاد امن خانی
  کمک برای طراحی اتصالات خمشی ویژه سازه فولادی abs civil 1 2,019 1395/1/7 ، 05:45 عصر
آخرین ارسال: abs civil

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان